Şimdi Ara

sahibinden de dolandırıldım (7700k ve 1080ti) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
1
Favori
26.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kimse karşısındakine malı zorla, tehtidle ucuza sattırmıyor, alıcı fırsatçı olabilir, uyanık olabilir, ölücü olabilir, karşısındaki para karşılığı bir mal ibraz edecek sonuçta, ucuz yada pahalı eline vaad edilenin geçmesi lazım!!

Mevcut durumda bu arkadaş kesinlikle dolandırıcı değildir ve dolandırılmıştır!

Malı ölü fiyattan satan cezai ehliyeti olmayan biri ise bu söylediğin doğru olabilir ama aksi taktirde bunu durumu tam analiz etmeden gelişi güzel söylemen sadece senin kibirinden dolayıdır!!

Yarın öbür gün sen de işlemci, ekran kartı değil de ev almaya kalkarsın bir bakarsın ilanda diğerlerinden ucuz, gidersin parayı verdikten sonra emlakçı seni komisyondan yolmuş 30.000-40.000 TL!

Dalga geçme kınama suçlama senin de başına gelebilir!

Alıcının aradığını çok ucuza bulması kendi suçu değildir! Satıcı sattığı malın fiyatını bilmek zorunda o yüzden market araştırması yapmalı!!

Sen anca alıcının vicdanını sorgulayabilirsin bu durumda, alıcıya dolandırıcı diyemezsin!!

Eli sıkışıp evini ucuzdan satanlar var ya da devlet borca karşılık el koyuyor icraalık malı satıyorlar, ucuza alanlar ne oluyor? Leş kargası akbaba, şerefsiz, ahlaksız vs felan mı?

Ben de dolandırıldım Kerim Güneş adlı pezevenge dedim ki bak bir şeyi var mı ederinden daha ucuza veriyorsun üç kere sordum ama kansız şerefsiz param var maksat elimden çıksın dedi ben de ok sen öyle diyorsan dedim parayı verdim dolandırıldım mesela!!

Bu beni dolandırıcı mı yapar örneğin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 20 Mayıs 2018; 18:19:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: black_67

Get güvenlimi sizce

Teslim aldıktan sonra telefon mesela imeisini alabilir, cihazın içiniden parça çalabilir geri gönderip kutuya başka bir cihaz koyabilir

Yani. İnsan oğlu her zaman işini sağlama alamaz gelen kargoyu videoya almazsan nasıl ispat edeceksin

Bu memlekette alıcı da satıcıda farketmez her iki tarfın uyanığı çok çok fazla

Yüzyüze alışveriş kalabalık mekanlar bu işin başka çözümü yok
    peki o zaman gg.da bu nasıl yapılabiliyor ?
    satıcı bunları göze almıyorsa internetten satış yapmayacak ,diğer türlü işin içinden çıkmak mümkün olmaz
  • Sacma yorumlar yazmakla itham eden adamlarin ultra sacma yorumlariyla konu farkli yerlere gidiyor.

Konuyu kavgaya cevirmek baskasina saldirmak yerine dolandirilma oncesi ve sonrasi icin magdura faydasi olacak oneri tabsiye ve tecrubelerijizi paylasmnizi oneririm.

Mesajalri okumadan hala geti getsizi kalabalik ortamda alis verisi savunan adamlar.

Bu isin tek cozumu ozellikle uygun giyatli urunlerde tedbiri kesinlikle elden birakmamak.

Bu forum veya gorumdisi her daim dikkat edilmesi gereken konu.

Forumda yeterince guvenikir adamlar mevcut.

Zorlasak ev bile satan guvenilir adam bukuruz

Soz konusu urunleri satmiyor olmanin rahatligiyla derim ki

Forumda yeterince referansi olen guvenikir adamlar dururken bedava fiyata tanimadigin adam zar atmaktir.

Yek gelince hakkini aramak disinda topluma insana sovup durmayacaksin.

Unutmayalim ki hepimiz bu toplumun bilesenleriyiz.

