Arkadaş bu sanayi ustaları neden böyle ya? 10 tane usta değiştirdim hepsi mi aynı olur kardeşim. Kibirleri , egoları , vurdumduymaz olmaları vallahi bıktırdı. Sabit bir yere gideyim dedim bu 3.gidişim buda başladı lakayit tavırlara. Sabah 11de gel diyor gidiyorum başka arabayı almış 1 saate biter diyor , sonra iş uzar diyor yarın gel sen diyor. Kibar , iyi niyetli , sessiz olduğumuz için mi bu böyle yahu? Allah düşmanımı düşürmesin sanayiye. 20 dakikalik iş... Yordunuz.. Yer İzmit. |
Sanayi ustaları neden bu kadar egolu?
-
-
Sanayide hızlı iş yaptırmak istiyorsan sabah erken gideceksin. Gün içine kaldın mı iş uzar.
-
ustayla konuşmasını bilmek gerek. önce muhabbet edeceksin, sonra aracı soracaksın. çok suratsız ustalar da gördüm ama birkaç görüşme sonrası ahbap olduk. ondan sonra zaten daha ilgili olmaya başlıyorlar.
-
Ustalar kibar insanları beyaz yakalı çalışanları vs sevmez genelde. Ne yaparsan yap bir yerden takarlar ama vakitten ama fiyattan -
Müşteri çok o yüzden bir yerleri kalkıyor.
Git gide usta sayısı azalıyor, araçlar çoğalıyor. Haliyle günde adamın kapısına 20 araba gelince bir yerleri kalkıyor. -
2 katı vereceğiz yetkili servise gideceğiz yapacak hiçbir şeyimiz yok. -
Yıllarca ustası az araca bindim, o kaprisleri en iyi ben bilirim. Sonunda aracın ustası oldum çıktım.
-
Ustaların egolu olmasından şikayetçi değilim ama Usta olup dükkanı olupta hiçbişeyi bilmemesi yanlış adımlarla arabayı tamir etmeye çalışan sözde ustalardan şikayetçiyim.
İstediği egoyu yapsın ama arabamda bi arıza olduğunda komplike etmeden direk nokta atışı şu şu yapılacak şunlar tanıtılcak adapte edilecek sonra işlemin tamam desin canımı yesin.
Adblue arızama "adblueda bi sorun vardır sökülüp bakılması lazım" diyen ustadan ayrılıp başka bi ustaya götürdüm meğerse doldurulan adbluenun odisle sistemde tanıtımı yapılması lazımmış keza tanıtımı yaptım 150 km sonra arıza gitti -
Inanin bana cok ciddi bir ariza degilse siz de yapabilirsiniz. Cok ucuza kacmak istiyorsaniz yetkili servise gidin saatlik ucret 150 tl. Hasar tespiti yaptirin, gerekli parcayi alin kendiniz takin. Ustalara onlerinde egilmeye gerek yok. -
Sadece sanayi ustaları ile alakası yok bu durumun. Ülkedeki tüm esnaf ve ticaret yapanlar böyle.
Eğer bitarafları oynamaya başladığı an ayar vermezsen sonuç hep aynı olur.
Evimin terasını kapatıyorum, sonlara doğru az bir işi kaldı terasın onlar çalışırken de ben devamlı başlarındayım işi doğru düzgün yapsınlar diye; neyse ustayla belirli bir günde sözleştik o gün geldi aradı beni yan yattı çamura battı muhabbeti gelemicem diyor yani. Başka bir gün için 2.kez sözleştik yine aynısını yaptı.. 3.kez sözleştik o günde ekince sabah bir telefon konuşması yaptım bununla dükkanına gitmeme gerek kalmadı öğleden sonra uçarak geldi. Gelince de diyor ki "abi çok kırıldım olayın bu noktaya gelmesine, bu muhabbetlere hiç gerek yoktu." Adamın yüzüne söyledim demekki sen bundan anlıyormuşsun diye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escanor_ -- 30 Ağustos 2022; 15:32:27 > -
Aks körüğü degiscek hocam :/ basit ama yer yok
-
Peki hocam hiç bu şekilde ekildiniz mi? Randevu saatinde gittim başka araba almış. Acaba sadece benim mi başıma geliyor silik tip olduğumdan?
