Çok basit bir geri görüş kamerası için sözde bir elektrikçiye gittim.Artı eksi uçları doğru bağlayamadığı için şuan geri vites ışığımda yanmıyor.Neyse şu yandaki elektrikçiye gidelim oda baksın dedi oraya gittik baktı etti şaka yapmıyorum şunu dedi: ‘’Abi sen bunu bir elektrikçiye götür kısa devre olabilir’’ Bu adamlar bu işten ekmek yiyor cidden şaka gibi bu sanayi ustaları.Böyle ustacıklara Allah bu işten ekmek yedirmesin. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosunoo -- 5 Ocak 2021; 20:37:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sanayi Ustaları Şaka Gibi

-
-
1-madem çok basit bir iş kendin neden yapmadın ?
2-Kendinizde belirttiği gibi "sözde" iş yapan birine neden aracını emanet ettin ?
3-İşini düzgün yapamayan birine denk geliyor olman 1 hafta sonraya randevu veren ustaların var olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
-
Musteride suc giden var ki adam orda duruyor, ben yapacagi isi anlatip beni tatmin eden adama emanet ederim aracimi. “Sen birak ben hallederim abe yeaa” diyen adam arabamin yanindan gecemez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: atrix12121-madem çok basit bir iş kendin neden yapmadın ?
2-Kendinizde belirttiği gibi "sözde" iş yapan birine neden aracını emanet ettin ?
3-İşini düzgün yapamayan birine denk geliyor olman 1 hafta sonraya randevu veren ustaların var olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Ben anlamıyorum bu işlerden ama videolardan izlediğim kadarıyla çok basit bir işlem.Ama güvenip götürerek büyük hata yaptım zaten bunun farkındayım
Adam haklı, bir elektrik tesisatında kaçak olabilir.
Önemli olan bir otoelektrik ustasının bakmasi, su tesisatçısi, ya da vasıfsız kişilere elletmemek lazim.
Bunlara mesleki yeterlilik gibi bir kontrol mekanizması gerekli, yetkili servis 3.Parti üreticinin sağladığı ekipmanları takmak ile uğraşmaz. Bu durumda iş facebook gruplarından sağdan soldan kendi araştırmanız ile gideceğiniz ustalara kalıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 6 Ocak 2021; 2:30:49 >
Önüne gelen ustayım diye dükkan açarsa sonucu bu oluyor. Nasıl tıp diploması olmayan muayenehane açamıyorsa belli bir mesleki yeterliliği olmayan da sanayide dükkan açamamalı, çalışamamalı.
ne yazık ki ülkemizde işçilik kalitesi çok düşük. bunun sebebi de genel olarak fakirlik. kaliteli işçiliğe para verecek adam olmayınca ucuza çalışan adamlar çoğalıyor.
geçen sene çinden teyp getirmiştim. sandım ki sanayiye gider herhangi bir teypçiye taktırabilirim.
fakat dolaştığım 8 farklı teypçi de direksiyon kumandalarını bağlayamayacağını söyledi.
hatta birkaç arkadaş "bunu kimse takamaz, bu teyp bu araca asla uymaz, sakın takma yakarsın" gibi laflar etti.
internette 3 gün araştırdım ve direksiyon kumandalarının nasıl çalıştığını öğrendim. önce kendi test düğmelerimi yaptım sonra da arabada deneyip çalıştırdım.
gayet basit bir yöntemle çalışıyorlarmış. hatta piyasadaki otomobillerin çoğundaki sistem de aynıymış.
allah sanayiye işi düşenlere sabır versin. ikinci el araba almıyor olmamın 1. sebebi satıcılar, 2. sebebi sanayi ustalarıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcnd -- 6 Ocak 2021; 5:7:44 >
-
Orcndm oyle bir anlatmissin ki sanki beyne yazilim kod atiliyor. Teybi takiyon arkasinda soket yok mu ? Oradan tak calistir oluyor iste onemli olan uydurmasi agzi farkliysa soketi sokup lehimleme yapacan veya dvi to hdmi gibi donusturucu takacan araya.
Skodanin teybi direksiyondan ama reno gibi yandan ozel kontrol unitesi yok. Rahat ve ergonomik degil wv nin cakmasi iste, eski kalitesi yok 90 lardaki.
adam kurcalayıp berbat etse daha mi iyiydi. İyilikle başkasına yönlendirmiş yapamayacağı birşeydi muhtemelen
-
En güzeli youtube. Girin bakın birton içerik var ingilizce biliyorsanız birde baya şey öğrenirsiniz. Ben önceki megane 2 aracımın ön göğüslüğüne kadar dağıtıp tekrar topluyordum. Şimdi kadjar sahibiyim pek müdahele edemiyorum ama geçen ön kapıları söküp yalıtım yaptım. Biraz eliniz yatkınsa uğraşmayın sanayi ustalarıyla.
