Şimdi Ara

Şehirler arası yollarda kalitesiz yakıt alanlar dikkat!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracım: 2004 1.8TDDI 75PS Connect. Aracımın 10000 bakımını yaptırdım ve bayramda Bursa~Artvin arası gidip geldik. Bursa ya dönüşte unutkanlığımdan ötürü yakıt ışığının yandığını fark edememişim ve mazot göstergesi kontak kapalıyken ve çalışınca hep aynı yerde duruyordu. Depoda tahmini 1 lt yakıt kalmıştır. Normalde opetten sürekli normal mazot alırım ya da opet yoksa shellden ama mecburiyetten karşım ilk çıkan hangi firma olduğu belli olmayan istasyondan litresi 3.15 TL ye 100 liralık mazot(!) aldım. yaklaşık 200 km gittikten sonra opetten fulledim depoyu.

Çarşamba sabahı Bursa ya vardık, ş.içinde araç sanki gitmek istemiyor gibiydi, gaz yemiyordu. Ustama gittim mazot filtresi tıkamış dedi değiştirdi. Perşembe günü biraz yol yaptım daha sonra gene aynı problemle karşılaştım. Tekrar gittim ustaya baktı mazot filtresi dedi, 1 günde mazot filtresi tıkanmaz dedi depoya doğru yol izledi, söktü depoyu temizleyim dedi. Temizlerken içinden en az 3 lire çamurumsu yanık yağ kokan iğrenç bir şey aktı. bu kesinlikle yakıtla alakalı bir şey dedi, sonra olanları anlattım. Bu işten çok ucuz kurtuldum pompayı veya enjektörleri kaybedebilirdim.

Sizsiz olur güvenmediğiniz yerlerden yakıt almayın.

• ucuz mazot yüzünden tüm enjektörleri değiştirmek zorunda kaldım
  • Aynı şey geçenlerde benim başıma lpgde geldi.
    2 kuruş daha ucuz diye şehiriçinde birde hatta yerinide söyleyeyim İzmir'liler için Gaziemir'e giderken Total benzin istasyonundan 50 liralık gaz aldım. Çevre yolundan Çeşme istikametine doğru devam ettim yolda zaten 15-20 kilometre sonra fark ettim çekişte acayip bir yavaşlama oldu. 4. ve 5. viteste araba nerdeyse hiç gitmiyor devirlenmiyordu Çeşme'ye girdim arabanın 2500 devire gelinceye kadar sesi değişik çıkmaya başladı içime sinmedi benzine alıp devam ettim biraz ses normale döndü fakat gaza alınca tekrar aynı ses devam etti.

İzmir'e dönmüş olduğumda gazı tamamen bitirip benzine alıp girdim devamlı akaryakıt aldığım istasyona ve depomu fulledim. Ses falanda kesildi.

Bu arada çok geçmiş olsun gerçekten ucuz sıyırmışsınız.
  • yakıt aldığınız yeri yazarsanız dizel araç kullananlara faydası olur
  • Araçta yakıttan ötürü arıza meydana gelirse,elinizde de aldığınız yakıtın fişi/faturası varsa hasarınızın bedelini karşılamak zorundalar diye biliyorum. Yalnız prosedürü bilmiyorum.
  • Yapmayın ya
    Bugün mecburiyetten 50 liralık aldık bilmediğimiz yerden.
    Araç 2010 c180 .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısı benim başıma geldi.İl defa izmir çıkışı kemalpaşa tarafından geçen sene yakıt aldım.Araba durup dururken stop etti.Enjektor arızası verdi araba.Daha sonra enjektor temizleyici katkı koydum ve bidaha sorun yaşamadım.Hep merkezi yerlerden alıyorum.Ucuzssa zaten almam...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertdo2

quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

yakıt aldığınız yeri yazarsanız dizel araç kullananlara faydası olur

Samsun~Kastamonu arasında aldım. Firmanın ismini hiç hatırlayamıyorum, sonu oil yazıyordu. Arabada fiş saklamak huyum olmadığı içinde attım.

antoil felanmi?

• geçmiş olsun. adam 3.15 tl ye mazot satıyorsa işin içinde mutlak bir hile vardır
  • Vakti zamanında Ankara'dan, Haymana'ya gittim. Dönüşte benzin bitti bitecek, dönerken yolda uğrarım bir tanesine diyordum. Ancak bir tanesini geçtim, başkada çıkmadı karşıma. Yolda kalacağım her halde diye devam ediyordum. Ana yola çıktım, önüme ilk gelen istasyondan aldım benzini. Fakat kalitesiz olacağını tahmin ettiğim için 20 liralık doldur dedim.