-
Ben o şekilde ekilmedim de çok kazık yedim. Adam 2015 senesinde 80 liralık işe 300 lira alacağı için ekmiyordu beni.
-
İkamet ettiğim şehirde sanayide iş yerleri yeterince geniş olmadığı için kaldırıma park etmeyen araç yok. Şehrin sanayisi artan nüfus yüzünden artık yetmiyor. Bunu herkes biliyor. Bir gün sokak çok sıkışık olduğu için ön tekeri kaldırıma çıkarıp, çapraz park ettim. Bir sonraki iş yerine bir şey sordum, iki dk aralamadı aracın başına geldim, hemen oradan ayrılacağım. Oradan bir usta çıktı elinde bir parça var. Beni gördü, başkası olsa ön camdan parçalamaya başlayacaktım dedi. Nedenini sordum daha da sinirlendi. Dükkanın önüne park edemezmişiz. Sokak o kadar yoğun ki benim arabama neden taktı anlayamadım. Önü arkası her yer araç dolu. Hala söylenmeye devam ediyor. Üstüne laf söylesem en az on kişi hazır kıta bana bakıyor ve dalmayı bekliyor. Sağ duyulu davranarak suyuna gittim. Cahil ile... neyse... Sonuç yok. Aynı dükkanın hem sağındaki hem solundaki ustalara bir kaç defa daha gelip gittim. Aracıma zarar vermek isteyen şahıs zaten mimliymiş. Konuşarak anlaşmak mümkün değil!
Şunu net anladım. Eğer iş yerine düşündüklerinden daha çok araç gelirse bazı ustalar keyfi davranıyor. Çoğu zaman kendisi hiç ilgilenmiyor. İş kalfadan çırağa kadar düşüyor, o da ne kadar yaparsa işte... Çıraklar doğal olarak daha dikkatsiz oluyor. Bir kaç defa kaportaya zarar vermemesi için kendim aletlere müdahale ettim.
-
Cahil adam egolu olur. Genelleme olmasın ama memlekette kafası çalışmayan çocuk sanayiye verilir, ustamsı birşeyler olur işte.
-
Sevgili kardeşim, aracın markasına göre bulunduğun yerde profesyonel iş yapan özel servis yoksa, 3 Kuruş fazla para ver yetkili servise git, Abuk subuk zır cahil ustalara gidip hem madden, hem de manen zarar görme. Örnek vereyim yanım da çalışan çok sevdiğim bir işçim (Asgari ücretle çalışan), Marş basmayan Peugeot 207 aracını, tamirciye götürmüş, tamirci aracın motoru bitik diye bu arkadaşı ikna edip 12.000 TL ye Motor yapıyor, Motor yapıldıktan sonra aracı çalıştıramıyorlar, sigorta tablosu değişiyor, yine olmayınca beyin değişiyor. Oysa ki aracın tek problemi Akü iken, yanlışlıkla ters bağlantı sonucu araç kısa devre yaparak beyin yakıyor. Yani ortalama 500 TL Akü değişimi ile çözülecek sorun, bu garibana 20.000 TL ye mal oldu. Kavga döğüş ne yaptıysa olmadı, maalesef bir şey ispatlayamadı.
Yetkili servisin 1500 TL dediği bakımı, 300 TL ye yaptırdım diyen bir çok süper zekalıyla karşılaşırsın, kendilerini çok uyanık zannederler. Dandik yağlarla, kalitesiz çakma filtrelerle 300 TL ye yaptırdığı bakımı, bakım zannederler, buna itiraz edecek arkadaşlar için küçük bir karşılaştırma. Sahibi olduğum 2019 Model Dacia Duster 1.0 Tce aracımın 2. Yıl bakımı yetkili servis de 917 TL tuttu, ben bunu aynı kalite de malzemelerle dışarıda yaptırsam bakalım ne olacaktı???
