| 

Arabama yavaş trafikte arkadan birisi dürttü. Boyası kalktı filan. Neyse tutanak tuttuk. Bir ustaya yönlendirdiler, 10 bin tutar dedi. Ustam 10 binlik ne var bunda dedim? Nakit verirsen 5 bin. Sigorta 1 ay sonra ödüyor paramızı dedi. 5 binin 1 aylık gecikmesinin karşılığı 10 bin mi yani? 6 bin dersin olur biter. Neyse, bi baktım 15 bin geldi hesabıma. Değer kaybını da hallederiz merak etme dediği için, 5 bini de benim için aldı her halde dedim. Demesin mi o para benim? Bilgi fişinde yazan şu: kaporta 4 bin, elektrik 2 bin, boya 5.500, fiber tamir 2.500, tampon siyah parça boyama 1.000TL. Kaporta, elektrik olayı yok arabanın. Sadece tampona toslama var. 1-2 ay sonra park halindeki aracıma biri vurdu. Sol çamurluk, teker kopmuş vs. Baktım adam 150-200 bin masraf çıkaracak. Bu işe bakan arkadaşım avukat. İyi fiyat verdi sattım ona tüm hakları ile. Bana dediği, tüm her şeyini 60 bine yaptım. Tabii o da bu işten para kazanacağı için büyük ihtimal sigortadan ve karşı taraftan, yatar parası, değer kaybı alacak. Burada değinmek istediğim bu ustaların 10 tanesinin 9 tanesi böyle. Arkadaşın arabasına vurmuşlardı. Güya tanıdığa gittik ama hiç fark etmiyor geçiren geçirene. Ondan sonra sigorta şirketleri zarar ediyoruz diye ağlayıp duruyor. İşini düzgün yapanı tenzih ederim ama ne doğru düzgün exper kalmış ne de usta. Bu sigorta şirketlerinde hiç mi işten anlayan yok, bu kadar masrafı neye yazdırdın diye hesap soran yok mu bu experlere? 60 bin nereee, 150-200 bin nere. Hırsızlıktan farkı var mı bu işin? Bizim avukatta çakal ya, anahtar teslim yapar mısın diye yemledi benim verdiğim ustayı ben yokken, yapmam demiş. O da arabayı çekti kendi ustasına. 60 binlik masrafa 200 bin yazıyorlar sonra hasar kaydına işliyor. Sonra sat satabilirsen. Demek ki 500 binlik hasar olsa, 1 milyon 200 bin yazacaklar. Bu işten experde cebini dolduruyordur bunun başka açıklaması yok. Usta ile anlaş, %30 alsa kebap ona. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >  | 

| 

Pragmatistler işine geleni, idealistler hayal ettiğini savunur. 
                    Ben gerçeği söylerim. Acıtsa bile. Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural… Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz. Ben gerçekleri seçtim: realistim.  | 

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

Hızlı