Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
16.072
Cevap
652
Favori
679.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 6 sa. önce
  • Cevaplayan Üyeler 1250
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 310
  • Ortalama Mesaj Aralığı 5 saat 2 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 1
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 153
  • Favoriye Eklediklerim 652
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • kbere (943 mesaj) istanbul_s (432 mesaj) albati (407 mesaj) seffa (350 mesaj) nokmen (345 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (4449 mesaj) Mobil (4211 mesaj) Tablet (785 mesaj) Mini (680 mesaj) Uygulama (367 mesaj)
  • @
22 oy
Öne Çıkar
Tüm Forumlar >> Hobi Forumları >> Yemek/Mutfak Bölümü >> '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
  • Yarbay
    5035 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    Kahve tiryakileri burada toplanıyoruz.

    - Kahve'nin nasıl yapılacağı
    - Kahve adabı
    - Neden filtre kahve granül kahveye tercih edilmeli?
    - Kahve ekipmanları ve nereden temin edileceği
    - Kahve çeşitleri ve yorumları

    gibi konularda üyelerin paylaşımları ile kahve keyfimize derinlik kazandırma amacındayız.

    Foruma ve kahve sevenlere hayırlı olsun!



    _____________________________
  • farkları taze kavrulmuş kahve satıyor olmaları. detaylıca yazayım ki sonradan okuyacaklara da faydası olsun. starbucks, lavazza, nero, illy, tchibo, kahve dünyası, caribou, kuru kahveci mehmet efendi vb. büyük kahve satıcıları kahvelerini kavururlar, sonrasında bunları sihirli(!) paketlere koyar ve bizlere taptaze(!) ulaştırdıklarını söylerler. paketlerin üzerinde ne zaman kavrulduklarına dair bilgi olmasa da türkiye'de geçerli yasal mevzuat gereğince paketleme tarihinden itibaren 2 yıl sonrasına son kullanma tarihi koymak zorunda olduklarından, kavurma tarihi bu tarihin 2 yıl öncesidir. bu tarihi incelerseniz genelde 4-5 ay önce kavrulmuş bir kahveyi satın almış olursunuz.

    peki kahve ne kadar süre tazedir? 2007-2011 yılları arasında SCAE (Avrupa Nitelikli Kahve Derneği) Türkiye Koordinatörlüğü görevini yürüten, yıllardır Dünya Barista Şampiyonalarında jürilik yapan, 2008 yılında Kopenhag’da, SCAE tarafından düzenlenen organizasyonda 1900 üye içerisinden ‘En iyi Kahve Eğitmeni’ ödülünü alan Şerif Başaran'ın yazdıklarını aynen alıntılıyorum. (Özelliklerini bilhassa belirttim ki konu hakkında ne kadar bilgili bir kişi olduğu anlaşılsın)


    Peki büyük kahve üreticileri bunları bilmezler mi? Bilirler. kahvelerini dünya(veya ülke) çapında taze olarak kavurup 15 gün içinde elden çıkaramayacaklarına göre ne yaparlar? gövde denilen, kahvenin telvemsi tadını barındıran kısmı güçlü çekirdeklere yoğunlaşır, sonra da bu çekirdekleri koyu biçimde kavururlar ki ferda anıl yarkın'ın da dediği gibi aylarrrr geçse de yıllarrr geçse de kahvede nemlenme, bozuk bir tat gibi sorunlar oluşmasın. (çünkü aşırı kavurma sonucu aroma tamamen ölmüş, geriye renk ve gövde kalmıştır)

    Taze kahve kavuran ve bir kısmını blogumda yayınladığım yerler kahveyi ya sizin siparişiniz sonrası kavurur, fermuarlı paketine koyar, size teslim eder. Ya da günlük/haftalık sipariş ortalamasına göre ezberden kavurur, paketleyip raflara koyar, raflardaki paketlerin 1 haftayı geçmemesine dikkat eder.

