Şimdi Ara

Psikolojik Beygir Gücü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Dikkatimi çekti bazen duyuruyorum, forumdada yazılıyor bazen. Misal bir araç 100 beygir oldu mu normal karşılanıyor ama 95 oldu mu çekmez falan laflar ediliyor. Bende araç bakarken 1.33 auris 99 beygir yazıo arkadaşla konuşuom çekmez diyo. Kullandığı araba 105 beygir. Sanki iki haneli rakamlar insan üzerinde düşül beygir gibi psikolojik etkisi var.

1 litre 60 beygir atos kullandım. Hiç bir bayırda çekmiyor demedim. Sadece 100 den sonra gitmiyordu araç o kadar. 105(vvti) ve 150(tsı) beygirde kullandım 150 ye uçuyor demedim 105 beygir olana da sen 105 beygirsin bu ne şiddet bu celal demedim. Her araba götürüyordu o kadar.

Sanırım millet her araba sürüşünde yarış yaptığını hissettiği için 150 den 100 beygire düştüm araba gitmiyor, geçen mersoya plaka okuttum, bmw sellektör çaktı gaza oturdum gibi laflar işitmekteyiz.

Çok derdi olan pistte bu yorumları yapsın. Orta şeritte kendi halinde giden birini sollamak için kırk takla atıp merso solladım muhabbetlerime girmeyelim. İnanmıyorsanız bakın birini solladıktan sonra adam cakkıdı cıkkıdı sakız çiğniyordur.

EDİT: Araba gitmiyor derken torktan bahsetmiyorum. Tork ayrı bir mevzu. Fakat gitmiyor derken yavaş kalıyor anlamında basarsın basarsın 5000 devir olur gene gitmez diyenlere lafım var. 60 beygir atmosferik atosa bindim böyle bir şey demedim. Millet 90 beygire laf ediyor.Örneğin corollanın 1,4 d4d modeli 90 veya 95 beygir olması lazım nerde duysam motor gitmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerotobil -- 27 Aralık 2017; 16:29:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bence asıl bakılması gereken şey maksimum beygir gücünden ziyade aracın en çok kullanıldığı devirlerdeki beygir gücü. mesela dizel araçlarda kimse 100 beygir diye şikayet etmez çünkü 2000 devirde gücün yaklaşık %70 ini üretebiirler. ama 1.33 auris atmosferik benzinli bir araç olduğu için 2000-3500 devir arası çok güç üretemeyebilir. bu da araba gitmiyor dedirtebilir.
  • bence asıl bakılması gereken şey maksimum beygir gücünden ziyade aracın en çok kullanıldığı devirlerdeki beygir gücü. mesela dizel araçlarda kimse 100 beygir diye şikayet etmez çünkü 2000 devirde gücün yaklaşık %70 ini üretebiirler. ama 1.33 auris atmosferik benzinli bir araç olduğu için 2000-3500 devir arası çok güç üretemeyebilir. bu da araba gitmiyor dedirtebilir.
  • Hocam bir 105 beygir var bir 105 beygir var.Burada anlatılmak istenen beygirin önemi değil,mesela 99 ps 1.3 motora neden çekmez diyor,çünkü torku 110-120 nm lerde.105 ps e niye gidiyor diyor çünkü onunda torku 250 nm.Bu yüzden farkediyor olay,beygir kadar torkta çok önemli.

mesela sandero 0.9 bir çok arabayı tokatlar

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

motor hacmi ve tork değeride önemli.sadece beygir bişey ifade etmiyor.8 valf 16 valf direk enjeksiyon bir sürü etken var.

mesela sandero 0.9 bir çok arabayı tokatlar

Aynen öyle, 2.0 115 beygir 8 valf motor gündelik kullanımda 1.6 115 beygir 16 valf motordan daha tok ve iyi hissettirir. Kasayı daha rahat taşır.

Mesela 1.6 Vti 160 beygir motor, gündelik kullanımda "Gitmiyor bu araba" dersiniz.
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)
  • Şehiriçinde tork, uzun yolda beygir mutlu eder.

Torkun düşükse şehirde, beygirin düşükse de "hani bunun altıncı vitesi" deyip uzun yolda stres olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazotşist -- 27 Aralık 2017; 16:38:4 >

Güzel olmayan otomobil, iyi bir otomobil değildir. (Ettore Bugatti)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Corolla'daki D-4D'ye kadar iyi konuştun ama o motor için abartılan her şeyde sonuna kadar haklılık payı var.

Onlarca dizel araç kullandım ama özellikle de şehir içinde insanı bu kadar araba sürmekten nefret ettiren başka bir dizel motor görmedim.

Orijinalden alıntı: PoloClassic75

Hocam bir 105 beygir var bir 105 beygir var.Burada anlatılmak istenen beygirin önemi değil,mesela 99 ps 1.3 motora neden çekmez diyor,çünkü torku 110-120 nm lerde.105 ps e niye gidiyor diyor çünkü onunda torku 250 nm.Bu yüzden farkediyor olay,beygir kadar torkta çok önemli.

Beygiri yaratan şey zaten TORK'tur.

