Şimdi Ara

Sıfır Araç Tesliminde Bahşiş Vermek ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
6.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Babam adettendir diyerek verir 50 lira bizi batırmazda zenginde etmez der bende aynı fikirdeyim.Benim için bir erkeğin mutlu olabileceği zamanlardan biridir sıfır km bir otomobil alması mutluluğunuzu paylaşın
  • Konyadaki nayloncu baba gibi bahşişi alan elemanda arkadan dua ediyordur eminim. Akşama kadar 3-5 araç teslim etse 200 lira. Bahşiş ülkemiz saçmalıklarından biri, görevini yapan eleman maaşını alır. Benim bu adamı mutlu etme gibi bir ihtiyacım neden olsun, yıkmacıya, servis çalışanına, pompacıya veririm sürekli gittiğim yerlerde. Bahşiş sonrası daha ilgili olurlar, pompacı çocuk bahşiş sonrası bir daha gidince beni başka pompaya çağırmıştı abi buraya gel diye, hileli pompadan kurtardı bahşiş.
  • O anda içinizden ne geliyorsa o şekilde davranın;kanun değil nede olsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paul Klee

Bizim bu abuk subuk geleneklere de hastayım. Bize evi satan müteahhit bile "abi anahtar kapıyı açmıyo" geyiğiyle 50 lira kopardı. Ben vermem kimseye bahşiş filan.

Abi emlakcidir o :)

Konuya gelirsek ben biraz bonkor bi adamim karsimdakinin samimiyetine inanirsam 50 lira veririm. Yalamasin yeter...

• Bir hizmetten memnun kaldıysam bahşiş veririm. Garson, satış temsilcisi, yıkamacı farketmez. Biraz ortam bilmekle de alakalı, alemci adamlar bu işleri daha iyi bilir.

Düğününde pastacıya bahşiş vermemek için kavga eden öküz bir arkadaşım vardı mesela. Kendini de düğünü de rezil etti.

2011'de i20 alırken satış temsilcisine 50 TL, arabayı tanıtıp anahtarı veren görevliye de 20 TL vermiştim.

Tatlı falan yaptırmakta gayet hoş olabilir, para şart değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: efk0

4 tane yeni araç teslim aldım bayiiden, bu güne kadar. Hiç birinde satış temsilcisine bahşiş vermedim. Aracı hazırlayıp silen görevliye verdim 20 TL her defasında. 50 TL bence fazla, ha 520d yahut e250 gibi lüks araç teslim alsaydım o günkü duruma göre 50 TL'de verirdim 100 TL'de.

Araca daha plaka takılmadan naylonlarını sökerim, dışarıda yeni olduğu belli olmasın diye. Bir de 'abi pompa çıkmıyor' diye çakallık yapan pompacıya 5 kuruş vermem. Efendi gibi 'abi hayırlı olsun, kazasız belasız kullan' diye yaklaşan pompacıya da 10 yahut 20 TL gibi bir bahşiş verilebilir.

En son babamın aracını teslim almaya gittiğimde aracı hazırlayan görevliye güç bela verdim parayı, 'abi gerek yok hem alamam, yasak' diye diretmesine rağmen görevli arkadaş zorla sıkıştırdım cebine. Muhtaç değil elbet oda benim vereceğim 20 TL'ye ama insanın içinden geliyor, adet işte.

Konuyla alakası yok ama yalvarıp yakaran dilenciye de 5 kuruş para vermem mesela.

Aracınız şimdiden hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.

Kendimi gördüm bir an.

• quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

Ben teslimat görevlisine 50 lira vermiştim ama tüm elemanların ortak bahşiş kutusu varsa eğer onun içine at dedim..

