Şimdi Ara

Sıfır Araç Tesliminde Bahşiş Vermek ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
116
Cevap
1
Favori
6.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne olacak aracı hazırlayıp veren kişiye vereceğiniz 20-50 Tl den yahu... Hayır duasını alırsınız,kazadan beladan korur sizi....
  • Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Aracın plakasını takıp camlarını silen elemana 20 Tl vermek doğru olur gibime geliyor
  • rapzedee kullanıcısına yanıt
    Bahşiş konusu size kalmış kafanız nasıl rahat edecekse öyle yapın.
    Ama arabayı aldıktan sonra kurban kesin derim.
  • Arabayı alırken devlete iyi bir bahşiş veriyoruz , bence gereksiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mahell -- 5 Kasım 2014; 14:41:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz arabayı alırken tek anahtarı verdi ötekini vermedi. Bakalım bunu nasıl alacaksınız dedi. Zaten verecektik ama böyle çakallık yapınca da istemesende vermek zorunda kalıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: efk0

4 tane yeni araç teslim aldım bayiiden, bu güne kadar. Hiç birinde satış temsilcisine bahşiş vermedim. Aracı hazırlayıp silen görevliye verdim 20 TL her defasında. 50 TL bence fazla, ha 520d yahut e250 gibi lüks araç teslim alsaydım o günkü duruma göre 50 TL'de verirdim 100 TL'de.

Araca daha plaka takılmadan naylonlarını sökerim, dışarıda yeni olduğu belli olmasın diye. Bir de 'abi pompa çıkmıyor' diye çakallık yapan pompacıya 5 kuruş vermem. Efendi gibi 'abi hayırlı olsun, kazasız belasız kullan' diye yaklaşan pompacıya da 10 yahut 20 TL gibi bir bahşiş verilebilir.

En son babamın aracını teslim almaya gittiğimde aracı hazırlayan görevliye güç bela verdim parayı, 'abi gerek yok hem alamam, yasak' diye diretmesine rağmen görevli arkadaş zorla sıkıştırdım cebine. Muhtaç değil elbet oda benim vereceğim 20 TL'ye ama insanın içinden geliyor, adet işte.

Konuyla alakası yok ama yalvarıp yakaran dilenciye de 5 kuruş para vermem mesela.

Aracınız şimdiden hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.

aynı kafadanız abi :)

• O kadar para bayılmışsın, aracı alacağın o an eminim çok mutlu olacağın bir an ve o mutluluğu 50 TL. gibi bir rakamla paylaşmanın sana bir zararı olacağını sanmıyorum..

Arabayı sana teslim edene ver bahşişi bence.. Patron çocuğu değildir onlar, muhtemelen de asgari ücretle çalışan yevmiyeli işçiler..

Onlarda sevinsin.
  • Ben arabayı almaya gittiğimde cebimde sadece yakıt parası kalmıştı.
    Onu da bahşiş olarak verdim.
    Yakıtı kredi kartı ile almıştım ve o güne kadar kredi kartı kullanmamıştım. Sonra o kart borcu hiç kapanmadı.
  • Bahsis olayi biraz gariptir ulkemizde. Zorla istenirse asla vermem, icimden gelirse musaitsem veririm. Hic sifir arac almadim ama alacak olsam tatli gotururum buyuk ihtimal. Bir de anı paylaşayım. Düğün günü esimi kuaforden almaya gittigimde bi tane lavuk kapi acilmiyor falan diye sacmaladi, ben de kapiyi mi kiralim onu mu istiyorsun diyince paşa paşa açtı. Sonra esim cikarken cantasini tasiyan kucuk calisan gözümün icine bakti utana utana, ona da 50 lira verdim. Yani insan gibi hakedene elbette verilir ama kekoluk yapana zırnık yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kenshi -- 5 Kasım 2014; 15:27:43 >
  • Peder bey biraz yuksekten uçmuş,
    50tl ne bahşişi öyle,

bahşiş görevi dışında sana ekstra hizmet edenlere verilir,satış görevlisinin sana ekstra hizmeti var mı,ne bileyim plakam ad soyadımla başladın dedin de gidip trafikte uğraşıp sana istediğin plakayı buldu mu muhtemelen hayır,

Ya da ne bileyim appk plaka istedinde bağlantıları ile sana bunu ücretsiz bastırdı mı oda muhtemelen hayır

benzini ilk aldığın yerdeki pompacı çocuğa başımın gmzümün sadakası der 10tl verirsin olur biter

• Ben 70lik raki vermistim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabamı alırken çok hevesli ve heyecanlıydım neredeyse her gün aradım nerde kaldı ne zaman teslim edeceksiniz falan gibisinden ve büyük bir sabırla benimle görüştü satış temsilcisi. Bu sebeple aracı teslim alırken 50 TL verdim almadı. Bende tatlı yaptırıp götürdüm. Havadan bahşiş olayına karşıyım. Zaten yaptığı şey için para alıyor ama sadece benim için artı bir şey yapıyorsa bahşiş o zaman verilir. Benim düşüncem bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Yanlış anlamayın, aslında bahşiş evet verilebilir ancak 100 TL çok büyük bir rakam değil mi? O kişi ayda 5 araba satsa, 500 lira sırf havadan gelecek. E bunun maaşı, primi derken...
    Tabii ki isterim ki her çalışan çok iyi paralar kazansın ama 100 lira size deposu bomboş teslim edilen bir otomobilde benzin / motorin almak için lazım diyebilirim.
    Ha jest olarak depo dolu gelir, benzine ayırdığınız parayı satış temsilcisine verirsiniz, olabilir.

