Şimdi Ara

Sizce cennet nasıl bir yer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Duyularinla algilayamayacagin bir yeri duyularimizla tasvir etmemizi istemen çok tuhaf değil mi? Sadece ruhun kalacak diye geçmiyor mu dinde? Duyularin olmayacak. Ama burada bir şeyi betimlerken düşünürken tamamiyle duyulari kullanıyoruz bunun hakkında görüş belirtmek yanlış olur bu yüzden bence. Çünkü orada hiç bir duyunu kullanamayacaksin zaten. Benim anladigim kadariyla. Tabi inanca göre yorumlanabilir bu. Ben direk var olduğuna bile inanmıyorum ama eğer varsa da betimlenemeyecegini düşünüyorum.

• Cennet netice itibari ile altında yemyeşil bahçelere akan ırmaklara sebebiyet verecekse esbab bakımından teşbihen bulutlara ayetsel olarak ebr(rar) lara benzer.

Bulut bu açıdan golgesi denen ahkamı yağdığı surece oluşturur. Yağmur bitince gölge de biter. Sonsuz cennet golgenin yani insanın algısı kadardır.

Özünde ebrar iyiler demektir. Mukarrabun olmayanlar. Bu nedenle ebr olan yaradanu Teala hakkında beyanda bulunur.

Başkasının kafasında yaradan arayan kimse bulutun golgesine benzer yağmur yapıp bittiğinde o da yok olur gider.

Bu meyanda cennetin yaradanu tealanın zatına dair arayışın edeble oğretildiği yer olduğu düşünülmektedir. Hatunlar kızlar huriler burada bulunmaz.

Kelime anlamı ile cennet hz.cebrail aleyhisselamın bahçesi hukmunde olan bir yerdir. Kendisi rasul aleyhisselam olduğundan rasullerden başkasının cennete giremeyeceği teffekkur olunmaktadır.

• Hayır yanlışın var. Kıyamet günü dirileceğiz ve ruh bedene dönecek. Dolayısıyla duyularımız da olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: cowboy12

Hayır yanlışın var. Kıyamet günü dirileceğiz ve ruh bedene dönecek. Dolayısıyla duyularımız da olacak.

Organ nakli yaptiranlarin durumu ne olacak?

Sakat olanların durumu ne olacak?

Tuvalet açlık gibi sıkıntılar da mı olacak?

Vücutta ağrı sizi hicbir sey olmayacak mı?

Hücrelerden olusacaksak yine bunların bir şekilde beslenmesi falan gerekmiyor mu? Yoksa hücre teorisi tamamen yanlış mı?

Maddesel bir ortam mi olacak. Diğer türlü duyularimizi tamamen kullanmak imkansız çünkü?

Tam olarak nasıl geçiyor bu kuranda cidden çok merak ediyorum hocam açıklanabilir misiniz?

Bir de ayetlerde sürekli ırmak ve pinarlardan bahsetmesi niye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EdvaldBoassonHagen -- 26 Şubat 2016; 16:11:53 >

• cennet yok :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: EdvaldBoassonHagen

quote:

Hayır yanlışın var. Kıyamet günü dirileceğiz ve ruh bedene dönecek. Dolayısıyla duyularımız da olacak.

Hücrelerden olusacaksak yine bunların bir şekilde beslenmesi falan gerekmiyor mu? Yoksa hücre teorisi tamamen yanlış mı?

Maddesel bir ortam mi olacak. Diğer türlü duyularimizi tamamen kullanmak imkansız çünkü?

Tam olarak nasıl geçiyor bu kuranda cidden çok merak ediyorum hocam açıklanabilir misiniz?

-Bedenimiz eski bedenine dönmeyecek, yepyeni bir yaratılışla yediden yaratılacak. Erkekler yakışıklı olacak, kızlar ise güzelleşecekler. Vücutta ise saç, kaş ve kirpik hariç tüy olmayacak.
    -Tuvalet, açlık hatta doymak olmayacak.
    -Vücutta ağrı, sızı, hastalık olmayacak.
    -Hücre teorisi doğru olabilir ama cennette nasıl olur bilemiyorum.
    -Evet maddesel bir ortam olacak. Ve sebeplere bağlı olmayan bir maddesel ortam olacak. Yani dünyadaki gibi sebep-sonuç ilişkisi yok.
    -Son söylediğini tam bilmiyorum ama herhalde cennetin güzellikleri vurgulanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cowboy12 -- 26 Şubat 2016; 16:47:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sancaktepe nasıl bir yer?
    4 yıl önce açıldı
    Maltepe nasıl bir yer?
    13 yıl önce açıldı
    Malatya nasıl bir yer ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

-Bedenimiz eski bedenine dönmeyecek, yepyeni bir yaratılışla yediden yaratılacak. Erkekler yakışıklı olacak, kızlar ise güzelleşecekler. Vücutta ise saç, kaş ve kirpik hariç tüy olmayacak.
    -Evet maddesel bir ortam olacak. Ve sebeplere bağlı olmayan bir maddesel ortam olacak. Yani dünyadaki gibi sebep-sonuç ilişkisi yok.
    -Son söylediğini tam bilmiyorum ama herhalde cennetin güzellikleri vurgulanıyor.

