Şimdi Ara

sahibinden de dolandırıldım (7700k ve 1080ti) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
1
Favori
26.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: black_67

G. G daki mağazalar şirket vergi yükümlüsü

Sahibinden de herkes get li satış yapabilir.

Bunların hepsini geçtim ama get güvenlidir demek yanlıştır. Biraz daha güvenlidir direk havale yapmadan

Ayrıca bizim toplumun inanılmaz bir ahlak çöküşü var tüm sistemleri alt etmeyi başarır güvenli hiçbirşey yok
    gg.da 2. el satış yapmak için mutlak mağazan olması gerekmiyor ,tek tük satışlarda vergi aradıklarını da zannetmem ,tabi şikayet olursa ne yapılıyor bilmiyorum

bir sürü kişisel satışlar var gg.da

bildiğim kadarıyla gg. firması da ,sahibinden firması da aldığı komisyona bakıyor ,vergi vs. sorumluluğunu satıcı ve alıcıya yüklüyor

get biraz daha güvenli değil ,tam güvenlidir
    ürünü satıcı göndermezse para iadesi alırsın yada üründe sorun varsa iade edersin

havale ise hiçbir güvenliği olmayan bir sistemdir ,kendi isteğinizle gönderdiğiniz için en fazla savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz
    tabi suç duyurusunda bulununca paranı alacağının bir garantisi yoktur ,çünkü bu işi yapanlar paraları anında yok ederler
    mahkeme suçlu bulursa kısa bir hapis yatıp çıkarlar

bu konuda en zayıf nokta cezaların çok düşük olması nedeniyle ,caydırıcılık olmaması

dolandırıcılık sadece günümüzde olan bir iş değil ,zamanında boğaz köprüsünü bile satan adam var :)
    lakin internet çıktığından beri dolandırıcılık suçları da çok fazlalaştı

• quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

zamanında 7700K sıfır hiç kutusu açılmamış yurt dışı ürünü satarken dolandırıcıların açtığı fake ilanları referans gösterip fiyat kırdırmaya kalkanlar geldi aklıma nedense
    1150 den sonra forumda 20 30 adet kadar 6700k ve 6600k satip islemcilerin yamuklugu muabbetleri cikinca bir daha asla tucari amacki 11xx socket cpu satmadim.

Bu surecte sahsin 550tl lik 6700k ilanlarini atip 11xxtl yazdigim ilana 500 e verrisen alayim diyen adamlar yuzunden mesaj ozelligini kapayip forumlarda direk block tusunu kullanmak zorunda kaldim.

O manevrayi yapan ahlaksizlar da 550tl lik adamin dolandirici oldugunu vok iyi biliyordu.

Ulkede ticaret yapacaksaniz ya firildak yada peygamber olacaksiniz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    G.g vergu mukllefi olmayan ozel kisilerin satis yapmasini engelleyecek ti fakat daha uygulamaya konmadan iptal edip ustune ustluk birde herkesin 10 adrt ucretsiz ilan bakiyelerini sifirladi.

Bu siteler felecek paraya bakar.

Devlet sart kosmazsa eski tas eski hamam.

demek hala aynı tas aynı hamam işi devam ediyor
    ama millet o zaman bayağı korkmuştu :)

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

bir aralar gg. gibi yerlerde 2. el satış yapanlara vergi cezası gelecek diye bayağı ayyuka çıkmıştı ama sonrasında hiç duymadık
    demek hala aynı tas aynı hamam işi devam ediyor
    ama millet o zaman bayağı korkmuştu :)
    son yıllarda içerisi daha rahat olduğundan benim gibiler tam o süreçte satışlarını arttırdılar..
  • 3 sene önce sahibinden 100tl ye 1tb hdd almışdım kargo gelince içi boş hdd kutusu oldunu fark ettim hemen aradım yanlişlık olmş falan siz geri gönderin biz doğru ürünü gönderelim diye geri yolladım boş hdd yi aradan bi hafta geçti ne kargo geldi nede cep numarasına ulaşılabiliyordu. Dolandırıldımı anlayınca açık adresine gideyim dedim git gel masraf 100tl yi geçiyor die beddua edip boşvermişdim. Böyleleri çok adresine numarasına güvenmeyin o günden sonra sahibindenden alışveriş yapmayı kestim üç kuruş fazla olsun gidin mağzadan güvenli sitelerden alışveriş yapın. Ne yazıkki sahibindende çok çakal kaynıyor geçmiş olsun..