Neyse bu konuda yine Turbo ve Atmosferik kavgası çıkar gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 27 Aralık 2017; 17:24:2 >

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • 100 beygir ile 150 beygir arasında çok fark olur 400 ile 450 beygir arasında pek fark hissedemezsiniz çok haklı olduğunuzu düşünmüyorum bu konuda

Hocam eyvallah fark yok demiyorum. İki arabada götürüyor. Ama asıl derdim şu: İki arabada A noktasına B noktasına aynı sürede gidecek. Kimse beygiri fazla diye tapagaz gitmiyor heryerde. Zevk göreceli konu ona lafım yok. Ben araba gitmiyor diyenlere sitem ediyorum.

• Corolla 1.33'e gitmiyordan ziyade çekmiyor deniyor, çünkü o kasa ağırlığı ile özellikle yüklüyken azıcık yürümek için 5000 devirleri zorlamak insanlara rahatsız edici geliyor. Sürekli çok sakin, efendi kullanan adam için farketmez, adam yokuşu hızlı çıkmıyorsa vites küçültmüyor zaten. Sağdan yavaş çıkıveriyor o da.

Bende 150 torklu 1.5 Mazda 3 kullanıyorum. Arkadaşım kullanıyor kanser ediyor onu bağırıyor gitmiyor diyor, kendisinde F30 320d var yazılımlı, adam son derece haklı gitmiyor demekte, nesine sitem edeyim, gitmiyor işte? Bana gayet normal geliyor çünkü yüksek bir beklentim yok. Bir ton değişik sürüş karakterine tipine sahip insan var. Yoksa götürmeye hepsi seni A'dan B'ye götürüyor.

2008' Audi S5 4.2L V8 quattro
    2017' Egea HB 1.3 Multijet Urban Plus
  • 10TL değil sadece 9.99
  • Valla ne desen boş hocam eskiden atmosferik benzinli araç kullanıyordum 1.6 turbo dizele geçtim dünya varmış. Gazı kökleyince koltuğa yapışıyorsun. Düz yolda veya hafif eğimli yolda direk 2. viteste kaldırıyorum arabayı 1100 devirde. Çok güzel rahatlık. Allah tekrar kötü motorlara düşürmesin Allah olmayanlara da versin. Düşük güçlü düşük torklu motorlarla övünecek duruma düşürmesin kimseyi Amin.

c4 aracım 120hp atmosferik idi 160nm tork üretiyordu ancak bu yüksek devirlerde geliyordu ve araç ağırdı
    70hp turbo dizel 208 kullanırken o da 160nm tork üretiyordu hem düşük devirde geliyordu hem de araç hafifti bu nedenle 70hp daha performanslı geliyordu. çünkü trafikte 5500/6000devire nerede nasıl çıkacağın da bir tartışma konusu , uzun yolda tartışmasız 120hp ile 210km'ye kadar çıkabiliyordum ancak 70hp araç eğimli yolda ancak 175 yapabiliyordu üzerini hiç görememiştim ki düz yolda fabrika verisi 165 idi , ancak iki araçtan birini seçecek olsam kesinlikle 70hp turbolu aracı seçerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 28 Aralık 2017; 16:29:26 >
    2021 Peugeot 508 1.5 BlueHDi 130HP Allure GP - AMD Ryzen 7 9700X - MSI B850 MPG EDGE Ti Wifi - Corsair iCUE LINK TITAN 360 RX LCD White - KLeev Cras V RGB 48GB (2x24) 7200Mhz CL34 White - Gainward GeForce RTX5070Ti Phoenix 16GB - Corsair iCUE LINK 6500X RGB White - Kioxia 480GB SSD - Samsung 970 Evo Plus 2TB M.2 SSD - Gigabyte GP1 1TB M.2 SSD - WD 3TB Blue HDD - Monster Aryond A32 31.5' V1.1 QHD 165hz HDR/GSync Monitör - NZXT C850 White 850W 80+ GOLD - XPG Summoner Mekanik TR Klavye - Razer Basilisk V3 Pro White 30K DPI Fare - Samsung S24 Plus 256GB Mor - Apple iPhone 13 (128 GB) Yeşil - Samsung Watch 6 44mm - Playstation 5 Slim Dijital Edition 1TB
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoloClassic75

Hocam bir 105 beygir var bir 105 beygir var.Burada anlatılmak istenen beygirin önemi değil,mesela 99 ps 1.3 motora neden çekmez diyor,çünkü torku 110-120 nm lerde.105 ps e niye gidiyor diyor çünkü onunda torku 250 nm.Bu yüzden farkediyor olay,beygir kadar torkta çok önemli.

Kuzenimde Auris var bir kaç ay evvel benim aracımla uzun yola gittik; bir ara bana ben 130 - 140 ile rampa çıkarken yavaşlamak gerekse ve
    70 - 80 e düşsem, vites küçültsem de gaza sonuna kadar bassam da eski hızıma kavuşmam için bayağı süre geçiyor ama senin aracın çok çabuk kendini toparlıyor ve rampa yukarı önümüzde konvoy varsa hiç zorlanmadan konvoyu sollayabiliyorsun demişti.

Tamam aramızda tork farkı var ama benim çözemediğim şey aracımın max.torku 131nm iken akıllı telefona yüklediğim Torque programında o esnada okuduğum değer 180 - 210 nm bandında değişiyor...

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.