Şimdi Ara

Sıfır Araç Tesliminde Bahşiş Vermek ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
6.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hamdi0555

İki kilo tatlı alıp aracı size tanıtan kişiye servis personeline ikram edilmesini söyleyin.

Para pul işi hoşuma gitmiyor.
    Ne bahşiş almaktan ne vermekten haz ederim.

Herkes işini yapıyor. Karşılığını kurumundan almalı.

Patron denen herif, bunlar zaten birde bahşiş alıyor deyip maaşını ona göre belirlemek gibi bir kurnazlığa gitmemeli.

Servis personeli ise beyaz yakalılardan daha çok emek harcayan insanlar. 2 kg tatlı tadımlık bile olsa tüm arkadaşları sevindirir ve kimseyi incitmez.
    Bahşiş ne alaka. Arabayı alır çıkarım
  • Yolmanın adı bahşiş olmuş memlekette.illa ev,araba almaya veya evlenmeye gerek yok.ihtiyaç sahibi efendi insanlara -rencide etmeden- yardım edilmeli.çakal,fırlama,uyanık geçinen tiplere su bile vermemeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ülkede zengin olmak kolay, uyanıklar habire gelenek çıkarmış, ben vermiştim ama çok mantıksız birşey, koca adamlar el açıyor benim gibi enayilerde veriyor.

• Şu en son aracı çıkarmadan önce anlatan adamlar varya onlara 20lik veririm yeter
    bizim c4'ü aldığımızda babam 50 lira verecekti vazgeçirdim 20 yeter abartmamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tekkendeki Panda

Şu en son aracı çıkarmadan önce anlatan adamlar varya onlara 20lik veririm yeter
    bizim c4'ü aldığımızda babam 50 lira verecekti vazgeçirdim 20 yeter abartmamak lazım.
    Valla bence en güzeli para değilde giderken 1 kilo baklava alın en fazla 35 40 tl eder ,alın servistekilere dağıtın.

İşin içine girince ortaya vebal da giriyor.Sen satış danışmanına versin belki o aracın tesliminde hazırlamasında diğer kişilerin emeği daha fazladır.

Hakkı olmayan birisi neden durduk yere 100 tl alsın ? Ki eminim o satış danışmanı serviste içşilerden kat kat daha fazla alıyordur.

veya illede para vericem diyorsan Arkadaşın dediği gibi ya pompacıya (adamlar 900 tl maaşa çalışıyor yakın bi akrabam ordan biliyorum ) , yada size aracı teslim eden işciye verin.

• quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

Valla bence en güzeli para değilde giderken 1 kilo baklava alın en fazla 35 40 tl eder ,alın servistekilere dağıtın.

İşin içine girince ortaya vebal da giriyor.Sen satış danışmanına versin belki o aracın tesliminde hazırlamasında diğer kişilerin emeği daha fazladır.

Hakkı olmayan birisi neden durduk yere 100 tl alsın ? Ki eminim o satış danışmanı serviste içşilerden kat kat daha fazla alıyordur.

veya illede para vericem diyorsan Arkadaşın dediği gibi ya pompacıya (adamlar 900 tl maaşa çalışıyor yakın bi akrabam ordan biliyorum ) , yada size aracı teslim eden işciye verin.

Alıntıları Göster
    Arabayı sana büyük ihtimal satış elemanı tanıtıp anlatacak yanına oturarak. Ona bahşiş vermek zorunda değilsin. Ama plakayı takan, arabayı silip hazırlayan elemana verebilirsin.

• Siz zaten o bayiden araç alarak onlara en büyük hediyeyi vermissiniz. İsini yapti diye ne diye bahşiş vereceksin.

