Şimdi Ara

Receiver uydu anten kablosunu bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
4
Favori
117.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar, uydu alıcının arkasındaki girişe antenden gelen kabloyu nasıl bağlamak gerekiyor, kablonun ucunda saçaklı teller ve birde ortadaki kalın tel var, bu saçaklı telleri nereye sarıcam?

Uydu Anten Kablosunu Bağlama

Uydu anteninizin sinyali televizyonunuza iletmek için bir uydu anten kablosuna ihtiyacınız olacaktır. İşte uydu kablosu bağlantısı yapma adımları:

Malzemeler:

• Uydu anten kablosu
    • F-konektörleri
    • Pense

Adımlar:

1. Kabloyu Hazırla: Uydu anten kablosunun her iki ucunu da yaklaşık 1,3 cm soyun. Ortadaki bakır teli ortaya çıkarın.

2. F-Konektörlerini Tak: F-konektörlerinin her birini kablonun soyulmuş ucuna kaydırın. Konektörün geniş ucu kablonun dış yalıtımına oturmalıdır.

3. Konektörleri Sıkıştır: Pense kullanarak konektörleri kabloya sıkıca sıkıştırın. Konektörler kabloya sıkıca oturmalı, ancak çok sıkı sıkmayın.

4. Kabloyu Antene Bağla: Uydu anten kablosunun bir ucunu uydu anteninin LNB çıkışına takın. F-konektörü elle sıkın.

5. Kabloyu Televizyona Bağla: Uydu anten kablosunun diğer ucunu televizyonunuzun uydu girişine takın. F-konektörü elle sıkın.

6. Sinyal Alımını Kontrol Et: Televizyonunuzu açın ve uydu sinyalinin alınıp alınmadığını kontrol edin. Sinyal alımı yoksa, bağlantıları kontrol edin ve gerekirse yeniden yapın.

Önemli İpuçları:

• Yüksek kaliteli bir uydu anten kablosu kullanın.
    • F-konektörleri düzgün bir şekilde takın ve sıkın.
    • Kabloyu hasardan koruyun.
    • Bağlantılarda gevşeklik veya hasar varsa sinyal alımı sorunları yaşayabilirsiniz.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Link

Selamlar, uydu alıcının arkasındaki girişe antenden gelen kabloyu nasıl bağlamak gerekiyor, kablonun ucunda saçaklı teller ve birde ortadaki kalın tel var, bu saçaklı telleri nereye sarıcam?

bağlantı yaparken resimdeki aparata ihtiyacın olacak bu parça ayni zamanda lnb ile kablo arasında bağlantı için gereklidir.dikkat etmelisiniz saçaklı teller ile tek teli birbirine değmesin uydu çıkışı tuneri yakarsınız her nek kadar kısa devre koruma olsada.kablunun ucunu iki cm kadar açıyorsunuz saçaklı telleri geriye büküyorsunuz beyazhangi renk ise içinde tek kablo kalır beyaz kablunun ucunuda bir cm kadar açıp resimde gördüğünüz aparata takarsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: sony kamera

quote:

Orijinalden alıntı: .Link

Selamlar, uydu alıcının arkasındaki girişe antenden gelen kabloyu nasıl bağlamak gerekiyor, kablonun ucunda saçaklı teller ve birde ortadaki kalın tel var, bu saçaklı telleri nereye sarıcam?

bağlantı yaparken resimdeki aparata ihtiyacın olacak bu parça ayni zamanda lnb ile kablo arasında bağlantı için gereklidir.dikkat etmelisiniz saçaklı teller ile tek teli birbirine değmesin uydu çıkışı tuneri yakarsınız her nek kadar kısa devre koruma olsada.kablunun ucunu iki cm kadar açıyorsunuz saçaklı telleri geriye büküyorsunuz beyazhangi renk ise içinde tek kablo kalır beyaz kablunun ucunuda bir cm kadar açıp resimde gördüğünüz aparata takarsınız

Konuyu hortlatmak yasak mı bilmiyorum ama sizin yazınızı okumadan önce 1 saat uğraştım yapamadım..Sonra bu konuyu buldum ve 2 dk da yaptım çok teşekkürler..

• rica ederim arkadaş 2009 daki mesajımı görünce ne yazmışım diye bende okudum
  • benim merkezi sistem var mdu 2 ve az once receivera baglarken heralde ben sacaklı olanla ortadaki kabloyu degdirdim ve bi arıza cıktı su an sinyal %63 geliyor yukardaki switchimi yaktım ki ne dersiniz? bu tuneri yakarsın derken neyi kastediyordunuz tşklr..
  • switch bozulsa hiç sinyal gelmez olası sinyal zayıflamaları çanak anten ayarı ve lnb doğru konumunda değildir birde anten kablonuz gerektiğinden uzun olması ve eskimiş olmasından kaynaklanır.tuner anten kablosunun girdiği yer

