Şimdi Ara

Sizce üniversite ismi İş bulmada ne kadar etkili ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
6.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Teşekkürler. Verdiğiniz önerilerin hepsini birşekilde yapmaya çalışacağım.

Bu arada toefl vb sınav sonuçları demişsiniz. G.Antep üniversitesinde Freshman english diye bir ders var. Sanırsam kapsamlı bir ingilizce değil. Sadece bu dersi alarak belirttiğiniz sınavlardan geçmek mümkün mü ?
  • elbette var ama adı üstünde etki

iş bulurken sepet oluşturursun diğerlerinin sepetleriyle tartılır en ağır olan girer.

sepette her turlu ağırlık bulunur:
    üniversite adı
    gpa
    bildiğin diller (toefl veya diğer dillerde benzeri)
    mesleğinle ilgili somut tecrübe (ispatlı)
    mesleğinle alakalı program ıvır zıvır (mümkünse sertifika yoksa yapılan proje örneği)
    torpil (dayının ensesinin kalınlığı mesala çok kalınsa baya ağırlaşır sepetin)
    razı olduğun ücret
    işin önemi
    torpil namına değil ama endüstriden olanlardan ciddi referanslar.

vs.. birsuru sebep
  • o dersin içeriği ing. dinleme,okuma,yazma ve sunum becerileridir.zaten 1 sene hazırlıkta upper intermediate grammar seviyesinde ing. göreceksin. çok sıkı takip etsen elbette toefl için işe yarar ama bence hazırıkta çk kasmaya gerek yok,çünkü okulu bitirmeye yakın hazılıkta öğrendiklerinin bir kısmı unutulacak.

toefl geçerlilik süresi 2 yıldır.bu snavlarda geçme değil not üzerinde değerlendirme yapılır.okulu bitireceğin sene 2-3 hafta çalış gir yeteri kadar puan alırsın.
  • Hocam G. Antep Üniversitesinde 40 adamdan 1 tane çıkıyor hazırlık +4 senede mezun olan adam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Winterspring

Hocam G. Antep Üniversitesinde 40 adamdan 1 tane çıkıyor hazırlık +4 senede mezun olan adam.

Evet öyle diyorlar. Dediğim gibi eğitim hayatında derslerden bi problemim olmamıştır. O yüzden bu üniversiteyi tercih ettim. Amacım kaliteli eğitim almaktı.

@ berat23

Teşekkür ederim. Bilgiler çok işime yarayacak.

Hazırlıkta fazla kasmaya gerek yok demişsin. 4 yıl boyunca %100 ingilizce eğitim göreceğim. O yüzden hazırlıkta ingilizceyi iyice öğrenmem gerekiyor. Zaten unutmam. Sonuçta 4 yıl dersler + sınavlar ingilizce.

Düşüncelerimde bir yanlış varsa düzeltirsen sevinirim.
  • %100 ing. eğitim olayını gözünde fazla büyütme.mühendislikte ders anlatırken kullanılan 3-5 kalıp var,çok zorlanmazsın anlmakta.zaten dersleri ing. olarak öğreneceksin,türkçeye çevirip öğrenmek gibi bir hata yapma.

hazırlıkta öğretilen ing. mesleğinle çok alakalı değil.hazırlıkta past perfect tense öğreneceksin,normal derslerindek hiçbr terim hazırlıkta geçmeyecek.

bu arada büyük konuşma,üni.de dersten kalmamak diye birşey yok:) sen kalmazsan hocalar bırakır,ama okulu uzatmadan halledebilirsin.nihayetinde bu dersleri uzaylılar için değil,insanlar için yapıyorlar,gözünde büyütme:)
  • geçen senede ben kazandım antep inşaatı ve birileri gözümüzü çok korkutmuştu antep üniversitesi mühendislik fakültesi gerçekten zor neden zor derslerin geçme notu 70 ayrıca hocalar var bölümüne göre değişiyor zorluk sıralaması yapılırsa 1-elektirik elektronik 2-makine müh. 3-fizik müh. 4-gıda müh 5-inşaat müh. 6-endüstri müh. 7- tekstil müh. sıralama öğrencilerin aşağı üstü aynı fikirde olduğu sıralamadır ama şu bir gerçekki iş öğrencide bitiyor istersen okul birincisi olursun sonuçta zor herkese zor antep üniversitesini bitirdikten sonra kesinlikle ileri derecede ingilizcen olacak ve bunun yanına kendi işine göre bir dil daha öğrenirsen boşta kalman mucize olur
  • işini iyi yapan her zaman kazanır

şuan işsiz bir sürü üniversite mezunu var ama aynı işi yapan lise mezunları da var para basıyorlar.

bence pek önemli değil gibi geliyor bana kendini ispatladıktan sonra işini iyi yapıyorsan müşteri sana gelir
  • Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama mezun olunan üniversitenin artık iş hayatına pek bir etkisi kalmaıştır. Belki bundan 20 sene evvel olsa diplomada yazan isim çok önemli denilebilirdi ama günümüz şartlarında 1-2 istisnai durum harici gerçekten pekte takılacak bir durum değildir.

Konuyla ilgili güncel bir link:http://universitedeyiz.blogspot.com/2016/11/mezun-olunan-universitenin-is-hayatina-etkisi.html
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.