Şimdi Ara

sahibinden de dolandırıldım (7700k ve 1080ti) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
1
Favori
26.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-C034FACC7

demek bunlar prensipli şebeke. şu forumda küfür serbest olsa yeminle tarih yazacam ama ah ah.........

Alıntıları Göster
    geçen yıl galiba yöneticiydi.

senden kurtulamayacakmıyım deyip saydırıp kapadı.

dedim ne ahlaksız adamım.sürekli rahatsız edip duruyorum.

adamlar namuslarıyla ticaretlerini yapıyor halbu ki..
  • Bu adamlar nasıl insanların emeğini çalıp hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam edebiliyorlar, nasıl kafalarını yastığa vurup vicdan muhakemesi yapmadan uyuyabiliyorlar; empati kurabilme konusunda yetenekli olmama rağmen inanın anlamıyorum.
    Adam emeğiyle para biriktirmiş bir şekilde kaybetmiş. Siz bilmem kaç yıldır çalışan evi arabası olan adamlarsınız. Arada nesil ve tecrübe farkı var. Yardım edecek fikirlerde bulunacakken köstek olanları anlamıyorum.
    Bi ''oh, iyi olmuş'' demediğiniz kalmış.
    Geçmiş olsun kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgennyk -- 20 Mayıs 2018; 0:3:48 >
    | XFX AMD RX 6900 XT SWFT | AMD Ryzen 5 5600 | XPG Spectrix D41 RGB 16x2 32 GB DDR4 3600 Mhz RAM |Cooler Master Mwe Gold-V2 850 W PSU | Kingston A2000 1 TB m2 nvme SSD | MSI B450 Tomahawk Max | PHANTEKS P400A RGB KASA | Playstation4/steam id: Bilgennyk |
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0E2A3DE6D

Ava giderken avlanmış. En ucuz 1080Ti ilanı şu anda 3550TL. Bir tane de 3600TL'lik ilan var, gerisi >3800TL. 7700K'ya bakıyoruz, 1150TL'den başlıyor, birkaç ilan var, sonra 1500TL'yi geçiyor. En düşükten hesaplayalım, 3550+1150=4700TL. Başlığı açan bunları 2150TL'ye almaya kalkmış. Bunların bu paraya olmayacağı belli. Çalıntı mal olsa o fiyata vermezler. Basbayağı bu anlamıyor lan herhalde deyip piyasanın yarısından aşağıya almayı hayal edip atlamış sazan gibi. Hiç kusura bakmasın. Gerçekten eline ürünler gelseydi de "ehehe kerizin birinden yarı fiyatından ucuza aldım bunları" diyecekti muhtemelen. Akıl var, mantık var, En ucuz ilanlara göre 4700TL tutacak iki parçayı 2150TL'ye kim satar? Satarsa parçalar düzgün müdür diye alan hiç mi sorgulamaz? Ya ben seni ya sen beni dolandıracaksın deyip atlamış resmen. Bunun başka oluru yok yani.Madem paran o kadar değerliydi, hiç mi araştırmadın?

100.000 lira piyasası olan arabayı 45.000 liraya kim satar söylesenize? Görünce insan demez mi ulan bunda bir şey vardır, hayırdır bu fiyat neden böyle diye? Resmen ya ben seni dolandıracağım, yarı fiyatından ucuza alacağım ya da sen beni dolandıracaksın deyip bir risk alıp atlamış konu sahibi.
    İşte bunlar hep dh ölücülerinin yaptığı hareketler. Bu forumda ki bütün ölücülerin başına gelmesi lazım böyle şeylerin. Fazla kurnazlık peşindeler. Bir de demez mi eğitim paramdı ben pc parçalarına yatırdım diye
    &#8224;

• quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

Bu adamlar nasıl insanların emeğini çalıp hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam edebiliyorlar, nasıl kafalarını yastığa vurup vicdan muhakemesi yapmadan uyuyabiliyorlar; empati kurabilme konusunda yetenekli olmama rağmen inanın anlamıyorum.
    onların kanında bısey var

yuzsuzler bunlar

derler yaa ınsanın ıcınde olacak boyle bıseyı yapabılmek ıcın
    aynen ıste oyle

sımdı agzımı bozacam ama gereksız...

Bana laf söyleyenlere ne oldu acaba? Hesaplar uçmuş. Bu yaşıma geldim doğruyu söyledim doğruyu yaptım. Kendi suçunuzu bana attınız da ne oldu? Kaçıp gittiniz ya da yeni hesap açtınız. Dolandırıcılığı meslek edinmişsiniz.
  • Boyle afamlarin qnlafigi tek sey 5 parmagin toplanmis sert halidir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşa geçmiş olsun. Umarım takibinden sonuç alabilir. Anladığım kadarı ile dolandırıcıyı tanıyanlar var ve bu insan sürekli bu işi yapıp listeyi uzatıyor. Malesef ülkemiz hukuk ve adalet alanında tıkanmış durumda. Mesela benim alacağım olan bir firma iflas açıkladı ama faliyetine devam ediyor. İcra kararı çıkartsanda tahsil edemiyorsun tahsil etsen de adam öyle bir liste koyuyor ki önüne sıraya giriyorsun alana kadar da paran pul oluyor. Bu sebeple Allah sana kolaylık versin bu süreçte.

