Şimdi Ara

Şarjlı Dikey Süpürge Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: plateau , plateau Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
2.052
Cevap
153
Favori
358.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
28. Sırada  bugün en iyi #18
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Foruma baktım ama tam bulamadım. Şarjlı dikey süpürgeye ihtiyacımız var. Kablolu süpürgeyi kullanmak biraz zor geliyor. Malum evde çocuk olunca her gün süpürge açmak zorundayız. Kaliteli uzun yıllar kullanabileceğimiz bir şarjlı süpürgeye ihtiyacımız var. Max 3000 tl ye kadar.


    ekleme:

    @ergin94 adlı kullanıcının, alıntılanan mesajı:
    Uzun araştırmalar sonucu ben de Arçelik s 9041 k (Beko 8041 veya Grundig vcp8931, Arçelik , Beko ve Grundig birebir aynı ürünler. Sadece renkleri farklı.) modelinden sipariş geçtim. Gönül isterdiki Dyson alalım ancak fiyatı sebebiyle elemek zorunda kaldım.
    Gelelim diğer seçeneklerime; Bosch Unlimited Serie 6 modelini inceledim. Beni kendisine en çok çeken tarafı çok kolay bir şekilde değiştirilebilen ve piyasada rakiplerine göre uygun fiyatla bulunabilen bataryasıydı. Ancak çekim gücü ile alakalı hiçbir bilgi bulunmadığı için (Müşteri hizmetleri ile görüştüm ve böyle bir bilginin ölçülmediğini belirttiler) , aksesuar bakımından fakir olduğu için ve duvardaki aparatına takmanıza rağmen ekstra kablo takıp şarj etme mecburiyetinden dolayı eledim.

    Philips Speed Pro Max ürününü inceledim. Gerek aparatları gerek şarj süresi gerekse de çekim gücü ile çok beğendim. Ancak internetteki birkaç yorumda denk geldiğim SE hatası sonucu batarya değişme durumları ve arıza ile ilgili sıkıntıları olduğunu öğrendim. Philips yetkili servisini aradım ve durumu doğruladılar , garanti kapsamında bataryanın ücretsiz bir şekilde değiştirildiğini söylediler. Ancak 2 yıllık garanti süresi sonunda bu arıza meydana gelirse batarya ücretini biz ödemek durumunda kalacağız. Servisten aldığım bilgiye göre bugünkü batarya fiyatı 770 TL. Diğer yandan ise bildiğiniz üzere bu ürünlerin batarya ömrü kullandıkça azalacaktır ve bir süre sonra değişim ihtiyacı hissedilecektir. Yani arıza vermese bile bu kadar yüksek bir pil fiyatı ve arıza korkusu Philips i elememe sebep oldu.

    Xiaomi Mi Handheld modelinde ise kullanım esnasında sürekli tuşa basma mecburiyeti, filtre durumu ve 30 dk lık pil süresi tercih etmeme sebeplerim oldu.

    Arçelik S 9041 ürününü incelediğimde ise hem aksesuar zenginliği hem çekim gücü (165 air watt) beni etkiledi. Led li başlık bir satış stratejisi gibi görünse de yerdeki ve karanlık bölgelerdeki tozu kiri gösterme konusunda yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca yerli bir firma ve yaygın servis ağı olmasından dolayı tercih ettim. Bataryası çok kolay bir şekilde değişebiliyor ve bugün için 420 tl servis fiyatı var. Rakiplerine göre haznesinin genişliği ve boşaltma kolaylığı, hepa-10 filtresi, borusunun tek tuşla ortadan kırılıp ergonomi sağlaması güzel avantajlardı. Diğer yandan ise duvar aparatı olmaksızın kendi standıyla birlikte dik durabilmesi ve yerinin kolaylıkla değiştirilebilmesi hoşuma gitti. Siparişim henüz elime ulaşmadı ancak umarım beklentilerimi karşılar.



