Şimdi Ara

tam otomatik vites ve otomatik el frenli araç...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • allah korusun fren patlarsa ne yapılmalı?

• en iyisi kelime-i şehadet galiba:))
  • Ya bence el freni manuel olmalı ama üst sınıfta örneğin S-Class gibi araçlarda kabak gibi durur acaba bu tarz olaylar için alınmış önlemler varmı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şimdiye kadar çevremde freni patlayan otomobil duymadım, görmedim. Bundan sonra da üretilecek sıfır otomobillerde kolay kolay göreceğimi zannetmiyorum.
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    hadi be,bunu diyebilmek için hangi varsayımları yaptın...

hangi araştırmalarda bulundun....

merkezi eğilimlere mi baktın,yoksa yayılımlara mı..?

varsa araştırmaların yaz da biz de bir bakalım...
  • mercedesin ayak freni hem gayet mekanik hem de gayet gizli

• Otomatik el freni tuşuna hareket halinde basılı tutarsanız kademeli olarak el frenini çeker.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • var mı böyle bir özellik cidden...emin misiniz?

varsa,güzelmiş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkenarjen

var mı böyle bir özellik cidden...emin misiniz?

varsa,güzelmiş...

Fluence'de denedik. Mekanik freni yavaşça çekmişsiniz gibi çekiyor.

• Forumun seviyesi iyice düştü çoluk çocukla. Bunların konularına cevap vermek hata ya neyse bu hafta iyi blok yaptı forum.
  • +/- mod varsa öyle yavaşlarsın. mercedes ise zaten pedallı el freni, yüklen gitsin.
  • 1-Otomatik ek freni olsa dahi manuel olarak bir tuş yardımı ile el freni çekilebiliyor gördüğum araçlarda.
    2-Otomatik viteslerde genelde 3-2-1 felan olur vitesi sırayla küçülterek yavaşlatılabilir.
    3-Eğer baktın ikiside olmuyor büyük ihtimal ölecen vitesi P ye almayı denersin belki bi işe yarar

• Insigniada otomatik park freni butonunu cekili tuttugumuzda tum tekerleklere fren uygulayarak araci durduruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Forumun seviyesi iyice düştü çoluk çocukla. Bunların konularına cevap vermek hata ya neyse bu hafta iyi blok yaptı forum.

senin seviyeni yesinler...

birşey biliyorsan cevaplarsın,bilmiyorsan susarsın...

adamlık bunu gerektirir...

bak iyi kötü cevap verenler olmuş yaşamış denemiş söylüyor...

sen ise tandır başındaki kadınlar gibi,yav ben çevremde böyle birşey görmedim diyorsun...

senin çevren ne ola ki,ne geçerliliği var senin çevrenin,senin çevren kaç kişi yav,ne evrenselliği var,ne bilimselliği var senin çevrenin...

asıl çoluk da sensin çocuk da sensin...

hangi araştırma yaptın cevap yok...

hangi araştırma ölçülerini kullanıdın açıkla,cevap yok..

hangi teze göre,neye göre,ne zaman cevap yok...

ee nedir cevap,cevap şu çevremde görmedim:))

çoluk çocuk konuya mesaj atmasın ...

• Scenic 2 de 30km hız üzeri elfreni çeksenizde ilk başta fren az miktar tutuyor sonra bırakıyor. Anlık bir olay. Tam olarak tutmasını isterseniz eliniz fren butonunda olmak zorunda.
  • B8 passat için konuşuyorum el frenini cekiyorsunuz bırakmadan araba 4 teker birden panik fren yapıyor el frenini bırakana kadar fren yapıyor araba.

• Mercedesin ayak freni w21 ile tarih oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: LTE-A

Mercedesin ayak freni w21 ile tarih oldu

yok artık

1935
  • Frenin patlaması imkansıza yakın artık yeni araçlarda.

Oldu da patlarsa arkadaşın dediği gibi basılı tutunca yavaş yavaş el freni çekiyor.

O özellik olmayan araba var mı bilmiyorum ama varsa da vitesi boşa alıp duvar yada bariyerlere sürterek durabilirsiniz.
  • Şimdi oncelikle araçlarda capraz fren var 2 ayrı kanaldan gidiyor. Hatirladigim kadariyla on sol ve arka sağ mesela bi merkezde diģer ikisinde ayrı merkezde. Aynı anda ikisinin patlaması için ki bu hidrolik boşalması anlamina gelir hortumu kesmeniz lazım iki merkez içinde. Hareket halinde bu olmayacaģindan dururken yapilan bi suikast olabilir. Onda da zaten yavaşken farkedilebilir illa bi fren yapılacaktır. Onun dışinda otm. Ve otm. El freni korkusu bende de vardı. Babamin araci c4 o şekilde. Fakat sonradan okuduğum kadarıyla elektromekanik bu el frenleri. Normal el freninden çok daha güclü olduğu ve 4 tekere de fren yaptırdıği hatta hareket halindeyken bile çekilebildiği abs ile aracı düz durdurulabildiğini okudum. Mesela yokuşta Çektiniz elektrikle ilgili sorun oldu mekanik olarak fren kilitli. Sorunu gidermeden açamazsınız freni. Bu bağlamda yolda giderken frenin tamamen devre dışı kalması durumunun önüne geçilmiş gibi. Amaa şu durumdan korkabilirsiniz. Araç çalışmıyorken fren 2-3 tam basmada şişiyor yokuş aşagı aracı hareket etirirseniz yokuş dikse el freni yetmeyecektir. Bu daha olası bi ihtimal vurdurma durumlarında. Eksik veya yanlış bi bilgi varsa tecrubeli arkadaşlar düzeltsin lütfen. Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytaceee -- 4 Ağustos 2016; 2:08:46 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.