• Bahşiş vermeyi çok severim, insanlari sevindirmek.çok hoşuma gider. Ama bunu hakedecek esnaf bulmak lazim. Örnegim yıllardır gittiğim kuaför daha şimdiye kadar bana para çıkışmayınca bir kere olsun abi bu da bizden olsun demedi. Öyle bir cimri ki adam, böylelerine bir kuruş bile koklatmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

Bahşiş vermeyi çok severim, insanlari sevindirmek.çok hoşuma gider. Ama bunu hakedecek esnaf bulmak lazim. Örnegim yıllardır gittiğim kuaför daha şimdiye kadar bana para çıkışmayınca bir kere olsun abi bu da bizden olsun demedi. Öyle bir cimri ki adam, böylelerine bir kuruş bile koklatmam.
    Normalde aracı son bir kez silen bir çalışan olur galerilerde, o kullanım, vb anlatan elemanların aksine düşük maaşla çalıştıkları da zaten hallerinden de bellidir. Onlara bahşiş vermek uygun olur, hatta benim başıma geldiği şekliyle silen adam işi bitince aşağı servise inmiş, ta arkasından gittik bulduk da verdik bahşişini.
  • 100 liranin uzerine 500 daha ekle git kurbanini kes kazasiz belasiz surus icin dua et. Kesilen etleride sevabina dagit

• Ben satış görevlisinden orada çalışan servis elemanına, pompacıya kısaca bir allahin kuluna 5 kuruş vermedim.

Araba benim ben almışım adama neden para veriyim?

• Ben mercedesi çıkarırken 100 tl verdim. Ama hakettiğini düşündüğüm için verdim. Çok konuda gerçekten desteğini esirgemediği için. Adam izinli Günü'nde bile çıkıp gelmişti Sağolsun

• Hayatta vermem. Ona para buna para. Bi o adam kaldi. Dugunde pastayi getiren eleman bahsis istedi dedim yok. Zaten maasini aliyorsun ne parasi verecem sana

• quote:

Orijinalden alıntı: 038poyraz

Ben mercedesi çıkarırken 100 tl verdim. Ama hakettiğini düşündüğüm için verdim. Çok konuda gerçekten desteğini esirgemediği için. Adam izinli Günü'nde bile çıkıp gelmişti Sağolsun

Bedavaya vermediya arabayi. Sahin satmiyor adam mercedes satiyor. Oyle olmali zaten. Verdiginiz para az degilki farkli muamele goresiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: 038poyraz

Ben mercedesi çıkarırken 100 tl verdim. Ama hakettiğini düşündüğüm için verdim. Çok konuda gerçekten desteğini esirgemediği için. Adam izinli Günü'nde bile çıkıp gelmişti Sağolsun
    hiç gerek yok. çok içinden gelirse cebindeki bozuk metal paralardan ver geç.
  • rapzedee kullanıcısına yanıt
    Ben sana direk satış temsilcisi olarak cevap vereyim, orada aracı tanıtan ve hazırlayan teslimat görevlisine içinden de geliyorsa ver bi 20 TL o insanlar asgari+bahşiş usulü çalışırlar. Benzinciye vermene gerek yok araç kiralık der geçersin. Onca para verip araba alıyorsun 20 TL dokunmaz kanımca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agerra -- 5 Kasım 2014; 10:48:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agerra

Ben sana direk satış temsilcisi olarak cevap vereyim, orada aracı tanıtan ve hazırlayan teslimat görevlisine içinden de geliyorsa ver bi 20 TL o insanlar asgari+bahşiş usulü çalışırlar. Benzinciye vermene gerek yok araç kiralık der geçersin. Onca para verip araba alıyorsun 20 TL dokunmaz kanımca.

Benzinciye değmez, zengin yani o. Yalan söyleyerek atlatilabilir?

• selmanter S kullanıcısına yanıt
    Pompayı tanktan çıkartıp depoya sokmak bahşiş gerektirecek bir aksiyon değil, başka tarafa çekmeye gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agerra

Pompayı tanktan çıkartıp depoya sokmak bahşiş gerektirecek bir aksiyon değil, başka tarafa çekmeye gerek yok.
    Ben arabayı teslim alırken aracı parlatıp plakayı takan camları silen çalışana 10 tl vermiştim...Zaten yıkamacıya da 10-15 tl veriyorum bence 10 tl yeter....
  • quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

Ben arabayı teslim alırken aracı parlatıp plakayı takan camları silen çalışana 10 tl vermiştim...Zaten yıkamacıya da 10-15 tl veriyorum bence 10 tl yeter....

Alıntıları Göster
    satış temsilcilerinde öyle bir hava varki sanki hobi olarak yapıyor bu işi dışarda da audi a6 sı bekliyor. şimdi bu havadaki adama çıkarıp 50 tl nasıl vereceksin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.