Servisin Kullandığı yağ Elf Evolution 900 SXR 05 40 5 Litre : 299 TL
Hava Filtresi dışarıda en kaliteli Mann Filtre C 27 030 Kodlu : 137 TL
Yağ Filtresi Mann marka HU 10 0002 z Kodlu : 79 TL
Polen Filtresi Mann marka CU 22 011 Kodlu : 115 TL
Toplam : 630 TL (Bu fiyatın üstüne, servisin fazladan yaptığı Yağ tapası, cam suyu, motor temizleme, araç yıkama falan yok)
Ne kadar işçilik ödemişim 287 TL, dışarıda ne kadar ödeyecektim en az 100 TL. Yani 187 TL fazla ödemişim buna karşılık, tam vaktinde aracımı aldım, tertemiz bir ortam da çayımı kahvemi içerken, sinirlerim yıpranmadan aracımı teslim aldım. Kafam da "Acaba doğru yağı kullandılar mı, acaba Filtreler çakma mı, acaba yanlış bir şey olursa muhatap bulunur mu" soruları yok. Bilmem anlatabildim mi?
-
Özel servisler bu açıdan çok daha iyi seviyede. Adamlar en azından yıllarca yetkili servis kültürü almış oluyor.
-
-
Bizzat benim dayı oğlunun özel servisi var, ben bile çoğu zaman başka yere kaçmak zorunda kalıyorum, tanıdıkla iş yaptırmak daha zor, araba bırakıyorum yarım depo geri alıyorum, araba bırakıyorum, market alışverişine servislik yapıyor, araba bırakıyorum 1 saatlik iş 1 gün sürüyor gibi :)
-
bizdeki ustaların yarısı iş bilmediğini saklamak için yarısı da zaten bilmediği için egolu.
"usta usta, severim usta usta, ne düşünüyon bu hususta" de bi dahakine hemen yaparsa işini gerçekten ustadır.
Müşteri çok o yüzden bir yerleri kalkıyor.
Git gide usta sayısı azalıyor, araçlar çoğalıyor. Haliyle günde adamın kapısına 20 araba gelince bir yerleri kalkıyor. |
Sevgili kardeşim, aracın markasına göre bulunduğun yerde profesyonel iş yapan özel servis yoksa, 3 Kuruş fazla para ver yetkili servise git, Abuk subuk zır cahil ustalara gidip hem madden, hem de manen zarar görme. Örnek vereyim yanım da çalışan çok sevdiğim bir işçim (Asgari ücretle çalışan), Marş basmayan Peugeot 207 aracını, tamirciye götürmüş, tamirci aracın motoru bitik diye bu arkadaşı ikna edip 12.000 TL ye Motor yapıyor, Motor yapıldıktan sonra aracı çalıştıramıyorlar, sigorta tablosu değişiyor, yine olmayınca beyin değişiyor. Oysa ki aracın tek problemi Akü iken, yanlışlıkla ters bağlantı sonucu araç kısa devre yaparak beyin yakıyor. Yani ortalama 500 TL Akü değişimi ile çözülecek sorun, bu garibana 20.000 TL ye mal oldu. Kavga döğüş ne yaptıysa olmadı, maalesef bir şey ispatlayamadı. Yetkili servisin 1500 TL dediği bakımı, 300 TL ye yaptırdım diyen bir çok süper zekalıyla karşılaşırsın, kendilerini çok uyanık zannederler. Dandik yağlarla, kalitesiz çakma filtrelerle 300 TL ye yaptırdığı bakımı, bakım zannederler, buna itiraz edecek arkadaşlar için küçük bir karşılaştırma. Sahibi olduğum 2019 Model Dacia Duster 1.0 Tce aracımın 2. Yıl bakımı yetkili servis de 917 TL tuttu, ben bunu aynı kalite de malzemelerle dışarıda yaptırsam bakalım ne olacaktı??? Servisin Kullandığı yağ Elf