    @keremg adlı kullanıcının, alıntılanan mesajı:
    Arkadaşlar arçelik'in muhtelif modelini artık bi 7-8 gündür kullanıyoruz, bu yüzden bir iki ekleme yapayım dedim. Öncelikle ağırlığına elimiz alıştı, fazla zorlamıyor diyebilirim. Turbo başlığının halılardan topladığı tozlar ve havlar gerçekten beni çok şaşırtıyor. Artık hemen hemen hergün çalıştırıp şöyle kısaca bir 10 dk tozunu alıyoruz evin, malum can sıkıntısı (korona). Evde kullandığımız ana süpürgeyi rafa kaldırdık diyebilirim, bir kere çok gerekli oldu onda da etrafı çok ciddi batırmıştım, hazneyi doldur boşalt yapmak istemediğimden toz torbalı makinamla temizledim.
    Gayet pratik buluyorum, genel anlamda memnunuz. Bir video buldum youtube'da bir arkadaşımız güzelce incelemiş, belki kendisi buralardadır kim bilir?

    Merak edenler için videoyu burada paylaşıyorum.








    @[BLuTo] adlı kullanıcının, alıntılanan mesajı:
    Bende Mijia 1c modeli var. Anneme de Arçelik 9041k satın aldım. @ebangelia'ya desteği için teşekkür ederim. Ürünlere gelecek olursak ikisi arasındaki artı eksi yönleri belirteyim. Satın almadan öncede düşündüğüm gibi bir ürün geldi.



    Arçeliğin malzeme kalitesi, xiaomi ile kıyaslanamaz. Kulanılan plastik, tutuş hissiyatı, başlıkların kilit sistemi Xiaomi de daha iyi.

    Arçelikte ana başlıkta iki seçenek var, Fırçalı aparat partikülleri daha iyi topluyor ve emiş gücü Xiaomi 1c ye göre daha iyi. Aynı yer üzerinde kullanırken bu farkı anladım.

    Xiaomide yaşadığım sorunlardan biri hazneyi açtığımda tüylerin tamamının dökülmemesiydi. Mutlaka el ile müdahale gerekiyordu. Aynı durum Arçelik içinde geçerli

    Halıda Arçelik başlığının teker yapısı, büyüklüğü sebebi ile daha iyi kayıyor. Ancak başlığın Xiaomideki gibi manevra kabiliyeti bulunmuyor.

    Arçelikte Hazne daha geniş,

    İleri ki zamanlarda pil değişimi için Xiaomideki gibi söküp çıkarma işlemi gerektirmiyor.



    @soulmate adlı kullanıcının, alıntılanan mesajı:
    Uzun arayışlar sonucunda bugün dyson Türkiye’den aldığım süpürge elime ulaştı. Süpürgedir, uzun süre kullanalım, en iyisi olsun bari fikriyle, pandemi döneminde de maalesef denemeden satın aldık.

    Aldığımız v11 extra pro versiyonun malzeme kalitesi iyi, kutu içinden çıkan ek bataryası büyük avantaj, çok temiz çalıştığı gerçekten “duyulan” motor sesi kaliteli bir his.

    Çok fazla başlık çıkıyor ve başlıklar ayak altında durmasın diye güzel bir dock sistemi geliştirilmiş. Şarj sistemine düzenli bir şekilde bağlanarak durabiliyor. Buradaki en büyük eksiklik bu kadar pahalı bir üründe ledli başlık çıkmaması.

    İlk denemelerimizde katalog verilerine yakın kullanım süreleri aldık. Auto mod 30 - 40 dakika, hızlı mod 10-15 dakika (gerçekten 1 dakikadan fazlasına gerek olur mu bilmiyorum) eco mod (düzenli temizlenen bir ev için bence en ideali) 50 dakikayı görmek mümkün oluyor. Ek batarya düşünülünce asla problem yok.

    Dyson süpürgenin motorunu, çekiş gücünü, filtre kalitesini yazmaya lüzum yok. Rakiplerini denemedim, fiyat farkına değer mi bilemiyorum ancak daha önce kullandığımız kablolu süpürgesi de bu konuda oldukça iyi.

    Ancak işleri “maalesef” boyutuna taşıyan çok büyük bir problem var. Birincisi, tetik meselesi. İnternette de bahsedilen tetiğin tutuk kalma durumu bence bir tasarım hatasından kaynaklanıyor. Cihaz ağır. Haftada iki gün tenis oynayan, düzenli spor yapan benim için bile yorucu oldu. Annemleri hiç düşünemiyorum. Ve asla bir dayanağı olmadığı için tetik mekanizmasına dayanmaya başlıyorsunuz. Sürekli basmak gerekiyor üstelik. Ve muhtemelen bu mekanizma bu yüke dayanmıyor. Sürekli tetiğe bas taşı derken parmağım su topladı. Hayatım işimden dolayı Steadycam, crane vs kamera sistemlerini de kullanmakla geçti. Ben ağırlık merkezi bu kadar kötü tasarlanmış bir alet görmedim. Ucu hafif, diğer kısmı ağır. Bana kalırsa sağlıksız. Ergonomik asla değil. Dyson’dan bu kadar kötü bir tasarım asla beklemezdim. Hayal kırıklığı oldu bu ergonomi problemi. Üstelik neyi düşünerek 2 pil ve bir saat kullanım tasarlanmış bilemiyorum. Bence hiç mümkün değil.