Toplumdaki katil dolandirici torbaci tecavuzcu uzaydan gelmiyor..

donanımhaber de anlayana davur zurna az anlamayana sivri sinek sazdir.
    Emek ve vaktimi d.edebilsem yonetimden dolayi coktan uyeligi kapatmistim.
    Ama uye ve bilgi kapasitesiyle sevin veya sevmeyin tr de rakipsizdir..
    Bir kez daha ozellikle gebclere tavsiye edrrim.
    Gunun 10dk sini su forumda rastgele konu dolasip okusunlar..
    Kari kiz is guc yoksa ne tipinize bakar neden pipinize tapar..
    Parada face lerde instagramda foto video layklamakla degil k3ndini yetistirmenle kazanilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 20 Mayıs 2018; 21:51:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tamam. Geçen çok sevdiğim bilgisayarcı abim bana 1 tane i5 2400 verdi. Ben onları hiç bir zaman ilana koymadım he makaramı yaparım abi senden alırken para vermedik ama sattım işlemciyi abi diyorum canın saolsun diyor ama gel gör çekmecede duruyor işlemci. Yanı ben 200 lirada kazanabilirim o işten ama adam bana al kullan dıye verdi. Ben asla çok ucuza alıp çok pahalısına satmadım. Reflerime bakın hepsinin fiyatı çok altında çoğunu al sat diye verirler. Ama kimse al senın olsun kullan dıye verdım dıyenlerın urunlerini satmadım karakterim ona el vermez.. Burdaki durumda çok farklı ben onları kullanmak için alıcaktım ama olmadı şu forumda kendimizi ifade edemiyoruz arkadaş ya millet kendisi gibi sanıyor herkezi çünkü.
  • bende aynı şekil düşünmekteyim. imzamı atarım

helede 11 sayfanın yarısına yakınını okuyunca. İMZAMI KOCAMAN KOCAMAN VE ACİLEN ATARIM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazandeveli -- 20 Mayıs 2018; 20:14:49 >
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    G. G daki mağazalar şirket vergi yükümlüsü

Sahibinden de herkes get li satış yapabilir.

Bunların hepsini geçtim ama get güvenlidir demek yanlıştır. Biraz daha güvenlidir direk havale yapmadan

Ayrıca bizim toplumun inanılmaz bir ahlak çöküşü var tüm sistemleri alt etmeyi başarır güvenli hiçbirşey yok

• konu popülerde

ggeçmis olsun mesajı dahi atsanız üstte durup çokça kişinin görmesi ve dikkatli olmasına vesile olursunuz..
  • Öncelikle geçmiş olsun.

Ama aklında olsun 1080ti'ı taksim meydanda 2000 liraya satıyorum diye bağırsan bile anında alıcı bulur. Madencilikten dolayı özellikle rx570-580, vega, gtx 1060 1070, 1070ti, 1080ti gibi kartları ederinin altında bulmak imkansız, aksi varsa dolandırıcıdır.
  • bende yıllar önce bir sefer dolandırıldım bozuk corsair h80 almıştım , malesef olabiliyor böyle şeyler

bakın bir kaç tüyo vereyim tecrübelerime dayanarak

2. el alacaksanız bu zamanda elden almaya özen gösterin.

genelde ilan verenler telefon yazmamış ise bir düşünün

whatsap ile konuşuyorsunuz ama telefon aradığınızda kapalı ise genelde bu şahıslar uçak moduna alıyor telefonlarını ama internet yada wifi açık whatsapp konuşabiliyor ve dağ başındayım yada şebeke arızam var vs diyor durun ve düşünün

get ilanı ile almaya özen gösterin satıcı ya get çok geç ödeme yapıyor yada yarın ödemem var olmazsa siz paranın bir kısmını yollayın bari vs diyorsa yine düşünün

aramızda taksit yapalım get ile uğraşmayalım vs diyorsa yine düşünün

heleki bunların üzerine ilandaki ürün gerçekten kelepir ise yine düşünün

para yollayacaksanız iban ile para yollamaya özen gösterin ki ileride bir durum olduğunda elinizde belgeler kanıtlar olsun , para yolladığınızda bilgi fişinizi ve para gönderdiğiniz şahsın bilgilerini kaydedin unutmayın , para yollarken açıklama kısmına kişinin adını soyadını ve ne için para yolladığınızı yazın.

