Türktelekom Fiber Kurulum İçin Ekip Göndermiyor
Türknet ile vdsl internetimi Fibere taşımak için başvuruda bulundum. Yalnız Türknet TT altyapısını kullandığı için fiber kablo ve Obk kurulumunu TT teknik ekibi gelerek yapması gerekiyor. 10 iş günü oldu hala beni Türktelekon ekibinden kurulum için arayan soran yok.
Türknet destek ile iletişime geçtiğimde 3-4 kere Türktelekom ekiplerine bilgilendirme yapıldığını hatta 21.10.2025 tarihine kadar kurulumun tamamlanacağını söylemelerine rağmen ısrarla Türktelekom ekibi yönlendirilmiyor. İlla fiber çekimi için ttnet başvurusu mu yapmamız gerekiyor ? Engelli tarifesi kullanan bir birey olarak bu sürecin bu kadar uzaması cidden çok can sıkıcı duruma geldi. Nereye yazıcaz yada nasıl geri dönüş alabiliriz yardımcı olabilecek arkadaş çıkarsa çok sevinirim
VDSL paketten 100mbit Fibere Geçememe(TT Ekibi Gönderilmiyor)
Yaklaşık 6-7 senelik Türknet 100/20 Vdsl paketini kullaniyorum. Geçenlerde fibere geçmek için başvuruda bulundum. Belki gigafiber gelir o yuzden evde fiber hat çekilsin diye dusunuyordum.
7 iş günü içinde Türktelekom ekipleri gelicek ve fiber kabloyu cekecek dediler. Tahmin edin bugun kacinci iş günü oldu? Tabi ki 10. İş günü içerisindeyiz. İnternet hizmetimde bir problem yok bu arada. Kullanmaya devam ediyorum ama bu sefer 10 gundur kuruluma gelecekler diye evde surekli birilerini birakmaya calisiyoruz.
21.10.2025 saat 17.30a kadar sizinle iletisime gecilecek dediler ama ne arayan var ne soran. Turknetin Vdsl tarifesinden fibere geçmek isteyen arkadaşları uyarıyorum. Sakın böyle bir hata yapmayın. Özellikle Turktelekom gelip fiber kablo falan cekecekse hiç bulaşmayın
Turktelekom hicbir sekilde Türkneti sallamıyor cunku. İstanbulun gobeginde sözlerini gecirip bir ekip gondertemediler. Muhtemelen Turktelekom ekibi musteri Türknet olunca sallamıyor bunlari. Bunlarda OİM uzerinden sikayet olusturuncada surekli ayni seyleri yaziyorlar. Papagandan farklari yok. Aciliyeti bildirdik ve cok uzgunuz yazmaktan baska birsey bildikleri yok. Oim uzerinden yazmiycam bile. Turktelekom yada Superonlinea gecince gorsunler artik.
Bu tarz bir hatada bulunacak arkadaslara uyarim. Binada kimin alt yapisi varsa direk gidip o issye geciş başvurusu yapmak en güzeliymiş