    Şimdi kendisine bir iki gün daha süre vereceğiz. Ama bu paraya yukarıda da yazıldığı gibi bir robot süpürge (kendi evimde xiaomi roborock s50 kullanıyorum. Mucize bence) ve bir de ortalama bir kablosuz süpürge alsanız bence çok daha mantıklı. Ailemin evi cok katlı olduğu için robot süpürgeden vazgeçmiştik. Belki şimdi tekrar değerlendirmek gerekebilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Dayanamadım ve yılda 3-5 kez kullandığım DH hesabımın şifresini sifirlayarak bu yorumu yapmak istedim.

    Yorumum şu ki arkadaşlar ülkece çıldırmış durumdayız, özellikle orta gelir grubu sürekli forum sitelerinde, alışveriş sitelerinde bir çılgınlık halindeyiz.Kusura bakmayın ama zengin arkadaşımlarımın evine alma gereği duymadığı 3-5 tane malzemeyi orta grubu evinde fix belediye dağıtmış gibi aynı marka aynı model olarak görüyorum. Ne oluyor bize birbirimizi mi gazlıyoruz, yoksa birileri reklamı iyi mi yapıyor. Öncelikle herkeste bir Dyson v12, v15 alma arzusu onunla yatıp onunla kalkıyoruz,ya bakıyorum Dyson alan adamın evinde daha yeni sıfır Philips en son model elektrik süpürgesi duruyor, yine aynı evde Roborock S7 var mutfağa geçiyorsun En pahalı marka ve modelde Airfryer yani değişik takıntılı bir toplum olduk. Acaba insanlar bize bunları alınca a alabiliyorlar mı diyor.Baska marka , başka model işimizi görmüyor mu . Efendim geçin en kaliteli, en uzun ömürlü muhabbetlerini. Bakin abartısız söylüyorum bu bir gerçek yukarıda saydığım markaların yeni modeli çıksın 1 sene sonra aynı adamlar onları alacaklar taksitle maksitle, yazık ediyorsunuz bence kendize, birileri sağlam pohpohluyor bazı ürünleri her yerde göre göre hepimiz kendimizi almak zorunda hissediyoruz, alınca da bir iki ay hevesini alınca hop gözümüzden düşüyor, evinde yeteri kadar olması gerektiği kadar ürün olup, gerçekten uzun ömürlü olarak bu ürünleri kullanan ve kaliteli ürünü olması gerektiği gibi uygun fiyata satın almış aileleri tenzih ediyorum ama inanın bu toplum çok değişti çok aşırı gösteriş meraklısı olduk gelin görün ki ne alırsak alalım elde var mutsuzluk elde var huzursuzluk... Herkese hayırlı yaşamlar dilerim.
    6-7 sene elektrolüx ergorapido kullandık. Led aydınlatması ergonomik yapısı hem el hem dikey süpürge olarak kullanılması 21volt li-ion bataryası, döner başlık olması vb iyidi. Süper bir çekim gücü olmasa da pratik ve iş gören bir süpürgeydi. Bu tip aletler için uzun sayılabilecek bir süre dayandı. Şarjı da 10-15 dakika civarından 7-8 dakikalara düşmüştü.
    Üstelik pek kibar davranmadık iyice dolmadan pek temizlenendi bile.
    Bir ay önce süpürge çalışmamaya başladı. Servis batarya bitmiştir dedi 700 liradan başlar dedi. Bunun üzerine pilleri kendim değiştirmek için makineyi açtım içini temizledim pilleri ölçtüm sağlamdı. Başka güç kaynağı vb denedim arızanın kontrol kartında olduğunu tespit ettim. Pil olsa değiştirebilirdim ama kartta sorun olduğu için başka makine almaya karar verdim.
    Xiaomi Robot süpürgem, akıllı kamera, telefon vb. birçok cihazımız var markaya güvenim var, bugüne kadar xiaomi ürünlerinde sıkıntı yaşamadım. Ayrıca olumlu yorumlardan 1c el süpürgesi siparişi verdim.
    Ancak makineyi beğendiğimi söyleyemem.
    Tamam şarj ve güç iyi lakin makinede ergonomi problemleri var. O yuvarlak başlık çok saçma olmuş. Şöyle bir süpürge yapıp döner halı başlığı koymamak xiaomiye yakışmamış. Silindir başlık sert zeminlerde idare eder lakin halılarda iyi performans vermiyor. Bazı yorumlarda belirtildiği üzere bu başlık örnek vemrek gerekirse pirinç, mercimek vb büyüklüğündeki taneli kırıntıları sağa sola fırlatabiliyor. Shaggy halımız yok, evde çoğu yer parke ve granit karo, kalan bütün halılar kısa ve orta tüylü buna rağmen beğenmedim.
    Makinenin başlığı her yöne rahat hareket ediyor ancak bütün ağırlık motor yüzünden bileğe bindiği için sürmek zor. Özellikle hanımların daha çok zorlanacağını düşünüyorum.
    Bazı halılarda silindir başlık yüzünden adeta peşinden koşturan bir durum oluyor.
    Toz haznesi yine bazı yorumlarda olduğu gibi sıkışıyor, tozlar kendiliğinden dökülmüyor.
    1. kademesi ses açısıdan çok başarılı.
    Toplamda yine de bir el süpürgesinden ziyade ağır bir oyucak havası veriyor.
    1500 TL bandında garatisi şaibeli olan uzak doğu bir süpürgeden daha fazlasını beklerdim. Buna bir de halı başlığı alsak zaten fiyatı 2000 TL'yi bulacak.
    Amazondan aldım ama daha önce denemiş olsam bu makineyi almazdım. Roventa, hoover, arçelik veya yine elektrolüx tercih edebilirdim.
    Alacak olanara nacizane kullaım tecrübesi olsun.