    ha bir de @StillB0rN un da örneklediği gibi bu tarz yerler global şirketler olduğundan bir noktadan sonra kahveden tamamen yabancılaşırlar. uzmanlığı kahve değil işletme olan yöneticiler tarafından yönetilir, kahve işini yapmaları için kahve eksperi adlı elemanlar çalıştırır, ancak bu elemanlar adlarının hakkını verse bile üstlerinde yine satış ve kar konularına önem veren, dönemlik kar artışları ile ciro hesaplarında olan kişiler vardır. kahve ile ilişkisi 2-3 ay olan bir insan bile french press için öğütülmüş kahvenin espresso'da, espresso için öğütülmüş kahvenin ise french press'te kullanılamayacağını, filtre kahve için daha az kavrulmuş, espresso için biraz daha fazla kavrulmuş çekirdek kullanmak gerektiğini bilir. ama koskoca kahve devlerinin yöneticileri bunları ya bilmez(evet gerçekten bilmez çünkü asla kendi kahvesini hazırlamaz) ya da bilse bile "yaz hepsini millet alsın, beğenmezse içmez, dünya çapında herkes bir kere denese milyarlarca paket satış olur, seneye başka çekirdek, başka janjanlı paketle yine satarız" der ve geçer. bu numaralarla gerçekten çok uzun süreler de başarılı oldular. benim gibi enayiler hep hatayı kendisinde aradı, kötü kahveler arasında kendime göre kötünün iyisini bulup "ufff çok güzel kahve" dedim. kimimiz "espresso çok koyu yeaaaa, içilir mi bu" dedi. kimimiz süt ve şekere boğup kahve adı altında sütlü tatlı tüketti.(itiraf ediyorum bu da benim) taa ki 3. dalga kahve akımı ortaya çıkana kadar.

    abd ve batı avrupa'da 2000'lerin başında, ülkemizde ise son bir kaç yıldır etkisi görülen 3. dalga kahve akımı tonlarca kahveyi üretim bantlarında kavurup paketleyip, saldım çayıra mevlam kayıra yöntemiyle üstüne su döküp içmek yerine, kahveye et gibi, şarap gibi işlenmesi önemli bir gıda statüsü verip, üretildiği çiftlikten(bakın ülke değil çiftlik), işlenme yöntemine, kavurmadan demleme sıcaklığı ve gramajına kadar bir çok detay önem verip, kahve dükkanı işletmecileri veya kahveseverlerin kendi damak tadlarına uygun özgün tatlar üretebilmesine olanak sağlıyor. nedne ülke değil de çiftlik veya dar bölge(köy,kasaba,şehir) diyarbakır karpuzu, adana karpuzu, tekirdağ karpuzu gibi düşünün. hepsi türkiye karpuzu ama bir çok yönden birbirlerinden farklılar. hatta kahve gibi hassas bir üründe ben emek verip çok başarılı bir kahve yetiştirirken, karşı komşum sallamayıp berbat bir ürün çıkarabilir, belki 1 yıl sonra tam tersi olur. kavrulma da çok önemli. ben az kavrulmuş, ekşiye yakın bir kahve severken, siz koyu kavrulmuş kahveyi sevebilirsiniz. (bu arada endüstriyel kahvelerin paketlerinde az kavrulmuş yazanları dahi çok kavrulmuştur, teknik olarak yanmıştır.)

    ha kahve demek sadece kahve ve su ile yapılan ürünler değil. endüstriyel kahve firmaları özellikle son dönemde süt, şeker, meyve şurupları, çikolata vb. öne çıkaran çeşitli tariflerle piyasada yer tutuyor. bunlar da lezzetli ürünler. ama tabii ki sadece yüzde 10'u kahve olan şurupla tatlandırılmış, bardağın kalanı süt ile doldurulmuş üründe kahve tadı 2. hatta 3. planda kalıyor. yine de bu tür ürünlerde bile taze kahve kullanıldığında tadın farklı olduğunu göreceksiniz.
    Son dönemde aylık kahve tüketimimin 750 gramın üstüne çıkmasıyla birlikte "sipariş üzerine kahve kavurup satan yerler" ile "günlük kavuran ancak internetten sipariş sistemi olmayan yerler" konusunda maliyeti de düşünerek alternatif arayışım ön plana çıktı. Benim şimdiye kadar aldığım veya tespit ettiğim yerler ve çok bilinen single origin kahvelerin 250 gramı için yaklaşık fiyat aralığı aşağıdaki gibidir (kargo fiyatları İstanbul Avrupa yakası için, alışveriş yapmadığım sitelerin kargo fiyatlarını yazmadım)

