Şimdi Ara

Sıfır Araç Tesliminde Bahşiş Vermek ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
6.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

Veren el, alan elden daima üstündür.

Kaniniz isindiysa verin gonlunuzden kopani.
    En nefret ettiğim şey sulu bir şekilde bahşiş istenmesi. Bu çok iğrenç bir kültür, özellikle düğünlerde işin şeyi çıkıyor bizde...Ben bahşiş vermek zorunda olduğumun hissettirilmesine sinir olurum. Fakat araba durumu biraz farklı. Sonuçta kazasız, belasız kullanılması gereken bir şey. O yüzden satış elemanına değil de arabayı size tanıtan, plakasını takan personele bahşiş verilmeli bence. Tabi ki yüksek rakamlar değil, 20-50 arası uygundur. Onlardan daha çok ilk akaryakıt alacağınız yerde pompacıya verin. Adamlar asgari ücretle, gün boyu ayakta, dışarıda çalışıyorlar. Efendice, hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın, diyene verin. Balık bilmezse Halik bilir!

• Bu aralar bende sıfıra niyetliyim bu konuyu açandan Allah razı olsun yoksa ben arabayı direk alır gelirdim. Arabayı temizleyip teslim edene ufak bahşiş iyi olur kanısındayım.bu arada alırsam ilk kez sıfır araç almış olacağım kısmet olursa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

quote:

Orijinalden alıntı: 038poyraz

Ben mercedesi çıkarırken 100 tl verdim. Ama hakettiğini düşündüğüm için verdim. Çok konuda gerçekten desteğini esirgemediği için. Adam izinli Günü'nde bile çıkıp gelmişti Sağolsun

Bedavaya vermediya arabayi. Sahin satmiyor adam mercedes satiyor. Oyle olmali zaten. Verdiginiz para az degilki farkli muamele goresiniz

Illaki öyle. Ama bahşiş vermek insanın yapmak zorunda olduğu şey değildir. Içinizden geldiyse neden olmasın. Sadece araç almak değil bu olay. Hemen kurban da kestirip dağıttım ihtiyaç sahibi bildiklerime.
    Insan paylaştıkça yücelir arkadaşlar.
    Haa kendini çok şey sanıp ukala insanlar var, bu tarz insanlara illaki benimde tavrım, Tarzım farklı olur. Siz iyi hatırlanın iyi intiba bırakın yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxkowboyxx

Tamamen size kalmış bir durum. Yani aslında konu açmanız bile saçmaydı bence. Neyse fikir almak istemişsiniz. İçinizden geliyorsa verirsiniz gelmiyorsa vermezsiniz. Ha onlara vereceğiniz 20 TL 30 Tl sizi batırmaz onları da zengin etmez.

Alıntıları Göster
    Ben yetkili serviste çalışıyorum (kamyon yetkili servis) ben servis kısmındayım ancak satışçılar bazı aylar bahşişleri ile bizden fazla maaş alıyorlar ben senin yerinde olsam vermem o bahşişi zaten götürüyor hayırlı olsun der başında bekler üzerimde nakit yok de yolla sıkıntı olmaz senin asıl yetkili servise gittiğinde bakımdan ÖNCE ustaya bir bahşiş verki ne var ne yok değiştirsin tabi daha öncesinden o servisteki en iyi ustayı öğrenmeye çalış benden sana tavsiye

• quote:

Tamamen size kalmış bir durum. Yani aslında konu açmanız bile saçmaydı bence. Neyse fikir almak istemişsiniz. İçinizden geliyorsa verirsiniz gelmiyorsa vermezsiniz. Ha onlara vereceğiniz 20 TL 30 Tl sizi batırmaz onları da zengin etmez.