Bir de donanımhaber içinde bir insan profili var. Mesela bir ürün bir teknoloji markette fiyatı yanlış girilmiş. O kadar yanlış ki baktığınızda anlıyorsunuz direk. Millet buna rağmen alıyor gönderir belki diye. belki bir tane de değil alabildiği kadar alıyor. Sonra sipariş iptalinde bir konu bilmem ne rezaleti. Ama aynı şahıslar böyle açılmış konulara girip açgözlülükten olmuş oh olsun anafikirli mesajlar atabiliyorlar. O yüzden bu arkadaşı gömmek de doğru değil, çok masum görmek de. Sezen aksu şarkısındaki gibi "masum değiliz hiçbirimiz"

• PAUL WALKER kullanıcısına yanıt
    Ölücü var, ölücü var. Bu tür hareketler dolandırıcılığa giriyor benim nezdimde. Bir şeyin bir ederi, bir fiyatı vardır. O fiyatın %5-10 altına düşenin acilen satması gerekiyordur veya paraya o kadar da ihtiyacı yoktur, yeter ki elden çıksın diyordur. Veya bazı sorunlar, kusurlar vardır. %10'dan sonrası için ciddi sorunlar, potansiyel dolandırıcılık gibi şeylere bakmaya başlarım. Ben de 2 aya yakındır telefon bakıyorum. Ne alacağıma da pek karar veremedim, o ayrı bir mesele de... neyse, devam edeyim. S8 fiyatları biraz çizikli, vuruklu ise 1800'e kadar düşüyor. Daha aşağısında sorunlar artıyor veya toplama telefon oluyor, ondan hayır gelmez. iyi durumda bir telefon da 2000-2300TL arası oynuyor garantisine, yanındaki aksusuarlara göre vs. Sıfırını da 2600'e bulmak mümkün.

Şimdi 1500 liraya veya altına ilan görünce ucuz diye atlayan ya çok saftır(ki o kadar parayı verecek birisi ne kadar saf olursa olsun en azından birkaç ilana bakar) ya da potansiyel dolandırıcıdır. O telefonu o fiyata mal etmenin 2 yolu var. 1 çalıntı, 2 toplama. 3. seçenek ise dolandırıcı ilanı. O fiyata öyle bir şey yok yani. Alacağını düşünerek atlayanın aklına turp sıkayım.

• Para ile tecrübe satın almışsın. Geçmiş olsun.

1)Bu para gözden cikarmadın mı? sonucta ucuza buldum diye baliklama atlamissin ama sifir fiyati kaca-2.el kac tl bu adam nasil ve neden ucuza verir demedin mi?

2)Senin Şehrinde yok mu? eger satici bir isyeri olsa..havale aciklama kismina ...urunun ucretidir yazarak havale yaparsin..Sirket mecbur urunu gonderir...
    Kendi sehrinde yok muydu satan?

3)Urunu almadan havale yapmak kim yapar; ben sana diyorumki bende iphone X var 6000 tl lik urun para lazim 4000 tl alacaksan vereyimmi iban?
    Kisacasi Ava giden avlanmis..Sifiri 3000 tl olan urunu biri 1500-2000 tl satarsa asla almam!!

#Hayatin boyunca unutamayacagin ders oldu 1 satte 2.150tl verip ogrendin!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 20 Mayıs 2018; 1:0:43 >

Ozelden iban ayarsan hemen havaleni cikayim.

Sen de keyfine gore musait zamanda yollarsin.

Tel bulamadim icine hiyarda koyabilirsin.yurtik terlik corapta olur yani..

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 20 Mayıs 2018; 12:44:42 >

İnsanlar acayip sahtekarlar.Elden ürün alsanız bile üründe sorun çıkabilir.Hatta ürünü deneyip alsanız bile sorunlar karşılaşabilirsiniz.Karşınızda ki satıcının tok olması lazım.
    CORSAIR 900D -- Corsair HX1200i -- GIGABYTE Z370 AORUS 7 -- 8700K -- MSI 1080 TI ARMOR -- GSKILL 16GB 3200MHZ CL16 -- SAMSUNG EVO 850 1TB ssd + SAMSUNG 970 EVO 250GB ssd -- CREATIVE X-FI SBX PRO USB -- LOGITECH Z906 --Corsair H115i -- NOCTUA D15 -- Corsair H105 -- SAMSUNG 40JU6070 4K''
  • mazi canlandı gözümde
    aklıma gelenler:
    1-forumda biri ilan acmıs 2tb disk satıyor birazda ucuz,aradım sordum yolda kaldım cüzdanımı düşürdüm otelden cıkamıyorum hesap yüzünden vs diye konustu ama belli profesyonel tık demedi ağzı bülbül gibi herneyse yatırdık aradım tamam saol teşekkür vs ben 2 hafta ugrastım ama inanclıyım gönderecek diski.
    bu bi tane kadının acaip sonlu mailini verdi ben yazıp duruyorum en sonunda küfür edip haram etmiştim .Bi kac kişiyi daha dolandırmıştı.

