Şimdi Ara

Sizce üniversite ismi İş bulmada ne kadar etkili ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
6.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sene G.Antep inşaat müh. (ingilizce) bölümüne başlayacağım( Allah nasip ederse ). Tabi şimdiden işsiz kalma korkusu sardı beni. Mezun olupta iş bulamamak galiba bi insanın başına gelebilecek en kötü şeylerden biridir.

Şahsen ilkokul,Ortaokul ve Lise hayatımda hep başarılıydım. ( ÖSS de bu başarı suya düştü. Geçelim bu bölümü ). Üniversitede de başarılı olacağıma inanıyorum. İyi bir ortalamayla bitireceğime eminim. İngilizcenin yanında Almanca, Rusça veya Fransızca dillerinden birini daha öğrenmeyi düşünüyorum( belli olmaz ingilizce gibi kolaysa öğrenebilirim...). Bilgisayarda hertürlü programı rahatlıkla kullanabiliyorum. O yüzden mühendislik programlarını rahat öğrenip kullanacağıma eminim.( Neredeyse 10 yıldır bilgisayar kullanıyorum...)

Sizce yukarıda yazdıklarımı başarır. İyi bir ortalama, türkçe + 2 dil ve müh. yazılımlarını iyi kullanma yetenekleriyle iş bulma olasılığım ne kadardır( yüksek orta düşük gibi puanlamalarda bulunursanız sevinirim) ?

Bu arada konuyla ilgili sizinde eklemek istedikleriniz olabilir. Hepsini özenle ve altını çizerek okuyacağım. Tşkkürler.

• bir büyüğüm şöyle demişti.

sizin işe girmenizi sağlayan mezun oldugunuz üniversitedir. işten atılma sebebiniz karakterinizdir.

üni isminin yüzde 60-70 önemli oldugunu düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

bir büyüğüm şöyle demişti.

sizin işe girmenizi sağlayan mezun oldugunuz üniversitedir. işten atılma sebebiniz karakterinizdir.

% 50 yi geçiyor. Yandık o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

bir büyüğüm şöyle demişti.

% 50 yi geçiyor. Yandık o zaman

şu da var iş bulamassan o oran %100 oluyo
  • Tabi ki etkilidir.
    Ama bir süre sonra özellikle Mühendisliklerde kendini geliştirmeye tecrübeye bakarlar.
    Şöyle de birşey var mesela İngilizcen ileri seviyededir yanına bide atıyorum Almanca koymuşsundur ama senden daha iyi bir üni'den gelen rakiplerin sadece ing. ile takılıyorlardır. Bu durumda tabiki seni alırlar diyorum ya kendini ne kadar geliştirebilirsen geliştirirsin.Ne bilim bilgisayar da olur yurt dışına çıkma imkanında olur bir sürü şeyi var.Kendini sosyal olarakta geliştirirsin konuşmasını nasıl davranmasını biliyorsundur herşey önemlidir iş bulmada en küçük detayına kadar.
    Tekrar ediyorum üniversite ismide sadece ilk işe girmede etkilidir ama gerisi tamamen kişinin kendisinde bitiyor. Okuduğun okulu küçümsemek yerine yapıcan mesleği ne kadar iyi yapıcanı düşün bence

Hem bildiğim kadarıyla G.Antep kötü bir üni değilmiş.

• Etkili olduğu söylenir hep. Ama şöylede birşey vardır. ODTÜ , İTÜ , BOĞAZİÇİ den mezun olan her zaman diğer üniversiteli öğrencilerin önünde olur. Ve burdan mezun olanları yönetici yaparlar.Diğer üniversiteler ise kendi aralarında işe girmede etkili bir rol oynar tabi. Ama bana kalırsa üniversite yalnızca ufak bir detay. (odtü-itü-boğaz içi vs. dışında) İlk girişte tabiki bu adam nerde okumuş diye dikkate alırlar , neler yapmış , nerde master yapmış , nerde stajını tamamlamış , neler biliyor , hangi yazılımları kullanıyor vs. bunlarda işe girmede rol oynayan etmenler bildiğim kadarı ile. Birde Anotherdie'ın dediği gibi sosyal kişilik çok önemli.Yani iş görüşmesine gittiğinde ağzın iyi laf yapmalı , ve girişken olmalısın.Bu hangi işte olursa olsun.
  • Yeni kurulan üniversiteleri çıkar (onlar tabela üniversitesi),ülkenin önde gelen birkaç üniversitesini de çıkar (ODTÜ,İTÜ,Boğaziçi vs.).Geriye kalanlar arasında çok fark olmuyor işe girerken.

Ciddi söylüyorum,aradaki puan farkına bakmayın.O farkın oluşmasında üniversitenin bulunduğu şehir ve kampüs imkanları neden oluyor.

Not:Zaten büyük şirketler işe alırken ciddi bir mülakat yapar,yeni mezunları da deneme süresine alır (3-6 ay).Bu sürede başarılı olamazsan istediğin üniversiteden mezun ol,kapının önüne koyarlar.