Bahsisi zaten herhalde satis elemanina vermeyecek.
    Genelde bu durumlarda teslimati serviste calisan isci yapiyor. Hatta elinde bir bezle hafiften siliyor falan ya da iste plakayi sizin gozuuzun onunde takiyor vs.

Edit: Bu arada satis danismanina gore degisir ama herseyin detayini bilecegini sanmiyorum. Mutlaka ve mutlaka bastan sona kullanim kilavuzunu okuyun. Sasiracaginiz bir suru sey ogreneceginizi garanti ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 5 Kasım 2014; 16:22:52 >

• Araci hazırlayan elemana 100 lira vermistim bahşiş. Anahtari vermek içimden gelmiyo demisti gülerek o an anladım zaten istedigini.

• quote:

Orijinalden alıntı: efk0

4 tane yeni araç teslim aldım bayiiden, bu güne kadar. Hiç birinde satış temsilcisine bahşiş vermedim. Aracı hazırlayıp silen görevliye verdim 20 TL her defasında. 50 TL bence fazla, ha 520d yahut e250 gibi lüks araç teslim alsaydım o günkü duruma göre 50 TL'de verirdim 100 TL'de.

Araca daha plaka takılmadan naylonlarını sökerim, dışarıda yeni olduğu belli olmasın diye. Bir de 'abi pompa çıkmıyor' diye çakallık yapan pompacıya 5 kuruş vermem. Efendi gibi 'abi hayırlı olsun, kazasız belasız kullan' diye yaklaşan pompacıya da 10 yahut 20 TL gibi bir bahşiş verilebilir.

En son babamın aracını teslim almaya gittiğimde aracı hazırlayan görevliye güç bela verdim parayı, 'abi gerek yok hem alamam, yasak' diye diretmesine rağmen görevli arkadaş zorla sıkıştırdım cebine. Muhtaç değil elbet oda benim vereceğim 20 TL'ye ama insanın içinden geliyor, adet işte.

Konuyla alakası yok ama yalvarıp yakaran dilenciye de 5 kuruş para vermem mesela.

Aracınız şimdiden hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.

Sizin gibi insanların çoğalması dileğiyle..Ben de arabamı teslim almaya gittiğimde yedek anahtarı vermeyiz dedi satış görevlisi önemli değil sizde kalabilir hadi eyvallah diyince suratının halini görmenizi isterdim sonra bahşişini verdim tabi.

• 2 sene önce annem sifir araç alirken anahtari saklamislar. Tabi babam bahşişi başka birine vermisti öncesinde. O adam "abiyle hallettik biz cabuk bulun anahtari" demişti de geçmişti.

Gecen sene bayiden araba alirken yağmur çamur bayagi pisti araba. Gariban görünümlü bi eleman vardi disini bayagi güzelce yikamisti o sira da cebimde 10 lira vardi keşke daha cok olsaydi da biraz daha verseydim demiştim.

Birde su acidan bakalim. Satış danismani neyse de boyle arabanin tozunu alan, park sensorunu filan takan alt kademede arkada caliaan kişilere az bile olsa bence bahşiş verilmelidir. Yeni araba mutluluk + hayir duasi olmuş olur.

• Veren el, alan elden daima üstündür.

Kaniniz isindiysa verin gonlunuzden kopani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Yanlış anlamayın, aslında bahşiş evet verilebilir ancak 100 TL çok büyük bir rakam değil mi? O kişi ayda 5 araba satsa, 500 lira sırf havadan gelecek. E bunun maaşı, primi derken...
    Tabii ki isterim ki her çalışan çok iyi paralar kazansın ama 100 lira size deposu bomboş teslim edilen bir otomobilde benzin / motorin almak için lazım diyebilirim.
    Ha jest olarak depo dolu gelir, benzine ayırdığınız parayı satış temsilcisine verirsiniz, olabilir.

Bahsisi zaten herhalde satis elemanina vermeyecek.
    Genelde bu durumlarda teslimati serviste calisan isci yapiyor. Hatta elinde bir bezle hafiften siliyor falan ya da iste plakayi sizin gozuuzun onunde takiyor vs.

Edit: Bu arada satis danismanina gore degisir ama herseyin detayini bilecegini sanmiyorum. Mutlaka ve mutlaka bastan sona kullanim kilavuzunu okuyun. Sasiracaginiz bir suru sey ogreneceginizi garanti ederim.

Hocam hiç sıfır araba almadığım için.

• Ponpacılar aracın ilk defa benzin alacağını nasıl anlıyor ? Yani ilk yakıt almanın dışında diğer aylarda da araç temizce yıkanmışsa sıfır gibi görünecektir. Üzerinde barkod vs yoksa sıfır olduğu söylenmezse anlaşılmayabilir.
  • Tamamen size kalmış bir durum. Yani aslında konu açmanız bile saçmaydı bence. Neyse fikir almak istemişsiniz. İçinizden geliyorsa verirsiniz gelmiyorsa vermezsiniz. Ha onlara vereceğiniz 20 TL 30 Tl sizi batırmaz onları da zengin etmez.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.