Derken eve geldim, ertesi gün yine çıktım, araç ilk çalıştı stop etti. 200 metre daha ilerleyip durdum yine stop etti. Aha dedim, tahmin ettiğim gibi benzin pis. Hemen başka istasyona gidip fulledim. Karışsın iyice diye. Sorun çıkmadı bir daha.

Bilmediğiniz yerlerden mecburi değil ise almayın derim. Yok mecburi ise 15-20 liralık alın, ilk bilinen istasyonda tekrar fulleyin derim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: StereoLove

quote:

quote:

Samsun~Kastamonu arasında aldım. Firmanın ismini hiç hatırlayamıyorum, sonu oil yazıyordu. Arabada fiş saklamak huyum olmadığı içinde attım.

antoil felanmi?

Antoil in sitesinden pompa fiyatlarına baktım motorin 3.91 TL yazıyor, karadeniz bölgesinde de bayileri yok sanırım genellikle Antalya dan Eskişehire doğru ve İç Anadolu da birkaç tane var.

4.61 95 oktan 50 liralık aldim

• Bundan bir hafta önce 40 litreyle 720km gördüm diye seviniyordum.Dönüşte hiç depoyu fullemem diyordum.Depomda hemen hemen 40-45 litre benzin vardı.Kocaeli ve Bolu çıkışında inanılmaz bir trafiğe yakalandım.Şurdan mı alsak burdan mı alsak diye diye istanbul'a kadar geldim.Büyük bir risk aldım aslında biraz daha trafik olsaydı benzinsiz kalacaktık.Şehirlerarası yolculuklarda ben asla benzin almam almamaya çalışırım.Tem'den gitmiyorsam şehir içine girer ordan benzin alırım.Hem mola verip hem de gittiğim şehiri gezmiş olurum.
  • Bir kere zorunluluktan şehirler arası yolda bilmediğim bir Petrol Ofisi istasyonundan yakıt aldım. Bir iki ay sonra da enjektörleri elime aldım. Artık Opet - Total - Shell hariç hiç bir istasyona uğramıyorum. Mümkünse Shell GTL+ alıyorum. Koca depoda 3TL fark var alt tarafı. ( Enjektör 1600TL, Tamiri 900TL siz hesap edin hangisi daha kârlı ).
  • 10 numara yağ hikayesi sanırım.. yağlarla kaçak mazotu karıştırıp birşeyler satıyorlar ama ne?
  • geçen hafta izmirden kuşadasına giderken bi petrol ofisinden mazot aldık.1 hafta boyunca araba yolda giderken kendi kendine gazı kesip durdu.yolda giderken kontağı açıp kapamaktan bi hal olduk tatil boyunca.belki başka bi arıza vardı bilemiyorum ama babam bu şehir dışından aldığımız mazota bağladı.benzer sorunla karşılaşan oldu mu hiç?
  • quote:

quote:

Soil
    Euroil
    Kadoil
    Türkoil
    Moil
    Bestoil
    ?
  • Bilmediğim yerden çok mecbur kalmadıkca yakıt almam
  • Karadeniz üzerinden seyahat eden arkadaşlar orduda shell var küçük bir istasyon carrefour yanı oradan veya ünyede shellden,ki o yol üstündeki tek istasyondur,trabzonda akçabatta shellden güvenle benzin mazot alabilirler defalarca aldım hiç bir sorun yaşamadım hepsinde aynı kalite aynı performans
  • Oğlum o mazotu kamyonlara satıyorlar niye girip aldın.Yazık etmişin kendine.

Ki yeni kamyonlar bile almıyor ondan anca eski dodge lar falan 70 model gibi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

quote:

quote:

Soil
    Euroil
    Kadoil
    Türkoil
    Moil
    Bestoil
    ?

Hepsinin pompa fiyatlarına baktım 4 lira 3.80 lira arası. Aldığım yerin belki internet sitesi bile yoktur. Çok ilginç eski bir yerdi. 2 pompa vardı zaten fazla gelişmiş bir yer değildi.

Lukoil ?
    olabilir. Bu sayilanlar disinda baska bildigim de yok zaten.

Cok ucuz bir yerse " kardesler oil " veya "dayinin yeri oil " de olabilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.