Yüzbaşı
30 Ocak 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme
Toplam: 103 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Cozum icin ilerleme kaydedilen asamalar:

1) Varsa biostan "Multi Core Enchancement" özelliği açıksa kapatmayı deneyin. @ahmettsezis
Bu secenek ciddi bir rahatlatma meydana getirdi.

2) Bu sorunun sebebi muhtemelen asiri voltaj yuklenmesi. Standart gorulen 1.37v, turbo boost acikken 1.45 lere kadar cikiyor ve hizla iniyor. Bu da sicakligin bir anda yukselmesine sebep oluyor. Zannedersem bu da MCE nin kapatilmasi ile stabil oldu.
Bu fikirde yardimci olan arkadaslarim ; @@acura07 @@ahmettsezis @@Epirus tesekkur ediyorum sizlere.

3) Intel Rapid Tech. sistem bostayken de islemciye duzensiz yukleniyor. Kapatildiginda daha stabil sicakliklar elde ediliyor.

Ekstralar oldukca eklenecektir.
Başlıktada belirttiğim gibi işlemcim turbo boost açıkken çok aşırı ısınıyor

Öncelikle size denediğim yolları söyleyeyim;
İşlemciyi 8700 den 9700k ya değiştirdim. Problem devam etti.
Macunları yeniledim. İşe yaramadı. (Öncesinde de denemiştim)
Fan temizliği yaptım, egzoz ve giriş fanlarını kontrol ettim problem yok.
İşlemci soğutucumda problem yok corshair h60 sıvı soğutucu var tek fanlı.
Bios güncellemeri temiz ve tamam.

Sistemde oc hiç yapılmadı. Anakartı restore ediyorum problem devam ediyor.
Sistem özellikleri;
İ7 9700k
2080ti x trio
B360-f anakart
700w psu
32 gb 3600mhz ram

Problemi saptamam şöyle oldu;
Pubg oynarken 99 dereceyi gördüm. Bu arada full ayar oynamıyordum. Ekran kartından çok ilkemciye yükleniyordu. Bunun üzerine korktum haliyle. Böyle bir sistemde nasıl böyle bir şey olabilir diye. Anakart da hızlı ısınıyordu. Ramlern frekanslarını düşürdüm. Düzelmedi. Macunları değiştirdim düzelmedi. Bios a girdiğimde sistem 28 derece, windows başlıyor frekans 4.5-4.6 ghz turboya bağladığında bir anda 30 dan 40-50-60a zıplıyor sıcaklık. Oyuna girdiğimse uçuyor iyice. Anladımki frekansla alakalı problem var. Turbo boost kapadım 45-55 arası sabit. Ancak bu da benim 9700k işlemcimin 3.5ghz ile çalışması demek. Yani tam performans alamıyorum.

Isınan bilgisayarlarda turboboost kapatın denilmiş sık sık ama benim anlamadığım bunu kapatacaksak ne b*ka yarıyor? :D
Önceden bu problemi yaşayan varsa veya bu konuda bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

Problemin kesinlikle turboboost kaynaklı olduğuna eminim. Yine aklınıza gelen başka bir şey varsa paylaşabilirsiniz.
En sonunda anakart ve sıvı soğutucuyu değiştreceğim. İyice soğudum şu problemden. B360-F köyü bir kart da değil zannedersem. Ama işlemciyi değiştirmeme rağmen problem devam ediyor. Macun da problemli değil.
Kasa içi turboboost çalışmıyorken de sıkıntısız. Ortay tek problem anakart ve turboost arasında uyuşmazlık gibi gelşyor. B360-f ile ilgili de bu problemi yaşayana denk gelmesim internette. Kafamda deli sorular.

Keko keko yorumlar yapmayın. Bilgisi olmadan fikri olan kardeşlerim uzak dursun lütfen.
2. El kategorisi için onay kodu alamıyorum. Telefon numaranız doğru diyor bakıyorım bekliyorum kod yok.
Zahmet olmazsa problemi çözelim :))
Giris yapmadan uygulamada gezinebiliyorsunuz. Giriş yapınca aniden ekran kararıp atıyor.
Porgram kapandı sanıyorsunuz ama arka planda çalışıyor.
Arka plandan kapatıp tekrar giriş yapılmış uygulamayı açtığınızda problem yok.

Cihaz: iPhone9,4 (10.3.3)
Sürüm: 2.0 (23539)
Resime/fotoğrafa tıkladığımızda ekrana büyüme sayfası açılıyor ve 1.5 saniye kadar buffering olup program çöküyor. Problem yalnız bende de olabilir. Genel de.

Cihaz: iPhone9,3 (10.3.3)
Sürüm: 2.0 (22838)
değiştirmeye girdiğimde konuyu başlatan kişinin mesajını değiştirme çıkıyor :))
Değiştirmeyi de denemedim değil. Ancak kendi mesajımı değiştiremedim.

Cihaz: iPhone8,1 (10.3.2)
Sürüm: 2.0 (21999)
Arkadaşlar laptop için ram getirttim.

Bazı değerler farklı görünüyor.

Sizce ikisi aynı anda çalışabilir mi?
Cihazda garanti etiketi bulunduğu işin takılacak cihaza takmadım henüz.
Başka bir bilgisayara taktım denedim.
1. Resim cihazda takılı olan ram.
2. Resim yeni aldığım ram.