Evolution 900 SXR 05 40 5 Litre : 299 TL Hava Filtresi dışarıda en kaliteli Mann Filtre C 27 030 Kodlu : 137 TL Yağ Filtresi Mann marka HU 10 0002 z Kodlu : 79 TL Polen Filtresi Mann marka CU 22 011 Kodlu : 115 TL Toplam : 630 TL (Bu fiyatın üstüne, servisin fazladan yaptığı Yağ tapası, cam suyu, motor temizleme, araç yıkama falan yok) Ne kadar işçilik ödemişim 287 TL, dışarıda ne kadar ödeyecektim en az 100 TL. Yani 187 TL fazla ödemişim buna karşılık, tam vaktinde aracımı aldım, tertemiz bir ortam da çayımı kahvemi içerken, sinirlerim yıpranmadan aracımı teslim aldım. Kafam da "Acaba doğru yağı kullandılar mı, acaba Filtreler çakma mı, acaba yanlış bir şey olursa muhatap bulunur mu" soruları yok. Bilmem anlatabildim mi? |
Cahil adam egolu olur. Genelleme olmasın ama memlekette kafası çalışmayan çocuk sanayiye verilir, ustamsı birşeyler olur işte. |
Ustalar kibar insanları beyaz yakalı çalışanları vs sevmez genelde. Ne yaparsan yap bir yerden takarlar ama vakitten ama fiyattan
|
Sadece sanayi ustaları ile alakası yok bu durumun. Ülkedeki tüm esnaf ve ticaret yapanlar böyle.
Eğer bitarafları oynamaya başladığı an ayar vermezsen sonuç hep aynı olur. Evimin terasını kapatıyorum, sonlara doğru az bir işi kaldı terasın onlar çalışırken de ben devamlı başlarındayım işi doğru düzgün yapsınlar diye; neyse ustayla belirli bir günde sözleştik o gün geldi aradı beni yan yattı çamura battı muhabbeti gelemicem diyor yani. Başka bir gün için 2.kez sözleştik yine aynısını yaptı.. 3.kez sözleştik o günde ekince sabah bir telefon konuşması yaptım bununla dükkanına gitmeme gerek kalmadı öğleden sonra uçarak geldi. Gelince de diyor ki "abi çok kırıldım olayın bu noktaya gelmesine, bu muhabbetlere hiç gerek yoktu." Adamın yüzüne söyledim demekki sen bundan anlıyormuşsun diye. |
servisin 1700 lira istediğ. 30 bin bakımını mazot filtresi yağ ve filtresi polen ve hava filtresi şeklinde ben 400 liraya kendim yaptım.liki 5.30 yağ kullandım mazot filtrem orjinaldi diğerleri normal piyasa ürünü filtreler. zeka seviyemi bilmemekle beraber kullandığım tüm araçlar için bakım öğrenme hobim hep açık ve yeni şeyler katıyorum bilgi dağarcığıma. fren balatasını değiştirdim mesela,diski torna etdirdim yeni gibi.. |
Ben o şekilde ekilmedim de çok kazık yedim. Adam 2015 senesinde 80 liralık işe 300 lira alacağı için ekmiyordu beni. |
Sanayide çırak olması gereken çocuklar ite kaka zorla abidik gubidik üniversitelerde okutulursa olacağı bu.
Yeni usta yetişmiyor, mevcut ustalara elimiz mahkum, totomuz gardiyan. |
Benzer içerikler
- en iyi pasta cila markası
- motora segman atmak fiyatı 2024
- kilitli kalan bagaj nasıl açılır
- citroen c3 1.2 puretech yorum
- balatalardan koku gelmesi
- tesla şarj ücreti
- peugeot e 208 fiyat
- taigo bagaj hacmi
- passat pro
- renault 2024 modelleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X