Fenerbahçe
  • ermanozgen kullanıcısına yanıt
    Hocam peki bir satıcı olarak düşünürsek GET'in kandırmacası var mıdır? Yani bir çok kişiden müşteri GET ile alıyor kutuya farklı bir şey koyup iade ediyor, Parasını geri alıyor diye duydum. Bu tarz şeylerde GET'in çözümü nedir?

Orijinalden alıntı: Amedra

Yeni dolandırıcı hesabı budur dikkat ediniz:https://www.sahibinden.com/arama?userId=aJzW5ijEex0AOOYQo-pe9Dw

Aha bu , gecen gün gördüm ilanlar aynı ama şehir Rize yazıyordu tel no yoktu , 7700k için mesaj attım neden get yok dedim yarın ödemem var dedi yarın dediği pazar günüydü daha yazmadım zaten

• Birisini dolandırmak tabi ki şerefsizlik ama birinin malınıda acizliğinden faydalanıp çok düşük fiyatlara almak o nedir bilemem artık

Geçmiş olsun

PSN Oyunlarında Alışveriş Yaptıklarım : SasabtrmS - MikeMİller - OitmistTR-Uncy-microbic
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

gg.da 2. el satış yapmak için mutlak mağazan olması gerekmiyor ,tek tük satışlarda vergi aradıklarını da zannetmem ,tabi şikayet olursa ne yapılıyor bilmiyorum

bir sürü kişisel satışlar var gg.da

bildiğim kadarıyla gg. firması da ,sahibinden firması da aldığı komisyona bakıyor ,vergi vs. sorumluluğunu satıcı ve alıcıya yüklüyor

get biraz daha güvenli değil ,tam güvenlidir
    ürünü satıcı göndermezse para iadesi alırsın yada üründe sorun varsa iade edersin

havale ise hiçbir güvenliği olmayan bir sistemdir ,kendi isteğinizle gönderdiğiniz için en fazla savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz
    tabi suç duyurusunda bulununca paranı alacağının bir garantisi yoktur ,çünkü bu işi yapanlar paraları anında yok ederler
    mahkeme suçlu bulursa kısa bir hapis yatıp çıkarlar

bu konuda en zayıf nokta cezaların çok düşük olması nedeniyle ,caydırıcılık olmaması

dolandırıcılık sadece günümüzde olan bir iş değil ,zamanında boğaz köprüsünü bile satan adam var :)
    lakin internet çıktığından beri dolandırıcılık suçları da çok fazlalaştı

Alıntıları Göster
    ee kısa bir hapis yatınca sicile işleniyor kart hesapları bloke olmuyor mu? çıktıktan sonra tekrar bankadan kendi ismiyle hesap nasıl açacak. hadi açtı diyelim ikinci aynı suçtan bu sefer yatacağı suç yıllar sürebilir ve tekrar bankadan hesap açması bu sefer zor. ayrıca kurumsal bir firmada mümkünü yok çalışamaz.
    bence herkes uğraşıp savcılığa başvurmuyor bence. herkes başvursa içerde kaldığı süre çok fazla olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Wampire^^

Hocam peki bir satıcı olarak düşünürsek GET'in kandırmacası var mıdır? Yani bir çok kişiden müşteri GET ile alıyor kutuya farklı bir şey koyup iade ediyor, Parasını geri alıyor diye duydum. Bu tarz şeylerde GET'in çözümü nedir?
    ürünü göndermeden. videosunu çekip. tabi kargoya sisteme giriliş tarihi ve saati ile birlikte videonun da tarihi saati aynı olması gerekiyor. ve en azından oradaki yetkili birine şu ürünü gönderiyorum en azından şahitin olur. diğer türlü adam sana boş kutu gönderir. ve nasıl kanıtlayacaksın bu biraz zor gibi.
    çünkü soruyorlar neden iade ediyorsunuz ,kutu içeriği nedir vs. (garanti belgesini bile arayan çalışana rastladım)

ama yapan nasıl yapıyorlar onu anlayamıyorum ,bize yaptıkları uygulamayı onlara yapsalar, sizce kutuya ilgisiz ürün koyup göndermeleri mümkün olur mu ?

ayrıca buna benzer durum gg. için niye söylenmiyor da ,sahibinden olunca söyleniyor ? (sistem benzer olduğu halde)
    çünkü bu forumdaki çoğu kişi sahibinden üzerinden satış yapıyor :)
    ve kendi emniyetini ,alıcının emniyetinin üstünde görüyor

Elektronik bir şeyi kolay kolay ederinden çok ucuza alamazsınız.