• Arkadaslar konuyu bir daha hortlattim pardon ama.. Ben bu an ten kablosunu gereken sekilde bagladim olmadi sacaklari ve tek olan kabloyu ne kadar kisaltsam da uzatsam da olmadi ben de 'ikisi beraber gircek heralde' deyip sacaklari tekli kabloya sarip taktim yandi mi sizce ?? yandiysa ne yapariz kaca patlar?
    KABLO TV UYDU YAYINI AYIRAÇ
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Up
  • teras tadilata girince sökmüştüm geri taktım ayarı bir türlü bulamıyorum anteni çeviriyorum bir ara dijital receiver yazıyor av2 yazıp karlama oluyor bu olunca uydu receiveri kapanıyor tv de karlanma var antenle oynama yaparken o karlama gittiğinde uydu receiveri açılıyor o karlama esnasında tv kumandası ilemi kanal aratıyorduk ? yoksa bi türlü yapamıcam ben bunu
  • Bugün bir hd uydu alıcı aldım lnb'ye bağlantısını yaptım hiç bir sorun yok TRT1 hd,ATV hd ve diğer bütün kanallar mükemmel çekiyor ama TNT ve yaklaşık 5 kanal donuyor!!! uydu alıcısını alıp abimin aşağı kattaki evine götürdüm aynı lnb'ye bağlı onun uydusuda taktım hiç bir kanalda sorun yok, çatıda 4'lü bir lnb var diğer boş olanına taktım acaba anten kablosu bağlantısınımı yanlış yaptım? eğer öyle ise diğer tüm kanallar neden cam gibi çekerken sadece belli kanallar donuyor??? LNB de veya yeni aldığım uydu alıcıda sorun var desem abimin evindeki uydu bağlantısında neden sorunsuz çalışıyor? cevaplar için şimdiden teşekkür ederim....
    Dediğiniz gibi yaptım fakat sanırım olmadı zira sinyal yok diyor tv. Fakat ben daha öncesinde saçaklı ince teli boşuna koymamışlardır heralde beyaz kablonun içindeki tele sarılmalı diye düşünüp iki teli birbirine değdirdim sonrada girişe taktım:) Acaba kısa devre mi yaptı anlamadım. Sorun ne olabilir ki anten girişinden kaynaklandığını düşünüyorum olmazsa yeni receiver mı alsam acaba bana da yardımcı olabilir misiniz. Selamlar

Orijinalden alıntı: paribas

Konuyu bir kez de ben hortlatayım:)
    Dediğiniz gibi yaptım fakat sanırım olmadı zira sinyal yok diyor tv. Fakat ben daha öncesinde saçaklı ince teli boşuna koymamışlardır heralde beyaz kablonun içindeki tele sarılmalı diye düşünüp iki teli birbirine değdirdim sonrada girişe taktım:) Acaba kısa devre mi yaptı anlamadım. Sorun ne olabilir ki anten girişinden kaynaklandığını düşünüyorum olmazsa yeni receiver mı alsam acaba bana da yardımcı olabilir misiniz. Selamlar

Saçaklı telleri diğer içteki tele değdirmemen gerekiyordu.
    Conax modülle Teledünya izlemek için STB ye giden kabloyu kesip jakı taktım. Dijital olarak yayınları alıyorum ama kafama takılan bir şey var. Ben bu jakı çok da düzgün takmadım. Bir fark olur mu sinyal gücünde. Yoksa hdmi kablodaki gibi ya 0 dır ya 1 dir mantığı mı geçerli Conax modülle Teledünya izlerken?

kimi kanalda sinyal gücü/kalitesi 90/90 85/90 ken kimi kanalda 90/15 90/0 oluyor. Bu Türksattan mı kaynaklı yoksa jaktan mı?
    Ben receiver aldım anten kablosunun saçaklı tellerini değdirmemeye özen gösterdim fakat yaklaşık 1,5 saat uğraşmama rağmen hiç sonuç alamadım. Tv'de sinyal yok yazısı bir türlü kaybolmadı. Hatta oluşturduğum kabloyu taktığımda receiverin kırmızı ışığı yanıp sönmeye başlıyor uzaktan kumanda bile işlemiyor. Sanırım ben içteki ve dıştaki telleri istemeden değdirmiş vaziyette kabloyu taktım. Şimdi ne yapmalıyım. Receiver yandı mı ????

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: kardan.adam

Selamlar konu hortlatıcam müsadeyle.
    Ben receiver aldım anten kablosunun saçaklı tellerini değdirmemeye özen gösterdim fakat yaklaşık 1,5 saat uğraşmama rağmen hiç sonuç alamadım. Tv'de sinyal yok yazısı bir türlü kaybolmadı. Hatta oluşturduğum kabloyu taktığımda receiverin kırmızı ışığı yanıp sönmeye başlıyor uzaktan kumanda bile işlemiyor. Sanırım ben içteki ve dıştaki telleri istemeden değdirmiş vaziyette kabloyu taktım. Şimdi ne yapmalıyım. Receiver yandı mı ????

Sinyal yok ifadesi uydu +LNB ayarınızlada ilgili olabilir bunlarıda göz önünde bulundurun,kalın sağlıcakla.

bu kabloyu yapamadım bir türlü. kabloyu demir parçaya tutturacak bir yapı yok. nasıl tutuyor. videolu veya fotoğraflı anlatım mevcut mu acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: jüpiter

Bu konudaki resim eklenmiş olan f connectorü kullanıyorsanız,onu vida gibi (elinizle ama) çevire çevire sıkacaksınız kabloya;kabloyu düzgün keserseniz zorlanmandan vidalayabiliriniz.

bi hortta benden, receivera her iki ucuda erkek olan, rg kablosunu direk takıp, receiverıda hdmi ile tv'ye bağlarsak ne gibi fark olur? elektrik dalgalanmasında vs. sıkıntı çıkarmı?
    yani illa receiver girişi için somunlu ağızda olanımı almak gerekir?

quote:

konuda belirtilen bu jackimi takmam gerekir rg kablosunun, receivere girecek tarafına?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fds14 -- 24 Ocak 2014; 13:36:43 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.