Şimdi Ara

Detaylı temizlik işi yapanlar hangi malzemeleri kullanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
5
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde 3 tane araç var. Garajımda müsait.
    Araçları kendim yıkarım hep. İc/dış detayli temizlik yapayım diyorum ama daha önce sadece pasta cila yaptim pek bilgim yok.
    Dışarıda yaptırsam 3 araç icin en az 500 lira gidecek.
    Hangi malzemeleri almami önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetuEs -- 24 Kasım 2023; 13:47:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Merhaba;

Eğer bu işe hiç başlamadıysanız kesinlikle girmenizi tavsiye etmem, bağımlılık yapan ve vakit kaybına neden olan bir hadise.

İş işten geçti artık diyorsanız yapacak pek bir şey kalmamış demektir. Araç modellerine göre özel ürünler var (Swisswax Zuffenhausen gibi) ama orta-üst segmentte standart ürünler arıyorsanız benim sıralamam şöyle

Pasta için Koch Chemie pasta ve keçeler

Kil araca göre değişmekle beraber genelde Valet Pro Mavi Kil

Makine olarak Rupes LHR21 kullanıyorum

Yıkama makinesinde Karcher K7 FC, süpürge ve vakum makinesi olarak Karcher WD3 kullanıyorum

İç halı temizliğinde Valet Pro Carpet Cleaner
    Deri temizliğinde Colourlock Hafif Deri Temizleyici

Kapı kolu ve iç plastik aksamlarda ben pek parlak görüntü sevmediğim için Autofinesse Verso kullanıyorum

Lastik temizleyici olarak Gyeon Tire Cleaner

Ön yıkama köpüğünü araç çok kirliyse uyguluyorum ve waxlı araçlarda Valet Pro Citrus, seramik kaplamalı araçlarda Atas DLS150 kullanıyorum

Jant temizliğinde her 4 yıkamada bir kez iğrenç kokulu Valet Pro Dragons Breath kullanıyorum ama çok dikkatli kullanmak gerek, sıcak janta uyguladıgınızda direk kuruyup leke bırakır hatta jant boyasını soldurabilir. En güzeli sprey ile Dragon’s Breaht’i sıktıktan sonra üzerine ön yıkama köpüğü uygulanıp fırçayla detaylandırılması hemen sonrasında ise vakit kaybetmeden durulanmasıdır. Yalnız her jant için tek tek bu işlemi yapın ilacın kurumasına asla izin vermeyin.

Yıkama yaparken çift kova yaparım Gyeon Bathe+ seramikli şampuan veya Zymöl kullanıyorum eldiven olarak yine Gyeon eldiven kullanmaktayım

Hızlı cilada hem zamandan tasarruf, hem su iticilik, hem de toz tutmaması gibi nedenlerden dolayı Gyeon Wet Coat kullanıyorum.

Kurulama bezi olarak Gyeon Silk Dryer keyifli bir bez genelde onu kullansam da arada Auto Finesse Aqua Deluxe XL kullanıyorum. Yalniz Auto Finesse bir süre sonra kalıntı bırakabiliyor, bu bezlerin güzelliği bir aracı tam olarak bezi hiç sıkmadan silebiliyor olmanız lakin handikap noktası aynı gün birden fazla araç yıkayacaksanız bezler çok kalın olduğu için sıkarak suyunu akıtmanız imkansız. Eğer profesyonel bir bez isterseniz spark marka güderi bezler ilk kullanım için kaynatıldıktan sonra çok güzel iş çıkarıyor ve 3 arabayı da arka arkaya bu bezle silebilirsiniz.

Camlar için Auto Finesse Crystal tavsiye ederim her ne kadar ipa koksa da gerçekten en kötü bezle dâhi leke bırakmıyor. Bez demişken camlar için Valet Pro Glass Cloth çok başarılı bence.

Lastik parlatıcı olarak Autofinesse Satin kullanıyorum çok güzel mat bir görüntüsü var adından da anlaşıldığı gibi saten bir görüntü oluşuyor lastiklerde, uygulamasını ped ile yapmak gerekli ürün jel kıvamında olduğu için.

Wax olarak eskiden zymöl’ün nerdeyse tum urunlerini kullanırdım, son dönemlerde Auto Finesse Desire ve Swisswax ürünleri kullanıyorum. Wax’ı uyguladıktan sonra silmek için ise Bim’de satılan paket bezler en iyisi.

