Şimdi Ara

Şimdi expertiz parasını ben mi ödemeliyim yoksa sahibi mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
4.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben anlamam bu araba parça değişmiş eksik-yalan bilgi vermişsiniz bana deyip çıksanız ne olurdu?

Ekspertiz parasını seve seve satıcı arkadaş ödemesi lazım gelirdi o servisten çıkarmak için. Değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: efthio

Tecrübesizlikten soruyorum.
    Ben anlamam bu araba parça değişmiş eksik-yalan bilgi vermişsiniz bana deyip çıksanız ne olurdu?

Expertiz parasını seve seve satıcı arkadaş ödemesi lazım gelirdi o servisten çıkarmak için. Değil mi?

Expertiz parasını ödemeden adamın yanına gittim konuşmaya. Expertiz elemanı da bunlar kaçarsa diye başımıza dikildi. Değil eyvallah demeyi, girişmeyi bile düşündüm adamlara. 2 kişiler, birisi kalıplı. Dayak yiyeyim, yemeyeyim umurumda değil idi. Kardeşimde dedi hatta, ne yapalım, dövelim mi bunları diye. Öfke ile kalkan zararla oturur dedim, Rabbim büyük, haklı isem bulurlar İnşallah belalarını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 15 Kasım 2011; 16:49:46 >

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.
  • baştan satıcı öder diye konuşmak lazım demek ki expertizi. ha dediği gibi çıkarsa araç satış fiyatına eklenir sonradan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: odrin34

baştan satıcı öder diye konuşmak lazım demek ki expertizi. ha dediği gibi çıkarsa araç satış fiyatına eklenir sonradan...

Adam arabamı almayı düşünecek, gelecek. bana diyecek ki "Hadi ekspertize gidiyoruz, ama sen ödeyeceksin. Almaya karar verirsem fiyata eklersin"

ben de hemen, "tabii, olur" diyeceğim.

Esasında o adama söylenecek başka şeyler de bulunabilir... :)))

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

baştan satıcı öder diye konuşmak lazım demek ki expertizi. ha dediği gibi çıkarsa araç satış fiyatına eklenir sonradan...

Adam arabamı almayı düşünecek, gelecek. bana diyecek ki "Hadi ekspertize gidiyoruz, ama sen ödeyeceksin. Almaya karar verirsem fiyata eklersin"

o zaman bunun gibi kansızlara para kaptırmaya devam mi diyorsun. dürüst adam zaten dediklerim haricinde birşey çıkarsa ben öderim demesi gerekir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

o zaman bunun gibi kansızlara para kaptırmaya devam mi diyorsun. dürüst adam zaten dediklerim haricinde birşey çıkarsa ben öderim demesi gerekir.

Tabii ki hayır. Eğer söylediklerinizden farklı çıkarsa şeklinde satıcı ile baştan anlaşarak ödettirilebilir.
    Ama gidildiğinde her koşulda satıcı ödesin, alınacak olursa satış fiyatına eklensin gibi bir düşünce uygun gelmediği için yazdım.

• Baskı balatasıydı, triger setiydi onları da sorun etmedim. 180 binde değişilecek triger seti dedi. Güvenelim dedik hatalı çıktık. Halbuki toptan gıda şirketi varmış, kurumsal çalışıyormuş. Bundan sonra kulağıma küpe zaten. Her şeyini baştan konuşacağım. Vardır bunda da bir hayır..

• Geçen ben de 3 parça boya var değişen yok denilen arabayı servise gösterip baktırdım.İşlem sonucunda 9 parça boya ve 1 parça da değişen çıktı.Adam hala ısrarla kabul etmiyor zeytinyağı gibi üste çıkıyor.Baktım hala satılmamış bu gidişle malesef enayi gariban safın biri çıkmazsa zor elden çıkarır.Verdiğim 50 milyon da haram zukkum olsun ...
    İnsana saygı yok ama Arabaya var !!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

aracı alan öder adam niye ödesin

Konunun sadece başlığını okuyup yorumlamakta yeni moda her halde..

• 2 kere 50 tl verdim kötü arabaya ikisinde de anlasmadığıma pismanoldum bastan

1. si ford fiestaydı. 2004 modeldi 2 parça boya var dedi. keçiören belediyesinde memur diye güvendik. ama bi götürdük chek upa arabada oynanmamısyer olmadığı ortaya çıktı. tavanda bile boya vardı. ama bastan konusmadığım için ödedim sorun çıkmasın diye.