    Sipariş üzerine kahve kavurup satan yerler:
    1.http://www.kahvefabrikasi.com/ 20-30 TL + 4 TL kargo (Caffetopia, Eminönü'nde)
    2.http://baristasepeti.com/ 20-30 TL + 3,5 TL kargo
    3.http://www.coffeenutz.net/ 20-25 TL + 10 TL kargo
    4.http://www.e-gurme.com/ 20-30 TL + 5 TL kargo
    5.http://www.urbancoffee.com.tr/ 20 TL
    6.http://coffeehaus.com.tr/ 16-19 TL
    7.http://cherrybeancoffees.com/default.aspx 100 gramı 6,5-7,5 TL (Galata'da ve Moda'da)
    8.http://kronotrop.com.tr/ 30-50 TL (Cihangir'de, Maslak'ta, Sultanahmet'te)
    9.http://www.petracoffee.com/products 30-40 TL (Balmumcu'da)

    Günlük kavuran ancak internetten sipariş sistemi olmayan yerler:
    1. Twins Coffee Roasters 25-30 TL (Gümüşsuyu'nda)
    2. At Origin Coffee (Balmumcu ve Taksim'de)
    3.http://mocistanbul.com/ (Nişantaşı'nda)

    Bunların dışında taze kahve satın aldığınız yer varsa paylaşın, biz de alalım
    Kendi imalatım olan Kahve kavurma aleti,manuel kahve kavurma makinası

    Kullanılan malzemeler hurdacıdan alınma eski büyük boy tencere (altı kesilerek çıkartıldı)

    Kahveci çaydanlığı ve eski avizenin boru ve somun gibi malzemeleri.

    İç kanatlar için saç profil.

    Seyyar tava kulbu.







    Bu da 2 dakikalık kısa bir video.

    https://www.youtube.com/watch?v=o2i4MAHCAJM&feature=youtu.be
    KAHVEYE YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ÖNEMLİ.

    Arkadaşlar takip ettiğim onlarca yazı, paylaşım ve videolardan derlediğim kahve notlarımı kendimde saklamak yerine
    en çok sorulan soru ve cevaplara göre metne dökerek DH üyeleri için bir başlık altında toplamaya karar verdim.


    2-3 günden beri üzerinde çalıştığım bu yazıya Kahve Demleme İçin *HAP* Bilgiler adını koydum.

    Kahveye yeni başlayanların istifade edeceğini umuyor kahve uzmanların yorum ve önerilerini her zaman bekliyorum.
    Yazın pek kahve içilmiyor galiba. Mesaj yazınca 3 günlük hort durumları oluşmaya başladı.

    Öyleyse biraz canlılık katalım.
    Geçen kahve kavurdum, hava sıcak. Aldım bahçeye indim soğutmak için. O süzgeçten bu süzgeçe atarken güvenlikçi gördü, yaklaşırken sordu meraklı meraklı.

    -Nedir o mamamı aldın? (kedi-köpek maması zannetti...)

    Yok, dedim. kahve kavurdum da....

    - Haa... çok güzel..Türk kahvesini severiz. (Yurdum insanının kahveyi sadece Türk kahvesi zannetmesi ...)

    Yok, dedim. Bu Türk kahvesi değil başka kahve. Türk kahvesi yanık o.....

    (uzaklaşmaya başladı ) (Yurdum insanının yeni bilgiye kapalı olması durumu ...)
    Merhaba

    Bir süredir V60 tarifleri üzerine internette çalışıyorum. Kasuya metodunun aslında istenilen tadı ayarlama konusunda çok kolaylık sağladığı ve öğütme derecesine çok kafa yormaya gerek kalınmadığı metod olarak gördüm.
    Bir araştırma sonucu yine public'e açılmış bir excel hesaplama yöntemi olduğunu farkettim. Bu excel'î alıp Türkçeye uyarladım ve bazı alanları revize ettim.
    Bu tarif ile ister gövdeli ister tatlı veya asitli kahveyi yapabilirsiniz.
    Excel de düzenleme yapmak istiyorsanız "dosya" kısmında kopya oluştur demeniz yeterli.