Alıntıları Göster
    sene 2006..arac geldiğinde satış temsilcisine 20 tl vermek istedim kabul etmedi..bana verme dedi diğer arkadaşlara (çoğul ekine dikkat) veririsin demişti(sanki para dağıtıyoruz).bende araca plaka takan ve teslim eden arkadaşa 20 tl yi vermiştim.
  • quote:

Alıntıları Göster
    bahşiş le rüşvet yakın akrabadır.
    arabayı alırken aklımın ucundan bile geçmedi.
    bazen garsonlar için bıraktığım olur.
    ondan bile hazzetmeden yaparım,
    benden çıkan paradan ziyade,
    işini yapması için para verilen birisine fazladan para vermeyi doğru bulmam.
    sadaka gibi, o ne öyle.
    herkesin emeği değerlidir ve bu emeği maaş miktarı belirlenirken ortaya koymalı,
    bahşişler hiç gündeme gelmemelidir.en öenmli sakıncası,
    artık bahşişe alışan görevli, bahşiş az verildiğinde yada hiç verilmediğinde yapması gereken görevi hakkıyla yapmaz, sanki hakkı çalınmış gibi düşünür. halbuki o hak değildir.

• quote:

Alıntıları Göster
    ben eski aracımı bayiden çıkartırken benimle ilgilnen müşteri temsilcisine bursadan geldiğim için bursanın en çok sevilen yiyeceği olan kestane şekeri alıp götürmüştüm . adam o kadar sevindi ki anlatamam. Aracı yıkayıp hazırlyan adama a aynı şekilde 1 kutu şeker verdim. Sadece bahşişi depoyu fulleyen adama verdim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

quote:

Ben mercedesi çıkarırken 100 tl verdim. Ama hakettiğini düşündüğüm için verdim. Çok konuda gerçekten desteğini esirgemediği için. Adam izinli Günü'nde bile çıkıp gelmişti Sağolsun

Bedavaya vermediya arabayi. Sahin satmiyor adam mercedes satiyor. Oyle olmali zaten. Verdiginiz para az degilki farkli muamele goresiniz

Illaki öyle. Ama bahşiş vermek insanın yapmak zorunda olduğu şey değildir. Içinizden geldiyse neden olmasın. Sadece araç almak değil bu olay. Hemen kurban da kestirip dağıttım ihtiyaç sahibi bildiklerime.
    Insan paylaştıkça yücelir arkadaşlar.
    Haa kendini çok şey sanıp ukala insanlar var, bu tarz insanlara illaki benimde tavrım, Tarzım farklı olur. Siz iyi hatırlanın iyi intiba bırakın yeter.

Tabiki haklisiniz. Yeri geldiginde yapmak lazim. Soyle duzelteyim o zaman cumlemi. Duruma gore veririm ben aslinda.

• La adam orada asgari ücrete tamah ediyor geçip 100 lira vereyim diyorsun. 10 lira ver yeterli. Ayda 3-4 araba satsa maaşının yarısını almış oluyor. 10 liradan bir kuruş fazlasını haketmez. Herif işini ypıyor zaten. Bu işten de para alıyor artı para vermek bana görgüsüzlük olarak geliyor.
    Arabanın sadakasını git ver. Kurban kes etini dağıt vs. Ama maaşla çalışan birine 4 günlük maaş parasını hediye etmek mantıklı değil.

• quote:

Alıntıları Göster
    ne gerek var sen sıfır aldın diye bahşiş veriyosun

onlar adam sıfır araba aldı bi hediye verelim diyor mu?

demiyor demekki gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaRaKaN

La adam orada asgari ücrete tamah ediyor geçip 100 lira vereyim diyorsun. 10 lira ver yeterli. Ayda 3-4 araba satsa maaşının yarısını almış oluyor. 10 liradan bir kuruş fazlasını haketmez. Herif işini ypıyor zaten. Bu işten de para alıyor artı para vermek bana görgüsüzlük olarak geliyor.
    Arabanın sadakasını git ver. Kurban kes etini dağıt vs. Ama maaşla çalışan birine 4 günlük maaş parasını hediye etmek mantıklı değil.
    23 yaşımda aldığım için ilk arabayı bilmiyordum çok cahilmişim.. Sağolsun bütün süreçle müdür ilgilendi ama teslimden önce servise çekip bütün kontrolleri yapan plakayı yapan çocuklara 20'şer lira vermedim için çok pişman oldum.. Ama bence de para vermek pek hoş değil. Mevsime göre dondurma baklava dağıtılabilir. Kaliteli bir şey, 50 tl den 3 kilo alsan 150 tl para yapar. Herkesin kursağından geçer hepside iyi dileklerini iletir için rahat bir şekilde yoluna çıkarsın. Bence de kimsenin içinde kalmaması göz hakkı olayı var..

