Şimdi Ara

Piyasadaki en kaliteli 1.6 dizel motor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
5.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar değerli forum üyelerinin fikirlerini,tecrübelerini ve düşüncelerini almak istiyorum bu konuda.

Benim şahsi fikrim:
    1.6 Bluehdi(peugeot-citroen)
    Çok kaliteli sağlam bir motor yağ gibi akıyor, gerçekten kafa ağrıtmıyacak bir motor. Hybritin bir tık altı galiba çünkü ciddi anlamda çok az yakıyor
    1.6 e-hdi
    Yine bluehdi nin bir altı kaliteli motordur.
    1.3-1.6 Multijet
    Sanırım piyasadaki en sağlam motorlardan aşırı hor kullanan insanlarda bile ciddi motor sorunları görmedim.
    1.6 CRDİ (Hyundai)
    Performansı çok güzeldi çekişi keyifli çok kullanmadığım için daha fazlasını bilmiyorum. Ayrıca yakıt üstteki motorlara göre daha fazla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• PSA nın küçük hacimli dizel motorları fena olmasada uzun ömürlü değildir (motor bloğundan pistonlardan bahsetmiyorum) Multijet ve cdti üniteler bence yürütme maliyeti daha düşük ve kısmen daha performanslı motorlar

• 2005 corsamız babamın tüm işkencelerine rağmen 310k kmde. Bir kere triger zinciri değişti iki kere debriyaj ki bunların değişmesi son derece normal kaldı ki motorla alakası yok. Ek olarak da marş motoru değişti. Saat gibi çalışıyor. Ha yürürü at arabası gibi gacırdayarak da olsa hala iş görüyor

• 1.6 blue hdi 120hp ve 1.6 cdti 136hp iyi motorlar. fiat zaten common rail sistemini icat eden firma. dci üniteler de iyidir.
  • Psa elektrikli motorda cikartsa sorunlu olacaktir :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Blok sağlamlığı olarak Vag grubu TDI’lar PSA’dan daha iyidir, ama yakıtta PSA iyi. uzun ömür olarak Multijet’te 450000 km’yi gözümle gördüm, hiç motor yapılmamış.

• 1.6 ehdi, 1.6 bluehdi psa motorlar iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mvd23 -- 1 Temmuz 2019; 23:44:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    en iyi dizel motor.
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Reno motoru iyi diye biliyorum. Hatta Mercedes bile kullanmıştı ya CLA'larda. 450 bindeki şirket aracı Dacia iki defa rektefiye gördü gerçi. Eşek gibi araba.
  • markadan hiç hazzetmesem de 1.6 bluehdi güzel motor.

sonra da dci ve fiat'ın keçisi multijet gelir.

performansta ise crdi'ler güzel biraz müsrif ama performansı güzel.
  • En keyiflisi crdi

• quote:

Orijinalden alıntı: FthGTI

Blok sağlamlığı olarak Vag grubu TDI’lar PSA’dan daha iyidir, ama yakıtta PSA iyi. uzun ömür olarak Multijet’te 450000 km’yi gözümle gördüm, hiç motor yapılmamış.
    motorunda sadece mobil 1 in yağını kullanarak 1.000.000 km yi geçmiş opel corsa ticari taksi var. hatta mobil 1 yetkilileri ticari taksi sahibine müzeye koymak için biz aracı senden alıp sana aynı muadilinde yeni bir araba verelim diye teklifte bulunmuşlar. taksi sahibi abimizde kabul etmiş aynı aracın yeni kasasını (corsa d kasa) 1.3cdti almış.

youtube da falan videoları vardı.

ayrıca bence düzgünce bakımı yapılmış çoğu motorlar uzun yıllarca sorunsuzca kullanılabilir.
  • 1.6 Bluehdi gerçekten yakık tüketimi konusunda rakiplerinden bir tık daha üstün.
    1.6crdiler de çekiş olarak iyi ama Bluehdidan biraz fazla yakıyor.

Benim favorim her zaman için 2.0dizel :)
  • +15 bin km kullandığım tek dizel motor 1.6 blue hdi. Ciddi anlamda az yakan ve güçlü bir motor. Yokuşmuş düz yolmuş anlamaz. Bana mısın demeden gider. Uzun yolda yakıt bile istemeyecek utanmasa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • önce mercedes cdi sonra bmw motoru sonra tdi
  • Bunlar dan bir cacik olmaz yeni normlardan dolayi ama euro 3 1.9tdi 131ps olucak. Bide 6 ileri manuel ve üstune soft yazilim. Ondan sonra bi tadina bakan bir daha birakamaz
  • Kaliteli dizel motor yoktur, kaliteli ve bilinçli kullanıcı vardır. Yoksa hepsi üç aşağı beş yukarı aynı.

• Opel 1.6 Cdti

136 HP 320 NM tork ile Astra K'yı 9.4 saniyede ;

160 HP 350 NM versiyonuyla Astra K'yı 8.5 saniyede 100 km/h hıza ulaştırıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RX 480 -- 3 Temmuz 2019; 9:26:38 >
  • Aracın ağırlıkları göz önüne alınmalıdır!

• quote:

Orijinalden alıntı: srdn81

Kaliteli dizel motor yoktur, kaliteli ve bilinçli kullanıcı vardır. Yoksa hepsi üç aşağı beş yukarı aynı.
    Hocam DSG liler ağlıyor, yorumunuzdan az bucuk otomatik şanzuman arac kullandığınızı düşünüyorum, ne diyosun vw audi bunların otomatikleri problemli mi?
  • navigator_ N kullanıcısına yanıt
    Valla çift kavrama işi tamamen şans dikkatsiz kullanıp 100.000 yapan da var, üstüne titreyip durmadan arıza yaşayan da var. Benim aracım tork konvertörlü otomatik o yüzden biraz daha rahatim. Tabi her sistemin avantajı da var dezavantajı da. Kesin olarak şu en iyisidir demek zor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.