Seramik konusunda uzun yıllar G-Techniq Crystal Black Serum kullandım, bu seramigin tek sorunu araçta sonradan boyanan parça var ise ve bu boya su bazlı (Glasürit, Standox vs) bir boya değil de tiner bazlı bir boyaysa seramik boyayı kaldırıyor. Son dönemlerde IGL Kenzo kullanmaya başladım, G-Techniq’e göre parlaması daha başarılı ama tedarik olayı ikisinde de çok sıkıntılı sadece kendilerine ait eğitim sertifikası olan uygulama merkezlerine satış yapıyorlar ben de oralardan alıyorum.

Bir kaç aydır PPF korumaya kafayı taktım şu sıralar Protekt ve Lacuna Maximum markalı ürünler çok övülüyor, geçen ay sıfır kilometre bir 5 serisi almıştım bu araca Lacuna Maximum PPF yaptırdım ama kalitesini ve geçerli bir ürün olup olmadığını zaman gösterecek

Bu arada Carpro ürünlerinin hiç birini tavsiye etmiyorum, aldığım her ürün fiyat/performans kıstasında sınıfta kaldı.

Edit:
    Uygun fiyatlı olsun bu kadar para vermek istemiyorum derseniz, yerli ürünleri kullanabilirsiniz talep edilirse bu konuda da destek olabilirim.
  • valla 3 aracı 500 e yaptırma sansım olsa elimi sürersem namertim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

valla 3 aracı 500 e yaptırma sansım olsa elimi sürersem namertim.

5000 yazacaktim 1 sıfır eksik koymuşum. 3 arac var diyince 5000 olur dedi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aslında sonax veya würthün genel bir temizleyicisi alıp bezle etrafı silsen birde süpürge ile süpürsen yeter ama ben kafayı kırdım en ufak detayına kadar yapıcam dersen koltuk için sulu süpürge ve genel içerisi için buhar makinesi lazım. Standart süpürge ve genel temizleyici her türlü kullanacaksın zaten. Profesyonel yapanlar koltukları falan söküyor. Uzar gider yani...

• Mesaj atarsanız yardımcı olabilirim. İzmir'de ikamet ediyorsanız iş yerime de beklerim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karcher K7 araç yıkama makinası (bütceye göre k5 / k3)

autoglym polar blaster köpük tabancası.

autoglym polar blast köpük

valetpro da kullanabilirsin.

yine valetpro nun kurulama bezlerinden almalısın.

• Bir tane ıslak-kuru elektrikli süpürge al..Çiçek gibi yaparsın.
    Ben Fantom almıştım yerli. Canavar gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • detaylı temizlik. detailing bi derya deniz. bulaşmamak lazım aslında. ama garaj varsa yer müsait se birde 3 tane araç varsa. güzel olur.

detailing olayına bu sitede yaptığım aramalar sonucu giriştim. bir sürü şey aldım. alet edevat. havlu bez makine vs. YouTube da bir sürü kanal var hemde türkçe hatta seri şeklinde anlatanda var hemde bir tane değil.

onlara biraz bakarsan devamı gelir.

çok malzeme var. ben baya almışım hala bitiremedim. yeni ne alınır ve iyidir bakmak lazım. güncel piyasayı incelemek lazım.

• detailing bir hastalık, bütçe de varsa insan aç gibi saldırıyor bende bir ara iki yıllık temizlik malzemesi vardı.

Valetpro ürünlerini çok kullandım. Konsantre olanlar bayağı verimli. Özellikle citrus pre wash diye bir ürünü var farklı oranda karıştırarak hem ön yıkama köpüğü hem plastik aksam hem de döşemeleri temizleyebiliyorsunuz. Buradan başlamanızı tavsiye ederim.

Cam silme için bile acayip ürünler var derya deniz resmen.

• Merhaba;

Eğer bu işe hiç başlamadıysanız kesinlikle girmenizi tavsiye etmem, bağımlılık yapan ve vakit kaybına neden olan bir hadise.