Not2:Yeni mezunları aldıkları deneme süresinde,mühendisin bilgisine değil öğrenme isteğine,iş arkadaşları ile uyumuna,verilen işi zamanında yapabilme yeteneğine bakılır.Okuldan öğretilen ile iş hayatının çok farklı olduğunu işveren de biliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tabiki de etkili oluyor özellikle mühendislikler de teknik ünv. olması büyük avantaj odtü , ytü , itü gibi..
  • Yüksek puanla alan üniversitelerin genellikle imkanları iyi olduğundan öğrenme süreci öğrenciler için daha hızlı daha zevkli işliyor ancak diğer üniversiteler de kendini geliştirebilen öğrenciler için iş kapıları her zaman açıktır.Mğhendislikte bir öğrenci ne kadar kendini geliştirir ve pratik yaparsa o kadar başarılı olur hem öğrencilik hem de iş hayatında.Üniversitenin isim yapmış olması çok önemli değil önemli olan öğrencin kendi alanında gelişmesi,geliştirmesidir.
  • almanca kursuna gittiğimde edindiğim bir bilgiyi paylaşıyim bilgisayar mühendisliğinden mezun olan bi arkadaşım geçen sene okurken iş teklifi aldığını bu seneyse krizden dolayı mezun olmasına rağmen sonuç alamamış benim dikkatimi çekense iş verenlerden bazıları 2. yabancı dil biliyomusun diye sormuşlar . şirketin almanca ve almanya ile hiç bi alakası olmamasına rağmen işe alacakları kişinin 2 3 dil bilmesine dikkat ediyorlar bu noktada kişinin kendini geliştirmesi çok önemli bir hal alıyor
  • @ AnotheRDie

Gaziantep üni. kötü demedim. Eğitimi kaliteli ve %100 ingilizce. Sadece bu uniden mezun olunca İtü Boğaziçi Odtü gibi ünilerden mezun olanlarla atışabilirmiyim dedim.

Bu arada diğer arkadaşların cevaplarını okudum.
  • Öyle bi atışırsın ki.....
    Bugün TR'de sayısız büyüklü küçüklü şirket var, bu şirketlerde çalışanlar yada onları yönetenler hep odtü boğaziçi mezunumöu, haıyr değil..
    Adam lisede 2 sene kasar girer odtü'ye ya sonra.....
    Mesele sahip oldugun potansiyelde..İş yapabilme becerinde..
  • okudugun bolumle alakalı her bolumde ısme gerek yok. ornegın sektorun medya olcaksa okul ısmı hıc onemlı degıl. mımarsan onemlı ama tabı ...
  • antep iyidir.iyi ortalamayla bitir,odtüde,itüde master yap sorun çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berat23

antep iyidir.iyi ortalamayla bitir,odtüde,itüde master yap sorun çözülür.

inş. bitirebiliriz. Master ile ilgili hiçbir bilgim yok. Master yapacağımız yeri neye göre seçiyoruz.
  • Senin 2 dilin olursa,İtüdeki tek dilli mimarı geçtin bil..
    Okul ismini hiç düşünem..İş bulmada kariyer yüzde 90 daha önemli..Ben okulu yüzde 10a koyuyorum..
    Çünkü b.k u çıktı sayısı arttıkça..
  • İlk işin için diploma sana referans olacaktır ama daha sonrasında kendini geliştirdikçe diplomanın yarattığı fark eşitlenir diye düşünüyorum.İş hayatındakilerde böyle diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 7 Ağustos 2009; 17:02:06 >
  • master yap demesi kolay tabi okulu 4 senede bitirsinde
    bence artı 2 dil bildikten sonra sorun çözülmüştür işsiz kalması mümkün değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

quote:

Orijinalden alıntı: berat23

antep iyidir.iyi ortalamayla bitir,odtüde,itüde master yap sorun çözülür.

inş. bitirebiliriz. Master ile ilgili hiçbir bilgim yok. Master yapacağımız yeri neye göre seçiyoruz.

:)

aslında onlar seni seçecek.ales,toefl,gpa gibi sayısal kriterler var ama batman üni. bitiren adam bunların yanında havada 40 takla atsa odtüde master yapamaz:) işin birde mülakat aşaması var,bir nevi beğenmediğimiz adamı almayız aşaması.

sen abi sözü dinle,4 sene kas,ortalama yap,tüm kapılar açılır.ortalama anlamsız,okulun adı anlamsız,şu şöyle diyenlerede bakma,onlar genelde boş tiplerdir.esktra yabancı dil öğrendim dersen onun ispatı için sınav sonucu isterler,öyle ben tömere 5 sene gittim,apır intırmidıt dıgrii ingilizcem var demeyle olmaz ,nerde toefl? derler.

doğal seçilimde hayatta kalmak için oynanan oyunun kuralı bu.oyun düzgün oynamazsan 5 sene sonra forumda başlık açarsın ,üni. bitirdim işsizim diye.

tabi bunları yapınca %100 başarı garantisi varmı,%90 var.%10da şans faktörü herzaman vrdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: cucucucu

master yap demesi kolay tabi okulu 4 senede bitirsinde
    bence artı 2 dil bildikten sonra sorun çözülmüştür işsiz kalması mümkün değil

tıp okususaydı daha iyi bea öle kolay değil mastır zamanı gelince tecrube mi mastır mı diyecek ve çoğu gibi tecrubeyi seçecek
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.