Şimdi Ara

Ruhsat babamın üzerine, ben başka şehirde aracı kullanırsam sıkıntı olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
19.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çalıştıgım iş dolayısıyla aracı babam alıcak ruhsat sigorta işlemleride onun üzerine olurcak. ben uzak bir şehirde arabayı kullanıcam bunun teknik olarak sıkıntısı var mı?

Örnek araç yanlış yere park ettim çekildi. Bana ruhsat sahibi dışında kimseye veremeyiz derler mi. babamın diğer şehirden bu tarz şeyler için gelmesi gerekirse ekstra izin alıp kendi üzerime yapacağım aracımı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Veremeyiz derler ve vermezlerde.

Babanıza araç alış satış vekaleti verin aracı sizin üzerinize vekaleten o satın alsın olsun bitsin.
  • Baban çalıntı ihbarı vermediği sürece hiç bir sorun olmaz gönlün rahat olsun.
  • Bir sıkıntı olmaz giderken arac icin babanizdan vekalet alin sonrasinda park cezasi vs gibi tum islemleri halledebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben üzerime kayıtlı olmayan aracı hiçbir vekalet almadan teslim aldım. Hatta ruhsat sordular o da arabadaydı, tek kimlik ile aldım. Resmiyette böyle olabilir ama pratikte %90 sorun olmaz.

• 1. Dereceden yakınsınız bir sorun olacağını sanmıyorum.

• Hiçbir sorun olmaz, aracı herhangi bir vekalet almadan muayeneyede sokabilirsiniz, araç çekilirse aracı teslim de alabilirsiniz. Ruhsat kimin üstüne kayıtlı olursa olsun, isterseniz hiç tanımadığınız birinin olsun ruhsat, çalıntı ihbarı yapmadığı sürece istediğinizi yapabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuzluSoğan

quote:

Orijinalden alıntı: vortex35

Veremeyiz derler ve vermezlerde.

Babanıza araç alış satış vekaleti verin aracı sizin üzerinize vekaleten o satın alsın olsun bitsin.

Verirler nerden çıktı o anahtarı bende aracın istediğim gibi alırım cezasını vs ödedikten sonra kimse karışamaz.

Kaç kere çekilmiş aracı çıkardınız otoparktan?

Araç sahibi en yakın trafik tescile gider, oradan çekilen yerin trafik tesciline matbu bir evrak var, kimlik fotokopileri ile o evrak fakslanır, aracı teslim alacak kişi yazılır, anca öyle verilir.

Şirket aracı çekildiği zaman şirketin imza yetkilisinin gitmesi gerekir, imza sirküleri ile beraber. Antalya'da çekildi araç, Ankara'dan bu şekilde yaptık, öyle anahtar kimdeyse ona vermeleri yasal değil ama veren yerler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

quote:

Verirler nerden çıktı o anahtarı bende aracın istediğim gibi alırım cezasını vs ödedikten sonra kimse karışamaz.

Araç sahibi en yakın trafik tescile gider, oradan çekilen yerin trafik tesciline matbu bir evrak var, kimlik fotokopileri ile o evrak fakslanır, aracı teslim alacak kişi yazılır, anca öyle verilir.

Şirket aracı çekildiği zaman şirketin imza yetkilisinin gitmesi gerekir, imza sirküleri ile beraber. Antalya'da çekildi araç, Ankara'dan bu şekilde yaptık, öyle anahtar kimdeyse ona vermeleri yasal değil ama veren yerler var.

İstanbul için söylüyorum, defalarca aracımız çekildi, benim araç arkadaştayken çekildi gitti kendisi aldı anahtarla, arkadaşın araç bendeyken çekildi ben gittim aldım anahtarla.

Kimse sormadı araç sahibi misin, arsız mısın hırsız mısın demediler, otopark parasını ödeyip çıktık her seferinde.

