Şimdi Ara

Simdi Rte tekrar aday olamiyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anayasal olarak aday olma kotasini doldurdu, anayasa degisikligi referandumu icin de hem cogunluk hem de ekonomi dolayisiyla gidemez diyorlar. Dolayisiyla, bir dahaki secimde Rte komple gitmis mi oluyor? Yeni parti kurulsa bile Rte harici kimsenin onun kadar basarili olamayacagini dusunuyorum ben. Belki Ahmet Davutoglu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Başarılı buluyorsan üzülme o zaman öyle bir şey yok tekrar seçilme hakkı var hatta erken seçimle bir daha yani 13 yıl kadar başta kalabilir isterse ama ben Berata devredeceğini düşünüyorum sonraki seçimle

Ek: 2017 referandumu zamanındaki tartışmalardaki bilgiyle yazmıştım araştırma sonucunu aşağıya yazdım
  • Başarılı buluyorsan üzülme o zaman öyle bir şey yok tekrar seçilme hakkı var hatta erken seçimle bir daha yani 13 yıl kadar başta kalabilir isterse ama ben Berata devredeceğini düşünüyorum sonraki seçimle

Ek: 2017 referandumu zamanındaki tartışmalardaki bilgiyle yazmıştım araştırma sonucunu aşağıya yazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 5 Mayıs 2019; 6:18:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdoğan'ın önünde iki seçenek var ve hepsi de kitlesi tarafından dahi göz ardı edilemeyecek, olumsuz karşılanacak demeyeyim ama olumlu da karşılanmayacak seçenekler.

Bunlardan birincisi kendi sözünden dönüp yeniden parlementer sistem noktasına geçiş olur. PR yapılır, kılıflar uydurulur ve kendi ve partisinin menfaatlerini gözetmek adına getirilen bu ucube, işlevsiz, tek adamlık sistemi geride bırakılır. Uçuşa geçmekmiş vs. bunlar bazı kitlelerin hiç umrunda değil, hele ki balık hafızalı kırsal seçmenlerin hiç umrunda değil. Millet karnını doyuramıyor doğru. Yalnız birini başa getirirken en önemli kriterlerinden birisi, alnı secdeye değen biri olmasıdır; geçim, eğitim, yargı, liyakat vs. bunlar anadolulu, doğulu ve doğu karadenizli seçmenlerin çoğunun hiç mi hiç umurunda değil. Bunu defalarca gördük, yaşadık, biliyoruz. Seçmen üzerine daha fazla yorum yapmaya gerek görmüyorum hele ki internet mecralarında. Zira Silivri soğuktur

İkinci seçenek ise Ak Parti'nin lağvedilmesidir. Kurulacak yeni bir partiye (Erdoğan liderliğinde elbette) gerekçe göremiyorum. Ak Parti tıkırında işlerken ve tarihi, kurulduğundan beri siyasal başarılarla doluyken, böyle bir yola imkanı yok Erdoğan, partisini de sokarak yürümez. Burada yapılacak olan belki de birilerine, ardlarında bırakacakları ekonomik başarısızlıkları-tabiri caiz ise enkazı, yıkmak olacaktır. Burada belki de muhalefetin önü açılarak tuzak kurulması ihtimali üzerinde de durulabilir. Böyle bir olası durumda da yine hem eğitim, hem yargı, hem de ekonomik bağlamda Türkiye'nin içine düştüğü hatalar olsun, yanlışlıklar olsun ve hatta kasıtlı sabotajlar olsun; sebepleri de sonuçları da, seçilecek yeni erkin üzerine yıkılacak ve yeni hükümet suçlanacaktır. Ak Parti'nin yerleştirmiş olduğu adaletten devlet kurumlarına kadar pek çok kişi, yapılacak reformasyonlara taş koymaya hazır şekilde bekleyecektir böyle bir durumda. Ben şahsen CHP'nin olası bir iktidarında olası "eski CHP, yine kuyruklar, fakirlik vs." gibi manşetleri gözümde net canlandırabiliyorum.

