Şimdi Ara

Acil 2014 Peugeot 308 1.6 hdi - e hdi nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
10.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar soru başlıkta bu araç sorunsuz bir araç mıdır? Yoksa kronik sorunları olan bir araç mıdır bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim teşekkürler.

Arkadaşlar bir de bu araçların bakımı yürütmesi yakıtı vs 1.6 atmosferik benzinli lpg li bir corolla dan çok mu fazladır, corolla dan geçmeyi düşünüyorum, açıkcası bütçem belli sürpriz arızalar olur mu diye düşünüyorum?

Bir de bunların 2. Elleri nasıl?

Arkadaşlar 1.6 benzin&lpg li corolladan geçeceğim bizi masraf yakıt 2. El anlamında üzer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fur10fur -- 20 Mayıs 2022; 8:31:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar bir de bu araçların trigerini ve devirdaim ini değiştirsek maliyeti kaç olur bilgi verir misiniz? Ben araştırdım internetten orijinal setleri 1.300 küsür falan yazıyor doğru mudur? Bir de işcilik olur illaki, işcilik ne kadar tutar?

Hocam eski derken detay verir misiniz? Çevremde 2 tane dizel araç kullanan kişi var 1. 6 tdi motorlu biris 2 senedir kullanıyor sadece triger değiştirdi, diğeri de 7 aydır kullanıyor yine aynı şekilde

Çok teşekkür ediyorum bu arada yorumunuz için, bu araçları biliyorsanız biraz detay verebilmeniz mümkün mü acaba?

• arabalar standarttır AB standartlarınıkarsılamadan uretıme gecmezler. 750 bın km 10yıl garantılıdır. Uzakdogu aracları ıse en az 1 mılyon km standartları vardır daha agır hava ve yol şartlaırı oldugu ıcın oralarda standartlar daha yuksek . Bızde egıtımlı usta yok tuketıcı hakları yok vs vs o nedenle mıllet 100 bınde motor yaptırıyor ulke ekonomısınınde ıcıne edıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-827554943 -- 20 Mayıs 2022; 8:28:53 >
    Daha Fazla Göster
  • Hocam çok teşekkür ederim cevap için açık konuşmak gerekirse 1.6 lpgli 2009 corolladan geçeceğim, bizi üzer mi yakıt bakım masraf anlamında, düşündüğüm bi araç orta paket hdi 92 beygirlik 100 binde km si, diğeri ful paket allure 1.6 e hdi 150 binde, masraf anlamında işte triger devirdaim vs gibi bakımlar çok pahalı mıdır bugün ikisini değiştirsek ne kadara mal olur? Ya da bunun harici rutin sürekli değişmesi gereken bir parçası var mıdır? Varsa maliyeti nedir yine şu an?

Bu rutin bakım parça değişimi harici sürpriz arızaları olur mu?

Kroniği var mıdır bu araçların?

2017'de 2012 model eski kasa (T7) 308 ehdi aldım, yazılım yaptırdım iki yıl kullandım. çok memnundum. eminim 2015 modeli de iyidir. sen bakma "eski dizel bulaşma" diye arabadan zerre anlamayanların sözlerine.  

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
  • Bende bu araçları araştırıyorum, fakat dizel mi benzin lpg mi kararsız kaldım. malum yakıt fiyatları da uçuyor. Özellikle araç sahibi olanların yorumlarını bekliyorum. "Dizel alınır mı bu devirde" veya "Benzin LPG'ye gerek yok dizel daha tasarruflu" diyorlar mı veya hiç aracım olmasaydı diyorlar mı bunu merak ediyorum. Ona göre araç seçimi yapacağım

2013 euro5 e-hdi c4 kullandık, 20.000km ile 154.000 km arasında hava akış debimetresi dışında hiçbir ek masraf çıkartmadı. sahibinin temiz, aracın bakımlı olmasına dikkat edin yeter.

Otomobil: 2020 Peugeot 3008 1.5 BlueHDi EAT6 Allure Selection | 2020 Renault Megane 1.5 DCi EDC Touch | Bebek Koltuğu: Britax Römer Advansafix IV R
  • Çok çok teşekkür ediyorum yorumlarınızın için katkı yapmak isteyen herkesi bekleriz, konu güncel.

Özellikle corolladan sonra çok masraflı olur mu?

Mesela rutin bakımı ne kadar?

Triger devirdaim v kayışı değişse ne kadar tutar işcilik dahil?

Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim

• Aynı motorlu (1.6 HDi 92 bg) Citroen C-Elysee kullandım 4 sene. Motora sorunlu diyene bakma, taş gibi motor eğer düzgün kullanılmışsa. Bilinen büyük bir kronik sorunu yok. Düzgün kullanımla az da yakarsınız. 92 bg'lik motolara zaten Ford motoru deniyor sanayide. Rutin bakımları 15.000'de yapılıyor. Masraf olarak çok da fark edileceğini sanmıyorum çünkü piyasa 301 ve Elysee kaynıyor, aynı motorsa şayet motor parçaları da aşırı pahalı değildir.

Dacia Duster 1.0 ECO-G Comfort
  • fur10fur F kullanıcısına yanıt

Tamamen ustanızla alakalı. Ayrıca yan sanayı parçaları orjınal paket yapıp ulkemızı dolandıran çete de gecen aylarda yakalanmıştı. Usta parçanın orjınal olup olmadıgını kontrol edecek ve aracınızı bozup sızden daha cok para kazandırma derdınde olup olmayacagı onemlı. Araçların hiçbiri 100 bınde trıger 10 bınde 1 yag su filtre bakımı yaptıktan sonra arıza çıkartmazlar. Arada yag sogutucusu , yağ pompası, bazı hortumlar, vb gibi hayatı parçaları da (araç yaşı gereği 400 bınde 1 defa) perıdodık değştiridiktensonra 1 mılyon km masraf cıkartmaz

• Arkadaşlar alacağım aracın otorapor ekspertiz raporunda v kayışı sesli çalışıyor denmiş, enjektörleri temizlik gerekli denmiş, adam hatasız demişti attığı raporda 600 mikron boyalı gözüküyor kapı macunlu mu değer?

• 2015 model1.6 hdi 92 beygir activ var bizim bir tanıdıkta arasıra kullanıyorum. Bir sorunu vs yok. Sıfır almıştı 60 binde şu anda o günden beri bir kaç bakım yaptırdı serviste geri bakımlarını ben yaptırıyorum. Düze vitesli atik bir araba alt devirleri çok canlı. Kendim alacak olsam alternatiflere bakarım ama beğeniyorsanız bi sorunu yok arabanın. Yakıtıda gayet az.

Alternatif öneriniz ne olur hocam?

Bu arada çok çok teşekkür ediyorum yorumunuz için :)

Bu pejo 308 1.6 hdi activler pek tutulmuyor satması zordur. Piyasaya görede ucuzu olurlar. Ben bizim alan arkadaşa zamanında dedim golf al 10 bin ucuz diye 65 bine pejo almıştı. Şu anda pejo 300 bin ortalaması varken golf vs gibi tutulan araçlar 450 bine gidiyor.

Ben düz vites alacak olsam golf bakarım, otomatik alacak olsam toyota bakarım.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.