Şimdi Ara

Şimdi expertiz parasını ben mi ödemeliyim yoksa sahibi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
1
Favori
4.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ilk-el-yeni-kasa-hasarsiz-yetkili-servis-bakimli-klimali-64116197/detay/

İlandakı aracı görmeye gittim. Bütün servis kayıtları mevcut, değişeni yok, 4 parça boya var denildi. Boya takıntım yok başka sorunu olmasın yeterli dedim. Aracı baktırmaya gittik, (computer test) yerine. Araç teste sokuldu, 75 beygir olan araç 72 beygir olarak çıktı normal. 4 parça boya, sağ çamurluk değişmiş denildi. Ayrıca motor kapağını açtığında araç siyah duman attı. Yani motor üflüyor idi. Aracın sahibi hızla ödeme yerinden kaçar gibi uzaklaştı. (expertiz parasını ödemeyeyim ayağına yattı sanırım)

Dedim beyefendi, aracınızda değişen yok dediniz 1 parça değişen ayrıca motorda üfleme var dedim. Vay efendim ilk sahibiyim, ben bilmem mi aracımın değişeni olup olmadığını, ben o tamircinin, Allah 1 dediğine inanayım mı vs gibi bir şeyler dedi. Ne demek istiyorsunuz siz, burası benim babamın, amca oğlunun yerimi dedim (expertiz yerinin). Çok istiyorsanız buyurun servisine de gidelim, parasını siz ödersiniz dedim. Sen düşün, kaşın ona göre görüşelim diyerek kaçtı adeta. Fiyatını 18 bin lira + expertiz parası da benden dedi güya. Expertiz parası 50 lira idi.

Her şeyi geçtim, tutturdu servis bakımlıda, servis bakımlı. Servis bakımlı olması aracın çok iyi bakıldığının anlamına gelmez dedim. 1 senede değil de, 1,5 senede bir götürmüşsündür belki aracı dedim. Araç yağ yakıyor ki motor üflüyor. Bakımları geç yapılmış belliki.

Ben sattığım aracımın ilanında mutlaka belirtirim. "İlanda yazdıklarımın dışında başka bir şey çıkarsa expertiz ücretini ben ödeyeceğim. " diye. Neden? Çünkü şehir dışından gelecek olan kişinin aklında soru işareti kalmasın diye.

Ayrıca expertiz yapan servis sahibi, "Araç üflüyor ama 3-4 yıl seni idare eder" dedi. Kardeşimde adamlar gittikten sonra onlara çıkıştı; Sen neden böyle bir yorum yapıyorsun, sen mi vereceksin garantiyi 3-4 sene idare eder seni diyorsun dedi. Yanında duran 1 kişide, haklı, doğru söylüyor dedi. Sen aracın motor yarı yarıya bitmiş de geç, al paranı. Daha fazla yorumuna gerek yok dedik.

Kaybettiğim zamanamı yanayım, 50 lira ödediğim expertiz ücretine mi?

Düzeltme: Kelime düzenlemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 15 Kasım 2011; 15:24:00 >

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.

• "Şimdi expertiz parasını ben mi ödemeliyim yoksa sahibi mi?"

siz ödemişsiniz zaten olan olmuş

Orijinalden alıntı: ssd2306

"Şimdi expertiz parasını ben mi ödemeliyim yoksa sahibi mi?"

Ben terbiyesizlik değil mi yaptığı babında yazmıştım.

• bu olayın tek bir şekli vardır
    EXPERTİZ ÜCRETİNİ ALICI ÖDER
    SATICININ SÖYLEDİĞİNDEN BAŞKA BİRŞEY ÇIKARSA ALICI ARACI ALMAKTAN VAZGEÇERSE SATICI ÖDER.
    bu tip olaylar genelde insanların başına gelen olaylardır
    bu olay geçmiş artık başka bir araç baktırırken satıcıyla konuşup bu şekilde anlaşıp expertize sokun,kelime yapıyorsa hiç sokmayın almayın aracı
    50 tl olan olmuş yapıcak birşey yok geçmiş olsun....
  • Sahibinin ödemesi gerekiyordu, siz ödemişsiniz. Olay bundan ibaret.
  • Araç adamın üstüne. Ben olsam servise gitmeden önce anlaşırdım, ekstradan bir sıkıntı çıkarsa ben ödemem diye. Sıkıntı çıkınca da, "hadi kardeş öptüm gözlerinden" deyip servisten ayrıldım. Uluslararası "The Rule of 4 S" hükümlerine göre, o aracın ekspertiz parasını illa ki o ödeyecek.
    Focus 2,5 - 2011 1.6 100 bg - TeleflexGFI LPG

Güzel olmayan otomobil, iyi bir otomobil değildir. (Ettore Bugatti)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

quote:

Orijinalden alıntı: ssd2306

"Şimdi expertiz parasını ben mi ödemeliyim yoksa sahibi mi?"

Ben terbiyesizlik değil mi yaptığı babında yazmıştım.

vala ben olsam o parayı ödemezdim iki tanede ağzına çakardım orda

etraf i...ne satıcı dolu bunlara dur diyen biriside yokk maalesef.....