    Burdan teknosaya selamlarım olsun , cumartesi saat 11 de , 10 çeşit süpürge var hiçbirinin şarjı yoktu. hiçbirinin fişi bile takılı değildi. bu kadar özensiz bir satış ve sunum olamaz, yazık harcadığınız personel maaşına ve kiraya.


    Mediamarkt : hepsinin olmasada çoğu süpürgenin şarjı vardı , deneme imkanım oldu.


    yorumlarım :



    Arçeli̇k Sd 9041 K Şarjlı Süpürge çok fazla kırılma şikayeti vardı eledim, satış sonrası şikayetler çok fazla


    DYSON V15 Absolute Kablosuz Süpürge , parke başlığında led var ayrıca halı başlığı var , tetik sebebiyle eledim, sürekli çalıştıramıyorsun, başlık değiştirirken sürekli parmağım tetiğe çarptı, gücü iyi ama kullanışlı bulmadım , dirsek aparatı sayesinde koltuk altlarına rahatça girer. satış sonrası şikayetler çok fazla


    DYSON V10 Absolute Kablosuz Süpürge , parke başlığında led var, ayrıca halı başlığı var, tetik güzel, sürekli çalışabiliyor, gücü iyi dirsek aparatı yok, koltuk altına girmediği için elemek zorunda kaldım. satış sonrası şikayetler çok fazla


    Tefal TY9679 X-Force Flex 8.60 Bataryalı Kablosuz Dikey Şarjlı Süpürge , heryerde dyson ile yarışır yazmışlar ama çekimi çok zayıf, eski tip mutfak el süpürgemiz bile bundan daha kuvvetli çekiyor. ayrıca satış sonrası şikayeti çoktu.


    Vestel S70 G Dikey Şarjlı Süpürge ışıklı başlığı var, çekim gücü dysonlardan düşük, tefali 2 ile katlar, başarılı ve kulletli, sürekli çalışabiliyor, düşük bütçe için bence 1 numara.


    Philips çekim gücü orta kalite tefalden yüksek, vestel klasmanında, koltuk altına girecek aparatı yok,


    Bosch 7 ve 8 serisi, çekim gücü iyi, sürekli çalışma özelliği var, çok fazla batarya şikayeti vardı , eledim ,



    Roborock H7 deneyeceğim,


    Arçelik Imperium SD 9161 Go Plus Şarjlı Süpürge , henüz test edemedim çok yakında ,

    Merhaba;


    Kayışlar elime geldi değişimini yaptım şuanda çalışıyor bir kayış değişim fiyatına 5 adet kayış aldım ve sorunum çözüldü kısa bir video yaptım umarım herkesin işine yarar.