Her iki senaryoda da Ak Parti'nin yarattığı bu eserin izlerinden kurtulmak öyle zannedildiği gibi seçimi kazanmaktan ibaret değil; öyle kolay ve bir yılda, belki de yıllarca silinecek bir şey değildir. Nasıl bir geçiş süreci izler ve hangi taraflar bizi kendilerine çekmeye çalışır bilemeyiz. Devleti en çok bağlayacak durum taraf seçmektir. Bireyi bağlamaz; bağlamaz derken söz hakkı yoktur yani. Ama en çok da onu etkiler.

Doğu mu yoksa Batı mı? Erdoğan yine bir yolunu bulur mu? Hatta belki de yukardaki senaryoların çok daha dışında bir alternatif yol haritasını kurmaylarıyla çoktan çizmiş midir? Hem evet hem hayır. Kafasını kaşıyacak vaktinin olduğunu dahi düşünmüyorum. Fazla yıprandı ve etrafını saran insanlar, zannediyor musunuz ki bizim burada konuştuklarımızın ve halkın diğer çoğunluğun gerçekliklerinin, eleştirilerinin ve fikir yürütmelerinin farkında değil?

Evet ortada bir beka meselesi var ama zannedilenden çok daha farklı sebeplerle ve farklı sonuçlar doğuracak, kötü bir gidişat var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3Korner1Penaltı -- 2 Mayıs 2019; 8:6:47 >

• 2032 ye kadar aday olmasına engel yok.

2.dönemin son senesi erken seçim ile 3. Defa aday olabiliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gelicek seçimde milletvekili olarak kalır
  • Anayasanın 116. Madde içerikleri aşağıdaki gibidir:

Türkiye Büyük Millet Meclisi, üye tamsayısının beşte üç çoğunluğuyla seçimlerin yenilenmesine karar verebilir. Bu halde Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır.
    Cumhurbaşkanının seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır.
    Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir.

TBMM ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yenilenmesi hakkındaki anayasal değişiklik, 2017 referandumu çerçevesinde değişime sunulmuş, halk tarafından oy çoğunluğuyla kabul edilmiş. Yani erken seçim garanti, lakin ne kadar erken bunu bilemeyiz. Hal böyle olunca en az 2025, en geç 2027'ye kadar Erdoğan Cumhurbaşkanı sıfatıyla koltuğunda kalmaya devam edecektir.

Bu aday olamıyor saçmalığını kim çıkardı bilmiyorum ancak anayasa ortada. Şayet ben de bakmasam, inanacaktım.

• Yeni sistemde sadece 1 kez aday oldu. 2 defa daha olabilir. Biri normal şekilde, diğerinde de meclisin seçin kararı almasıyla tekrardan aday olabilir. Dördüncüye aday olamayacağını anlayınca da yeniden referandum ile sistem değişikliğine gidilir en kötü ve tekrardan aday olma hakkı defalarca verilmiş olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 seçim hakkı var ondan sonra aday olamaz, zaten 80 yaşına gelir o zamana kadar. O yaştan sonra aday olup ne yapacak zaten, Ecevit gibi sağlık sorunlarıyla boğuşur

• Cumhur ittifakının oyu hala %52 değişen bir şey yok ki. Bir defa da aday olabilir. Bu orana göre de yine seçimi kazanır.

Davutoğlu benim hemşerim .Bizim köy onun ilçesine bağlı. Ama Davutoğlu nun davranışlarını beğenmiyorum o da diğerleri gibi davayı değil koltuk derdine düştü.

RTE den sonra yerine gelecek tek aday Süleyman Soylu olur.