5 ay önce araba sattım geldi bi dıştan baktı içine oturdu toplam 3 dk fakan alıyorum dedi arabanızı pazarlıkta etmedi.. ben zorla dedim götür göster içiniz rahat etsin adam yok dedi temiz duruyo alıyorum arabanızı

ben 2 el araba alacaksam adamla anlaşırım kesinlikle yetkili servisten rapor alırım bayılırım 100tl eğer satıcının sölediği bişey dışında olumsuz bi durumla karşılaşırsam o parayı ona ödetirimmm

bence ödemekle hata etmişsiniz kusura bakmayın

• expertiz parasını her zaman aracı alacak kişi öder. bu böyledir.

Aracımı satarken, alıcı ile anlaşırım. Eğer kaporta, boya konusunda benim söylediklerimden farklı bir şey çıkarsa ekspertiz masrafını ben üstlenirim. Ama mekanik konusunda benim de şimdilik bilmediğim bir şey çıkabilir, bu yüzden mekanik konusunda bildiklerimi baştan söylerim, bilmediklerim konusunda karışmam. Atıyorum, fren balatasının 5000 km sonra değişmesi gerekecektir, bunun için bile fiyat kırmaya çalışıyorlar.
    Araba satarken zhayatımda kimseye yalan veya eksik birşey söylemedim, arabam hakkında ne biliyorsam söyledim.

Neredeyse silecek lastikleri eskimiş diye fiyat kırmaya çalışan çakallar doldu. Böyle çakallar da benim arabamı almasınlar.

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

expertiz parasını her zaman aracı alacak kişi öder. bu böyledir.

Sen araçta 4 parça boya var de, ekspertizde hem 4 parça boya, hem de değişen çıksın, parasını da ben ödeyeyim?

Yani ya adamın lafına güvenip, ekspertize gitmeyip kazıklanacaksın, ya da ekspertize gidip, adamın yalanını ortaya çıkarıp, bir de üstüne bir de ekspertiz parasını ödeyeceksin?

• quote:

her zaman değil arkadaşım şu anda stones dostum madur olan kişidir ama aracı almadığından dolayı gene kardadır
    örnek
    satıcı 2 parca boya var der
    gırer kontrole 5 parca boya cıkar satıcı öder
    gırer kontrole 2 parca boya cıkar alıcı öder
    usul budur.

Orijinalden alıntı: delgadobm

quote:

her zaman değil arkadaşım şu anda stones dostum madur olan kişidir ama aracı almadığından dolayı gene kardadır
    örnek
    usul budur.

Eski bir arabamı satacaktım. arabayı alırken incelememiştim, borca karşılık almıştım. Aldıktan sonra sanayide bildiğim çok iyi iki usta arkadaşa göstermiştim. Sol ön çamurluk değişmiş, komple boyalı demişti ikisi de.

Sonra bir galeride bir araba gördüm, takasa versem mi dedim. Galericinin ustası geldi arabaya bakmaya. " Araba sol taraftan komple kazalı, 2 kapı ve motor kaputu değişmiş". Tepem attı. "Usta, sen nerenle bakıyorsun arabaya" dedim. Durdu bir an. Galerici de kaldı öyle. "Şu ustayı tanıyor musun?" dedim. "Tanımaz mıyım abi, yanında yetiştim" dedi. "Senin ustan, sadece bir değişen, komple boyalı diyor" dedim. Adam tekrar bakmaya başladı, kapı lastiklerini falan söktü. Motor kaputuna bakıyor falan. Sonra geldi, "Abi kapılar değişmemiş olabilir, emin olamadım ama kaput değişmiş, ama galiba orjinali ile değişmiş, o yüzden ondan da emin olamadım" diye kıvırmaya başladı. "gel, ustanla yüzleştireyim" dedim, yanımızdan uzaklaştı.

Demek istediğim, alıcının aracınızı götürdüğü eksperin güvenirliliği de çok önemli. Fiyatı kırdırmak için Önceden anlaşmış bile olabilirler. Ben de satıcı olarak onun eksperine güvenmezsem ne olacak? En iyisi yetkili servisin eksperliğini kabul etmek, ki onlar da ne kadar güvenilir, tartışılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 15 Kasım 2011; 16:07:10 >

• Arkadaslar madem saticinin beyanini dogru kabul ediyorsunuz, neden ekspertize gidiyorsunuz?
    Soyle bakin olaya, o ekspertiz sayesinde o araci almaktan vazgectiniz, paranizi kurtardiniz, 50 lira da sizden cikar bu durumda.

Siz saticiya odeme yaptirip da o adami dogrucu davut olmaya zorlayabilecek misiniz saniyorsunuz?
    EN cuzdani kalin tipler bile bir mal alirken 10-20 lira icin yarim saat pazarlik yapiyor, bizim insanimiz tilkidir. SIz odeyin ekspertiz paranizi ve sukredin.
    2012 Mazda 3 Dizel
  • quote:

quote:

örnek
    usul budur.

Dostum sadece değişen çıksa âlâ, ama motoru da üflüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

quote:

quote:

örnek
    usul budur.

Dostum sadece değişen çıksa âlâ, ama motoru da üflüyor.

örnek verdim dostum
    olsun buna da geçmiş olsun diyelim
    senin adına hem sevindim (aracı almadığına)hem üzüldüm(50tl uçtuğuna)

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.