    Şarjlı Dikey Süpürge Tavsiyeamolixyoutube
    Black & Decker BHFEV362DA-QW 36 V Kablosuz Dikey Süpürge Başlık Kayış Değişimi Arkadaşlar garantisi olduğu halde kullanıcı hatası denilen kayış tamirini size kısa şekilde anlatmaya çalıştım umarım işinize yaramıştır. Kayış için benim ile iletişime geçebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=ZtBhwF3kENE&feature=youtu.be

    Arkadaşlar Arçelik şarjlı süpürge alacak olanlar için neden almamaları gerektiğine dair bir video çektim.


    Dyson V10'u iade edip bunu almıştım çünkü V10 çok ağır gelmişti ve bu süpürge de 1.500 lira gibi komik bir fiyata denk gelmişti.


    Çok fazla takılmıyorum ben bu duruma ucuza aldığım için çünkü halı performansından vs memnunum ama sizi uyarıyorum :)


    Kesinlikle tasarım hatası var bu süpürgelerde.


    Model Imperium® Go SD 9041K, yani en pahalı modelin Grundig versiyonu. Her şey birebir aynı. Beko'da da var aynısı.


    Uyarıdır :)


    G10 modeli benim de dikkatimi çekmişti. Uzunca bir süredir arayış içinde olduğum için birçok farklı marka ve modelin onlarca yorum ve videolarını seyrettim. G10'da karar kılmıştım ama öncesinde birkaç soru sormak için Xiaomi Türkiye resmi distribütörü www.evofone.com'a girdim.


    Öncelikle müşteri temsilcisi HB,TY vb. gibi satış kanallarından satılan ürünlerin 2 yıl garanti kapsamında olduğunu söyledi, burada bir sıkıntı yok ama kendilerine ürünü yedek batarya ile birlikte satın almak istediğimi söylediğimde iş karıştı.


    Önce müşteri temsilcisi yedek parça satışı olduğunu ama fiyat bilgisini online kanaldan paylaşamayacağını söyledi sonrasında ise ürünün teknik servise gelmesi gerektiğini hazırlanan rapor doğrultusunda yedek batarya temin edilebileceğini söyledi.


    Ben konuyu iyi izah edemediğimi düşünerek sorumu biraz değiştirip tekrar sordum, dedim ki; Ürünü yedek batarya ile birlikte satın almak istiyorum, aldığım cevap yine aynı oldu. ürünün mutlaka teknik servise gelmesi gerektiği ancak ondan sonra yedek batarya temin edileceği söylendi.


    Şimdi eğer yedek batarya ile alamıyorsam ve daha ilk seferde böyle bir iletişim problemi yaşıyorsam ihtiyacım olduğunda karşıma ne gibi sorunlar çıkabileceğini düşünerek ve istemeyerek Xiaomi'yi eledim.


    Xiaomi, biri bende biri annemde olmak üzere iki adet telefonunu kullandığım bir marka. Benim tel 2 yıl annemin ki neredeyse 5 yıllık olmasına rağmen her ikisinde de en ufak bir performans kaybı olmadı, hâlâ ilk günkü gibi çalışıyorlar. Sırf bu yüzden Xiaomi markasına karşı bir sempatim var ama evofone'nun yaklaşımı beni biraz tedirgin etti.

    Bu icadı alana kadar neler çektim. Araştırmaya başlayınca işin içinden çıkamadım vazgeçtim. Aradan 2-3 ay geçti tekrar başladım inceleme videoları, yorumlar vs. 7-8 ay önce aldık da kurtulduk.

    Bosch bsc612ka2 çift bataryalı modeli aldık. Aynı fiyat bandında philips vardı. İkisinin arasında kaldım. Ama bosch’ un servis ağının daa geniş olması, çıkarılabilir çift batarya olması, kullandığı bataryanın birçok bosch ürünüyle ortak olması ve bataryanın piyasada çok rahat bulunmasından dolayı en son bosch’ta karar kıldık.

