Şimdi Ara

Elektrikli araç kullananlar evde şarj istasyonu (wallbox) olarak hangi cihazı kullanıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
14.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mayıs başında Subaru Solterra E-xtreme alarak elektrikli araç dünyasına girdim. Araç ile beraber verilen şarj aleti 220 v 10 amper ile saatte 2.2 kW şarj ediyor. Aracın şarjını %100 yapmak için en az 24 saat şarja bağlamak gerekiyor. AC yüksek kapasiteli wallbox kullanırsam 7kW ile şarj edebileceğim. Elektrikli aracı olan arkadaşlar sizler nasıl şarj ediyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elektrikli Araçlar İçin En İyi Wallbox Seçimi

Elektrikli araç sahipleri olarak, evde şarj etmek için güvenilir ve verimli bir çözüm olan wallbox'lara ihtiyaç duyarsınız. Piyasada çok sayıda seçenek mevcutken, ihtiyaçlarınıza en uygun wallbox'ı seçmek kafa karıştırıcı olabilir. İşte elektrikli araçlar için en iyi wallbox'ları seçmenize yardımcı olacak faydalı bilgiler:

Go-e Şarj Yorumları

Go-eCharger, kullanıcılar arasında oldukça popüler bir wallbox seçeneğidir. Kullanıcı yorumları genellikle olumludur ve cihazın kurulum kolaylığı, güvenilirliği ve uygun maliyetli olmasından övgüyle bahseder.

En İyi Wallbox Seçimi

En iyi wallbox, spesifik ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Göz önünde bulundurmanız gereken bazı önemli faktörler şunlardır:

• Şarj Hızı: Wallbox'lar, 3,7 kW ila 22 kW arasında değişen şarj hızları sunar.
    • Bağlantı: Wallbox'lar, Type 1 veya Type 2 konektörlerle mevcuttur. Aracınızın konektör türüyle uyumlu bir wallbox seçtiğinizden emin olun.
    • Özellikler: Bazı wallbox'lar Wi-Fi bağlantısı, uzaktan izleme ve enerji yönetimi özellikleri gibi ek özellikler sunar.
    • Fiyat: Wallbox fiyatları, özelliklerine ve markasına bağlı olarak değişir. Bütçenize uygun bir seçenek seçin.

Wallbox Tavsiyeleri

Piyasadaki en iyi wallbox'lardan bazıları şunlardır:

• Wallbox Pulsar Plus
    • go-eCharger
    • Easee Home
    • ABL emH1 eMH3

Elektrikli Araç Şarj Cihazı Önerisi

Elektrikli aracınızı güvenli ve verimli bir şekilde şarj etmek için güvenilir bir wallbox (duvar tipi şarj ünitesi) şarttır. İhtiyaçlarınızı karşılayan en iyi wallbox'ı seçmek için bu rehberdeki bilgileri kullanın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İstanbul'daysanız e-garaj bayiine gidin, yardımcı olurlar, işin uzmanları. Onun dışında en geniş şarj ağı olan ZES ve Eşarj firmalarıyla iletişime geçebilirsin.

• ZES Vestel marka wallbox kuruyor eve onu biliyorum. E şarj ne marka cihaz kullanıyor acaba?

• buradaki bilgilere göre 71,4 kwhlık bir bataryanız var ve sizdeki 2.2 kw şarj cihazı ile 0-100 süresi 32,5 saat oluyor( şarj sırasında olöası normal olan %10 civarı kaybı da görmezden geliyorum)

ac maks şarj hızı 7kw diyor, bu tarz bir cihaz aldığınız zaman yaklaşık 10 saate düşer şarj süresi. cihaz olarak yerli yabancı bir sürü marka var. ama markalara dalmadan önce ihtiyacı iyi netleştirin. yani ben bundan sonra hep ev alırım diyorsanız 22 kwya kadar destekleyen, üzerinden veya uygulamasından güç ayarı(3,3 kw - 7kw - 11kw -22 kw) yapılabilen bir cihaz bakın ki ileride araba değişirseniz, daha hızlı şarj yapmak için tekrar cihaz değişmek zorunda kalmayın derim

Elektrikli araç kullananlar evde şarj istasyonu (wallbox) olarak hangi cihazı kullanıyorsunuz?
    Elektrikli araç kullananlar evde şarj istasyonu (wallbox) olarak hangi cihazı kullanıyorsunuz?dolubatarya - en yeni elektrikli otomobiller, e-motorlar, araç karşılaştırmaları
    Subaru Solterra Özellikler, Fiyat ve Karşılaştırmalar - Dolubatarya
    https://www.dolubatarya.com/subaru-solterra

• Zaten 22 kW veya en kötü ihtimalle 11 kW güç veren bir wallbox kuracağım. Araç wallbox gücünden bağımsız kendiliğinden 7 kW güç çekiyor. Dışarıda esarj 22 kW istasyonunda denedim.