• Meclis pasife edildi , biz uyurken çıkacak bi karara bakar

• Anayası 17 yıldır çok bir tarafına taktı da şimdi aday olamayacak
  • Bu krizde tas yiyecek hala gelmis ulkede 52 alıyorsa sonsuza kadar aday olur sıkıntı yok

Hayal gormeyin halk soyluya yada berata koltuk devrini hayatta iplemez rte giderse akp biter bu kadar basit o yuzden gitmeyecek

Seneye erken secim olabilir sonucta degismez 51 alir gecer yine

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Yeni sistemde sadece 1 kez aday oldu. 2 defa daha olabilir. Biri normal şekilde, diğerinde de meclisin seçin kararı almasıyla tekrardan aday olabilir. Dördüncüye aday olamayacağını anlayınca da yeniden referandum ile sistem değişikliğine gidilir en kötü ve tekrardan aday olma hakkı defalarca verilmiş olur.
    4. kez mi 80 yaşında ülke yönetmeyi düşünürse gerçekten anayasayı tekrar değiştirirler

• Bu konuda bir yorum varmış meclis kaç oyla seçim kararı alabileceğini araştırırken buldum .Erdoğan meclis erken seçim kararı almazsa aday olamaz diyor

1. Erdoğan, 2014 yılında cumhurbaşkanı seçildi. Hangi anayasa hükmüne göre? 1982 Anayasası’nın 101’inci ve 102’nci maddelerine göre. İki madde, 2007 yılında değiştirilmiş ve cumhurbaşkanının ‘halk tarafından seçilmesine’ olanak tanınmıştı. Anayasa’nın 101’inci maddesinin ikinci fıkrası şu şekilde değiştirilmişti: “Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa cumhurbaşkanı seçilebilir.” Çok açık değil mi? Evet çok açık: En fazla iki defa seçilebilir. Erdoğan, bu hükme uygun biçimde, 2014’te seçildi. Demek ki, ilk hakkını kullandı.

2. 2017 yılının 16 Nisan günü, bir anayasa değişikliği daha halkoylamasında kabul edildi. AKP’liler akıl almaz bir biçimde, hem Türkiye’ye ve hem de (evet, ısrar ediyorum!) AKP’ye fena halde kazık atan bu değişikliğe, koşa koşa ‘Evet’ oyu verdi. Bu, ‘yeni’ bir anayasa değildi. Bir ‘anayasa değişikliği’ idi. Anayasa’nın değiştirilen maddelerinden biri, 101’inci madde oldu. Ancak, o maddedeki şu fıkraya dokunulmadı: “Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa cumhurbaşkanı seçilebilir.” Görüldüğü gibi, herhangi bir değişiklik yok.....

http://www.diken.com.tr/hayret-verici-bir-anayasa-yorumu/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 4 Mayıs 2019; 10:40:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

Başarılı buluyorsan üzülme o zaman öyle bir şey yok tekrar seçilme hakkı var hatta erken seçimle bir daha yani 13 yıl kadar başta kalabilir isterse ama ben Berata devredeceğini düşünüyorum sonraki seçimle

Berat a kimse şu saatten sonra günahını vermez

Tiksiniyorum çokomelli adamdan.

• Erdoğan'ın 3. kez aday olabilmesi için tek çıkar yol meclisten çıkacak bir erken seçim kararı. O karar da ancak meclisin 3/5 çoğunluğunun oluru ile çıkabiliyor. Cumhur İttifakı'nın milletvekilleri bu 3/5 çoğunluğa sahip değil. Dolayısıyla Cumhur İttifakı'nın dışında kalan milletvekilleri ikna edilmedikçe meclisten erken seçim kararı çıkması mümkün değil.
  • 2023 yilinda aday olmayacak. Erol Mutercimler dedi. Valla muneccim gibi adam, bana ciksa dese senin ismin aslinda Ahmet, 33 yillik ismimi sorgularim. O yuzden Erol Bey dediyse olmayacaktir zaten.
  • Adamlar çok mütevazi. Halkına cennetin tapusunu dağıtıyor kendilerine Türkiye'nin tapusunu alıyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.