• ben pompacıya anca 2 lira bahşiş atarım. Bir baklava da sardırıp aracı teslim aldığımda resepsiyona bırakırım.
  • Pompacıya her camı sildirdiğimde 5 lira veriyorum ihtiyacları var sonuçta. Aracı ilk aldığımızda babam vermişti ben istemesemde çünkü satış temsilcisi çok yılışık bi elemandı ayar olmuştum hatta. İhtiyacı olana verceksin ama pişkinlik yapan veya açık açık isteyenlere vermek pek içimden gelmiyor açıkcası

• quote:

Orijinalden alıntı: cagatayu

Pompacıya her camı sildirdiğimde 5 lira veriyorum ihtiyacları var sonuçta. Aracı ilk aldığımızda babam vermişti ben istemesemde çünkü satış temsilcisi çok yılışık bi elemandı ayar olmuştum hatta. İhtiyacı olana verceksin ama pişkinlik yapan veya açık açık isteyenlere vermek pek içimden gelmiyor açıkcası
    Ev ya da araba satılırken birileri anahtarı ya da ruhsatı saklar, gelenek gibi bir şey dir bu, anahtar parasını bence çok abartmışsınız. 50 lira ile kimse ne zengin olur ne fakir, amaç eğlenmektir. Anahtar parasını alan kişi de genelde arkadaş çevresine yemek ya da tatlı söyler. İşe ilk başlayanların durumu gibi.
  • quote:

Alıntıları Göster
    dogus oto esenyurttan simdiye dek 3 arac aldim.ilki 2006 idi arac tesliminde bi adam calisiyodu.gecen sene bi a3 aldim yine ayni adam.yine 100 tl verdim o zamanda vermistim.ve eminim en az gunde 10 arac teslim ediyodur.acaba tum bahsis ona mi kaliyo cunku tek basina yapiyo isleri teslimde temizlik plaka takmak vs vs. : )

• Bayideki elemana vermek daha mantıklı pompacılara kuruş koklatmam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı hazırlayıp silen plakayı takan kişiye verilir bahşiş, 50 lira ver gariban adamdır muhtemelen sevinsin.Sen batmazsın 50 lirayla ama o adam çok mutlu olur.Satış temsilcisinin senden benden farkı yok o yüzden ona vermen gerekmez.Birde benzin alırken pompacı hayırlı olsun der onada 20-30 bişey at sevindir insanları.Sonuçta bir erkeğin en mutlu olduğu günlerden biridir sıfır araç almak.Sen mutluysan başkasınıda sevindir hocam emin ol zararı olmaz ilerde faydasını görürsün.Bu arada aracını en güzel günlerde kazasız belasız kullanman dileğiyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musbab -- 5 Kasım 2014; 21:43:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertug0

Zaten bayi kucaklıyor bir de keriz gibi bahşiş mi vericem?

+1

Araç almadan önce fiyatta indirim yapıcaklar diye kırk takla attırıyorlar insana. bence bahşiş verilmemeli. satış temsilcisi zaten işini yapıyor, ve de maşını tıkır tıkır alıyor.

He illa ben bahşiş vercem diye ısrar edilirse de, ona sözümüz olmaz.
  • clio 1.2 16 v C kullanıcısına yanıt
    17 yasindayim renaultda calisirken gunde defalarca plaka takiyodum bi kere bile bahsis vermediler vay anasini...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasancanözd

17 yasindayim renaultda calisirken gunde defalarca plaka takiyodum bi kere bile bahsis vermediler vay anasini...
    her yenı araba aldıgımda 200 tl bahşiş bırakırım

saolsunlar hepsıde cok ılgılenmıslerdir ve benım nazarımda haketmıslerdır

hıcbırıde aracı nasıl olsa sattım dıyıp elegı duvara asmamıslardır.. ılerkı gunlerdede yardımcı olmuslardır

pompacıyada 20 30 o anda bozuk ne cıkarsa veırırm

pompacının duası yeterde artar bıle
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.