Yarbay
14 Mart 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
25 üye
Görüntülenme
Toplam: 107 (Bu ay: 2)
Gönderileri
Arkadaşlar merhaba,

Audi A3 8V (2016 sonrası) navigasyonsuz MMI lı modellerde(Aynı multimedia sisteme sahip A3 dışı başka modeller için de geçerli) siri fonksiyonu çalışıyor mu? Özellikle merak ettiğim “Hey Siri” özelliği düzgün bir şekilde bluetooth bağlantı üzerinden kullanılabiliyor mu?

Yabancı sitelerde gördüğüm önceden bir sıkıntı varmış siri ile ilgili. Mikrofon düzgün çalışmıyormuş. Bu düzeltildi mi merak ediyorum.
Arkadaşlar merhaba;

İşim gereği bir araştırma ve çalışma yapıyorum. Bu çalışma kapsamında kamyon kullanıcılarının araç iç ortamından beklenti ve taleplerini araştırıyorum. Bu çalışma için özellikle siz kullanıcıların deneyimleri, istekleri ve fikirleri oldukça önemli. Kullandığınız araçlarda, özellikle araç içinde hangi özelliklerin olmasını beklersiniz? İhtiyaçlarınız nelerdir?

Aşağıdaki linkten 5 soruluk kısa anketi de yanıtlayabilirseniz sevinirim.

https://tr.surveymonkey.com/r/ZTWSHWT
Arkadaşlar gördüğüm kadarı ile PS4 Digital oyun kardeşliği DH forumlarında yasaklanmış. DH dekine benzer şekilde kardeşlik yapılabilecek diğer forumlar nelerdir ? Güvenilir siteler var mı acaba donanımhaber gibi ?
Arkadaşlar merhaba,

TTNET 20mb fiber'den Vodafone 30 mb fiber internete geçtim. Bu geçişle birlikte modemimi Huawei HG658c ile de değiştirmek durumunda kaldım. Yaklaşık 2-3 aydır vodafone net kullanmaktayım. Nerdeyse ilk günden bu yana gün içinde ara ara kısa süreli (yaklaşık 1 dk) internetimde kopmalar yaşıyorum. Bu sırada bilgisayarda ve internette bağlantı var görünüyor ama hiçbir site açmıyor veya online oyundaysam genellikle oyundan düşüyorum. Tam o anda modem üzerinden ping testi yaptığımda ya hiç ping alamıyorum yada 500 gibi rakamlarda görünüyor ping. Bu sebeplede hiçbir şekilde internet sayfaları yüklenmiyor. Bu kopmalar olduğunda genelde ard arda 2-3 kere oluyor. SNR değerlerim aşağıda görüldüğü gibi. Vodafone müşteri hizmetleri ile konuştuğumda internetimde problem olmadığını, hattımın durumunun çok iyi olduğunu belirtti. Ama niyeyse böyle bir sıkıntı yaşıyorum. Ev içerisinde ki hatlarıda kontrol ettim. Bir problem yok. Zaten apartmandan eve kadar gelen kablo dışında, ordan modeme kadar çektiğim hattı daha yakın zamanda yenilemiştim. TTNET'te iken böyle bir problem yaşamıyordum.

Problemin ne olduğunu anlayabilmiş değilim. Nette araştırmada yaptım ama elle tutulur birşey bulamadım. Böyle bir problem yaşayıp çözüm bulabilen var mıdır ? Öneriniz nedir? Teşekkürler.

Not: Herhangi DNS adresi kullanmadığında da bu problemi yaşıyorum.

Hat değerlerim;

Vodafone Fiber İnternet İnternet Kopma Problemi
Amerika'da yaşayan bu köpek sahibinin o mahalleden taşınması ile birlikte yalnız bırakılıyor. Ve bir yıl boyunca sokakta park edilmiş bir dorsenin altında kendi halinde yaşıyor. Bu bir yıllık süre içerisinde komşular köpeğin farkında olmasına rağmen hiç birşey yapmıyorlar. (Belki karnını doyurmuş olabilirler, bilemiyorum.) 1 yıl sonra terk edilmiş, zor durumda olan hayvanları kurtaran bir derneğin çalışanları o bölgeden geçerken köpeği dorsenin altında gizlenirken fark ediyorlar. Sonrası videoda;

Video linki:https://www.facebook.com/photo.php?v=724476907625162&fref=nf

Not:İzlemek için Facebook hesabına sahip olmanız gerekmiyor.
Arkadaslar Bugun elektrikler kesildi ve geldikten sonra asus p5q deluxe anakartın üzerindeki power ve reset butonlarının ışıkları sürekli yanıp yanıp sönmeye başladı . Sistem hiçbirşekilde açılmıyor. Hiçbir şekilde güç gitmiyor sisteme. Yedek anakartımı bağladım ve sistem çalışıyor şuan . Anlayacağınız anakartta bir sorun var. Bios sıfırlamayı da denedim fakat halen aynı sorun devam ediyor. Power ve reset ışıkları sürekli yanıp sönüyor ve pc açılmıyor.

