Şimdi Ara

adsl modem ile ip yönlendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sorum şudur, internet üzerinden başka bilgisayar ile evdeki serverlere ayrı ayrı girebilmek.

evimde zyxell in 4 ethernet ve wirelessli modem var. (P-660HW-T1 v2)

4 portunada ayrı ayrı bilgisayar bağlayıp her bilgisayara ayrı ayrı ISS kurduğumu farz edelim(tek bilgisayar olsun demeyin).
    Bilgisayarların iç ipleri
    192.168.1.35
    192.168.1.36
    192.168.1.37
    192.168.1.38

ADSL dinamik ip adresim var ama modemimde dyndns nin ayarlarını yaptım ve internetten kasif01.dyndns.org (adres doğru değil) yazdığımda modem sayfası geliyor.

Ben istiyorumki kasif01.dyndns.org/pc1 veya kasif01pc1.dyndns.org yazınca evimde modeme bağlı 192.168.1.35 ip li bilgisayarın ISS si çalışsın. aynı şekilde kasif01.dyndns.org/pc2 veya kasif01pc2.dyndns.org yazınca evimde modeme bağlı 192.168.1.36 ip li bilgisayarın ISS si çalışsın

Ama bu arada modem kontrol ekranım gitmesin yani kasif01.dyndns.org adresi yazınca hala modem ayar ekranım gelsin.

Bunun için muhtemelen modem üzerinde bir ayar yapmam gerekiyor ama hang ayarı ve nasıl yapacağımı bulamadım.

NAT yönlendirmelerinde(ki çalışmadı) sadece port yönlendiriliyor ve port 80 i yönlendirirsem modem ayar sayfasına ulaşamayacağım ve sadece bir bilgisayar çalışabilecek. Başka bir ayr vs. de bulamadım. Ne yapmam gereklidir.

• bunu basit bir modem ile yapamazsiniz. ama eger tek bir pc olsa domain1'e baska web sitesi domain2.dyndns.org'a baska bir web sitesi cikarmak icin web serverin virtualhost ayarlarindan yapmaniz mumkun.istegin yapildigi url'de bulunan domain bilgisine gore web server ilgili web sitesini servis edebilir.
    http disinda baska bir protokol icin bunu yapmaniz ise mumkun degil cunku aslinda sizin serverlara baglananlar, dns serverdan sizin ipnizi cozer ve IPye baglanmaya calisir, bir IP+portda da 1 servis( PC) calisir.
  • Asıl amacım elektronik ile ilgili. birçok yerde "pic web server" veya ARM7 tabanlı mikrokontroller ile yapılmış webserver uygulamaları var. Ben bundan 4 tane yapıp modemin 4 çıkışına takmak ve istediğimi çağırabilmek istiyorum. Doğal olarak yukarıdaki örneklerde PC ler üzerinde bir işlem yapmadan sadece modem ile yönlendirme yapmak istiyorum.

Dışarıdan modeme bağlanıyorum. Sorun yok. İç ağda iken cihazlara bağlanıyorum. Sorun yok. Modem dış IP sinin 88.120.120.12 olduğunu farzedersek, tarayıcının adres satırına 88.120.120.12 yazınca modem sayfasının gelmesi(bunda sorun yok zaten oluyor) 88.120.120.12/pc1 yazınca ilk porttaki bilgisayara(web server a) ulaşmak istiyorum.

Hiç mi ihtimal yoktur acaba
  • ISS 80 numarali portu kullanir.
    Disaridan gelen isteklerin port numarasini degistirip iceride 80 nolu porta yonlendirseniz olur.

Ornek :
    kasif01.dyndns.org:80 -> 192.168.1.35:80 (Bunun icin yonlendirme yapmaniz gerekmez, standarttir.)
    kasif01.dyndns.org:81 -> 192.168.1.36:80
    kasif01.dyndns.org:82 -> 192.168.1.37:80
    kasif01.dyndns.org:83 -> 192.168.1.38:80

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.