Şimdi Ara

Smtp sunucu olmadan haberleşme ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba bizim bir yazılımımız var ve müşterilere istedikleri zamanlarda mesaj bildirim mail tarzı bir şey ulaştırmamız gerekiyor ancak TTNET günde 500 mailden sonrasını kara listeye alıyor bu haberleşmeyi mail ile yani smtp ile sağlayamayız bunu yapmanın başka bir yolu var mı aylık yada yıllık ücreti olan SysAid tarzı sistemlerde olur ancak smtp kesinlikle olmayacak başka bir şekilde haberleşecek ?



  • serdenci kullanıcısına yanıt
    Sorunuz biraz anlaşılmaz geldi bana. Yeterli detay vermemişsiniz çünkü .

    1-yazılım bir sunucuda mı çalışıyor
    2- sunucuda ise bu sunucuya fiziksel erişim varmı
    3- yazılımın çalıştığı sistemin interneti TTNET tarafından mı sağlanıyor?
    4 - Yazılım linux sunucuda mı windows sunucuda mı

    Normal ADSL vs internet bağlantılarında ttnet ve uydunet vs gibi servis sağlayıcılardan e-postalar yollamak için bir mail server kurmuş olmanız lazım. Mail server üzerinden SMTP ile mail yollanabilir . Ancak bu tarz internet bağlantılarında mailler ya kısıtlı sayıda gider yada hep spam klasörüne düşer.

    Yazılımınız üzerinden otomatik veya manuel olarak üyelerinize , müşterilerinize bilgi postaları yollamanın en sağlıklı yollarından biri harici bir SMTP servisi kullanmaktır. MEsela https://postmarkapp.com/ gibi bir servise üye olarak size vereceği API kodlarını yazılımda kullanarak, bu servisin SMTP serverleri üzerinden hem sağlıklı bir şekilde posta yollayabilir, hemde yollanan postalar tıklanmışmı, açılmışmı , hangisi geçersiz bir mail adresine gitmiş gibi takipler yapabilirsiniz.

    Eğer linux sistem üzerine kurulu bir yapıdaysanız SMTP yerine (PHP send mail) özelliğini de kullanabilirsiniz. Ancak her zaman SMTP yi öneririm.




  • Yazılım sunucuda çalışıyor
    Sunucuya fiziksel erişimimiz yok
    TTNET tarafından sağlanıyor
    Windows kullanıyoruz

    Birde bu sistem yani postmarkapp hem smtp kullanıyor yani bir süre sonra yine spam a düşmeye başlayacaktır birde serverdan gelen bilgiyi okuyup bilginin içeriğine göre hangi müşteriye gitmesi gerektiğini anlayıp o müşteriye göre hangi mailin gitmesi gerektiğini belirlemesi lazım ruleslar halinde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.