Çözüm önerileriniz nelerdir acaba ?
Arkadaşlar toplasanız 3-4 saat oynadım gamepad ile. bir kaç gündür de elimi sürmemiştim masanın üzerinde duruyordu. Bugün alıp biraz oynayayım dediğimde r2 ve l2 tuşlarından gelen çok rahatsız edici bir gıcırdama ile karşılaştım. Gerçekten inanılmaz rahatsız edici bir ses. Ve aynı zamanda gıcırdamayı da hissediyorsun. Şimdi napmak lazım ?
Arkadaşlar dil okulu için 1 haftadır san franciscodayım. 6 ay burada kalacağım. Eğer herhangi bir konuda merak ettiğiniz sorular varsa burdan sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağım.

KURS , KONAKLAMA , YAŞAM VS. İLE İLGİLİ BİLGİLER :

- 6 aylık okul bedeli 5000$ ( Okul:http://www.stgiles-international.com/ )
- Aile yanı konaklamanın aylık masrafı 900 $ . Yurtlar ise en ucuz aylık 570$ ( türk sokağında bir yurtta , 3 kişilik odada ) . İyi bir muhitte iki kişilik , banyosu içinde , lcd tvsi , buzdolabı , çalışma masası vs. olan bir odanın fiyatı ise 850$ en uygun. Burdan inceleyebilirsiniz :http://www.vantaggiosuites.com/sf.html

-Vize masrafı 360 $ ( 200$ Sevis , 160$ vize )
-Uçak parası yaklaşık 1300 $ (Gidiş dönüş , KLM Havayolları , Amsterdam Aktarmalı . Aktarma arası süre 1:30 saat ve bilet 2 ay önceden alınmıştı )

-Şahsi masrafım aylık ne kadar olacak bilemiyorum ama isterseniz size burdaki yaşam masraflarından bahsedeyim fikir oluşsun kafanızda:

Burda yaşadığım eyalette vergi %8.5 ve etiket fiyatlarının hepsi vergisiz. Benim size şimdi söyleyeceğim fiyatlarda vergisiz fiyatlar olacak. ( Bazı ürünlerde farklı bir vergilendirme olabilir. Lütfen bunu satıcıya özellikle sorunuz. Yoksa size hiç birşey söyleyemiyorlar, fişte görüyorsunuz miktarı. Ki bazı yerler fişte vermiyor. Özellikle çinlilerin işlettiği yerlerde )

Mc Donalds : Big Mac 7.19 veya 7.49 $ ( Small Size Menü )

Carls Junior: Famous Star Menü 6,5 $ ( Small Size Menü )

Deep Burger diye yerel bir mekan : Çift Etli Büyük Bir Burger + Patates 6,5 $

Markette : 1 litre su en ucuz bulduğum 1,09$ oda walgreenste. 1 litre meyve suları 2,5 - 3 dolar minimum , Mandalinanın 1 lb'si ( yaklaşık yarım kilo ediyor) en ucuz bir çin manavında gördüm oda 0,69 cent gibi birşeydi. Portakalında kilosu bu seviyelerde.

Dondurulmuş pizza vb. şeylerde 5 dolardan başlıyor artarak gidiyor ama büyük boy kaliteli bir donmuş pizza yaklaşık 7-8 dolar . Ama malesef domuz eti ihtiva ediyor. Domuz etsiz donmuş pizza bulamadım.

- Ulaşım'a gelirsek. Aylık 76 dolara sınırsız kart alabiliyorsunuz. İstediğiniz kadar kullanmakta özgürsünüz. Şehirdeki bütün araçları, buna turistik araç cable carda dahil ( normalde tek bilet 6 dolar cable car da) kullanabiliyorsunuz. İsterseniz yer altı hızlı treni olan bartı kullanmam derseniz geri kalan tüm taşıtları sınırsız kullanmanın bedeli 60 dolar.

