Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (936. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.710
Cevap
722
Favori
878.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
36 oy
Sayfa: önceki 1...468...933934935936
Sayfaya Git
Git
Giriş

O konuda kendi yaptığım araştırma beni Wilfa Aroma ürününe götürmüştü. Yalnız Kasım ayından beri fiyatı biraz fazla artmış.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çekirdeği öğütebileceğim espresso makinesi düşük bütçeli ne var acaba? ChatGPT şunları önerdi Philips EP2220/10 ve Kumtel LatteNow. Daha altı var mıdır?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Daha ucuzu manuel espresso makinesi + el değirmeni kombinasyonu olur. Hem daha kaliteli espresso içersiniz. Ucuz tam otomatik makinelerden performans beklemeyin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konuya dahil olmayan adam kullanıcısına yanıt

Ucuz makine göreceli. Bana göre ucuz makine, öğütücüsü zayıf olan, özellikleri az olan makinedir. 13-15 sanırım herkese göre ucuz seridir ama ucuz seride de başarımı daha yüksek öğütücülü modeller var. Bunlar tam değil yarı otomatik mantıkla çalışırlar. Mesela aşağıdaki Öztiryakiler'i ben az daha alacaktım. 21 bine yakalasam Shark Ninja da alacaktım ama kaçırdım. Öztiryakiler'in makinesinin öğütücüsü düzgün ve doğru espresso yapıyor. Başlangıç için güzel cihazdır.

• arandur kullanıcısına yanıt
    Peki makine + öğütücü alsam ne önerirsin? Bende Altus AL 4933 ES var ve kahveciden farklı çekirdekleri farklı çekimlerde denedim ama hiçbiri de lezzetli olmuyor, hep aynı ekşimsi tat var. Çalıştığım yerde birisi bazen espresso ikram eder adamda 70-80 binlik makine varmış. Yanımdan geçerken parfüm gibi kokusu dağılıyor kahvenin.

• Konuya dahil olmayan adam kullanıcısına yanıt

Farklı kahvecilerden daha nitelikli kahve çekirdekleri almayı deneyin. Öğütülmüş alıyorsanız hızlıca bayatlar, ufak gramajlar makuldür. Bir de espresso yaparken temperleme, cihazın ısınması, akış süresi gibi detaylara dikkat ederseniz sizin makineyle de düzgün kahveler alınabilmeli.

Orada çektiriyorum mesela 3-4-5 numara denedim bir fark göremedim. Sepetin duble olanını kullanıyorum. Baskılama konusunda da az da bassam çok da bassam yine fark olmuyor. Makine de 10-12 saniye kadar kahve veriyor ve akış kahverengi değil de biraz beyazımsı ondan sonra akış iyice beyazlaşıyor ben de kapatıyorum. Bir de uzun beklersem makine basınçtan zarar görür diye endişe ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 1...468...933934935936
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.