satıcı size video foto vs hatta kargo gidip ürün ile foto video atabilir bunlara dahi inanmayın 2 hafta önce arkadaşım böyle dolandırıldı , kargo vs gelmedi adamın 300tl gitti.

bunlar hep tecrübe bir ara bir parça almak istedim 2. el neredeyse her gün bir dolandırıcı ile irtibat kurdum.

bende şaşırdım eskiden bu kadar yoktu ama malesef bu sıralar oldukça fazla ve kanunlar size yardımcı olmuyor , ne telefon hattı şirketler nede bankalar yardımcı değil , sadece elinizdeki bilgiler ile savcılığa gidebilir suç duyurunda bulunabilirsiniz , eğer düşük meblağlarda dolandırıldıysanız dahi işin ucunu bırakmayın 200tl de hırsızlık 5000tl de hırsızlık.

lafın özü şuandaki kanunlar malesef yetersiz , devlet bir tweetden bile şahısları bulup sabah 6 da evinden alabiliyor ama iş internet dolandıcılığına geldiğinde uğraşıyorsunuz zaten çoğu insan 200-500tl gidince Allaha havale edip vazgeçiyor vazgeçmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 20 Mayıs 2018; 21:27:2 >

• telefonlarını ama internet yada wifi açık whatsapp konuşabiliyor ve dağ başındayım yada şebeke arızam var vs diyor durun ve düşünün

şahış işi ve görevi gereği konuşamayıp saatlerce yazabiliyorsa ne yapacaz.

bir şeyi değerlendirirken dar bakış açısıyla değerlendirip doğrulamayın lütfen.

2017 yılından beri çayımı yudumlarken bile gelen aramayı whatsapa yönlendiriyorum.

2 cümlede derdini anlatamayan adama engeli, basıp geçiyorum.

dk larca çocul çocuk kafası adamlarla muhatap olmaktansa..

benim ki keyfe keder ama epey insan iş koşullarından dolayı teli açamıyor.

film bile izlemeye izin verip konuşmayı yasaklayan kurumlar var.
  • GeT sadece alıcıyı korur. Kimi alıcılar elindeki bozuk ürünün aynısını GeT üzerinden satın alıyor, ürün eline ulaştıktan sonra Sahibinden'e satıcı bana bozuk mal sattı diyerek bozuk olan ürünü satıcıya yolluyor ve parasını iade alıyor. Bu durumda satıcı hiçbir hak iddia edemiyor.
    İkinci el alım satım için en güvenilir yer açık ara Donanım Haber'dir. Bir mal eski ve referanslı üyelerden ederinde satın alınırsa dolandırıcılık olayı yaşanma ihtimali çok düşük olur. Bir malı ederinin çok daha altına almak için çabalayanların yolları sıklıkla dolandırıcılarla kesişecektir. Sonra buraya gelip her yer dolandırıcı dolmuş gibi mesnetsiz bir genelleme ile ağlar durursunuz. Ava gidenlerin avlanması dileğiyle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

telefonlarını ama internet yada wifi açık whatsapp konuşabiliyor ve dağ başındayım yada şebeke arızam var vs diyor durun ve düşünün

şahış işi ve görevi gereği konuşamayıp saatlerce yazabiliyorsa ne yapacaz.

bir şeyi değerlendirirken dar bakış açısıyla değerlendirip doğrulamayın lütfen.

2017 yılından beri çayımı yudumlarken bile gelen aramayı whatsapa yönlendiriyorum.

