Hıcam ksm4330 bende de var memnun musunuz espressoda < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (934. sayfa)

-
-
Hocam o kahveden ekşilik çok zor elde edersiniz, öte yandan mokapot makine gibi olmadığını için piyasada ki aromatik neredeyse tüm kahveleri deneyin ekşi verir.
Benim gibi aromatik ile işiniz yoksa makinesiz bu tarz kahveler işinizi görür ancak şunu da hesap edin pot ile kahve sarfiyatı daha fazla oluyor ve tek profil kahve içmek zorunda kalıyorsunuz şuan ki dönem çekirdek pahalı cihazlar ucuz covid öncesi tam tersi neredeyse çay fiyatı ile benzerdi.
Öztiryakiler mini barista tekrar 15 bandına düşerse alacağım.
Kağıt için hazır satılanlar daha uyguna geliyor paketi 20 TL iken baya almıştım hala var.
https://www.trendyol.com/kafiltro/aeropress-uyumlu-kahve-filtresi-360ad-p-194509101
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birkanbey -- 23 Temmuz 2025; 1:13:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ekşilik varsa çekirdeğin kötüdür ve makinayı en yüksek ısıya ayarlaman lazımdır. Bu arada mokapot çok leş çekirdek almadıkca ekşi değil bal gibi espresso yapar makinadan daha kolay içimli oluyor. Ama makinayı tercih ederim ben.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İhsan kurukahvecİoğlu
Dünya Kahveleri | İHSAN KURUKAHVECİOĞLUhttps://www.ihsankurukahvecioglu.com/dunya-kahveleri-81
Farkli kahveler denemek isteyenlere oneririm. Fp en iyi kahveler uzun zamandir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şu şekilde termoslu olanlar hem plastik hazneli değil hem de bir süre sıcak tutabiliyor
amazon
Melitta Enjoy Top Therm Termoslu Filtre Kahve Makinesi Siyahhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0193821N8?ref_=ppx_hzsearch_conn_dt_b_fed_asin_title_4&th=1 -
En ucuz kahvenin kilosu 850 TL; o da Robusta. Ben Sanalbaharat'tan devam edeyim yine.
-
ne kadar ekmek o kadar köfte, F/P olarak bahsettim. Daha ucuz olup daha kaliteli bir kahve görmedim ben
Bu yoruma katılmıyorum aromatik kahveler de ekşilik daha çok oluyor basınç ve sıcaklık mokapot da olmadığı için %95 ekşi verir, makine de ayarlaması olduğu için daha zor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birkanbey -- 23 Temmuz 2025; 13:15:3 >
Siklikla eksilik ile acilik karistirilir. Ekşilik asidite yuksekliginin, yuksek rakimda yetişmişliğin dolayisiyla kalitenin bir numarali göstergelerinden. Klorojenik asitin, artişina işaret ediyor. Damak kismi olgunlasmamis kisiler genellikle acımsıliği eksilige vurmaktalar. Zira kinik asit gibi orantisiz demleme ve basinc sonucunda ortaya cikan mideyi de rahatsiz eden bir dönusum soz konusu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 23 Temmuz 2025; 13:35:42 >
Acı ile ekşi farkını 4 senedir mokapot demleyici olarak biliyorum, zaten benim de demek istediğim asitide olan kahveleri pot da istediğiniz kadar deneyin ekşi çıkar mideyi rahatsız eder.
Benim katılmadığım yorum çekirdek kötü olduğu için ekşi çıkar potda iyi çekirdek bal gibi verir yazan arkadaş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birkanbey -- 23 Temmuz 2025; 13:48:9 >
Kesinlikle. Pot, F.press tarzi urunler zaten nitelikli kahvelerin katili.
Evet ama nedense benim lanet cihaz aynı ağır ekşiliği veriyor diğer kahvelerdeki gibi tükerecek kadar ekşi :) midemi bozuyor zaten.
Mokapot ekşi vermiyor ama onu beğendim. Grundig cihaz ekşi veriyor mokapotta sorun yok.
Pota 11 12 gram koyuyorum zaten kahve sarfiyatı benim için fazla olmuyor. Hatta hergün içen birisi bile değilim. Elimdeki kahveleri de bitirmeye çalışıyorum. Biraz fazla almıştım denemek için :)
Açıkçası bu saatten sonra manuel ile asla uğraşmam. Hem para hem istediğim sonucun çıkmaması ile daha fazla paramın boşa gitmesini istemiyorum. Belki çok ileride çok emin olursam denerim :)
Evet aeropress kağıtlarını biliyorum. Elimde kağıt olunca şimdilik almayı düşünmedim. Attığınız 6 cup için uygunmuş 2 cupa uyar mı bilmiyorum. Uygunsa alabilirim. Teşekkürler.
Aroma konusunda ise belki arada v60 filtre demleme yaparım. Şimdilik diğer seçeneği rafa kaldırdım :)
-
Dediğim gibi ne yaptıysam ne ettiysem bir türlü ağır tükürülecek kadar ekşilikten kurtulamadım. Garantiyi de çağırdım alıp gittiler sorun yok deyip geri getirdiler. Ben acaba içerideki sıcaklığı mı dengesiz ayarsız diye düşündüm veya basıncında mı sorun var diye. Artık baktılar sorun görmediler de mi geri getirdiler anlamadım. Kendileri kahve içmediler muhtemelen :)
Basınçsız sepet, puck screen vs ekipmanlarını da almıştım. Hatta demirciye gidip portafiltrenin altını kestirmiştim.
Çıktı güzel köpük vs görsel olarak gayet yeterli ama bir içiyorsun yok böyle ağır ekşilik.
6 farklı kahve de denedim hepsi mi aynı olur anlamadım. single double sepet, farklı gramajlarda çıktılar hepsi aynı. Suyu bile değiştirdim.
Ancak yorumların yüzde 99'u hep olumlu süper kahve içiyorlar nasıl oluyor bilmiyorum :)
-
hocam peki pot da kahvenin sıcaklığı az olmuyor mu sıcak kahve saviyorum ben şahsen f press deki sıcaklık gibi olmalı en az
nasıl halledebiliriz sıcaklık konusunu?
-
Bardağı mikrodalga da ön ısıtma yaparsanız gayet ağız yakıcı kahve içersiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birkanbey -- 23 Temmuz 2025; 23:54:6 >
sorun pottan çikan kahvede degil, boyutunda. Turk kahvesi de hizli soğur cunku fincan porselen oldugu icin isi transferi hizli oluyor. Oncesinde kaynara yakin suyla isitirsaniz fincani sonra kahveyi dokun. Sorun olmayacaktir. Espresso makinelerinin ust kisimlarinda fincan isitma bolumu vardir mesela tip ki sizin sorununuzu yasayanlar için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 24 Temmuz 2025; 0:24:14 >
Teşekkürler tavsiyeleriniz için.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X