H

Teğmen
01 Haziran 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 42 (Bu ay: 1)
Gönderileri
Merhaba. 100 bin TL civarı bir araç bakıyorum. 2 kişilik bir aile kullanacak. %90 şehir içi yılda bir iki kez uzun yol yapılacak. Çocuk yok.

Bulduğum araçlar 1.2 skoda fabia ambiante dynamic paket. 97 bin km de. 2011 model. 3. Sahibinden. Son fiyat 98 bin TL.

Bir diğeri renault symbol 1.2 Joy. 41 bin km de ilk sahibinden. 2015 model. Son fiyat 101 bin TL.

Siz olsanız ne alırdınız?
Merhaba.

Hyundai i20 aracımı satmak için el sıkıştım. Toplam 65 Bin TL'ye kadar çıkabilirim. Kriterlerimi yazıyorum, araç önerebilirseniz çok memnun olurum.

-2. el de çok değer kaybetmemeli. Satıp ev alacağım, sonrasında peşinat olacak yani.
-Mutlaka az yakmalı. İlla dizel demiyorum ama dizel olursa iyi olur. İ20 ocağımızı söndürdü. Yani yakıt önemli.
-Manuel vites olacak.
-Bu paraya C olur mu bilmiyorum ama C segmenti olursa çok iyi olur. Yıllardır B segmentine biniyorum, biraz ferahlık arıyor insan
-Baz donanım olmazsa iyi olur

Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.
Merhaba. 2014 model bir önceki kasa i20 aracım var. 4 ileri tam otomatik. Henüz 4 Bin km de. Araç sıfır alındı, pek kullanilmadı ve hep kapalı otoparkta yattı. Şimdi bende düzenli kullanmaya başladım. Ama pek otomatik tecrübem yok onun için danışmak istediğim şeyler var.
-Araç km dolmamasina rağmen yıllık bakımlara yetkili serviste girdi. Şanzımana extra bakıma gerek var mı?
- Her hareket öncesi vitesi N konumuna alip, 2 dk bekleyip aracı rölantide ısıtıyorum.
- Araç hareket halindeyken asla boş vitese atmıyorum, yokuş aşağı yolda ayağımı gazdan çekiyorum.
- ileri veya geri vitese atacağım zaman araç tamamen durmadan asla vites degistirmiyorum.
- ışıklarda 15 sn den fazla beklersem vitesi n'ye alıyorum.
-çok dik yokuşlarda vitesi l veya l2 ye alıyorum.
-son olarak park etmeden önce vitesi n ye alıp el freni çekiyorum. Freni bırakıp tüm yükü el frenine veriyorum. Sonra kontağı kapatıp aracı P'ye alıyorum.
Sizce yanlış yapılan bir uygulama var mi? Şunu sakın yapma yada şöyle yap dediğiniz bir şey varsa fikirlerinizi dinlemek isterim. Teşekkür ederim
Merhaba. 2014 model 3 bin km'de i20 aracımız var. Ben başka şehirde olduğum için hep otoparkta yattı. Kendime manuel ibiza alacaktım ancak son zamlardan sonra vazgeçtim ve i20'yi otoparktan çıkarıp kullanmaya karar verdim. (Normalde anneme almıştık ancak hiç kullanmadı)
Araç otomatik ve hep kapalı otoparkta kaldı. Temmuz 2014 de trafiğe çıktı ve temmuz 2015 de 1000 km de iken yetkili serviste yıllık bakıma girdi. Temmuz 2016 da bakıma girmedi. Bu araç garantiden çıkmış mıdır? Garantiden çıktıysa yetkili servis yerine özel servise mi götürsem?
Hyundai bakım fiyatlarına baktım ve 480 TL bakım ücreti isteniyor. Bu çok fazla bence. Siz olsanız ne yaparsınız?
Teşekkürler.
Arkadaşlar her zaman LPG mantıklı geliyordu ama videoyu görünce biraz korktum açıkçası. Sahiden böyle patlar mı bu araçlar? Allah korusun arabada çoluk çocuk olsa ne olacak?

Diyelim ki bu araci aldik ve LPG taktik. Sizce nasil olur? Arabayi a noktasindan b noktasina gitmek için alan, performans beklemeyen, genelde motosiklet kullanan birisi için tatmin edici olur mu? LPG takmamın sebebi arada uzun yol yaparım. Yıllık 10 k yapılır yani. Sizce değer mi?
Arabayı a noktasından b noktasına gitmek için kullanan, performans delisi olmayan, klimalı ve az yakan araçlardan bahsediyorum. Dizel, benzin yada lpg olabilir. Yılda ortalama 15 bin km yapacak.
Sizce sıfır yada minimum 2014 model ikinci el araçlardan hangisi en ekonomiktir? Segment farketmez.
-Alış fiyatına nazaran performans oranı
-Vergisi
-Yakıtı
-Bakımi ve diğer işletme giderleri gibi.
Buyurun söz sizde
Merhaba.
Ara ara e-devlete girip borç vs sorgularım. Hatta ne zaman hastaneye gitsem, üşenmeyip hemen karşısındaki vergi dairesine geçip veznede de borç sorgulatırım. Her zaman temiz görünen sayfamda bugün 105 TL trafik cezası görünüyordu. Yalnız işin tuhafı, görünen borç benim bir önceki aracıma ait. Ceza gelen plakalı aracımın üzerine, bir araç daha alıp sattım düşünün yani. Ha birde motorumu devrederken noterde 88 TL tutarında bir borç göründü ve gib.gov.tr sitesinden ödeyip öyle devrettim.

Borç şu şekilde görünüyor:

Bense motoru 20 Ağustos 2015 tarihinde devrettim. Noter satış sözleşmesini de saklıyorum. Şimdi ne yapmam gerekli? Bu borca itiraz edebilir miyim?

Teşekkürler.
Sistem ve Tercihleri
Otomobil
renault
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 227
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.901 (Bu ay: 117)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.524 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.