Baya çılgınmis hocam ne diyim. Maddesel ortam var ağrı sizi yok falan. Açlık yok tokluk yok. Yemek yemeden solunum yapabiliyoruz bildiğin. Laktik asit fermantasyonu hiç yapmıyoruz. Cennette bakteri falanda yok ki nasıl oksijen alicaz onu da anlamadım. Idrar olusturmayacagiz o zaman boşaltım organlarimiz neden var olacak? Buradaki yaşama orası baya baya ters hocam. Benim beynim yetmedi hocam anlamaya kusura bakmayın.

• Çılgın
  • Yasakların kalktığı liberal bir yer.
  • gidersen görürsün :)

cennet hakkında Kuran'da bildirilen bazı konuları biliyoruz ama bunun dışındakileri bilmek mümkün değil (bu dünyada)
  • Cennette cehennem de bu dünya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz cenneti; Kur'an ve hadislerin anlattığı kadar biliyoruz, okumak lazım...
  • Bismillahirrahmanirrahîm

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adı ile;

VÂKIA-57
    Diyanet İşleri:
    Sizi biz yarattık. Hâlâ tasdik etmeyecek misiniz?

VÂKIA-58
    Diyanet İşleri:
    Attığınız o meniye ne dersiniz?

VÂKIA-59
    Diyanet İşleri:
    Onu siz mi yaratıyorsunuz, yoksa yaratan biz miyiz?

VÂKIA-60-61
    Diyanet İşleri:
    Sizin yerinize benzerlerinizi getirmek ve sizi bilemeyeceğiniz bir şekilde yeniden yaratmak üzere aranızda ölümü biz takdir ettik. (Bu konuda) bizim önümüze geçilmez.

VÂKIA-62
    Diyanet İşleri:
    Andolsun, birinci yaratılışı(nızı) biliyorsunuz. O hâlde düşünseniz ya!

Sadakallahül’l-Âzim

Azim olan Allah ne güzel ne doğru söyledi .

• quote:

Duyularinla algilayamayacagin bir yeri duyularimizla tasvir etmemizi istemen çok tuhaf değil mi? Sadece ruhun kalacak diye geçmiyor mu dinde? Duyularin olmayacak. Ama burada bir şeyi betimlerken düşünürken tamamiyle duyulari kullanıyoruz bunun hakkında görüş belirtmek yanlış olur bu yüzden bence. Çünkü orada hiç bir duyunu kullanamayacaksin zaten. Benim anladigim kadariyla. Tabi inanca göre yorumlanabilir bu. Ben direk var olduğuna bile inanmıyorum ama eğer varsa da betimlenemeyecegini düşünüyorum.

İnsan bir takım kavramları ve durumları kavramak için somutlaştırma tekniği kullanır.Soyutluğu safi soyut olarak temellendiremez ve düşüncelerimizde imgeleyemeyiz.Çünkü insan kusurludur ve sınırlıdır.İki boyutlu alemde yaşayan bir canlının 3.boyutu tam olarak tasarruf etmesi beklenemez o yüzden onun seviyesine indirgenmesi için metafor kültüründen referans alır

Mesela Kuranda cehennemde yanmayan ağaçlardan söz edilir.Bunun bizim bildiğimiz manada ki ağaç olmadığı çok açıktır

Akıl terminolojisini sembolize etmeye çalıştığımızda aslında kafamızda canlanan şey tabula rasanın ta kendisidir fakat somut kavramı soyuta mal ettiğimiz için kafamızda misalen bir beyin imajı oluşturur.Bunun üzerindende düşünürüz

Göründüğü gibi İslam mükemmel oluşunun hakkını veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 27 Şubat 2016; 16:18:33 >

• quote:

quote:

quote:

Fizik ve madde yasaları da Allahın yarattığı mahlukatlar olduğu için aslında mantıksız değil.Her şeye hakim olduğu farz edilen bir üst akılın bunları yapabileceğini düşünmek zor olmamalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 27 Şubat 2016; 16:17:54 >

• Nasıl inkardır inatdır bu...bundan önce neydin ?? Koskoca bir hiç kocaman karanlık yanı yoktun ,var edildin yaratıldın.. Sonra ne oldu bir hayat sunuldu dünya dediğimiz bir yerde ..yedin içtin maddesel olarak da manevi olarak doyuma ulastın yada ulaşıyorsun..hiç birsey bu hale geldin ve gördün..
    Bunca şey oluyorsa farklı bir alem mi olmayacak ..cennet denilen yer yaşam sürülecek bir alem ..neysi size garip geliyor..!

• quote:

Sizce cennet nasıl bir yerdir?

cennet insanların hiç bir zaman sıkılmayacağı bir dünya

• Hayal dünyası gibi biryer yani hayalinde şunu bunu isterim diyosun istediğin şeyler önüne geliyor.
  • keşke şu an bilsek, tam olarak bize bahsedileni kadar biliyoruz. bazen aklıma gelir kuranda resmedilseymiş cennet cehennem görsel olarak nasıl olurdu acep inanan sayısı fazlalaşır mıydı? adam bildiğin reddediyor. hayır hoşnutlu bir yorumda atmadan direk netliği koydu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.