Türknet VDSL'den Fibere Geçiş İşlemleri
Kullandığım 100/20 paketi fibere geçirmek için bugun bir başvuru yaptım. Yakın zamanda Vdsl'den Fibere geçen arkadaşlar varsa süreç hakkında bilgi verebilir mi? Alt yapı kablosunu TT ekipleri çekiyormuş sanırım. 10 katlı binada 8. katta oturuyorum. Bina eski bina ama teledünya kullandığımız için bodrum kattan her kata kablo kanalı ile televizyon için kablolar çekilmiş ve kablo kanalları ile kapatmışlardı. Hatta bizde abone olduğumuz için bizim evin içine gelen kabloda orda var. Asansör üzerinden kablo kanalı ile kapının üzerinden delip daire içine çekilmişti televizyon kabloları. Acaba TT ekipleri fiber içinde mi burayı kullanırlar?
Bir başka sorum fiber hat çekildikten sonra modem kurulumunu ekipler yapıyor sanırım. Bu kurulum sonrası aktivasyon gibi bir işlem oluyor mu yoksa internet hemen aktif oluyor mu? Vdsl modemimde internet hemen kesilecek mi? İnternetsiz kaldığım dönem olacak mı? Bu sorulara cevap alabilirsem çok sevinirim.
Son zamanlarda ki yükselişi ile trend olan Pi Coin 2019 yılından beri benim gibi kazım yapıp ama hesabı geç onaylanan arkadaşlar için kendi denediğim yöntemleri sizinle paylaşmak istedim
KYC onayı için benim gibi son 15 günde hesabına tekrar giriş yapmış arkadaşlar biraz sabırlı olduklarında hesapları 10 gün içinde onaylanıyor. Ama hala 5aydır KYC onayı bekleyen hesaplarında olduğu biliniyor. Şimdi adım adım KYC sistemini ve yöntemlerimi aktarıyım umarım yardımcı olurum
1.Adım : Pi Browser uygulamasını indirmek
2.Adım : Pi cüzdanımızı oluşturuyoruz. Bu adımda 24 kelimelik bir harf dizilimi veriyor. Bu harf dizilimini SS alıp silmemek üzere saklıyoruz. Bu adım çok önemli. Kayıp halinde yeni cüzdan oluşturmak ve pi coinleri yeni cüzdana aktarmak gerçekten sıkıntılı
3.Adım : Bir üstteki adımda oluşturulan cüzdan/wallet) adresimizin belli olduğu adım
4.Adım: Devredilebilir bakiyenizin bir kısmını kilitlemeyi taahhüt ettiğimiz bir adım
5.Adım : Hesap güvenliğini okuyup onayladığımız adım
6.Adım : Aktarılabilir Pi bakiyenizi Mainnet blok zincirine taşımak için gerekli olan token onayının okunması gereken adım
7. ADIM ***
KYC yani (İdenty Verification ) doğrulaması.
Herkesin en çok takıldığı ve uğraştığı bir adım olmuş. Öncelikle İsim bilgilerimizi ve adımızın yazılışını doğru bir şekilde girmemiz gerekiyor.
Kimlik kartımızın yada sürücü belgemizin fotoğraflarını okunabilir ve net bir şekilde yüklediğimizden emin oluyoruz.
Video çektiğimiz kısımda gözlük kullanıyorsak gelen ışığın gözümüzü kapatmadığına emin olacak bir açıda duruyoruz.
En son onaya gönderip bekliyoruz
----7. Adımda karşılaşılan sorunlar------
- 7. adıma tıkladığımızda ( KYC doğrulaması yoğun yada Sınıra ulaşıldı ) Hatası alıyorsanız

Çözüm : 1) Uygulamadan çıkış yapın ve tekrar deneyin. Olmazsa belli aralıklarla kontrol edin
2) Uygulamanın indirilmediği başka bir telefon üzerinden tekrar giriş yapıp o şekilde deneyin
3) Bluestacks uygulaması üzerinden bilgisayarla giriş yapıp o şekilde deneyin
8. Adım : Artık belgelerin incelenmesi ve onay beklediğimiz bir adım. Yapmamız gereken bir şey bulunmuyor
9. Adım : 14 günlük bir periyot içinde onaylanması gerekiyor ama bazı arkadaşlarda aylarca onaylanmamış.
Ben Pİ TEST cüzdanından arkadaşlarıma Test Pi gönderdim ve aldım. Bu şekilde 6.gün sonunda benim hesabım onaylandı. Aktif kullanıcı olarak gözükmenin faydası oldugunu düşünerek bunu denedim
Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu : Telefon Onayı Kısmı
Arkadaşlar telefon onayında Pi Network ekibinin belirlemiş olduğu ülkelere sms göndermemiz gerekiyor. Bu numaraya sms göndermek ücretli ve yaklaşık 3.5 ve 5tl arasında operatöre göre değişiyor. Onaylama işlemininde sorun olursa üst üste sms atarak Faturanızı şişirmeyin bu konuya dikkat edelim.
Anlık Grafiği buraya bırakıyorum. Umarım daha güzel yerlere geliriz 