Pompacılara da 10 - 15 lira vermiştim

Ayni benim şekil
    Aracimi kapiya getiren elemana 50tl ateşlemistim. Sonra bomboş olan depomu 230tl civarina fullemistim. 250tl verdim ponpaciya. Yillardir tanidigim yerdi zaten yabanciya gitmedi,ha aldigim tatlilari falan saymiyorum

• 200ugececekaga kullanıcısına yanıt
    yok yok müteahhitti :D

• quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

Ben teslimat görevlisine 50 lira vermiştim ama tüm elemanların ortak bahşiş kutusu varsa eğer onun içine at dedim..

Pompacılara da 10 - 15 lira vermiştim

Ayni benim şekil
    Aracimi kapiya getiren elemana 50tl ateşlemistim. Sonra bomboş olan depomu 230tl civarina fullemistim. 250tl verdim ponpaciya. Yillardir tanidigim yerdi zaten yabanciya gitmedi,ha aldigim tatlilari falan saymiyorum

pompacı benzinimi doldurdu dedim iyi bahşiş istemiyo hemen araca binip kaçayım..

sonra demez mi abi tabanca sıkışmış çıkmıyo diye

• Bahşiş satış temsilcisine verilmez,aracı teslim eden servis çalışanına verilir. Sen iyi kötü sıfır araba araba alıyorsun,adam hergün millete sıfır arabasını teslim ediyor ama değil sıfır ikinci el alacak durumu yok belki. Ya da üç kuruş para alan pompacılar, bu insanların çoğunun belki hayatında hiç kendi arabaları olmayacak ama herkesin sıfır arabasının deposunu dolduracak... Aynı işi siz yaptığınızı düşünün ve empati kurun, iki kuruş bahşişi çok görenin arkasından ne düşüneceğinizi ? Bu bahşiş vermeyen insanın,aynı zamanda yüzlerce binlerce lirayı vergiyi verirken hiç gıgı çıkmaması da çok ilginç değil mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadigim orada bakimli iyi giyimli cafcafli senden benden havali duran satis temsilcilerine bahsisi nasil veriyorsunuz. Parayi uzatirken utanirim ona para uzatmaya :))

• sıfır araç alırsam yapacağım 3 şey var

1 teslimat görevlisine bahşiş

2 pompacıya az buçuk bahşiş

3 hemen aynı gün kurban kolu komşuya dağıtmak.

göz kalmasın üzerinde.
  • Ben 20 lira vermistim

• Shafter kullanıcısına yanıt
    O adam o dogusotoya ortak olmustur artik kardesim :)

• Plakayı takan amcaya 20 lira verirsin olur biter
  • quote:

Bizim bu abuk subuk geleneklere de hastayım. Bize evi satan müteahhit bile "abi anahtar kapıyı açmıyo" geyiğiyle 50 lira kopardı. Ben vermem kimseye bahşiş filan.

yok artik bide muteahhit :)))

sifir ataba aliyoruz 20lira vermek bisey kaybettirmez ama karsidaki emin olun bi hayir dua eder

• Konuyla pek alakası yok ama okuyunca yazmak istedim.Yazları alanya'da otellerde bellboyluk yapıyorum.Bu yaz 2 otelde çalıştım.Birinde türkler çoğunluktaydı,çok az da rus vardı.Diğerinde sadece iskandinavlar vardı.Türklerden bahşiş vermeyen çok az olur.İskandinavlardan veren çok az.Rusları zaten gören bellboy arkalara saklanıyor.Hatta isveçli bir adamla çantalarını götürürken biraz sohbet ettik,adam bana bahşiş vermenin medeniyetle,gelişmişlikle alakalı olduğunu anlattı ama vermedi.Bozuğum yok yarın veririm diyenler oldu.Yere tüküren,çöp atan emin olun türklerden daha fazla.
    Evet adamlar medeni ama sadece kendi ülkelerinde medeni.
  • quote:

Vermem demişsin de o 50 lirayı ağaçtan mı kopardı müteahhit
  • Ne enteresan adetler var.
  • Benden 60000 lira para alıcaklar birde bahşilş yok ya giter iki fakirin karnını doyururum onlara vereceğime

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.