-
quote:
Orijinalden alıntı: yellohaadam kurcalayıp berbat etse daha mi iyiydi. İyilikle başkasına yönlendirmiş yapamayacağı birşeydi muhtemelen
Bugün yetkili servise gittim 2 dakika içinde çözdü şasedeki sigorta atmış.Adam bunun için 100 km yol mu geldin dedi.2 elektrikçiye gösterdim yapamadı diyince kahkaha attı
Evet fıkra gibi olaylar yaşanabiliyor.
Benim yaşadığım komedi :
Otomatik vites araç, viteste durur vaziyette klimayı açınca ara ara titreşim oluyordu. Adama gösterdim nedir bu diye, inceledi, sonrasında verdiği cevap : "klimayı açmazsın, sorun olmaz". Bu adam İstanbul Topkapı sanayide Mercedes ustası, bir de tavsiye üzerine gitmiştim
Ustamıza hayırlı işler deyip yetkiliye gittim, motor kulakları değiştirilip düzelmişti.
-
Böyle ustaları çok seviyorum
erayı aldığımız ilk zamanlar Çorlu sanayide 2-3 elektrikçi gezdi araç sunroof bazen kilitlenip kalıyor hiç tepki vermiyordu. En son bir tanesi arabayı teslim alırken babama demiş abi bunu sonuna kadar açmayın ortalarda kullanın o zaman kilitlenmiyor.
Allah razı olsun böyle ustalar olmasaydı oto mekanik elektrik işlerine evin önünde girişmezdim. Mengeneden tut araç standı araç krikosu her şeyi aldım. Biraz düze çıkayım izeltaşın komple takım arabasını alacağım kafaya koydum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: rst78Evet fıkra gibi olaylar yaşanabiliyor.
Benim yaşadığım komedi :
Otomatik vites araç, viteste durur vaziyette klimayı açınca ara ara titreşim oluyordu. Adama gösterdim nedir bu diye, inceledi, sonrasında verdiği cevap : "klimayı açmazsın, sorun olmaz". Bu adam İstanbul Topkapı sanayide Mercedes ustası, bir de tavsiye üzerine gitmiştim
Ustamıza hayırlı işler deyip yetkiliye gittim, motor kulakları değiştirilip düzelmişti.
Ahahaha cidden bu ayarda ustalar var.Aracı kullanmazsan sorun olmuyor her sorunun çözümü
İşciliği kendiniz yapın, neyi söktüyseniz yerine aynı şekilde takın
-
Kapı hoparlörüm patladı değiştirmek için iç kapı kolunun tırnağını kırdı sökerken. Şimdi sallanıyor.
Daha sonra kılıf taktırmaya gittim. Takarken koltuğun arkasındaki plastik aksamın klipsini kırdı orası da sallanıyor şimdi.
Belirli bir eğitimden geçmeden ve belge almadan dükkan açtırmayacaksın kimseye, şu anda ki ticari işletmelerde çalışanların ise belgeleri dahi olsa teste tabi tutacaksın.
Bunların TCK da karşılığı mala zarar verme suçu bence :))
-
quote:
Orijinalden alıntı: murat18100Kapı hoparlörüm patladı değiştirmek için iç kapı kolunun tırnağını kırdı sökerken. Şimdi sallanıyor.
Daha sonra kılıf taktırmaya gittim. Takarken koltuğun arkasındaki plastik aksamın klipsini kırdı orası da sallanıyor şimdi.
Belirli bir eğitimden geçmeden ve belge almadan dükkan açtırmayacaksın kimseye, şu anda ki ticari işletmelerde çalışanların ise belgeleri dahi olsa teste tabi tutacaksın.
Bunların TCK da karşılığı mala zarar verme suçu bence :))
Bu benimde başıma geldi double ekranı sökerken tırnağını kırmışlardı
Hocam elektrikçisin galiba
quote:
Orijinalden alıntı: flyer_migOrcndm oyle bir anlatmissin ki sanki beyne yazilim kod atiliyor. Teybi takiyon arkasinda soket yok mu ? Oradan tak calistir oluyor iste onemli olan uydurmasi agzi farkliysa soketi sokup lehimleme yapacan veya dvi to hdmi gibi donusturucu takacan araya.