    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sE9cFNRgC02zrsKSBAHND0QADXqfppMlN7dZl7SqXeM/edit#gid=1480327626



    bu tarif de blooming olayı yok. kullanılan kahve bölümlenecek su oranına göre 45'sn lik kısımlara ayırıyorsunuz. Öğütme derecesini French press ayarına yapmanız yeterli. İnce öğütmelerde 45 sn de yeterli süzülme olmazsa kahvenin dengesinde sapmalar meydana gelebilir. Bu yüzden kalın öğütme tercih edin.

    Mevcut süreler 03 - 04 dk civarları arasında gezinecektir. korkmayın ağır kahve içeceğim diye. Bu sistemin süreleri böyle.



    su oranı değiştikçe kullanmanız gereken kahve oranını otomatik olarak hesaplıyor. bölümlenecek su oranına göre dökmeniz gereken su miktarlarını zaman çizelgesinde görebilirsiniz. bu alanlar dinamik. siz demlenecek suyu değiştirdikçe bu alanlar da değişecek.
    yine ayrıca zaman çizelgesi kısmında hangi sn ve dk da tartıda görmeniz gereken su miktarı yazılı.
    bunu bir A4'e çıktı alıp karşınıza koymanız yeterli.

    Ciddi anlamda farklı bir V60 deneyimi yaşabilirsiniz. Ben sonuçlardan aşırı derecede mutluyum mesela. Ciidden çok ama çok farklı notalar alabilirsiniz kahveden ve bu tamamen sizin kontrolünüzde. bu tablo ile ister yoğun gövdeli ister tatlı ister asitli kahveler yapabilirsiniz.
    Aromaları deneyimlemek için deneyin.
    Değil bence hocam. Gözü kapalı içen 100.000 kişiden 1’i hangisinin hangisi olduğunu anca bilir bence. 10 senedir her gün en az bir bardak kahve içerim ve kendim yaparım kahvelerimi. 8 senedir taze kavrum kahve içiyorum. Dediğiniz yerlerin çoğundan aldım. Sanalbaharat kadar fiyat performans göstereni yok. 2 kahve getirin biri guetrmala biri sidamo olsun. Hangisinin hangisi olduğunu içip söylerim size. Forumda sanalbaharat ve diğerlerinin farkını söyleyecek insanlar vardır. Ama bir elin parmaklarını geçmez. Kaldı ki çekilmiş kahve aldıktan sonra 2 trilyon liraya da kahve alsanız. Geldiğinde çoktan bayatlamıştır. Çekirdek almıyorsanız paranızı pahalı yerlere harcamayın. Şeker atıyorsanız harcamayın, süt ekliyorsanız harcamayın. Sanalbaharat alın geçin. Çekirdek alıp evde çekecekseniz, sütsüz şekilde içecekseniz diğer yerlerden alabilirsiniz. Ben artık almam o ayrı konu. Evde moka pot, aeropress, espresso makinesi (çok kaliteli değil ama artık kullanmıyorum zaten), V60, french press, handpresso aletlerim var. Kavanozda coldbrew de yaparım yazları. Aldığım kahveyi hepsinde denerim. Pahalı kahvecilerden aldığım hiçbir kahve, verdiğim para kadar tatmin etmiyor beni. Sadece sanalbaharat ediyor. Laf-ı güzaf zengin olan diğer kahvecilerden, parası olup aklı olan Sanalbaharat’tan alsın.
  • Yarbay
    2856 Mesaj
    selamlar. dahil olmak isterim :)
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    5035 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    Ne demek? Zevkle bekleriz her bir üyeyi. Filtre kahve konusunda deneyimlerimizi paylaşalım bu başlıkta.

