Arkadaşlar yeni bir modem aldım ve ayarlarını kurcalarken DHCP ile ilgili bir şeyler gördüm. Modem arayüzünde "DHCP Sunucuyu Etkin Kıl" ya da "DHCP Sunucuyu Etkisiz Kıl" seçme imkanım mevcut, kendi ayarlarında etkin olarak geliyor. Yalnız bu kutucukların altında bir şey dikkatimi çekti Bu sunucuyu (sanırım) kiralama süresi var, 24 saat olarak geldi modemin default ayarlarında.
Yine modem menüsünden "istatistikler" e geldiğimde DHCP menüsünde ağa bağlı olan bilgisayarlar görünüyor ve yanlarında "Sona Erme Süresi" var. 24 saatten geri sayım var.
24 saat sonunda ne olacak ve DHCP'yi etkin ya da etkisiz kılmam ne işe yarar ?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
DHCP sunucusu modeme bağlı bilgisayarlara IP dağıtır. Modeme bağlı bilgisayarlar IP almak istediğinde DHCP sunucusu mevcut IP aralığından bilgisayara bir IP atar. Tabii bu bilgisayarın her bağlanışında IP değişebilir anlamına gelir.
Modeme bağlı bilgisayarlara sabit IP atayarak, isterseniz DHCP sunucusunu kapatabilirsiniz.
Kiralama süresini iptal edebilirsiniz. süresiz yapın. Daima açık yada sürekli bağlı gibi bir seçenek olması lazım.
Malesef öyle bir seçenek yok sanırım, yüksek bir değer atadım kendim. (999...9 saat) Peki bu kiralama süresi bittiğinde ne oluyor ? Bağlantı da gidip gelme yaşanıyor mu yoksa aynı şekilde devam mı ediliyor ?