    Bu işlerden çok anlamam. Makinenin çekim gücü kaç watt bilmem ama yaptığı iş beklentimin çok üstünde. Keşke daha önce alsaymışım. Eve aldığım en mantıklı eşya bu. Bunu aldığımızdan beri eski kablolu süpürgeyi kullanmaz olduk. Boş boş yatıyor. Ama kablosuz olan elimiz ayağımız oldu resmen. En ufak bir şeyde hemen çıkarıp süpürüyorsun o yüzden evin kirlenmesi de gecikiyor.

    7-8 aylık kullanıma göre fazlasıyla memnunuz. Güzel temizliyor, kullanımı kolay, sesi çok az çıkıyor, toz haznesi çok küçük ve çıkarıp dökmesi dyson kadar pratik değil ama atla deve de değil. Bataryalar normal modda 30 dk gidiyor. Çift bataryayı da kullanırsanız 1 saat gidiyor. Ama ona rağmen 3+1 eve rahat yetiyor. Ben aldığımda 3200 liraydı şimdi kaç lira bilmiyorum ama öneririm. Dyson’a gücü yetmeyenler ya da o kadar para vermek istemeyenler için mantıklı bir seçim olur.
    https://forum.donanimhaber.com/sarjli-el-supurgesi-tavsiyeleriniz--21236842-15

    Aslında burda bir konu varda sürekli aktif üyesi yok bu dertten bende muzdaripim annem ağır süpürge istemiyor. Hafif olarak el süpürgeleri var ama her bütçede iyi yorumlar kadar kötü yorumlarda var. Her üründe şarj süresinin azalması yıllık değişen lion bataryalar performans düşüşleri kullanışlılığını azaltıyor. 5.000tl fln da vermek istemiyorum o kadar vermeyi kafama koysam en iyisinden robot alırım basit bir süpürgeylede koltukların üstünü vs alırım derken bütçe bir aşşağı bir yukarı gidip duruyor.


    Kıstas olarak motorun üst kısımda olmasına önem gösteriyorum. dysonlar vs gibi motoru altta olanlar kanepeye girmiyor. Electrolux ergorapido gibi olanların aslen el süpürgesi olduğu için büyük kırıntılarda daha başarısız olduğunu yazıyorlar. Gerçek anlamda hiçbir modeli ihtiyacıma uyduramıyorum. Bu kadar zor olmamalıydı diyorum sadece yüksek lisans için tez konusu arıyor olsam önüme daha hızlı sonuç çıkardı...
  • Ben de aynı konuda araştırma yapıyorum hocam. Forumda her türlü süpürge ile ilgili a’dan z’ye bilgi varken bu tarzın derinlemesine tartışılmaması gerçekten ilginç. Youtube videoları var ama çoğu taraflı ve her modeli inceleyemiyorlar.
  • MilanRapajic M kullanıcısına yanıt
    Yabancı videolara baktım hocam ama tam detaylı bir sonuca varamadım. Philips fc6823 speed pro yu, bosch bbs1224, bir de dyson v8. Kafamdan bunlar geçiyor. Dyson pahalı geliyor. Diğerleri ülkemize yeni geldi. Bilemedim ben de. Siz araştırma yaptınız mı hiç??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: salihtaha

    Yabancı videolara baktım hocam ama tam detaylı bir sonuca varamadım. Philips fc6823 speed pro yu, bosch bbs1224, bir de dyson v8. Kafamdan bunlar geçiyor. Dyson pahalı geliyor. Diğerleri ülkemize yeni geldi. Bilemedim ben de. Siz araştırma yaptınız mı hiç??
    Ben de araştırdım ancak özellikle (biraz ucuza getirebilmek adına) Xiaomi modellerine baktım. Orada Xiaomi Roidmi F8, Dreame V9, Jimmy Jv83 gibi modeller güçlü ama bu modellerin kiminde hepa filtresi yok kiminde var. Şu anda hatırlamıyorum ancak akşam pc başına geçince detaylı bilgi veririm.

    Onun dışında cihazların kuvvetleri birbirine yakın gibi. Başlık farkı olabiliyor. Shark f80 diye bir cihaz var, çok övüyorlar onu da ancak Amerika Amazon’da satılıyor ve buraya getirme maliyetleri epey yüksek.

    Açıkçası ben yurtdışından uygun rakamlara getirtme peşindeyim. Buradaki Philips promax bile Dyson fiyatına. O rakamlara çıktıktan sonra zaten Dyson alırım.