Sizin bahsettiğiniz olay aracın trafikten men edilmesi veya herhangi bir nedenle bağlanmasıyla alakalı olabilir. Yasak park gibi şeylerden çekilen araçlarda araç sahibini sormuyor kimse, anahtarınla gidip alıyorsun aracı.

• ben 3 senedir kullanıyorum bu şekilde. Ne bir çevirme ne polisin tuttuğu kaza tutanağı hiç birinde sormadı aracın sahibi nerede diye. Kaldı ki kimliğinde babanın adı da yazıyor yani 1.dereceden akraban olduğu açık. Kimse önüne taş koymaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç sahibi olmadan aracı vermezler diye biliyorum, şayet ruhsat sahibi olmadan veriliyor ise hata yapıyorlardır. Yarın öbürgün muayane yada kaza, plaka zarar görmesi halinde, yenileme işlemi gereken durumda araç sahibi gerekir. Yada yasal vekili. Hocam birde şöyle düşünün birisi ile kaza yaptınız hatalı taraf karşı taraf olsun, siz önemsemediniz ve gittiniz. Karşı taraf polis'e baş vurup kaçtı derse plaka sahibi kim ise tespit edip, ulaşabilirlerse telefon ulaşılamaz ise adrese gider ve ifadeye çağırırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 2 Ocak 2018; 21:59:5 >
  • Bir sıkıntı olmaz hocam. en kötü senaryo aracınızın çekilme durumunda babanızın dilekçe yazması gerekiyor onun dışında bir sorun yaşamazsınız

• Izmirde ablamin arabasi cekildi. Babam almaya gittiginde vermediler vekalet gerekiyormus. Ne olur ne olmaz noterden vekalet cikarttirin.

• Benim araç çekildi babam bulunduğu yerde trafik şubeye gidip faks göndermek zorunda kaldı. Aracı park ederken iyi düşünün

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

quote:

quote:

İstanbul için söylüyorum, defalarca aracımız çekildi, benim araç arkadaştayken çekildi gitti kendisi aldı anahtarla, arkadaşın araç bendeyken çekildi ben gittim aldım anahtarla.

Kimse sormadı araç sahibi misin, arsız mısın hırsız mısın demediler, otopark parasını ödeyip çıktık her seferinde.

Sizin bahsettiğiniz olay aracın trafikten men edilmesi veya herhangi bir nedenle bağlanmasıyla alakalı olabilir. Yasak park gibi şeylerden çekilen araçlarda araç sahibini sormuyor kimse, anahtarınla gidip alıyorsun aracı.

Şirketimize ait araç hatalı park sebebiyle Antalya Agora AVM önünden çekildi, yanlarında sgk işe giriş dokümanları bulunan, Ankara'dan montaj için Antalya'ya giden arkadaşlara araç takipten aracın konumunu attım, gittiler ama alamadılar. Muvakkafatname istediler faksla, ben de bir yetki yazısı yazdım gönderdim ama emniyetten gönderilmesi gerek dediler. Patronla birlikte Ankara'da en yakın trafik tescile gittik, orada bizden kimlik fotokopisi imza sirküleri alındı. Aracı teslim alacak kişinin bilgilerini verdik, çıkarıp faksladılar. Aracı o şekilde teslim aldılar.

• son bir yıl içinde 2 kez araç çekildi, kaza yaptım, muayeneye girdim. bir kaç defa da çevirmeye denk geldim. araç sahibi babam olduğu için herhangi bir problem yaşamadım. kulaktan dolma bilgilere ve ya tahminlere bakmayın siz.
  • Çok sorun olacağını düşünüyorsanız babanız noterden vekalet verir olur biter.

• Teşekkür ederim 1. derece akrabam oldugu için % 90 sıkıntı çıkmayacak gibi duruyor. tecrübelere göre sagolun

• quote:

quote:

quote:

Araç bağlanıp, trafikten men edilirse bu dediğiniz oluyor.

• Zeen Z kullanıcısına yanıt
    sonuc ne oldu?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.