Şimdi Ara

Protein tozu zararlı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evde spor yapıyorum ve protein tozu kullanmaya başlamayı düşünüyorum ama şüphelerim var, protein tozu zararlı mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1593E8EC2

Bu mesaj silindi.

çok sağolun hocam, almadan sorup bunu öğrenmem çok iyi oldu.

• Hiç bulaşma arkadaşım ilerde kronik sağlık sorunlarıyla uğraşırsın...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peyniraltı su tavuk lor peynir tüketin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Öğün başı gerçek besinlerden 25-40 gram protein alınması yeterli. Düzgün yemek yapacak/yiyecek durum olmayınca anca protein tozuna ihtiyaç olabilir. Gerçek besinler her zaman daha iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değil. İyi beslenmen gerekiyor sadece protein tozundan medet ummayacaksın. Bol su tüketip spor yapacaksın. Kalorini sayacaksın yoksa protein tozu zararlı da olur, spordan verim de alamazsın.

Protein tozu olarak gold optimum kakaolu tavsiyemdir.

• Ben 1 sene kullandım zamanında
    çok sivilce ve fena osuruk yapıyordu bıraktım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Protein tozları öğün yerine geçmez kullanım amacı farklıdır işin çıkar öğününü hazırlayamışsındır içersin ya da yanına alırsın günlük protein ihtiyacını normal bir şekilde karşılayamamışsındır içersin ama sen ona vereceğin parayla tavuk göğsü ya da farklı bir protein kaynağı alsan zaten yine aynı şey olacak hem aklındaki sorularla da cebelleşmene gerek kalmaz

• Değil. Zararlıdır diyen zırcahildir.

• Bunu bir beslenme uzmaniyla konusmadan almak mantıksızlık enerji verici bisey bunu yakman lazim ne kadar aliyon ne kadar yakiyon belli degil ben iki salona gidip kardesim tavuk yicen yok toz alcan diyen :) goygoyculara bakma

• Niye protein tozu kullanıyorsun? Günlük kaç kilo et tüketmen gerekiyor da üstüne toz alacaksın?

Yorumlarda bir şarlatandan söz edilmiş videosunu bırakalım, bu mu saygın? (10:30)

140journosyoutube
    veba mikrobu, hazırlıksız yakaladığı toplumların çatlaklarına yerleşir. bu vebaya karşı koymanın bilinen tek yolu, ahlâklı olmaktır. bir romanın son sayfaları. 140journos’tan “veba” 📝 25 bölümlük “salgının 100 günü” yazı dizisini 140journos’ta okuyun: https://140journos.com/salginin-100-gunu-b8e26c47a8a0 🎼 “veba” hikâyesinin tüm müzikleri 140journos spotify hesabında: https://open.spotify.com/playlist/377sbxwHs9xSCoIeQNkbbd?si=NMgq5XDZQamnMaUTRVXCXA 🎧 swing slow - hotel etoiles 🎧 stephan bodzin - singularity 🎧 girls in airports - fables 🎧 marc romboy - la lune et l'étoile 🎧 limousine - no california 🎧 x choir - cantata in old style op. 19 choral no. 4 (tanrım) 🎧 simone white - tiny drop 🎧 gui boratto - the verdict 🎧 pshycotic beats & pati amor - killer shangri lah (from killing eve ost) 🎧 kangding ray - purple phase 🎧 alcest - circe poisoning the sea
    https://www.youtube.com/watch?t=631&v=PvHjMxPF3vM&feature=youtu.be
  • 80 yaşında güçten düşmüş normale göre nispeten az yemek yiyen bir yaşlıya günde 1 ölçek protifar (protein tozu) versek yararı ne olur bilgili arkadaşlar aydınlatabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İthal olanlarında domuz olabiliyor diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 18 Eylül 2021; 7:8:53 >
  • Protein tozu ile başlar, iğne ve hap ile devam eder, profesyonel vücut geliştirme yapmayacaksaniz yol yakınken bırakın. Düzenli spor yapmayı da ihmal etmeyin.

• Yaşına saygım sonsuz ancak bir doktor olarak kendisinin toplumu yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum bir değil bir çok konuda ayrıca. Kardiyolog kalp damar cerrahi nedir ayrıca iç hastalıkları uzmanı yurt dışında da kardiyoloji uzmanı olmuş o zaman Türkiye'de kardiyo yokmuş galiba

Wikiden alıntıdır.

Karatay'ın ortaya koyduğu gebelikte şeker yüklemesi testinin zararlı olduğu[2], D vitamininin diyabet hastalığından koruduğu, çocuklara Türk kahvesi içilmesinin yararlı olduğu[3] gibi tıbbi tavsiyeler medyada tartışma konusu olmuş[4][5][6][7][8], Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği şeker yüklemesi ile ilgili beyanatları nedeniyle Karatay hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ile İstanbul Tabipler Odası’na tıbbi deontolojli ve hekimlik meslek etiğini ihlal ettiği gerekçesiyle şikayet etmiştir.[9] Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu bu konularda açıklama yaparak Karatay'ın beyanatlarının aksini savunmuştur[10][11]. Suçlamalar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı verilmiştir[12][13]

100 GR şeker yükleme testi demek 2 parça baklava 1 tane havuç dilimi demek. Eğer gebelik şekeri varsa ve bunu farketmez de diyet yapmazsa pelvis çıkışında çocuk doğarken sikissa (daha iri olur diyabetik anne bebekleri) ne olacak? Ben etik gormuyorum açıklamalarını.

Protein tozu konusunda da net bilgim yok yorum yapmayacağım.

• OrQuN kullanıcısına yanıt
    Protein tozu değilde, kilo aldırıcı mama kullanabilirsin günde 1 ile 3 arası etkilidir. Çikolata, çilek muz gibi aromalilari da vardır.

• kardeşim merhaba , ben iş temposu nedeniyle sabah kahvaltısını yapamıyorum haliyle protein alımı az oluyor günlük , eee spor salonuna gidiyorum gelişim için belli miktarda günlük protein almak gerekiyor işte bu yüzden takviye amaçlı spor sonrası 1 shaker protein tozu kullanıyorum zararı vardır yoktur tartışılır, dozunda kullanıldığı sürece problem yok bence.Herkesin sürekli tükettiği kola ondan daha çok zararlıdır net.

• Yıl 2021 ve Türkiye’de hala protein tozu zararlı mı diye tartışılıyor.

• Bir zararı yok, ama gereksiz. Kullanman sadece para kaybı olur.

Senin evde yaptığın sporun yoğunluğu ne kadar olabilir ki? Ya da senin kas kütlen ne kadar olabilir ki? Dwayne Johnson olmadığın müddetçe vücudunda o kadar kas yoksa proteinini hayli hayli alırsın. 3 yumurta yesen 200g tavuk yesen gerekli proteini zaten alıyorsun. Ne kadar çok protein alırsan o kadar çok kas yapmıyorsun anlayacağın. Paran boşa gider tamamen reklam ve plasebo. Ya ben aşırı egzersiz yapıyorum günlerce ağrılarım oluyor yerimden kalkamıyorum çok sert çalışıyorum falan diyorsan aminoasit alabilirsin mesela BCAA ve Glutamin, ağrını hafifletir en azından. Ama protein tozu tamamen para kaybı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 18 Eylül 2021; 9:18:20 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.