Ayrıca referansımıda bırakıyorum. Pi Network üzerinden de bilgi paylaşımı yapıyoruz. Tabi ki kendi aramızda 
 Hala yeni başlayanlar için geç kalındığını düşünmüyorum. Sonuçta hala Binance borsasında listelenmediği şuan bile fiyatının güzel seviyelerde olduğunu düşünüyorum. Uzun vadede düşünenler içinde umarım karlı bir yatırım olur.  
REFERANS :
alperen92 olarak ekleyebilirsiniz.
Mevcut Türknet kullanıcısıyım 100mbit hız alıyorum. Tekrar zam gelmesi halince Milenicom'a geçmeyi düşünüyorum. Milenicom da Türktelekom altyapısını kullandığı için alt yapı sorgusunda 1000mbit hız alabiliyorum. Yalnız şöyle bir sorum olacak. 40 dairelik bir apartmanda oturuyorum ve 8. kattayız. Bu fiber kabloyu ev içine çekme işlemi nasıl olacak ? Ekipler bu işlemi kendileri mi yapacak yoksa bu hizmeti dışarıdan biz satın alarak mı yapıcaz? Dışardan bu işi yaptırmak baya maliyetli olur çünkü. Daha önce bu tarz bir işlem yaptıran arkadaş olduysa tecrübelerini paylaşırsa sevinirin
Sizce Sorun İç Tesisat Kaynaklı Mı ?( Fotoğraflı)
100/8 mbit olarak hattımı 10 gün önceye kadar kullanıyordum. Bu arada alt komşumda Turknet kullanıyor ve onda test yaptığımızda 90mbiti rahat görüyor. Neyse binde bir ara sorunlar oldu kopmalar,online oyun oynayamamalar falan girip baktım hızım 75mbit ama değerler leş seviyede. Neyse komşumun devre numarasını verdim kontrol falan filan derken klasik mesaj geldi. " İç Tesisatınızı Kontrol ettirin" Birazdan atmış olduğum fotoğraflardan anlarsınız zaten ne demek istediğimi
10 gündür bu sorun ile uğraşıyorum artık çıldırma derecesine geldim. Turknet destek ekibini cidden kafası çalışmıyor.
Fotoğrafları atıyorum bu adamlara ne demem lazım ki dediklerimi anlasınlar. Sokaktan geçen dedeye derdimi anlatsam anca bu kadar zorlanırım. Kaç gündür yıldım artık

Bugün öğlen iphone 6s Plus telefonumu Beşiktaşta ki yetkili servise götürdüm. Cihaz çok temizdi satmaya kıyamadım bende bataryayı değişip anneme vereyim dedim. Servis kaydını oluşturdular. Sadece batarya değişimi yapılacak şekilde. 900tl batarya ücretini verdim ve 1 saat sonra hazır olur gelip alırsınız dediler. 1 saat sonra gittim cihaz test aşamasında 1 saat sonra hazır olur dediler. Neyse 1 saat sonra tekrar gittim. İçerden teknik ekipten biri geldi telefonun batarya değişirken anakartta problem olduğunu ve Apple ile iletişime geçtikten sonra dönüş yapacaklarını söylediler. Neyse dedim sakinleştirdim kendimi dışarı çıkarkende anakart ücreti falan isterseniz sıkıntı çıkarırım dedim ve çıktım. Sormak istediğim sorular var onları cevaplarsanız sevinirim.
1) Benden anakart ücreti talep edilirse ne yapmam gerek ve nerelere şikayet edersem doğru sonucu alırım ?
2) Ben sadece batarya değişimi için gittim olurda telefonun anakartı değişirse yaptıkları işleme dair servis bilgi kağıdı alabilir miyim? (2 gün sonra sıkıntı çıkarsa benim sadece batarya değişimi için geldiğimi idda etmesinler diye)
3) Başına bu şekilde bir olay gelip çözen birisi var mı?
Ek : Ben telefonu sıfırladım verdim ve telefon açıktı. telefonun servis kısmından bir yerlerden barkod okutarak bilgisayara girişini yaptı. Zaten cihaz takip kısmına girildiği zaman cihazın kasa durumunu görmek için fotoğraf çekmişler. O kısımda bile telefon açık şekildeydi
Erzurum MEBS Bölüğü
2021 / 3 olarak gittim. Normalde çok fazla kişi düşmüyor çünkü 25-30 kişilik bir bölük. Oraya düşenler varsa yardımcı olabilirim. 6 ay Karargahta yapmadığımız iş kalmadı çünkü :)
Samsung S3 açılış ekranında kalıyor

| 

Maske Soyguncularını Şikayet Ediyoruz

| 

Meslek: öğrenci
İlgi Alanları: bilgisayar,cep telefonları
| Fenerbahçe | 
| A.Eren | 
Son Giriş: 1 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.387
İkinci El Bölümü Mesajları: 25
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 1.701)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.884 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor

Yeni Kayıt

Özel Mesaj

Görüntülenme 
 16 Yanıt

0