  • MilanRapajic M kullanıcısına yanıt
    Yurtdışı işi bana da mantıklı geliyor ama yeni gümrük düzenlemesinden korkuyorum. Gümrük çok çıkarsa diye. Bir de garanti işi de düşündürüyor. Xiaomi nin ürününü ben de araştırdım. Bir kaç ay içinde almak istiyorum artık ben de..
  • salihtaha S kullanıcısına yanıt
    Yani 200 dolarlık ürüne mevzuata göre 40 dolar gümrük çıkar, fazlasını isteyemezler ama eksiği olabilir. 300 dolar olsa 60 dolar. Gönderim ücreti fazla olmadıktan sonra gümrük pek etkilemez. Ben de araştırmaya devam ediyorum, 1-2 ay içerisinde almak istiyorum. Araştırdıkça burada model ve bilgi paylaşabiliriz. Dikey şarjlı süpürge konusu da buradan yürüyebilir.
  • MilanRapajic M kullanıcısına yanıt
    Koskoca forumda bu konunun detaylı işlenmemiş olması çok garip geldi bana. Artık insanlar pratik, hayatı kolaylaştırıcı ürünlerin peşinde. Buradan devam edilebilir aslında. Bilgi sahibi kişiler bu postun altına detaylı yorum yaparlarsa eminim bir çok insan bilinçlenmiş olur.
  • salihtaha S kullanıcısına yanıt
    https://www.banggood.com/2019-Xiaomi-Mijia-1C-Handheld-Cordless-Vacuum-Cleaner-20000PA-Strong-Suction-10WRPM-Brushless-Motor-120AW-Suction-Power-Deep-Mite-Removal-60min-Long-Battery-life-p-1581652.html?rmmds=myorder

    Bu ürünü Black Friday'da aldım dün elime ulaştı. Ekstra vergi çıkmadı. Çin deposundan Turkey Direct Mail ile alınca çıkmıyormuş sanırım, forumda böyle anlatılıyordu. Bana da çıkmadı daha doğrusu biz vergi ve kargoyu bu seçenekle kendimiz ödüyoruz.

    Süpürgeyi de 2 gündür kullanıyorum pek bir şey diyemem ayrıca aldığım ve kullandığım ilk süpürge olduğu için ne kadar iyi ne kadar kötü bilemem ama bilgisizliğimle çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. 1300 küsüre aldım, Türkiye'de tek başlıklı, bir yere giremeyen, başlığı çıkarılamayan, çekim gücü bilgisi paylaşılamayan Rowenta 600'e satılıyor. Ben de gittim Xiaomi aldım.




  • üç f Ü kullanıcısına yanıt
    Xiaomi nin bu ürününü ben de araştırdım. Genel olarak memnunlar. Acaba şarj süresi nasıldır. Aparatların kalitesi nasıl? Ekstra kargo ücreti ödediniz mi acaba? Bilgiye çok ihtiyacımız var..
  • salihtaha S kullanıcısına yanıt
    Aparatlar çok kaliteli, takması çıkarması da sorunsuz yani çok pratik. 3 Modu olduğu için ben de 2 günlük deneyimimde bunları karışık kullandığım için tam süre veremem. Yarın sizin için en güçlü modunda ne kadar çalışıyor test yapabilirim.
  • üç f Ü kullanıcısına yanıt
    Benim gibi alacaklar için son derece güzel olur. Aydınlanmış oluruz. 1-2 ay içerisinde almak istiyorum. Eğer Türkiyeden alacak olursam muhtemelen Philips fc6823, ama yurt dışından olursa xiaomi nin ürünlerinden alırım büyük ihtimalle
  • salihtaha S kullanıcısına yanıt
    Ben bilinen markaların pahalı modellerini hiç incelemedim çünkü Dyson'ı en iyisi kabul ettim ve bu Xiaomi süpürgelerin Dyson ile kıyaslama videolarını izledim. Mesela TR'ye gönderilmeyen Jimmy markalı süpürge Dyson'ı halı hariç her özelliğinde geçiyordu e aradaki müthiş fiyat farkı da ortadayken bilinen markaların pahalı modelleri yerine Xiaomi'nin bilinmeyen modellerine baktım.
  • üç f Ü kullanıcısına yanıt
    Jimmy jv83 modelini niye düşünmediniz o da sanırım 1600 TL civarıydı. Xiaomi nin en iyisi sanırım. Bizim ülkemizde xiaomi in Türkiye distribütörü niye getirmiyor bu ürünleri acaba
  • salihtaha S kullanıcısına yanıt
    Mesela bahsettiğiniz model için "360 derece çekim gücü" demiş Philips iyi de böyle bir çekiş gücü standardı yok ki. Air watt gücü sanırım artık kullanılan standart. Bunun haricinde ağırlık 2.73 kg yazıyor, benim aldığım 1.5 kg (aparatlara göre değişir), 65 dakika çalışıyor demiş ama hangi çekim gücünde? Benimki de en düşükte ona benzer çalışıyor, şarj süresi 5 saat demiş, benimki 3.5 saatte şarj oluyor, Philips 2 başlık vermiş Xiaomi 4... Ve arada çok ciddi bir fiyat varkı var. Ben risk aldım, doğru yaptığımı düşünüyorum.