2-ankarada bir pc dükkanı.unuttum adını laptobu gonderdım fanını degıstırıp bakımlarını yapıp gonderdıler hemde cok uygundu cok memnun kalmıstım.
    sonra note 2 ve apple shuffle ın tusu bozulmustu gonderdım ucretıde yatırdım 500 lıramı ney 2014 de bekledım 1 ay arayıp duruyorum halbukı tokatı yapmıslar dukkanı topluyorlar zor bela tehdıt cıhazları gerı gonderdıler ama para yandı elbette.

bi kac tane daha var ama yazarken unuttum
    forumunda eski tadı yok in-cin top oynuyor kimsenin umruda degil 3-5 parca biseyim var onlarıda satayım daha ne ürün alırım ne bisey satarım Allah belasını versin böyle milletin sorsan hepsi müslüman...

• Benim de başıma geldi. Yapman gerekenleri anlatayım. İlk işin emniyette bilişim suçlarına gidiyorsun. Elindeki banka dekontu varsa yazışma metinleri, ilan bilgilerini şikayetinde belirtiyorsun.

Sonrasında dava açılacak. Zaten para hesaba yattığı için parayı çeken kişi hemen tespit edilecek. Kaçışı yok tespit edilir. Sonra dava başlayacak ve senden mahkemede hakim sözlü beyan alacak. Hakim paranı geri istiyor musun diye soracak sende evet diyeceksin. Dava sonucunda o kişiye dolandırıcılık suçundan hüküm verilecek. Buraya kadar yazdıklarım süresi tam 2 sene. Yani yasal süreç 2 sene sürüyor ve sonunda dava bitiyor. Sonuçta sen paranı alıyor musun? HAYIR. Şimdiden üstüne bi bardak su iç. Nerden mi biliyorum? Çünkü başıma geldi. Ama benim 160 tl gitti. O yüzden takmıyorum. Ama senin baya gitmiş. Zamanla unutursun.

• Geçmiş olsun güzel kardeşim işte bu hayatta herşey kulağına küpe olsun bir dahaki sefere zıplama hemen böyle ilanlara , dikkatli olursun daha çok . Genç adamsın çalışır para biriktirir daha iyisini alırsın zaten ama dikkat et her ilana zıplama
    Geçmiş olsun tekrar

Ulasabildigi birinin iban adresini veriyor.

Dolandirlan parayi hesaba transglfer etyiginfe akrabam vs bana para yollayacakti numarayi yanlis yazinca su kadar para su kiaiden geldi parami ver diyor.

Sahis kontrol wdip dogru oldugunu gorunce parayi cekip veriyor.

Dolyiis ile alakasiz kisi dolandirici konumuna disuyor.

Velhasil yil degil yuzyil surse giden gidiyor..

Keske bireysel bir suc olsa.

1 saat once adamlarla konustum

Adam su an 15 kisiyiz hanginizin kimi dolandirdigini nerden bileyim

Diyebilecek kadar rahat adamlar.

Ya bosluktan yada hepsi beni tandigindan abi bizim yolu biliyorsun.

Gelen gitmez diyor..

Kendi kafama sikasim geliyor..

Abi biri adresimi bulup gelip beni bi durtsun.

Uykudamiyim uyanikmiyim

Ruyada kendini kelebek goren kesis mi yoksa kendini kesis olarak goren kelebekmiyim bazen anlamakta zorluk cekiyorum..

Ya benim bildigim adam dolandiricilik nasil gidiyor deyinve ana avrat sovup kapatir.

Adam hakim gibi benle muhabbet ediyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 20 Mayıs 2018; 5:3:25 >

• Kansizlardan biride adasim cikti.

Korkuyorum forumdan birileri tarafindan suc ortagi iddiasiyla suclanmaktan.

Zira bi kac yil evvel ortak diye gecinen kansiz adasim tarafindan yuklu miktarda dolandirilma mevzum var.

Bu kadar tesadufte ayri bi fatal error kaynagi.

Acaba o kansiz bu ceteyle yola devam ediyor olabilir mi dmeeden edemiyorum..

Bu nasıl saçma sapan bir hukuk işleyişidir ya. Bu adam mağdur ettiği kişinin parasını fazlasıyla ödeyecek kardeşim eşşek gibi ödeyecek. Mevcut hukuk sistemi vatandaşın mağduriyetini gidermiyor. hep diyorum şu dolandırıcıları 1-ifşa 2-hapiste zorla bir işte çalıştırma (örneğin pedal çevirerek elektrik üretme gibi yeterli miktarda elektrik üretme kotaları olacak kotayı doldurmayan mahkuma hücre hapsi gibi ceza verilecek sonra tekrar pedal başına yine mi doldurmadı kotayı daha ağır hücre hapsi) uygulamalar gelmeden asla ama asla dolandırıcılığın hırsızlığın vs. önüne geçemezsiniz.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.