• Subaru’nun sitesinde “ AC 7 kW Şarj Süresi %10-100
    9,5 Saat” yazıyor. Gerçek ile arada bu kadar fark olması normal mi ?

• bluerdem kullanıcısına yanıt

7 kw çekiyor, araç 70 kw, 10 saatte dolar.

Ben mi yanlış anladım?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Subarunun iddialı bir pil garantisi var. 10 yıl sonra pil sağlığı %90 üzerinde olacak şekilde taahhüt ediyor. Bence bu yüzden on board şarj hızı 7 kW/saat ile sınırlandırılmış.

• Ben de öyle hesapladım da konuyu açan arkadaş daha uzun bir sürede dolduğunu yazınca kafam karıştı. Yakında bir elektrikli araç alacağım için konu ilgimi çekti. Satış temsilcisi 220 akımla yaklaşık 7-8 saatte %80’i görürsünüz demişti. O yüzden hiç wallbox tarzı bişey almasam diye düşünmüştüm.

• bluerdem kullanıcısına yanıt

Şarj cihazı olmadan doğrudan prize de mi takılabiliyor?

Evden şarj etmek için cihaz şart sanıyordum ben.

• Level 1-2-3 şarj işlemi ve aletleri var. Level 1 120 volt olduğu için çok düşük bir watt ile şarj sağlıyor (watt=volt x amper) Level 2 240-400 volt, 10-16-20-32-40 ampere kadar çıkıyor. Level 3 DC hızlı şarj oluyor. Benim araçtan çıkan Level 2 220 v, 10 amper bir cihaz. 2.2 kW/saat şarj ediyor.

• Elektrikli araç kullananlar evde şarj istasyonu (wallbox) olarak hangi cihazı kullanıyorsunuz?

• Evet hocam. Volvo’da ac ve dc için zaten şarj kablosu çıkıyor ama yanında bir de ev tipi şarj için 7 metrelik bir kablo hediye ediliyor 😊

• bende boşa çıkan go-e charger mevcut 22kW ya kadar şarj destekliyor aracınıza ve elektrik tesisatına göre kendi otomatik gücü ayarlıyor.
    Cihazı wifiye bağlayıp telefondanda şarj durumu takip edilebilebiliyor

• Arkadaşlar konuyu canlandıralım. Elektrikli araç sahibi olanlar arttı ve elektrikli araç şarj cihazı(wallbox) ihtiyacı da arttı. Buna rağmen paylaşım yorum sayısı çok az olmuş sayfada. Bence mevcut markalar içinde en iyi, kaliteli marka ABB markasıdır. İsviçre markası biliyorsunuzdur. Dünyanın en tanınmış elektrik ekipmanları firması. ABB Terra AC 22kw cihazla 7.4-22kw arası ihtiyacınız olan gücü elde edebiliyorsunuz. wifi, rfid kart ve mobil uygulama desteği var, uzaktan rahatlıkla kontrol edebiliyorsunuz, paylaşımlı kullanımlar için ideal. Ben de yeni tesisat kurduruyorum eve, sonuçtan haberdar ederim sizleri. ABB Şarj cihazı almak isteyen olursa özelden bana ulaşabilirsiniz. Uygun fiyata temin edebilirim. Teşekkürler

• wallbox cihazı kurmak şart mı?

çok düşük hızda şarj edeceksek(saatde 2,2 kW veya 3 veya 4 kW) cihaza gerek var mı?

sayacımızdan 5*6 kablo ve ucuna priz(tabi kaçak akım rolesi, sigortası...vs olması gerekenler olacak) yapsak

o prize aracımız takıp yawaş yawaş şarj etsek olmaz mı?

priz 2 tane olacak. biri standart 2 delikli ev tipi priz,

öteki de elektrikli araç için uyumlu 5 delikli priz.