İş işten geçti artık diyorsanız yapacak pek bir şey kalmamış demektir. Araç modellerine göre özel ürünler var (Swisswax Zuffenhausen gibi) ama orta-üst segmentte standart ürünler arıyorsanız benim sıralamam şöyle

Pasta için Koch Chemie pasta ve keçeler

Kil araca göre değişmekle beraber genelde Valet Pro Mavi Kil

Makine olarak Rupes LHR21 kullanıyorum

Yıkama makinesinde Karcher K7 FC, süpürge ve vakum makinesi olarak Karcher WD3 kullanıyorum

İç halı temizliğinde Valet Pro Carpet Cleaner
    Deri temizliğinde Colourlock Hafif Deri Temizleyici

Kapı kolu ve iç plastik aksamlarda ben pek parlak görüntü sevmediğim için Autofinesse Verso kullanıyorum

Lastik temizleyici olarak Gyeon Tire Cleaner

Ön yıkama köpüğünü araç çok kirliyse uyguluyorum ve waxlı araçlarda Valet Pro Citrus, seramik kaplamalı araçlarda Atas DLS150 kullanıyorum

Jant temizliğinde her 4 yıkamada bir kez iğrenç kokulu Valet Pro Dragons Breath kullanıyorum ama çok dikkatli kullanmak gerek, sıcak janta uyguladıgınızda direk kuruyup leke bırakır hatta jant boyasını soldurabilir. En güzeli sprey ile Dragon’s Breaht’i sıktıktan sonra üzerine ön yıkama köpüğü uygulanıp fırçayla detaylandırılması hemen sonrasında ise vakit kaybetmeden durulanmasıdır. Yalnız her jant için tek tek bu işlemi yapın ilacın kurumasına asla izin vermeyin.

Yıkama yaparken çift kova yaparım Gyeon Bathe+ seramikli şampuan veya Zymöl kullanıyorum eldiven olarak yine Gyeon eldiven kullanmaktayım

Hızlı cilada hem zamandan tasarruf, hem su iticilik, hem de toz tutmaması gibi nedenlerden dolayı Gyeon Wet Coat kullanıyorum.

Kurulama bezi olarak Gyeon Silk Dryer keyifli bir bez genelde onu kullansam da arada Auto Finesse Aqua Deluxe XL kullanıyorum. Yalniz Auto Finesse bir süre sonra kalıntı bırakabiliyor, bu bezlerin güzelliği bir aracı tam olarak bezi hiç sıkmadan silebiliyor olmanız lakin handikap noktası aynı gün birden fazla araç yıkayacaksanız bezler çok kalın olduğu için sıkarak suyunu akıtmanız imkansız. Eğer profesyonel bir bez isterseniz spark marka güderi bezler ilk kullanım için kaynatıldıktan sonra çok güzel iş çıkarıyor ve 3 arabayı da arka arkaya bu bezle silebilirsiniz.

Camlar için Auto Finesse Crystal tavsiye ederim her ne kadar ipa koksa da gerçekten en kötü bezle dâhi leke bırakmıyor. Bez demişken camlar için Valet Pro Glass Cloth çok başarılı bence.

Lastik parlatıcı olarak Autofinesse Satin kullanıyorum çok güzel mat bir görüntüsü var adından da anlaşıldığı gibi saten bir görüntü oluşuyor lastiklerde, uygulamasını ped ile yapmak gerekli ürün jel kıvamında olduğu için.

Wax olarak eskiden zymöl’ün nerdeyse tum urunlerini kullanırdım, son dönemlerde Auto Finesse Desire ve Swisswax ürünleri kullanıyorum. Wax’ı uyguladıktan sonra silmek için ise Bim’de satılan paket bezler en iyisi.

Seramik konusunda uzun yıllar G-Techniq Crystal Black Serum kullandım, bu seramigin tek sorunu araçta sonradan boyanan parça var ise ve bu boya su bazlı (Glasürit, Standox vs) bir boya değil de tiner bazlı bir boyaysa seramik boyayı kaldırıyor. Son dönemlerde IGL Kenzo kullanmaya başladım, G-Techniq’e göre parlaması daha başarılı ama tedarik olayı ikisinde de çok sıkıntılı sadece kendilerine ait eğitim sertifikası olan uygulama merkezlerine satış yapıyorlar ben de oralardan alıyorum.

Bir kaç aydır PPF korumaya kafayı taktım şu sıralar Protekt ve Lacuna Maximum markalı ürünler çok övülüyor, geçen ay sıfır kilometre bir 5 serisi almıştım bu araca Lacuna Maximum PPF yaptırdım ama kalitesini ve geçerli bir ürün olup olmadığını zaman gösterecek

Bu arada Carpro ürünlerinin hiç birini tavsiye etmiyorum, aldığım her ürün fiyat/performans kıstasında sınıfta kaldı.

Edit:
    Uygun fiyatlı olsun bu kadar para vermek istemiyorum derseniz, yerli ürünleri kullanabilirsiniz talep edilirse bu konuda da destek olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 25 Kasım 2023; 2:33:52 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.