Şimdi Ara

Seat Neden Tutulmuyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
1
Favori
26.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seat o kadar güzel otomobiller üretmesine karşı türk milleti gidiyor bildiğini okuyor renault fiat hyundai gibi markalara para veriyor bunun sebebi nedir aslında seatın türkiyede en çok satılan 10 otomobilden biri olması lazım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Seat Neden Tutulmuyor?

Seat, İspanyol bir otomobil üreticisidir ve Türkiye'de de faaliyet göstermektedir. Ancak, Seat'ın Türkiye'deki pazar payı, diğer rakiplerine göre oldukça düşüktür. Bu durumun ardında yatan birkaç önemli neden bulunmaktadır:

• Ürün Gamının Sınırlı Olması: Seat'ın Türkiye'de satışa sunduğu ürün gamı oldukça sınırlıdır. Özellikle SUV ve crossover araçlar gibi popüler segmentlerde güçlü modeller bulunmamaktadır.

• Bayi Ağı Sorunları: Seat'ın Türkiye'deki bayi ağı yetersizdir ve bu durum müşterilerin araçlarına servis ve bakım hizmeti almasını zorlaştırmaktadır. Ayrıca, bayilerin stoklarında genellikle yeterli araç bulunmamaktadır.

• Marka Algısı: Seat, Türkiye'de genellikle "ucuz" ve "kalitesiz" bir marka olarak algılanmaktadır. Bu algı, özellikle Ibiza ve Cordoba gibi daha küçük ve daha uygun fiyatlı modeller için geçerlidir.

• Rekabetin Güçlü Olması: Seat, Türkiye'de Volkswagen, Skoda, Ford ve Renault gibi güçlü rakiplerle karşı karşıyadır. Bu rakipler, daha geniş ürün gamları, daha iyi bayi ağları ve daha güçlü marka algılarına sahiptir.

Tutulan Seat Cordoba Modeli

Bununla birlikte, Seat Cordoba modeli Türkiye'de nispeten daha tutulan bir modeldir. Bunun nedenleri arasında şunlar yer almaktadır:

• Uygun Fiyat: Cordoba, Seat'ın en uygun fiyatlı modellerinden biridir.
    • Geniş İç Hacim: Cordoba, boyutlarına göre geniş bir iç hacme sahiptir ve ferah bir sürüş deneyimi sunar.
    • Ekonomik Motor: Cordoba'nın motor seçenekleri, ekonomik yakıt tüketimi sağlamaktadır.

Yukarıda belirtilen nedenleri göz önünde bulundurarak, Seat'ın Türkiye'deki pazar payını artırmak için ürün gamını genişletmesi, bayi ağını güçlendirmesi ve marka algısını iyileştirmesi gerekmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tutulmadigini kim soyledi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satış rakamlarını bilmiyorum ama leonu çok görüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: boombip

Tutulmadigini kim soyledi

Genelde tutulmuyor diye söylenti var
  • Kim diyor tutulmuyor diye? Nereye baksam yeni kasa leon.. :)
    Adamlar polo fiyatına leon satıyo, leon-ibiza başka da arabası yok gene çok bile tutuluyor..

• Renault, hyundai ve fiat firmalarinin turkiyedeki temeli ve distribtor gecmisi ile seat kiyaslanamaz. Seat'in tr gecmisi onlarin yaninda cok yeni. Buna ragmen piyasada gayet tutulan araclari var.

• quote:

Renault, hyundai ve fiat firmalarinin turkiyedeki temeli ve distribtor gecmisi ile seat kiyaslanamaz. Seat'in tr gecmisi onlarin yaninda cok yeni. Buna ragmen piyasada gayet tutulan araclari var.
    leon şimdiden hedefleri aşmış durumda o yüzden yok muamelesi görülebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    S80 neden tutulmuyor??
    11 yıl önce açıldı
    Chery Neden Tutulmuyor ?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Renault, hyundai ve fiat firmalarinin turkiyedeki temeli ve distribtor gecmisi ile seat kiyaslanamaz. Seat'in tr gecmisi onlarin yaninda cok yeni. Buna ragmen piyasada gayet tutulan araclari var.

Demek istediğim sağlamlık olarak renaultdan fiattan hyundaiden önde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onurusl

quote:

Demek istediğim sağlamlık olarak renaultdan fiattan hyundaiden önde

Alıntıları Göster
    Onlardan, yani Fiat gibi markaya para verenlerden birisi benim galiba.

Güvenlik donanımı eksik, koltukları kısa, süspansiyonu sert, direksiyonu yavaş merkezliyor idi.
    Spor süspansiyon olacaksa koltukla mükemmel anlaşabilmek lazım. Bir de kendim iki kapılı isterim. Dört kapılı sert arabayı ne yapayım. Firma "auto emocion" diyor, distribütör "yük arabası".

• Las mileet deli gibi seat aliyor filo ticari satisalrini cikar her 10 araçtan 1 i seattir

• quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

Las mileet deli gibi seat aliyor filo ticari satisalrini cikar her 10 araçtan 1 i seattir
    Böyle saçma konulara cevap yazılmamalı ama işte kime laf anlatacaksın .
  • Sağlamlığına neye göre karar verdiniz..

• VW alt markasi olduğu ve ticarisi olmadigi için. Ayrıcasedan c sinifi arabasida yok. Ona rrağmen apavi arabasi olarak leon tercih ediliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Onlardan, yani Fiat gibi markaya para verenlerden birisi benim galiba.

Güvenlik donanımı eksik, koltukları kısa, süspansiyonu sert, direksiyonu yavaş merkezliyor idi.
    Spor süspansiyon olacaksa koltukla mükemmel anlaşabilmek lazım. Bir de kendim iki kapılı isterim. Dört kapılı sert arabayı ne yapayım. Firma "auto emocion" diyor, distribütör "yük arabası".

O kadar mı kötü bi izlenim bıraktı ya.

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Pazarlama çok kısıtlıyor seçenekleri. Sadece Seat değil, koca VW gruptan bir tane araba bulamadım. Avrupa'da olsa bulunur. Donanım paketlerine bir dalıyorlar, üstün anlayışlarıyla, mahvediyorlar ortalığı.

Zevk polisi lazım bize, araba kültürü gelişene kadar.
  • Valla ben ıkı senedir begenerek kullanıyorum leonu :) ve etrafta da cok var. Arkadaşlarıma da onerdım, almaya da gittik ama araç yok. Satışlar gayet ıyı olsa gerek.

• Suan kendi satis rekorlarini kiriyor seat nasil tutulmuyor Aylik 1500-2000 arasi arac satiyor.

• Onurusl kullanıcısına yanıt
    Satış rakamlarına bir bakın derim :)

• Mercedes 4000 satmis leon 2000 bile degil. Vw 10 binin uzerinde satmis. Siz nasil her yerde leon gorebiliyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

VW alt markasi olduğu ve ticarisi olmadigi için. Ayrıcasedan c sinifi arabasida yok.

Leon C segment.
     Seat Neden Tutulmuyor ?

Sedanı yok demiş. Post mu amacınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.