    İlk tartışma konusu french press ile kahve makinesi arasında olabilir mesela. Ben frenc press ile içtiğim kahveden gerçek tadını asla alamam ama makinede doğru çekilmiş taze kahve ile son derece iyi kahve elde edebiliyorum.
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    2856 Mesaj
    Presle iyi kahve yapmak biraz deneyim istiyor sanırım. Ne kadar uğraştıysam tam istediğim kıvamda kahve yapamadım pressle, yine de neskafe vb. çözünen kahvelere tercih ederim tabiki :)

    Darty kampanyası sağolsun artık makineyle yapıcam kahvelerimi. Dün 2 kupa içtim ve kesinlikle pressle yaptığımdan daha iyiydi. Starbucks ın Italian Roast paketinden, metal filtre ayarına göre çektirdim, naylon filtre için ayarı yoktu. Kağıt filtre alsam sorun yaşarmıyım merak ediyorum.

    Kullandığım çekirdekler;

    Starbucks ın Home Blendinden tavsiye ederim içimi rahat,aroması ve kokusu tatmin edici.

    Starbucks Italian Roast: Kıvamlı ve aroması koyu fakat içimi çok rahat, tatlı bi hissiyatı var (şekerli değil).

    Caffe Nero dan house blend çekirdeğini kullanmıştım, bu daha şeffaf bir kıvamdaydı. Dışarda gittiğim zaman Neroyu Starbucksa tercih etmeme rağmen, çekirdek konusunda aynı şeyi diyemicem malesef.

    Tchibo nun çekirdeğini de merak ediyorum, bi sonrakinde paketimde bunu denicem. Üstelik daha ucuz, 2x250 gr lık paketi 15 küsür lira.
    _____________________________




  • Çavuş
    63 Mesaj
    Ben frenchpress, çay/kahve makinası gibi (kendinden filtreli veya kağıt filtreyle) değişik alternatifler kullandım. Kullandıkça gördümki içeceğiniz kahvenin cinsine göre buhar basıncını ayarlayan daha pahalı sistemler gerekiyor. Şimdilik tchibonun cafissimosunu kullanıyorum ve memnunum. Kapsülleri ucuzladı. Kapsülleri kendimde doldurdum zamanında memnun kaldım. Evdeyken günde 1 fincandan fazla kahve içmiyorum. Arada capuccino falan yapıyorum sütü köpürtmede falan başarılı cihaz. Onun dışında darty den 29TL ye de makine siparişi verdim iş yerinde kullanmak için. Bakalım şimdilik böyle. KAhveleri çekirdek olarak alıp kendim çekip iş yerine getireceğim sanırım. Çekirdek olarak Tcibonun çekirdekleri güzel african,guentamala,brazilian hepsini bir deneyin ağzınızın tadına göre karar verin derim.

    Bu arada başlık için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jemo -- 5 Eylül 2011; 13:13:04 >
    _____________________________
  • Binbaşı
    1857 Mesaj
    Başlık hayırlı uğurlu olsun.

    Ben de size organik kahve önermek istiyorum.

    http://www.e-organik.com/default.asp?git=6&kategori=159

    Filtre kahve severler ve hazır kahve severler deneyebilir. Yıllardır Nescafeden başka kahve içmeyen ben hazır kahvesini çok sevdim, tavsiye ederim.
    |
    |
    _____________________________
    Deniz Mert İÇÖZ
    Studyo Sony
    0850 333 82 82
    Sony Eurasia Türkiye Bayisi
  • Yarbay
    2856 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: jemo

    Ben frenchpress, çay/kahve makinası gibi (kendinden filtreli veya kağıt filtreyle) değişik alternatifler kullandım. Kullandıkça gördümki içeceğiniz kahvenin cinsine göre buhar basıncını ayarlayan daha pahalı sistemler gerekiyor. Şimdilik tchibonun cafissimosunu kullanıyorum ve memnunum. Kapsülleri ucuzladı. Kapsülleri kendimde doldurdum zamanında memnun kaldım. Evdeyken günde 1 fincandan fazla kahve içmiyorum. Arada capuccino falan yapıyorum sütü köpürtmede falan başarılı cihaz. Onun dışında darty den 29TL ye de makine siparişi verdim iş yerinde kullanmak için. Bakalım şimdilik böyle. KAhveleri çekirdek olarak alıp kendim çekip iş yerine getireceğim sanırım. Çekirdek olarak Tcibonun çekirdekleri güzel african,guentamala,brazilian hepsini bir deneyin ağzınızın tadına göre karar verin derim.