Eğer ben sınırsız kart almam derseniz otobüslerde tek bilet 2 dolar. Bartta ise ineceğiniz durağa göre fiyat değişiyor. Bart ile ilgili bilgi almak için burayı ziyaret edebilirsiniz:http://www.bart.gov/ San Francisco Belediyesinin Tüm Toplu Taşıma Sistemleri ile ilgili bilgi almak isterseniz de burayı ziyaret edebilirsiniz:
http://www.sfmta.com/

- GSM operatör fiyatları ise ; Açık söyleyeyim b.k attığımız türk operatörleri buraya göre hem daha iyi hizmet veriyor hem daha ucuz. Burda telefonunuz için tek başına internet paketi almanız pek mümkün değil . Size illa text - call - internet paketlerini sınırsız olarak kitliyorlar. Paket seçeneği malesef hiç yok. Bu sınırsız paketler internet kotasına göre farklı fiyatlarda satılıyor. Örneğin;

Burda en ucuz hat Metro PCS ; 500 mb hız kotalı ( 500mb dan sonra 2g ) full sınırsız paket 40 dolar. 2,5 gb kotalı 50$ , tamamen sınırsız 60$ dolar. (VERGİLER DAHİL)

T Mobile Sınırsız Paketleri : 50$ (500mb) , 60$ (2.5 gb) , 70$ (sınırsız) $ (VERGİLER DAHİL DEĞİL)

Bu bahsettiğim paketler tamamen kontratsız , kontörlü hatlara ait. He unutmadan Wifi Hotspot(Tethering) yani telefonunun internetini paylaşmakta ayrı para. Metro tek bir cihaz için aylık ekstra 5 dolar alırken tmobile 10 dolar alıyor. Tmobile da 70 dolarlık pakette wifi hot spot beraberinde geliyor ama kotası var 2.5 gb .

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FOTOĞRAFLAR

Güney san franciscoda bir sokak:

San Francisco'dayım Sorusu Olan Sorabilir ( RESİM EKLENDİ )

Yaşadığım mahalleden bir san francisco manzarası:

Otobüs beklediğim duraktan bir görüntü. Yerdeki stop yazısı genelde tüm sokak keşisimlerinde oluyor. Ve bütün araçlar bu stop yazısında durup sağına soluna bakıp yoluna devam etmek zorunda. İşte bu yüzden amerikada araç kullanmak türkiye ye göre biraz değişik. Bizde millet ara sokakta gazlıyor.

San Francisco merkezinde, Market street yakınlarında bir cadde.

San Francisco'nun meşhur cable car taşıtı. Söylediklerine göre dünyanın en meşhur kablolu aracıymış. Bu araç tamamen motorsuz bir araç. Yerden bir kablo sürekli olarak hareket ettiriliyor ve bu araçta hareket edeceği zaman kabloyu kavrıyor bir mekanizma ile ve hareket ediyor.

Bu resimden bir spor barından. Tam bu resmi çektiğim anda Amerikan futbolunda bir playoff maçı oynanıyordu. İçerisi tıklm tıklımdı. Söylediklerine göre şampiyonlar ligi maçlarını da yayınlıyorlarmış. Chealsea - GS maçını burda izlemeyi düşünüyorum.

Cable Car'ın başlangıç durağı market street te. Burda her zaman ciddi sayıda kuyruk oluyor.

Tarihi büyük bir katedral. Aktif olarak çalışıyor.

San Francisco sokaklarından bir görüntü daha.

Bu aracı kiralamanın saati 60 dolar. Ek saat isterseniz 40 dolar daha.

Çin Mahallesi

Çin Mahallesi

Çin mahallesinde ucuza birçok şey bulmak mümkün. Mesala gerçekten kaliteli diyebileceğim tişörtlerin 6 tanesi 20 dolar. Cidden burda lcw , defactodan falan daha kaliteli mallar.

Evimin bulunduğu sokağın görünümü. Her yer yokuş.

Simon Bolivar Heykeli , Civic Center'da.

Türkiye'de görmeye alışık olmadığımız bir Microsof mağazası. Herşeyi deneyebiliyorsunuz.

Xbox One'da Forza 5 oynarken çektiğim bir görüntü

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tarih: 12.01.2014

Gücünü üstte gördüğünüz kablolardan alarak çalışan bir otobüs . Fotoğraf market street powell station'da çekildi.