2, si vw poloydu. onda tam bir kazmalık örneği sergiledim, araba problemsizdi. çok anlamıyordum 2001 1.4 trendline modeliydi. chek up temiz çıktı ama meğer arabada klima yokmus,satan söylemedi klima olmadığını , noterin kapıda caydım sincan 2. noterde :) internette arastırınca o kasada klima olmayanlar olduğunu farkettim. notere tam girerken döndüm. dediğim gibi iste. 100 tl verdik.

3. chek up ise aldığım arabaydı. chek up yaptırdım. değisen bir çıktı. bir de boya çıktı. motor iyiydi. ama satarken yetkili servise götürdük. tek değisenin yanında kaputun ucunda da boya çıktı. chek up raporunu arkadasa vermistim zaten. küçük bir indirim yaptımbu yüzden sonra sattım.

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_40697741

• Masrafı expertiz ettiren, yani alıcı karşılar. Eğer dediklerinin dışında arızalar veya masrafalr çıkarsa, fiyattan düşürülebilir.
    Karavana bakırdandır kışla yolu çamurdandır zengini bedel öder askerimiz fakirdendir...
  • Degisen olmasi, macunlan cekiclenen parcadan daha iyidir. Aracin sasesi, direkleri ve tavaninda islem varsa kotudur. Yok lokal boyaymis. Yok 2 parca boyanmis, 1 parcayi okuyup uflettirmisler gibi seyleri biz yarattik. Aliciya durustce konusmak lazim ama bu sefer pazarligi abartip araci kiloyla hurda parasina almak niyetine giriyorlar. bu tip hassasiyeter yuzunden, insanlar yalana dolana sapiyor. Bu is nasil normale doner? Sigorta sirketlerinin sattigi araclarin trafige cikmasini yasaklayarak.. Yedek parca olarak kullanilsin pert araclar.
    Arkadasin konusunda, alici haklidir. 50 lirayi satici odemelidir.

Orijinalden alıntı: SonpoL

Masrafı expertiz ettiren, yani alıcı karşılar. Eğer dediklerinin dışında arızalar veya masrafalr çıkarsa, fiyattan düşürülebilir.

O ihtimal çok zayıf. "Gel kardeşim aracın motoru yarı yarıya bittiği için 2 bin lira daha indirdim." diyecek halleri yoktur her halde. Ama sayemde aracının durumunu öğrenmiş oldu. Ah birde ilana eklese de diyeceğim ama gördüğünüz gibi aynı. Alıcılara da aynı hikayeyi okuyacaktır bana göre. En azından burada bu tür araçlara niyeti olup, almak isteyenler araçtaki kusurları deşifre ettiğim için bu aracı baştan elerler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

quote:

Orijinalden alıntı: SonpoL

Masrafı expertiz ettiren, yani alıcı karşılar. Eğer dediklerinin dışında arızalar veya masrafalr çıkarsa, fiyattan düşürülebilir.

O ihtimal çok zayıf. "Gel kardeşim aracın motoru yarı yarıya bittiği için 2 bin lira daha indirdim." diyecek halleri yoktur her halde. Ama sayemde aracının durumunu öğrenmiş oldu. Ah birde ilana eklese de diyeceğim ama gördüğünüz gibi aynı. Alıcılara da aynı hikayeyi okuyacaktır bana göre. En azından burada bu tür araçlara niyeti olup, almak isteyenler araçtaki kusurları deşifre ettiğim için bu aracı baştan elerler.

Onu satıcı değil, zaten alıcı der. Arkadaşım kendi aracını bu şekilde sattı. Kendisi, aracı almak isteyene; Eğer araçta bir problem çıkarsa, masraflarını istediğim fiyattan düşerim demişti ve öyle yaptı zaten. Bunu arkadaşım satıcı olarak yaptı. Alıcı da böyle bir talepte bulunabilir.

EDIT: EKLEME.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonpoL -- 15 Kasım 2011; 20:29:29 >

• Ucuz atlatmışsınız yine, giden 50 lira olsun fakat vermeseydiniz iyiydi.
    Türkçe'de cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İnglizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. pasha tarzındaki yazımlar Türkçe'yi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.
  • Aslında beklenen alıcının ödemesi. Ancak karşı tarafın ciddiyetini ve araba hakkındaki beyanlarının doğruluğunu sınamanın yolu olarak "Eğer dedikleriniz dışında sorun çıkarsa ücret size ait" demek mantıklı. Malına güvenen ve satmak isteyen güle oynaya gelir. Diğerleri için diyecek tek şey "sen bilirsin"...

sahibindenin expertizli ilanlar diye bi bölüm açması lazım.

bu tür durumlarda baştan konuşacaksın.

araç dediğin gibiyse ben tersi çıkarsa sen vericen diye anlaşmak lazım.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.