Şimdi Ara

Sıfır Araç Tesliminde Bahşiş Vermek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
6.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 1-2 hafta sonra sıfır aracımı bayiden teslim alıcam. Kafama takılan araç tesliminde donanımların kullanımını ( Mesela hız sabitleyici,teyp) anlatan eleman oluyor ayrıca aracı size satan satış temsilcisi. Sizce bahşiş vermek gerekiyormu fikir verirseniz sevinirim. Babama sorduğumda göz hakkı kalır 50 tl ver dedi 2 kişi 100 tl ben o parayla yakıt alırım diye düşünmüştüm

Sizlere danışmak istedim fikir verirseniz sevinirim ayrıca araç hakkında kullanmayı bilmediğim bir özelliği yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapzedee -- 5 Kasım 2014; 0:59:20 >

• İki kilo tatlı alıp aracı size tanıtan kişiye servis personeline ikram edilmesini söyleyin.

Para pul işi hoşuma gitmiyor.
    Ne bahşiş almaktan ne vermekten haz ederim.

Herkes işini yapıyor. Karşılığını kurumundan almalı.

Patron denen herif, bunlar zaten birde bahşiş alıyor deyip maaşını ona göre belirlemek gibi bir kurnazlığa gitmemeli.

Servis personeli ise beyaz yakalılardan daha çok emek harcayan insanlar. 2 kg tatlı tadımlık bile olsa tüm arkadaşları sevindirir ve kimseyi incitmez.
  • Gereksiz bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canım bir çiğ köfte çektiii

• Bahşiş gereksiz. Zaten fazlasıyla kar ediyorlar.
  • Hesap gelince bahşiş vermek gibi sana kalmış istersen verirsin vermezsen de kimse birşey demez. Ben olsam bahşiş i yakıt aldigim pompaciya verirdim. Onların ihtiyaci daha çok olur zannımca

• quote:

Orijinalden alıntı: ipp0

canım bir çiğ köfte çektiii
    Yanlış anlamayın, aslında bahşiş evet verilebilir ancak 100 TL çok büyük bir rakam değil mi? O kişi ayda 5 araba satsa, 500 lira sırf havadan gelecek. E bunun maaşı, primi derken...
    Tabii ki isterim ki her çalışan çok iyi paralar kazansın ama 100 lira size deposu bomboş teslim edilen bir otomobilde benzin / motorin almak için lazım diyebilirim.
    Ha jest olarak depo dolu gelir, benzine ayırdığınız parayı satış temsilcisine verirsiniz, olabilir.
  • Zaten bayi kucaklıyor bir de keriz gibi bahşiş mi vericem? Ayrıca bahşiş olayı saçma,ben benimle gerçekten ilgilenen satış elemanına çikolata almıştım.Ama anzer balı alırsanız daha ince bir davranış olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben plakayı takan elemana 20 tl verdim

• quote:

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

Ben plakayı takan elemana 20 tl verdim
    bence para yerine ufak hediyeler alın onları dağıtın
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabasevdası

bence para yerine ufak hediyeler alın onları dağıtın

Alıntıları Göster
    bencede gerek yok ama içinizde kalacaksa atarsınız bir 50tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: UNF0RGIVEN

Alıntıları Göster
    Bizim pederde 3 sene önce arabayı sıfır aldığımızda çalıştığından dolayı arabayı iş yerine satış temsilcisi getirmişti babam çıkarıp 50 lira vermişti al sevgiline bir şeyler alırsın demişti nedense komiğime gitmişti :)

Ben satış elemanlarının o kadar büyük paralar aldığını sanmıyorum primin kotanında o kadar büyük paralar olduğunu düşünmüyorum mesela tüm bunlar içinde 2500'ü geçmezdir maaşları.Bence ilgi ve alakayla ilgili bir durum mesela ben ilerde araba alsam satış elamanı çok yardımcı olursa 50-100 lira veririm ne beni fakir yapar ne de onu zengin

• quote:

Orijinalden alıntı: UNF0RGIVEN

Alıntıları Göster
    Yag ceken birine vermem ben pompaci olsun ordaki arabayi anlatan olsun ama mutevazi bir insana verrim sulu olmaasin yeterki bahsisi kapmak icin
    Sunun icin diorum en son 2013 de aldigim aracimi pompaya yaklastirdigimda sormadigi sey kalmadi sahte sahte yok memleketim falan filan vs vs 10 dakka kafa utuledi

Ve 30 yeterlidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7dreaMSoLdier_

Yag ceken birine vermem ben pompaci olsun ordaki arabayi anlatan olsun ama mutevazi bir insana verrim sulu olmaasin yeterki bahsisi kapmak icin
    Sunun icin diorum en son 2013 de aldigim aracimi pompaya yaklastirdigimda sormadigi sey kalmadi sahte sahte yok memleketim falan filan vs vs 10 dakka kafa utuledi

Ve 30 yeterlidir

Alıntıları Göster
    gereksiz alacağını alıyordur onlar
  • Göz hakkı denen şeyin hakkını vermezseniz , sonra nazar boncuklarından geçilmez araba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Viper74

Göz hakkı denen şeyin hakkını vermezseniz , sonra nazar boncuklarından geçilmez araba
    4 tane yeni araç teslim aldım bayiiden, bu güne kadar. Hiç birinde satış temsilcisine bahşiş vermedim. Aracı hazırlayıp silen görevliye verdim 20 TL her defasında. 50 TL bence fazla, ha 520d yahut e250 gibi lüks araç teslim alsaydım o günkü duruma göre 50 TL'de verirdim 100 TL'de.

Araca daha plaka takılmadan naylonlarını sökerim, dışarıda yeni olduğu belli olmasın diye. Bir de 'abi pompa çıkmıyor' diye çakallık yapan pompacıya 5 kuruş vermem. Efendi gibi 'abi hayırlı olsun, kazasız belasız kullan' diye yaklaşan pompacıya da 10 yahut 20 TL gibi bir bahşiş verilebilir.

En son babamın aracını teslim almaya gittiğimde aracı hazırlayan görevliye güç bela verdim parayı, 'abi gerek yok hem alamam, yasak' diye diretmesine rağmen görevli arkadaş zorla sıkıştırdım cebine. Muhtaç değil elbet oda benim vereceğim 20 TL'ye ama insanın içinden geliyor, adet işte.

Konuyla alakası yok ama yalvarıp yakaran dilenciye de 5 kuruş para vermem mesela.

Aracınız şimdiden hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.

• Para vermezsen anahtari veemiyorlar neyap et anahtari al bi şekilde.

Düğünde pastayi kör biçak kesmez birde evlenenler bicak taşisin yaninda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOMBO KRALI -- 5 Kasım 2014; 2:03:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KOMBO KRALI

Para vermezsen anahtari veemiyorlar neyap et anahtari al bi şekilde.

Düğünde pastayi kör biçak kesmez birde evlenenler bicak taşisin yaninda
    Ben teslimat görevlisine 50 lira vermiştim ama tüm elemanların ortak bahşiş kutusu varsa eğer onun içine at dedim..

Pompacılara da 10 - 15 lira vermiştim
  • rapzedee kullanıcısına yanıt
    Zaten geçiriyorlar bahşiş neden
  • quote:

Orijinalden alıntı: AntiFANBOY

Zaten geçiriyorlar bahşiş neden
    Bizim bu abuk subuk geleneklere de hastayım. Bize evi satan müteahhit bile "abi anahtar kapıyı açmıyo" geyiğiyle 50 lira kopardı. Ben vermem kimseye bahşiş filan.
  • İki kilo tatlı alıp aracı size tanıtan kişiye servis personeline ikram edilmesini söyleyin.

Para pul işi hoşuma gitmiyor.
    Ne bahşiş almaktan ne vermekten haz ederim.

Herkes işini yapıyor. Karşılığını kurumundan almalı.

Patron denen herif, bunlar zaten birde bahşiş alıyor deyip maaşını ona göre belirlemek gibi bir kurnazlığa gitmemeli.

Servis personeli ise beyaz yakalılardan daha çok emek harcayan insanlar. 2 kg tatlı tadımlık bile olsa tüm arkadaşları sevindirir ve kimseyi incitmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 25 Aralık 2023; 1:7:1 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.