Şimdi Ara

Sıfır Araç Tesliminde Bahşiş Vermek ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
6.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1 hafta evvel yeni araba aldım ve plakayı takan arkadaşa 100 verdim. Bu verilen paralar servis kısmında ki elemanların ortak bahşiş kasasına giriyor. Bende turizm ve hizmet sektöründe çalışıyorum . Bizim en en önemli gelir kalemimiz. Benim nasıl turumun sonunda bir beklentim varsa,onlarında öyle bir beklentide olmaları olasıdır. Gözümün başımızın sadakası olsun. Kazasız , belasız sürüşler dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anahtarı sana uzatırken pis pis sırıtıp şirin görünmeye çalışıyorsa bahşiş verme ama hayırlı olsun kazasız belasız gibi güzel kelimeler kullanıp bunu da içtenlikle dile getiriyorsa bir 50 tl çok görmem şahsen.
  • Daha dün sıfır araç aldım. Bana kalırsa satış görevlisine bahşiş vermek hoş değil. İki taraf için de geçerli bu, hem müşteri hem satışçı için. Ama tatlı çikolata gibi bir şeyler almak hoş bir jest olabilir. Ama araçla ilgilenen diğer elemanlara bahşiş verilebilir. Temizleyen, yıkayan... Ha ben vermedim o ayrı. Ben pompacıya verdim. Normalde adam işini yapıyor ne bahşişi ama verdim işte. Zaten pompacı da tecrübeli, baktı sıfır araç hemen pompa sıkışmış dedi. Normalde öyle dedi diye verecek olsam da vermezdim de, elimde hazırlamıştım zaten verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swave -- 6 Kasım 2014; 16:29:44 >
  • yorumlara baktım da ülkenin çivisi çıkmış hatta fırlamış.....50 tl ile fakir olan insan varsın daha da fakir olsun...
  • babam verdi parayı

• Ne teslim alırken nede ilk benzini alırken bahşiş vermedim

• plaka vs takana 20 tl eve gelirken bir kg baklava 50tl,hemen adak kesimi 300 tl 370 tl gitti,depo fulleyip ülkeyi gezerim.
  • telim alırken arabayı siliyordu eleman bende 5 tl verdim adam tip tip bakmıştı fazlası gereksiz bence
  • Geçen yıl aracımı teslim alırken, arabayı satış temsilcisi teslim etti. Plaka takılmış, araba yıkanmıştı. Servisten kimse gelmedi. Ben de şık giyimli bayan temsilciye bahşiş vermeyi uygun bulmadım. Eğer arabayı yıkayan kişiyi görseydim ona 20 TL verebilirdim.

Dini bir inancım olmadığı için göz kalması, nazar, kurban gibi şeylerle alakam yok. Ama inancınız varsa ve maddi durumunuz da müsaitse, kurban kesmenizin uygun oldugunu söylüyorlar.

Benzin alırken pompacı farketti; halbuki naylonların tamamını sökmüştüm :) Ona rağmen anlayabildiği için 10 TL verdim, hayır duası için değil :)
  • Satış temsilcisine para vermek biraz garip kaçmaz mı ? Hele birde hanımefendiyse Bugüne kadar 3 tane sıfır araç teslimi anını canlı
    canlı yaşadım. Satış temsilcisine hiç bahşiş verilmedi. Onlar zaten yüzde alıyorlar. Plakayı takan ve pompacıya bahşiş verilir.
    O da öyle 50-100 tl değil tabi. En son Polo'yu teslim aldığımızda Plaka takana 10 TL pompacıya 5 Tl para verdim. Öğrenci işi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapzedee

Merhaba arkadaşlar 1-2 hafta sonra sıfır aracımı bayiden teslim alıcam. Kafama takılan araç tesliminde donanımların kullanımını ( Mesela hız sabitleyici,teyp) anlatan eleman oluyor ayrıca aracı size satan satış temsilcisi. Sizce bahşiş vermek gerekiyormu fikir verirseniz sevinirim. Babama sorduğumda göz hakkı kalır 50 tl ver dedi 2 kişi 100 tl ben o parayla yakıt alırım diye düşünmüştüm

Sizlere danışmak istedim fikir verirseniz sevinirim ayrıca araç hakkında kullanmayı bilmediğim bir özelliği yok.

Herşeyden önce daha aracı alırken, devlete de ayrıyeten bir 2. el araba (,orta veya üst orta sınıf....arabanın marka, model ve donanımına göre; kısaca fiyatına göre) ) parasını da devlete vergi adı altında haraç olarak veriyorum...Bunlar daha aracı alırken oluyor; bir de o aracı yürüttükten sonra da benzer haraçları ödemeye devam edeceğim...

Bu kadar parayı ödemişim, kalkıp da; " bir elemandan 50 kağıdı mı esirgeyecem " diye düşünürdüm ama; " 50 kağıt 50 kağıttır be olum, verme cebinde kalsın, boşver" der vermem harçlık marçlık kimseye... Zaetn devlet söğüşlemiş bizi, o psikolojiyle bahşiş mahşiş düşünemem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 6 Kasım 2014; 21:08:17 >

• Bende arabamı bayiden teslim alırken 20 tl bahşiş vermiştim. Önce satış temsilcisi arabanın sağını solunu gösterip sonradan içindeki düğmeleri falan üstün körü anlattı. Ardından serviste bir amca (usta olabilir) geldi ve kaputu falan açtı şasi, motor numarasını falan kontrol ettik ruhsatta yazan ile aynı mı diye. Zaten bu amcanın elinde bez vardı sağını solunu göstermelik siliyordu arabanın
    Ben de 20 TL verdim amcaya. Satış temsilcisine de sadece teşekkür ettim.

Bence de satış temsilcisine vermeye gerek yok. Ama pompacı olur, serviste arabayı hazırlayan, yıkayan, plakayı takan falan olur onlara verilebilir.
  • Hiçbir şekilde vermem.
  • sıfır araba alınca bahşiş verilecek diye bir adet oluşmuş ama kimseye bir faydası yok. araca zarar gelmesin nazar değmesin istiyorsanız. 300-400liraya alın bir koyun kurban kestirin fakire fukaraya dağıtın. en azından hem nazardan kem gözlerden korur. hem Allah katında sevabınız olur. yeni alınan araç için en faydalı şey. ilk yapılması gereken. illa o kan akacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

Ben teslimat görevlisine 50 lira vermiştim ama tüm elemanların ortak bahşiş kutusu varsa eğer onun içine at dedim..

Pompacılara da 10 - 15 lira vermiştim

Ayni benim şekil
    Aracimi kapiya getiren elemana 50tl ateşlemistim. Sonra bomboş olan depomu 230tl civarina fullemistim. 250tl verdim ponpaciya. Yillardir tanidigim yerdi zaten yabanciya gitmedi,ha aldigim tatlilari falan saymiyorum

pompacı benzinimi doldurdu dedim iyi bahşiş istemiyo hemen araca binip kaçayım..

sonra demez mi abi tabanca sıkışmış çıkmıyo diye

Surpriz yapmis size

• Sonuçta orada aracı teslim eden görevliler işini yapıyorlar. Bahşiş verilmesi bence şart değil. İçinden gelen kişi tabi verebilir ama bu tutar sembolik olmalıdır. Aracımı sıfır aldığımda aracı teslim eden görevliye (Satış temsilcisi değil, aracın dış temizliği, naylon sökülme işlemleri yapan çalışan) 20 TL gibi bir rakam vermiştim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.