2 cümlede derdini anlatamayan adama engeli, basıp geçiyorum.

dk larca çocul çocuk kafası adamlarla muhatap olmaktansa..

benim ki keyfe keder ama epey insan iş koşullarından dolayı teli açamıyor.

film bile izlemeye izin verip konuşmayı yasaklayan kurumlar var.
    ben sadece öneri veriyorum :) , gerçekten bir insan hem dağ başında şebeke çekmiyor diyor ve internet ile whatsapp konuşabiliyorsa garip bir durum bence , konuşamayabilirsiniz ama her aramızda o telefon ulaşılamıyor ise ve whatapp her zaman açık ise bu kendini koruma yöntemidir bence , durun düşünmek ayrı kesin kati karar vermek ayrı neden savunmaya geçtiniz hemen anlam veremedim.

şahıs işi gereği konuşamaya bilir müsait değildir konuşamaz haklısınız ama 2-3-4-5 kez aradınız ve "ulaşılamıyor" ise gariptir bu , 7/24 whatsapp yada letgo vs açıksa ve konuşuyorsa ve yukarıda dediğim gibi bahaneleri varsa "durun ve düşünün" yazdım direk dolandırıcıdır demedim lütfen :)

ha evet get çok mu güvenli hayır , ama risk indirgeme yöntemidir bu ve diğer önlemler.

daha dün gördüm 600tl sıfır 7700k rizeden get yok o yok bu yok yazmış dedim neden get yok yarın ödemem var diyor e kardeşim yarın pazar zaten. durdum ve düşündüm ve mantığım bulaşma dedi peki iyi günler dedim , halbuki çok çekici bir ilan ama "risk" var kumar var ortada. 300-500tl kar edeyim derken 600tl havaya uçabilir. kim bilebilir karşında ne var?

benim yazdıklarım sadece öneriden ibaret zaten.

• Dolandirici oldugumdan ifadeleribizden rahatsiz oldum.. 😂

• Arkadaş aslında şüpheli bir durumdan bahsetmiş dikkat etmek gerek ama dediklerinize kesinlikle katılıyorum.
    2.elden bir ürün satacağım zaman genelde mesaj yolunu kullanırım, derdini 2-3 mesajda anlatamayacak adamı birde telefonda çekemem zaman israfı...
    Cidden o kadar boş konuşan oluyor ki zaman israfı..
    Whatsapptan yazıp halletmek en güzeli,baktınız adam iyi alışveriş olacak bir sorun olursa açıp konuşursunuz,gerisi cidden zaman israfı..
    Üstte bastırarak yazdığım gibi, telefonla konuşmak zaman israfı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KASAP1910 -- 20 Mayıs 2018; 22:26:55 >
  • Kimse açıkça dememiş ama resmen haketmişsin. Akıl var mantık var kim neden yarı fiyatına ürün satsın baban satmaz piyasanın yarısından daha düşük bir fiyata sana...

Umarım paranı geri alırsın ve bir daha böyle saçma bir eylemde bulunmazsın...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni dolandırıcı hesabı budur dikkat ediniz:https://www.sahibinden.com/arama?userId=aJzW5ijEex0AOOYQo-pe9Dw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 20 Mayıs 2018; 23:5:53 >

• Amedra kullanıcısına yanıt
    faal durumda 15 kişiyle devam eden çetedir..

dikkat..

mağduru yeterince taşladık..

hedefimiz konuyu üstte tutup habersiz üyeleri uyandırmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 21 Mayıs 2018; 1:33:54 >
  • Amedra kullanıcısına yanıt
    GTX 1080 Ti'nin orjinal ilanı:
    https://www.ebay.com/itm/11G-P4-6390-KR-EVGA-GTX-1080-Ti-FOUNDERS-EDITION-11-5X-/172843924834
  • Benim anlamadığım nokta bu adam farklı üyeliklerle nasıl ilan açıyor ve üyelik tarihi eski???
    Birde numaralar hep dikkat ederseniz 0554 13x xx xx diye gidiyor hiç anlam veremedim?
  • Sezer446 kullanıcısına yanıt
    üyeliğini satan eskiler olmasın yada kırmışta olabilirler...
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.