Şimdi Ara

Sınırlı bağlantı, ağ görünmüyor internet var (ipv6?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
53.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar, öncelikle kullanılan internet uydunet, kendi modemi ve wr741nd router kullanıyorum, win7 ultimate x64 laptop ile bağlanıyorum

sorun şu ki; daha önceleri gayet güzel kullandığım ağ artık sorunlu çalışıyor, hem kablosuz hem kablolu bağlantıda ağ görünmüyor, fakat internet var. router'ı aradan çıkartıp direk modemle bağlayınca da bağlantı yok simgesi var, internet gene de var.

bağdaştırıcı penceresinde "ipv4 internet, ipv6 ağ erişimi yok" yazıyor. sebebi nedir bunun? ya da bu soruna sebep bu mudur?

ilk resim router üzerinden kablolu bağlantı, ikincisi router üzerinden wireless, üçüncüsü modem üzerinden kablolu bağlantı;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 30 Nisan 2010; 20:56:47 >

• hadi ama kimsenin bir fikri yok mu? format atmayı düşünüyorum bilgisayara ama telefonda bağlanamayınca internette sorun vardır diye düşünmeye başladım.

edit: telefon bağlanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 1 Mayıs 2010; 23:17:35 >

netsh int ip reset C:\netsh.log.txt
    netsh winsock reset

diye tcp/ip protokellerini resetleyin,

sorun bilgisayarda ise cozulecektir, nadiren modemde de olabiliyor sorun, ona da bi reset atin

modemim scientific altanta marka birşey, uydunet kullanıyorum nasıl reset atılır buna? ilk bağlantıda hiçbirşey yapmadan, sadece kabloları takarak kullanmaya başladım ve hala da öyle gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 1 Mayıs 2010; 23:14:52 >

• sorun bilgisayarda olsa gerek, modemi kesip interneti devre dışı bıraksam da ağ görülmüyor, o zaman internette olmuyor tabii.

ya da sorun router'da, ağ oluşturamıyor. Edit: ağ oluşturamasa lan'dan oyun oynayamazdım değil mi? cod2 denedim birbirini görüyor bilgisayarlar.

hangisi olabilir? router'ı da modem'i de resetledim değişmedi, netsh de işe yaramadı (eğer yanlış yapmadıysam) format atasım var ama değer mi 3-4 saat harcamaya bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 2 Mayıs 2010; 13:16:22 >
    masaüstünde bir problem yok gibi, ama ayarlarında ipv6 diye birşey yok. win7 yüklemeyi düşünüyorum masaüstüne de ama uzun iş, uğraşmak istemiyorum formatla.

böyle bir sorun niye çıkar ki daha taze bilgisayar, formatlayalı bir hafta kadar oldu. o vakitten beri de bilmediğim birşeyler yapmadım bu sorunu oluşturabilecek.
    Daha Fazla Göster
  • simdi eger uydunet kullaniyorsan ve uydunet diger xp olan makinanin mac adresine sabitlenmisse sorun ondan oluyo olabilir, senin yapman gereken modemden sonra interneti uzerine alan, wireless routera mac adresi olarak xp makinanin adresini tanimlaman.

Orijinalden alıntı: slymnuc

simdi eger uydunet kullaniyorsan ve uydunet diger xp olan makinanin mac adresine sabitlenmisse sorun ondan oluyo olabilir, senin yapman gereken modemden sonra interneti uzerine alan, wireless routera mac adresi olarak xp makinanin adresini tanimlaman.

denedim olmadı, ki zaten router olmadan da modem üzerinden kablolu bağlantıda da ağ görülmüyor, internet yok diyor.
  • Slmlar yeni konu açmak istemedim ofisimizdeki bir bilgda İPv6 internet erişimi yok diyor ve uydunet kullanıyoruz bu bilgisayar ağda görunmuyor

ancak internet var ilginç olan bu ama biz bu bilgisayardaki yazıcıya yazı gönderemi,yrouz nasıl duzeltebiliriz
  • Aynı sorunu bende yaşıyorum. Bilgisayara uzaktaki ağlara bağlanabilmek için harici wifi cihazı takmıştım ondan kaynaklanıyor sanıyordum ama son güncellemeden kaynaklanıyorda olabilir. Çok sinir bozucu bi durum gerçekten umarım bi çözüm bulunur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Çözümü yok mu ?

modeme wireless üzerinden telefonumla sorunsuz bağlanabiliyorum fakat masaüstümden (win 7 64bit) bağlanırken ipv6 bağlantısında Ağ erişimi yok ya da internet erişimi yok yazıyor. gönderilen ve alınan kısmı sürekli hareketli.

arada bir internet gidiyor, geliyor, karışık bir durum çözebilmiş değilim henüz

ayrıca netmaster cbw-700v kullanıyorum uydunetin modemi, müşteri hizmetlerini aradım yardımcı olamadılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majorümsü Minör -- 31 Ekim 2012; 0:29:49 >

Orijinalden alıntı: Majorümsü Minör

bende de 4-5 gündür var aynı sorun.

modeme wireless üzerinden telefonumla sorunsuz bağlanabiliyorum fakat masaüstümden (win 7 64bit) bağlanırken ipv6 bağlantısında Ağ erişimi yok ya da internet erişimi yok yazıyor. gönderilen ve alınan kısmı sürekli hareketli.

arada bir internet gidiyor, geliyor, karışık bir durum çözebilmiş değilim henüz

ayrıca netmaster cbw-700v kullanıyorum uydunetin modemi, müşteri hizmetlerini aradım yardımcı olamadılar.

arkadaşlar bilgisayarlarınız internete çıkmak için ağ bağlantısında Ip protokolü olarak IP4 veya IP6 hangisi ıp alırsa çıkışı buradan sağlar. şu anda hala IP4 kullanılmaktadır ve internete çıkmanız için yeterlidir. IP6 henüz adamgibi kullanılan bir protokol değildir. dolayısı ile internet bağlantınız ile bu 4-6 olayının hiçbir alakası yoktur.

internetiniz gittiğinde modemde kaç ışık yanıyor ( veya hangileri sabit hangileri yanıp sönüyor isimlerini yazabilir misiniz).
    ayrıca bir komut penceresi açın(başlat->cmd.exe yazın gelir) ve aşağıdaki komutu girin ve enter a basın.

ping 195.175.39.39 -t -l 512

burada aşağıdaki gibi sürekli olarak yinelenen test sonucu çıkacaktır.internetinizin gitme anında bu ping değerlerinde nasıl bir değişme olduğunu kontrol edin. eğer internet gitmeden önce "süre" 300 ms üzeri değerler geliyor mu kontrol edin. sonucuna göre değerlendiriz.

C:\Users\***>ping 195.175.39.39 -t -l 512

195.175.39.39 yoklanıyor 512 bayt veri ile:
    195.175.39.39 cevabı: bayt=512 süre=23ms TTL=247
    195.175.39.39 cevabı: bayt=512 süre=21ms TTL=247
    195.175.39.39 cevabı: bayt=512 süre=25ms TTL=247
    195.175.39.39 cevabı: bayt=512 süre=24ms TTL=247
    195.175.39.39 cevabı: bayt=512 süre=23ms TTL=247
    .
    .
    .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.