    Bu arada başlık için teşekkürler.


    Kapsül kahvelerin içinde tam olarak ne var? Öğütülmüş çekirdek mi? Kendim dolduruyorum demişsiniz ya heralde kapsülde çekilmiş kahveden farklı bişi yoktur ? Kapsül diyince dışardan, o kapsülün içinde çözünen bir kahve solüsyonu varmış gibi duruyor :)
    |
    |
    _____________________________




  • Yüzbaşı
    408 Mesaj
    Ben de Segafredo'nun kahvelerini öneririm, Peru, Brasile ve Costa Rica kullandığımız ve memnun olduklarımız.
    |
    |
    _____________________________
  • Binbaşı
    1663 Mesaj
    Ben de varım aksam bütün yazılanları okuyup tecrübelerimi paylaşırım.
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    2810 Mesaj
    ustalar öncelikle herkese merhabalar, ilk bilmeniz gereken o neskafeler 3 ü bir aradalar vs. kahve değildir, suda cozunen kahve aromalarıdır. kahve karıştırılınca erimez. kahve çay gibi demlenerek içilir. bunu bilin.
    |
    |
    _____________________________
    .
  • Yarbay
    5035 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    Arkadaşlar illa çözünebilir kahve içmek isterseniz tek tercihiniz şu ürünlerden birisi olsun, gerçi birazcık zor bulunuyorlar marketlerde ama:





    Neden derseniz, %100 arabica çekirdeklerinden üretiliyorlar ve filtre kahve gibi lezzet veren gördüğüm tek çözünebilir kahve bunlar. Bunlara en yakın performans Nescafe Green Blend ile sağlanır ama bunlardan şaşılmamalı derim. En azından kahveden pek anlamayan misafire sunulur ve şaşkınlıkla dolu bakışlarına gerekli açıklama yapılabilir.
    _____________________________




  • Yüzbaşı
    408 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: arandur

    Arkadaşlar illa çözünebilir kahve içmek isterseniz tek tercihiniz şu ürünlerden birisi olsun, gerçi birazcık zor bulunuyorlar marketlerde ama:





    Neden derseniz, %100 arabica çekirdeklerinden üretiliyorlar ve filtre kahve gibi lezzet veren gördüğüm tek çözünebilir kahve bunlar. Bunlara en yakın performans Nescafe Green Blend ile sağlanır ama bunlardan şaşılmamalı derim. En azından kahveden pek anlamayan misafire sunulur ve şaşkınlıkla dolu bakışlarına gerekli açıklama yapılabilir.



    Yine de sağlık açısından instant/hazır kahve içmemekte fayda var.
    |
    |
    _____________________________




  • Yarbay
    2154 Mesaj
    Güzel bir başlık olmuş.
    Evde frappucino yapan var mı? Philips smoothie maker ile buzlar kar yerine suya dönüşüyo.
    |
    |
    _____________________________
  • Binbaşı
    1663 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: dOmi

    ustalar öncelikle herkese merhabalar, ilk bilmeniz gereken o neskafeler 3 ü bir aradalar vs. kahve değildir, suda cozunen kahve aromalarıdır. kahve karıştırılınca erimez. kahve çay gibi demlenerek içilir. bunu bilin.


    Güzel bir bilgi. Ben Tchibo'dan aldığım kahveleri kullanıyorum ve makinam budur.

    />


    Kendinden demir süzgeci var. ona dolduruyorum kahveyi. 2 tane delikten akmasın bekliyorum. Sütü ise yanındaki çubuğu kullanmayı beceremediğim için hala daha cezvede ısıtıyorum :)
    Bardağın kalan kısmına sütü boşaltıp içiyorum.