Skodanin teybi direksiyondan ama reno gibi yandan ozel kontrol unitesi yok. Rahat ve ergonomik degil wv nin cakmasi iste, eski kalitesi yok 90 lardaki.
zaten kolay bir iş. ama yine de yapamıyorlar. soket uyumsuz ve çevirici yoksa öyle dümdüz bakıyorlar.
halbuki benim gibi amatör biri bile 3 günde sıfırdan teyp takabilecek seviyeye gelebiliyor.
bu adamlar sanayide oturup boş muhabbet yapmayı tercih ediyorlar.
benim taktığım araç sıfır km idi.
sanayideki tipler eski araçlarla muhatap olduğu için piyasadan hazır soketi alıp takıyorlar sonra da kendilerine usta diyorlar.
araştırırken gördüm abd'de harness şeklinde yani kabloların ucu açık olarak teyp satıyorlar. herkes kendi kablosunu kendi yapıyor.
zaten sonsan sanayideki ustaların hiçbirinde herhangi bir otomobilin elektrik şeması yoktur. karadüzen iş yapıyorlar.
bir gün bir ustaya sordum da adam öyle birşey mi var demişti bana. halbuki bu şemaları satan siteler var.
-
Himm peki sen nasil yaptin ? Bende aux kablosu yapmak istiyorum ama kablo soketi bulmasi mesele. Hazir satilanlar 40-50 tl.
Bir tane erkek 3mm aux ucu sonuna soket takacan baglayacan teybe velakin yapmasi mesele. 3d yazici olsa plastik dokum basarsin basit bir kabloyu 50 tl ye satiyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ben anlamıyorum bu işlerden ama videolardan izlediğim kadarıyla çok basit bir işlem.Ama güvenip götürerek büyük hata yaptım zaten bunun farkındayım |
ne yazık ki ülkemizde işçilik kalitesi çok düşük. bunun sebebi de genel olarak fakirlik. kaliteli işçiliğe para verecek adam olmayınca ucuza çalışan adamlar çoğalıyor. geçen sene çinden teyp getirmiştim. sandım ki sanayiye gider herhangi bir teypçiye taktırabilirim. fakat dolaştığım 8 farklı teypçi de direksiyon kumandalarını bağlayamayacağını söyledi. hatta birkaç arkadaş "bunu kimse takamaz, bu teyp bu araca asla uymaz, sakın takma yakarsın" gibi laflar etti. internette 3 gün araştırdım ve direksiyon kumandalarının nasıl çalıştığını öğrendim. önce kendi test düğmelerimi yaptım sonra da arabada deneyip çalıştırdım. gayet basit bir yöntemle çalışıyorlarmış. hatta piyasadaki otomobillerin çoğundaki sistem de aynıymış. allah sanayiye işi düşenlere sabır versin. ikinci el araba almıyor olmamın 1. sebebi satıcılar, 2. sebebi sanayi ustalarıdır. |
Bugün yetkili servise gittim 2 dakika içinde çözdü şasedeki sigorta atmış.Adam bunun için 100 km yol mu geldin dedi.2 elektrikçiye gösterdim yapamadı diyince kahkaha attı |
Hocam elektrikçisin galiba |
1-madem çok basit bir iş kendin neden yapmadın ? 2-Kendinizde belirttiği gibi "sözde" iş yapan birine neden aracını emanet ettin ? 3-İşini düzgün yapamayan birine denk geliyor olman 1 hafta sonraya randevu veren ustaların var olduğu gerçeğini değiştirmiyor. |
1- Basit de olsa ugrasmamak istemesinden goturebilir, keyfi size mi dustu 2- Keyfi oyle istemis ama usta kelek cikmis 3-Eee? Adam anisinin oldugu ustalara saka gibi demis, ne yapsin tum turkiyedeki ustalari dolasip oyle mi konu acsin? Ne adamlar var yahu. |
İkinci eldeki çılgın fiyatlar sebebiyle ucu ucuna denk getirip bir clio st aldım, araç iki günlükken gelip geçerken önünde hep müşteri gördüğüm tuningçi elektrikçi kırması dükkana park sensörü sordum. 200 tl dedi, alt sokaktaki farklı bir yer 150 demişti, dedim bunun önü hep full herhalde iyilerdir diye 200 lük olanı tercih ettim.