Alcatraz'a giriş bileti

Alcatraz'ın bir modeli

Alcatraz'a taşıyan feribot

Alcatraz Adası

Oakland Bay Bridge

San Francisco'nun bir silüeti

Meşhur Golden Gate Köprüsü ( Kesinlikle bir boğaz köprüsü değil. Elimizdekinin önemini bilelim. Elin oğlu bir halta yaramayan köprüyü dünyaya pazarlıyor )

Gün batımında Alcatraz Adası

Alcatraz Adası Girişinde

Bir Morg

Okumak isterseniz morg ile ilgili açıklamalar

Hücreler:

Mahkumlar:

Nam Salmış Mahkumlar:

Mahkum Kütüphanesi ile ilgili açıklamalar:

Alcatraz'dan kaçış

Yenilenme Alanı

Buda sokak temizliğini soranlar için : Burda bir düzen bir tertip var. Sokakları genel olarak temiz. Yolları çoğunlukla düzenli.

Bugün alcatrazda gezdikten sonra pier 39'da dolaştık. Gerçi pek benlik birşey yoktu kızlar sürekli o mağaza senin bu mağaza benim gezip durdular bende onlara eşlik etmek durumunda kaldım. Bu mekan tatil günlerinde gelip gezilebilecek bir çok alışveriş merkezi ve restaurantın bulunduğu bir mekan. Gelirseniz kesinlikle buraya uğramalısınız.

Öğle yemeği içinse BOUDIN denen bir mekana gittik. Koreli arkadaşlarımın önerisi idi. Yarım rostolu biftekli sandvic ( baya doyurucu idi ) ve mevsim salata için 10 dolara yakın bir para ödedim. Akşama kadar idare etti ama akşamda 5 dolara hamburger ve patates yedim klasik mekanım olan beep burger'da.

Burda yemek pahalı diyeceksiniz . Evet biliyorum malesef çok pahalı. En ucuz yemek subway'de . 5 dolara 5 malzemeli sandvic alabiliyorsunuz. Burger , MC , vs. gibi fast yerleri ise genel olarak türkiyeye göre daha pahalı ve kesinlikle burgerlerin boyları büyük falan değil. Türkiyedeki ile aynı. Açık söyleyeyim türkiyedeki steak house u özlemiyor değilim

Neyse arkadaşlar 12 ocak 2014 günü böyle geçti. Size iyi okumalar. Sorunuz olduğunuzda konu üzerinden sormayı ihmal etmeyin.

YENİ RESİMLER ÇEKTİKÇE , YENİ DENEYİMLER ELDE ETTİKÇE BURADA PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİM. OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER. SORUNUZ VARSA LÜTFEN MÜMKÜN MERTEBE KONU ÜZERİNDEN SORMAYA ÇALIŞIN , ÖZEL MESAJ ATMAYIN. BU ŞEKİLDE HERKES FAYDALANMIŞ OLUR.
PS4'ün avrupada yayınlanan (belki diğer kıtalarda da vardır bilmiyorum) PS4 için duyurulan oyunlardan çeşitli öğeler içeren bir reklamı. Benim çok hoşuma gitti açıkcası. Reklamın mottosu " This is for the players. "

Reklam şuan tv lerde dönüyor. Belki türkiye de de yayınlarlar türkçe olarak.

İngiltere versiyonu:http://www.youtube.com/watch?v=dOahOBwJuZw

İtalya versiyonu:http://www.youtube.com/watch?v=QUkTCRKJ_is

Yunan versiyonu:http://www.youtube.com/watch?v=m7D9g3CbJpw
Arkadaşlar Zotac GTX 275 ekran kartım masa üstündeyken hiçbir hareket olmadığında bir süre sonra %100 yüklü bir şekilde çalışmaya başlıyor. Fareyi hareket ettirene kadar o şekilde çalışmaya devam ediyor ve haliyle ciddi bir sıcaklık oluşuyor ve fan hızı da tavan yapıyor. Fareyi hareket ettirdiğimde birden yük aşağılara inmeye başlıyor.

İlk defa böyle bir sorunla karşılaştım. Acaba neyden kaynaklanıyordur ? Daha önce karşılaşan oldu mu ?

İşletim Sistemi: Win 7 64 bit
Hakkında
Meslek: Makine & Endüstri Mühendisi
İlgi Alanları: 11100110011100
Forum İmzası:

Didier Yves Drogba Tébily

Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Bilgisayarım
Bilgisayar
Oyun Kontrol Cihazlarım
Bilgisayar
Overclock
Bilgisayar
My Orginal Games
Mobil cihaz
iPhone
Steam
sero34
Dünyadan Futbol
GALATASARAY
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7.210
İkinci El Bölümü Mesajları: 78
Konularının görüntülenme sayısı: 287.558 (Bu ay: 304)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 155 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.