ARKADAŞLAR SELAMLAR. CİHAZ HAZİRAN 2015 ALIMI.
AĞIR İŞLERDE KULLANMADIM OYUN DA PEK OYNAYAMADIM AMACIM OYUN OYNAMAKTI...
HERNEYSE CİHAZ CPU VE GPU AŞIRI ISINDIĞINI VE DARBOĞAZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.
%90 ÜZERİ KULLANIMA GEÇİYOR. 85 DERECE ÜZERİNDE SEYREDİYOR İKİSİDE.

FANLAR TEMİZ. TERMAL MACUN KONTROL ETMEDİM.
NE YAPABİLİRİM?
SİZCE SORUN NEREDE
CİHAZDA M2 SSD VAR.
OYUNLAR M2 SSD ÜZERİNDEN OYNUYORUM. CİHAZIN RAM DÜŞÜK 8GB DDR3. SİPARİŞ VERDİM 8 DAHA EKLEYECEĞİM.

AŞAĞIYA PRİNT SCREEN KOYACAĞIM. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...

Arkadaşlar uygun fiyata alabileceğimz bir link paylaşır mısnız?
Aliexpresste suan en ucuz 46 dolar var. sadece koruma kabıdır vs. en standart hali yani.
Ayrıca kamerayı önerir misiniz?
h9 ile h9r arasında çok büyük farklılık var mı ?
10 dolar fiyat farkından ötürü soruyorum.
h9 10 dolar daha ucuz.
h9r genel olarak internette çok beğenilmiş. Benim de ihtiyacım var. ucuz ama iyi diyenler olduğu için sizlere danışmak istedim.
şimdiden teşekkürler.
Sevgili forumdaşlarım,
Geçtiğimiz haftasonu cumartesi günü norveç oslodan bergene bir tur düzenledik.
Aracı Hertz firmasından kiraladık.
Golf 1.4 tsi 2015 model 10.000 km de.
Bura hakkında bilgi vereyim;

1- hız limiti "genelde" maksimum 80. Bazı yerlerde 70-60-50 hatta şehir içinden geçerken 40 lara düşüyor. Çok sık radar var. Bazen ortalama alan radarlar var.
2- yollar tek şerit yine çoğunlukla.
3- polisler ışıldaklarını açarsa durmak zorundasınız. Ceza yersiniz.
4- oldukça fazla tek şeritli ve uzun tüneller mevcut.

Dönüşte yine bir tünele girdik. Yukarıdan polis ışıldak yakararak selektör yaptı. Biz de usulca sağı olmayan tünelde yavaşladık durduk. (Kontak açık).
Sağ dikiz aynasından hızla pejo 5008 e benzer bir araç geldiğini gördüm görmemle toslaması bir oldu.
Bizim araç çivi gibi saplandı diğer araçta bizi hiç görmemiş direkt arkadan daldı. Araçlar resmen birleşmişti.
Kaza sonrası araçtan zorla indim zaten polisler yanınızdan geçerken durdular ilk yardımı çağırdılar.

Bize vuran araç eğer hız sınırlarını aşmadıysa 70-80 aralığında olmalı. Hiç fren de sıkmadı. Ne kadar düşük hız gibi görünse de diğer aracın tüm hava yastıkları açıldı.
Bizim araçta hiç yastık açılmadı. Arka kapılar zor açılıyordu. Ön koltukta benim bacağım kırılıyordu. Koltuğun aşağısında kaydırma aparatına hızla çarpmışım. Koltukların koltuk başları tamamen kırıldı, şaftları kaydı. Arkada oturan birinin dişi kırıldı kulağının biri yırtdıldı.

Burada önemli olan bizim emniyet kemerlerinin sağlam olup tutması. Yoksa muhtemelen ön göğüse kafamızı çarpıp ölürdük. Bir tane hava yastığı açılmadı.

Bunun nedenini bilen var mı?
Açılmaması normal mi?
Araç fotoları daha dün çektim kaza 2 gün önce oldu.

arkadaşlar normal kullanım esnasında hoparlörden ses gelmiyor. bazen geliyor gibi oluyor sonra yerini patlakmış gibi cızırtıya bırakıyr ve sonra tamamen gidiyor.

aliezpressten buzzer getirttim taktım aynı sorun devam etti.
orijinali tekrar taktım.
sizce sorun ne olabilir?
parayla da yaptırabileceğim yer varsa söyleyin.
Hakkında
Meslek: PhD
Forum İmzası:
Forum İkinci El İmzası:
Satılık ürünleri;
*Yeni üyeyim, peşin şunu veririm diyen dengesizlere,
*Olmaz dedikçe ısrar edenlere,
*Kendini tek tüketici sanan ahmaklara,
SATACAK MALIM YOK!
Cevap vermiyorsam eşeklik yapıyorsunuzda gerek duymuyorum demektir! Anırmanıza gerek yok!
Hakkımda:
cigubugule
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Notebook
Otomobil
Mercedes
Mobil cihaz
Huawei
Mobil cihaz
iPhone
Mobil cihaz
Jiayu
Operatör
Vodafone
Operatör
Vodafone
Operatör
Vodafone
Operatör
Vodafone
ISS
TTNET
Oyun Platformu
PSP
Takım
Beşiktaş
Steam
farakan_x
TV
Samsung
Notebook
MSI
Notebook
MSI
İşlemci
Intel
Anakart
Intel
Sabit Disk
Hitachi
Ekran Kartı
MSI
Milli Takımlar
Turkiye
Formula 1
Ferrari
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 0
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 0)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.