    Edit: Jimmy gönderilmiyordu, gönderilse Jimmy alacaktım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi üç f -- 11 Aralık 2019; 21:37:31 >
  • üç f Ü kullanıcısına yanıt
    O riski ben de almak istiyorum.. Biraz daha araştırıp karar vereceğim.
  • Ben alma sürecinde neredeyse faydalanabilecek Türkçe içerik bulamamıştım bu sebepten alırsam bir video çekeceğim belki birilerine faydam olur demiştim. 1 Hafta kullanıp bir video çekmeyi düşünüyorum. Kanalım falan yok o sebepten amatör bir şey olur ama tecrübelerimi anlatırım. O zamana kadar siz de araştırın.
  • https://forum.donanimhaber.com/sarjli-el-supurgesi-tavsiyeleriniz--21236842-15

    Aslında burda bir konu varda sürekli aktif üyesi yok bu dertten bende muzdaripim annem ağır süpürge istemiyor. Hafif olarak el süpürgeleri var ama her bütçede iyi yorumlar kadar kötü yorumlarda var. Her üründe şarj süresinin azalması yıllık değişen lion bataryalar performans düşüşleri kullanışlılığını azaltıyor. 5.000tl fln da vermek istemiyorum o kadar vermeyi kafama koysam en iyisinden robot alırım basit bir süpürgeylede koltukların üstünü vs alırım derken bütçe bir aşşağı bir yukarı gidip duruyor.


    Kıstas olarak motorun üst kısımda olmasına önem gösteriyorum. dysonlar vs gibi motoru altta olanlar kanepeye girmiyor. Electrolux ergorapido gibi olanların aslen el süpürgesi olduğu için büyük kırıntılarda daha başarısız olduğunu yazıyorlar. Gerçek anlamda hiçbir modeli ihtiyacıma uyduramıyorum. Bu kadar zor olmamalıydı diyorum sadece yüksek lisans için tez konusu arıyor olsam önüme daha hızlı sonuç çıkardı...




  • Ben efsane cuma indirimindeyken şunu aldım 1599 TL'ye.Rowenta air force all-in-one 460 RH9256

    Sabit kalabilen fırçaları var üstünde, hem el süpürgesi ucunda hem de boru ucunda. Bu yüzden tak çıkar ile uğraşmıyorsunuz. Emiş gücü iyi. Turbo modunda 12dk. standart modda 20 dk gidiyor şarjı ama kendim ölçmedim. Bir sürü aparatı var kullanışlı, mesela klavye temizliği için beyaz bir fırçası var.

    Dijital el terazisi ile ölçtüm: Tüm ağırlığı 2,85 kg . Sadece el süpürgesi olarak 1,7 kg. Hepsiburada'da birisi yoruma 3,5 kg yazmış doğru değil.

    Önceden electrolux dikey şarjlı kullanıyordum, yer başlığı 180' dönebiliyordu ama bunda 90'. Şimdilik tek dezavantajı bu gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 12 Aralık 2019; 19:34:5 >




  • üç f Ü kullanıcısına yanıt
    Hocam xiaomi yi alınca sizce normal süpürge kullanmaya gerek olur mu?
    Böyle bir şey almak istememizin sebebi pratik olması, kablolu süpürge ile uğraşmak istemememiz. Evde ikimizde çalışıyoruz. Gelince hemen pratik bir şey olsun çekim gücü güçlü bir şey olsun. Yeterli gelirse alacağım xiaomi yi
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Maalesef forumda bu konuda çok aydınlatıcı ve yeterli bir bilgi yok. Ben de çok para vermek istemiyorum. Yurt dışına bakmamızın sebebi de bu. Bir nevi risk alıyoruz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.