çünkü sayacımızla elektrik idaresi arasında sözleşmeemi,zde saatde 8,4 kW den hızlı elektrik çekmek yasak.

faturalarda yazıyor bu sözleşme rakamı.

madem hızlı şarj etmeyeceksek wallbox a da gerek yok diye düşündüm. yanılıyor muyum?

• Hızlı şarj edeceksem DC istasyon kullanırım, evden şarj edeceksem de normal prizden 3kW ve altı hızlarda, zaman sorun olmaz diye düşünüyorum. Fakat TOGG T10X'e ev tipi kablo koymamış, Trumore uygulamasında tam 18 bin TL'ye şatışa koymuş, bana çok yüksek geldi, bu parayı kabloya gömmek çok mantıklı değil gibi, muhtemelen DC'den devam ederim diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • derememo D kullanıcısına yanıt

Elbette şart değil hocam. Tamamen kişisel tercihler, ihtiyaç ile ilgili.

Kablo çeksek, o prize aracımızı taksak yazmışsınız ancak 3.5 kW gibi düşük hızla şarj etmek isteseniz de o kapasitede şarj cihazı şart. Direkt prize kablo takarak olmuyor. 3.5 kW şarj cihazları standart ev tipi schuko prizler ile çalışıyor. Bunlar için bahsettiğiniz 5 soketli trifaze prize gerek yok.

3.5 kW yavaş kalıyor. Ancak yine de evde akşam 19:00’da şarja taktınız diyelim, mesela 65 Kwh bataryası olup, %20’ye düşmüş aracı, sabah 7:00’ye kadar %80’e getirmiş olacaktır. Şebeke düzenli 16 Ah güç verebilirse elbette.

Mesela ben aracı sabaha dek şarjda bırakıp, yatıp rahat uyuyamam. Kafam takılır. Tercihtir; muhtemelen bir çok kişi bu şekilde şarj ediyordur.

Sözleşme gücü konusunda; bilginiz olsun, sözleşme gücünüzü %20 (25’de olabilir, tam hatırlayamadım) oranında aşma hakkınız var cezai ödeme/işlem yapılmadan. Öte yandan sözleşme gücünüzü abone olduğunuz kuruma başvurup, güvence bedeli farkını ödeyerek, kurulu gücünüze kadar arttırabilirsiniz. Kurulu güç faturada yazmıyor olabilir, elektrik sözleşmesinde yazıyor.

11 kW ev tipi AC şarj cihazları için ideal gibi görünüyor. Araçların bir çoğu da şu anda maksimum 11 kW AC şarj destekliyor. 3.5 ve 7 kW şarj cihazları monofaze (7 kW olanlar marin ya da karavan tipi denen monofaze-32A priz gerektiriyor), 11 ve 22 kW olanlar ise trifaze elektrik ile çalışıyor.

Ben tercihimi 22 kW Schneider Electric şarj cihazından yana kullandım. Cihazı tercih etme sebebim markaya güvenim ve tak-şarj et; teferruatsız bir cihaz olması. 22 kW tercih etme sebeplerim ise;

- 11 kW şarj cihazı ile 22 kW cihaz arasındaki fark güçle orantılı olarak iki kat değildi, biri 21 küsür, diğeri 27 küsür bin liraydı.

- 11 kW şarj cihazı bağlayıp, bundan maksimum gücü olan 11 kW’ı çekmektense, 22 kW cihaz bağlayıp 11 kW çekmek daha sağlıklı olur diye düşündüm şarj cihazının sağlığı açısından. (Bu arada, şarj cihazı 11 kW veya 22 kW diye bu güçlerde şarj yapacaksınız diye bir kural yok, araçtan gücü ayarlayarak istediğiniz değerde yapabilirsiniz şarjı, kimi şarj cihazlarında cihazdan da bunu ayarlayabiliyorsunuz)

- 11 kW veya 22 kW trifaze cihazların hemen hemen tümü monofaze olarak da kullanılabiliyor. Tek faz bağladığınızda güç 1/3 oranında düşüyor. Yani 11 kW olanı tek faz bağladığınızda 3.5 kW, 22 kW olandan 7 kW güç alabiliyorsunuz. İleride cihazı başka bir yere taşır ve monofaze bağlamak zorunda kalırsanız 7 kW çıkışla 22 kW cihaz daha avantajlı oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.