Önce elemanlardan biri geldi, deliği açtı gitti, sonra anladık ki yanlış yeri delmiş andavallı, sensör sığmadı, meğer bu afederesiniz piç burada geçici takılıyormuş, günlük bişeyler alıp gidiyormuş. Ben bakınıyorum tabi, bizim piç basıp gitmiş, sonra başka bi eleman geldi 16-17 yaşında bu uğraştı etti olmadı, gidip içerde video falan izleyip geliyorlar bu arada çözümle alakalı, sonra bir başkası geldi abi gel şurda kaportacı var tamponun bizim yeterince derin delemediğimiz yeri ona deldirelim aparatı vardır, gittik olmadı, aparat yokmuş, tekrar dükkana döndük, ben simirleniyorum bu arada, üçüncü bir eleman geldi aldı sensörlerin arka kısmını kesti kısalttı, alt tarafın civataları nerde diye bir diğerine soruyor, gittim yerlere baktım ilk piç bırakmış gitmiş yere fenerle aradım buldum saçılmış 4 civatayı, hava da karardı bu arada, neyse 4 saatte bunlar yarım yamalak sığdırdılar sensörleri, sözüm ona patron geldi beni sakinleştirmeye çalışıyor, tamponu da beni de rezil ettiler, Allah belamı versin ki gidip borç morç alıp 1.000 lira verip servise taktırmadım. Ders oldu ders. Hepsi acından ölsün bu zihniyettekilerin, acırsam namerdim, siz siz olun uzak durun bu adilerden. |
Ben arabama teyp bağlama vesaire işlerini genelde kendim yaparım, motosikletimin bakımları, aksesuar montajı ıvır zıvır vs. de genelde kendim yaparım. En iyisi kendi işinizi kendiniz yapmanızdır, ayrıca şunuda belirtmek isterimki amatör olmak, profesyonellerden kötü yapmak anlamına gelmez, amatör sadece yaptığı işten para kazanmaz, profesyonellik yaptığı işten para kazanmayı gerektirir, genellikle amatörlerin yaptığı işler, profesyonellerin yaptığı işlerden daha iyi ve kalitelidir, amatörlerin ticari kaygısı olmadığından dolayı herşeyin kendine en iyisi olacak şekilde yaparlar. Genellikle ülkemizde amatörlükle acemiliği birbirine karıştırırlar. Geçtiğimiz sene geri görüş için, bir kamera bağladım kendi aracıma, bayağı uğraştırıyor, kamerayı arkaya uygun bir yere sabitlemesi, enerji ve tetikleme kablosu vs gibi montaj işleri, kablonun çekilmesi, bagaj kapağı iç döşemenin sökülmesi, bagajdan arabanaın içine kablonun ulaştırılması, kapı eşiklerinin altından kablo çekilmesi, kablonun teype ulaştırılması, teypin sökülmesi, kablo takılması, test edilmesi, geri teybi toplayıp montaj yapılması vs gibi ilk aklıma gelen işlemler listesi uzayıp gidiyor. 120 TL verseler başkasının arabasına yapmam aynı işlemi, yukarıdaki bir arkadaş da kameraya 100 TL verdim, takmasına 120TL verdim gibi yapılan işlemi basite indirgeyip ucuzlaştırmaya çalışmış, Bu arada benim arabamında eğer arka koltuğu sökmeye kalkarsanız, koltuğu tutan plastikler %80 kırılıyor, hele araba eski ise neredeyse bütün plastik klipsler kırılır, genelde eski araçların neresinden tutarsanız orası elinizde kalması muhtemeldir, özellikle plastik klipsler sıcak soğuk nem vs gibi etkilenip eskenliklerini kaybediyor bir müddet sonra. |
Kapı hoparlörüm patladı değiştirmek için iç kapı kolunun tırnağını kırdı sökerken. Şimdi sallanıyor. Daha sonra kılıf taktırmaya gittim. Takarken koltuğun arkasındaki plastik aksamın klipsini kırdı orası da sallanıyor şimdi. Belirli bir eğitimden geçmeden ve belge almadan dükkan açtırmayacaksın kimseye, şu anda ki ticari işletmelerde çalışanların ise belgeleri dahi olsa teste tabi tutacaksın. Bunların TCK da karşılığı mala zarar verme suçu bence :)) |
Benzer içerikler
- oto hava kompresörü tavsiye
- sigorta şişirmesinden dolayı ağır hasarlı ne demek
- nexen lastik yorumları
- piano black çizik giderici
- 0 20 yağ ile 5 30 yağ arasındaki fark
- xiaomi su7 sahibinden
- yeni c3
- dacia spring fiyat
- ssangyong actyon
- byd menzil
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X