Şimdi Ara

Şimdi expertiz parasını ben mi ödemeliyim yoksa sahibi mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
4.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Stones_

quote:

Orijinalden alıntı: sonata007dr

Anlam veremiyorum bu cümlelere bir türlü;
    motor üflüyor, peki üfleyen bir motor aşınmaya bağlı üflüeme yapıyorsa nasıl 75 bg lik araç 72 bg çıkar.
    boyalı denen parça değişmişde denebilir. Boya yaparken düzeltme gerekebilir bunun için atıyorum kapı veya çamurluklar sökülür düzeltilir yerine takılır. buna bakan usta da değişmiş der. şayet atıyorum kapı değişmişse veya çamurluk değişmişse kaput değişmişse ne olur. sökülüp boyanır yerine takılırsa ne olur.

quote:

Orijinalden alıntı: demon

Ortada yanlış anlaşılma var. Motor üfleme ile kalmayıp DUMAN attı diyoruz. Ben boyalısında, değişenin de değilim. Neyi varsa dürüstçe söylesin. Motor yağ yakıyor. Siz hiç haftada 1 yağ isteyen araç sürdünüz mü?

Sevgili demon, araç test parasını ben ödedim. Ben değişeninde değilim diyorum ama motor DUMAN attı diyorum. Ne demek yani 146 binde araç alıyorsunuz ne bekliyorsunuz ki filan? Ne alakası var yani her 150 bini geçen araç, duman atıp yağ mı yakıyor? Kardeşimde 92 model Bmw var neden böyle bir sıkıntısı yok?

Bu düşünce ile insanları resmen teşvik ediyorsunuz adeta km ile oynayın, düşürün 100 bin üstünde ise diye? Tamircinin yorum yapma hakkı yok bu konuda. Bazı arkadaşlarında dediği gibi eğer anlamıyorsanız bu işlerden tamirciye inanırsınız. Yok anlıyorsanız benim gibi vaz geçersiniz.

Bakın bu işlerde uğraşan bir ustamız var yanılmıyorsam. Buyrun kendisine sorun.

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

Motor duman atması ne demek arkadaşa izah eder misiniz rica etsem? Ve 146 bin km araç alıyormusum, bu durum normal bişi ona göre..

her motorun bir karakteristiği vardır. üfleme olayını açıklayım
    her dizel motor bir miktar üfler bu motordan motora değişiyor. mesela benim 1.3 multijet motorumda yağ çubuğundan çok çok hafif beyaz duman görürsünüz ama tdci ve dci motorda bu fazladır. motor üflemesi segmanlardan kaçan kompresyon sonucu olur. haliyle yağ çubuğunu ya da yağ kapağını açınca baca gibi duman çıkıyorsa kompresyon kaçağı fazla olduğunu anlarız. aynı şekilde test esnasında çıkan duman, motor sesi ile yorum yapılır. hiç bir sağlıklı motor belediye otobüsü gibi kapkara siyah duman atmaz. dyno zaten motora aşırı yük bindirmeyen bir sistemdir. dyno nun yüküyle bile kapkara duman atıyorsa motor birşeylerde sıkıntı vardır.
    146 bin km deki motor bakımları aksatılmamışsa daha yeni bir motordur artık kafanızdan atın 100 bin km olayını. 146 bindeki bir motorun kondüsyonu iyi olmalıdır. 146 bindeki bakımlı bir motor ile 70 bindeki bakımsız, özensiz kullanılmış bir motor arasında tercih yapacaksam bakımlı olanı tercih ederim. km düşük diye aşınma olmamıştır diye birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 16 Kasım 2011; 15:47:47 >

• Bir kere araç servise girdi miydi ruhsatına el konulur, fatura ödenince ruhsat teslim edilir, bir çok yerde bu böyle

siz oradan o adamdan önce ayrılsaydınız ödemek zorunda kalırdı ancak sanırım gittiğiniz yer yetkili servis değil servis sahibi falan dediğinize göre
    Otomobil: 2020 Peugeot 3008 1.5 BlueHDi EAT6 Allure Selection | 2020 Renault Megane 1.5 DCi EDC Touch | Bebek Koltuğu: Britax Römer Advansafix IV R
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

her motorun bir karakteristiği vardır. üfleme olayını açıklayım
    her dizel motor bir miktar üfler bu motordan motora değişiyor. mesela benim 1.3 multijet motorumda yağ çubuğundan çok çok hafif beyaz duman görürsünüz ama tdci ve dci motorda bu fazladır. motor üflemesi segmanlardan kaçan kompresyon sonucu olur. haliyle yağ çubuğunu ya da yağ kapağını açınca baca gibi duman çıkıyorsa kompresyon kaçağı fazla olduğunu anlarız. aynı şekilde test esnasında çıkan duman, motor sesi ile yorum yapılır. hiç bir sağlıklı motor belediye otobüsü gibi kapkara siyah duman atmaz. dyno zaten motora aşırı yük bindirmeyen bir sistemdir. dyno nun yüküyle bile kapkara duman atıyorsa motor birşeylerde sıkıntı vardır.
    146 bin km deki motor bakımları aksatılmamışsa daha yeni bir motordur artık kafanızdan atın 100 bin km olayını. 146 bindeki bir motorun kondüsyonu iyi olmalıdır. 146 bindeki bakımlı bir motor ile 70 bindeki bakımsız, özensiz kullanılmış bir motor arasında tercih yapacaksam bakımlı olanı tercih ederim. km düşük diye aşınma olmamıştır diye birşey yok.

Açıklama için teşekkürler. Bazı arkadaşlar değişen, boya takıntım olduğunu sanarak vaz geçtiğimi sanıyorlar. Motorun duman atması olayı gözle görülen bir durum ise, yok başka ustaya gidelim, motor ustasına gidelim gibi seçenekler gereksiz bana göre. Ama ustanın bu duruma yorum getirip, satıcının lehine konuşması iyi bir şey değil. Alıcı motor yarı yarıya bitmiş ne demek diye soruyor ise, bunu " Seni 4-5 yıl idare eder." demek yerine, motorun yağ yakacağını, düzenli olarak yağının kontrol edilmesi gerektiğini alıcıya aktarması lazım. Yani ustanın satıcının değil alıcının yanında olması gerekir bana göre.

Sizinde dediğiniz gibi, çamurluk değişmiş, yok boyanmış bunlar önemli değil aslında. Olası bir kaza durumlarında bizi koruyacak etkenler bunlar değil. Ben aracın motoru duman attığı için vaz geçtim bu durumdan. Belki satıcı bu durumu orada yeni öğrenmiş olabilir. Tereddütte kaldı ise, birde benim ustaya götürelim, ya da servise gidelim gibi teklif yapabilirdi.

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.