    Sizin yöntemleriniz neler? kullandığınız Kahveleriniz neler?
    |
    |
    _____________________________




  • Yarbay
    2810 Mesaj
    öncelikle bir espresso makinesine sahip oldugun için şanslısın. keşke böyle bir aleti biraz araştrp alsaydın, filtre kahve makinesi gibi basit bir yöntem değil espresso aletindeki olay. makinenizin teknik ozelliklerini bilmemekle, o çubukla sütü köpürtebilirsiniz büyük ihtimalle.
    |
    |
    _____________________________
    .
  • Binbaşı
    1663 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: dOmi

    öncelikle bir espresso makinesine sahip oldugun için şanslısın. keşke böyle bir aleti biraz araştrp alsaydın, filtre kahve makinesi gibi basit bir yöntem değil espresso aletindeki olay. makinenizin teknik ozelliklerini bilmemekle, o çubukla sütü köpürtebilirsiniz büyük ihtimalle.


    Ucuza bulduğum için almıştım. Kampanya vardı bir ara hiç araştırmadım valla. Öylesine bir makina işte.
    |
    |
    _____________________________
  • Binbaşı
    1319 Mesaj
    çok güzel bir başlık olmuş, kahve severlere yararlı bilgiler çıkabilir. Uzun yıllardır filtre kahve düşkünlüğüm var. Ailem eski yıllarda gurbette sıkılıp Türkiye'ye kesin dönüş yaparken yanlarında ev aletlerinin yanında kahve makinasıyla gelmişler :D, tanışmam bu vesileyle oldu. Bu makinada enteresan bulduğum bi tarafsa sabit filtresinin altından olması, böyle birşey deneyimleyen oldumu yada duyan ne gibi artı eksileri var merak ediyorum. Benim deneyimim daha yoğun bir tat bıraktığı, seçimim ne olur derseniz kağıt filtreden yana kullanırım. Tabi daha çok çeşit kahve deneyerek doğru kehveyi bulunursa çok güzel sonuçlarda elde edilebilir diye düşünüyorum.
    |
    |
    _____________________________
  • Binbaşı
    1663 Mesaj


    Bu filtre ile filtre kahve yapılmaz diyorlar. Espresso filtresi diyorlar ne diyorsunuz?
    King marka makinamın içinden bu alet çıktı oysa ki.
    |
    |
    _____________________________
  • Binbaşı
    1604 Mesaj
    Başlık güzel takipteyim. Nescafe zaten sevmezdim şimdilerde iyice soğudu. Tchibodaki filtre kahve sayesinde kahveye ilgi duymaya başladım. Yeni kahveciyim anlayacağınız

    Hemen aklıma takılan soruyu sorayım, bu tchiboda satılan kahve makinası (170 tl gibi bir fiyatı var sanırım) nasıldır. Kullanan varmı? sadece kapsülmü kullanabiliyoruz?

    Ben ciddi ciddi almayı düşünüyorum ama üreticiye bağlı kalmak hoş değil farklı kahveler denemek istiyorum.
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    3842 Mesaj
    Poyri aletin bir espresso makinesi. Haliyle filtre kahve içemezsin ama espresso,latte ya da cappucino yapabilirsin. Süt köpürtmeyi becerebilirsen güzel kahveler hazırlayabilirsin.
    |
    |
    _____________________________
    -Aygaz Buzdolabı,grundig 37 ekran televizyon,vok tava,arçelik fırın,kapkacak tabak falan,tuzluk,lcd'yi yükseltmek için tahta kutu,damacana pompası,Jackson ps1 performer,şemsiye,ıvır zıvır .....
    -REFERANSLARIM : Bakkal ,İnternet cafeci,Köpeğim,Börtü,Böcük ve ismi aklıma gelmeyen her türlü virüs,bakteri,mantar, mikrop çeşitleri ....
Sayfaya Git:
Sayfa:
Reklamlar
Web Tasarım
Webtures SEO;SEO Nedir?
Ekonomi
Canlı Tv izle
Cancer Clinical Trials
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR1
1,109
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.