Bunu bilmeniz lazımdı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: serserim06

Elden ürün alın kardeşim elden ben hayatta yaşadığım şehir dışından şahıstan ürün almam. Belli başlı firmalardan gözü kapalı al. Ama dolandırıcı kaynıyor ortalık biraz mantık 1080 zaten 2800 altındaysa bak sadece 1080 elden de almam sıkıntı vardır en basitinden..
    Aynen öyle 2 sene oluyor forumdan araba parçası alacaktım havale yapmaya güvenemediğim için 10 lira daha fazla verdim gittigidiyordan sipariş ettim çok şükür iki senedirde sıkıntısız kullanıyorum.

• Kardeşim geçmiş olsun. İnsan nefsine yenik düşüp böyle hatalar yapabiliyor. Bu hata tabi geçim derdiyle o anki psikolojisi ve dolayısı ile karar verdiği düşünceyle alakalı. Her şeyde bir hayır vardır. Belki takip etmişsindir forumda bir "Technosistem.com" dolandırıcılığı oldu. Ben de bunların mağdurlarından biriydim. İnsan başına gelmeyince anlamıyor maalesef. Şu anda bizim gibi tecrübe sahibi oldun ve paranın nasıl kazanıldığının bizden en az 2 katı kadar daha iyi anladın. Tekrar geçmiş olsun ve hayat mücadelende başarılar

En sevdiğim sözlerden biridir; "Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProsesMuhendisi -- 22 Mayıs 2018; 0:56:18 >
    Anakart: MSI B350 Tomahawk İşlemci: R5 3600 @4.2GHz Ekran kartı: Asus Dual Raedon RX 5500 XT EVO 8GB Bellek: Corsair Vengeance LPX 32GB 3200MHz (2x16GB) @2933 MHz Dahili hafıza: Crucial MX200 250GB SSD+WD 2TB 5400 RPM HDD Güç kaynağı: ASUS ROG STRIX 650W 80 PLUS GOLD Kasa: Zalman Z11 Plus HF1 (4 x 120mm Arctic F12 Silent Fan) - Monitör: LG 24MP59G (75 Hz-FreeSync) Soğutucu: Dark Freezer X124 (Fan; Be Quiet! Silent Wings 3)
  • telefon görüşmesi ses kaydı ne kadar yasal bilemem ama konuşmaları ve banka dekontunu site ilanını da delil göstererek nitelikli dolandırıcılıktan ceza mahkemelerinde dava açman lazım.

MSI G274QPF-QD-MSI MPG 110R-Corsair TX850M 850W 80+ GOLD-AMD Ryzen 7 5700X3D-Thermaltake TH240 - Corsair Vengeance PRO SL RGB 32GB (2x16) 3600Mhz Cl18-MSI MAG B550 TOMAHAWK - MSI RX 6900XT GAMING Z - Steelseries Arctis 7 Plus Wireless- Steelseries Apex 7 TKL-Steelseries Sensei TEN Ambidextrous - Steelseries QCK XL
  • bazılarının yorumları Nasrettin Hoca'yı hemen akla getiriyor
    "yahu hırsızın hiç mi suçu yok"

adam bir hata yapmış ve yaptığını söylüyor zaten ,sanki hepiniz kusursuzsunuz ve hiç tongaya düşmeyeceksiniz
    öyle bir an gelir ,çarpıldığını bile anlayamazsın ve ben bu hatayı nasıl yaptım diye dövünür durursunuz
    o nedenle konu açan kişiyi eleştirmeyi bırakıp ,varsa bildiğiniz onları söyleyip yardımcı olun
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.