Şimdi Ara

Patpat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
3
Favori
32.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilmiyorum içinizde bu araca binen var mı? ben küçükken çok kullandım bunu. köylünün sağ koluydu o zaman. ağır yüklere, tarladan çekilen mahsüle kadar her işte kullanılırdı. Aynı zamanda da bir ulaşım aracıydı. Damperli olması nedeniyle, kum, toprak, gübre gibi malzemeyi de bununla çekebilirdiniz. Küçük tarlası olan köylü için güzeldi. Şimdi hala kullanılıyor mu bilmiyorum.

Patpat

• Isparta-Senirkent-Büyükkabaca
    Patpat dünyasının Detroit'idir. Az buz adam öldürmemiştir bunlar.
  • arka kısımda biri mi yatıyor bana mı öyle geldi
  • Afyon yolunda tarlalara adam taşıyorlar bunlarla. Ayrıca Adana'da pamuk tarlalarında da kullanılıyor.
  • afyonda çok fazla var bunlardan..bir kere kullanmıştım
  • Basit bir yapısı var. Yanılmıyorsam su motoru kullanılıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Isparta-Senirkent-Büyükkabaca

yorum süper
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Davlumbaz bacası yanda
    5 yıl önce açıldı
    Spiral Taşlama Aleti....
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Afyon-Şuhut-Karaadilli de çalışıyorum.Her taraf patpat.Ben de sürdüm safari gibi dağlarda...
  • valla bu aleti ilk defa görüyorum bizim buralarda hiç yok

bizim köylerde genelde şunlar var :
     Patpat

Patpat

Patpat

üsttekine halk arasında çapa motoru deniyor baya bi özellikli 4 vitesli olanını bi kere denemiştim
    farklı vites seçenekleri de var ama kullanıcının isteğine göre
    duyduğuma göre 7 vitesli olan versiyonu bile varmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maivesiyah -- 13 Mayıs 2011; 18:33:28 >

• Yakın zaman önce bu Patpat'ları üretip Afganistan'a ihraç ettiğimizi okudum diye hatılıyorum.
  • birde başak traktörler vardı

başak 12

Patpat

başak 17

Patpat

resimler wowturkey.com sitesinden alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza_007 -- 13 Mayıs 2011; 19:55:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maivesiyah

üsttekine halk arasında çapa motoru deniyor baya bi özellikli 4 vitesli olanını bi kere denemiştim

aman diyim haa
  • quote:

Orijinalden alıntı: stilll

quote:

Orijinalden alıntı: maivesiyah

aman diyim haa

Düzce-Akçakoca-Bolu gibi yerlerde sık sık denk geliyorum. Eskiden yük için kullanılırdı, son 3-4 yıldır vites takıyorlar-şahin 4-5 ileri, kimisi kabin yapıyor vs. Bir çok kaza meydana geldi bunlardan dolayı. İşin ilginç yanı trafikte 70-80 km hıza ulaşabilen bu araçlar şehir dışı kullanıldığı sürece sıkıntı çıkartmıyor, plaka vb. istemiyorlar. Son yıllarda bizim oralarda kazalar bollaşınca 18 yaş altı kullanımına yasak getirildi o kadar.

• 2 yıldır görev icabı Ordu'dayım. Fındık bahçelerinde çok işe yaradığı için neredeyse herkeste var. Yazın fındık zamanı trafiği alt üst ediyorlar. Şehir içi ve anayol trafiğine çıkmaları yasak olmasına rağmen her yerde vızır vızır kazaya davetiye çıkarıyorlar.
  • Çok tehlikeli bir alettir fakat az fiyata çok iş yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Yakın zaman önce bu Patpat'ları üretip Afganistan'a ihraç ettiğimizi okudum diye hatılıyorum.

Afyon tarlalarında kullanılacaktır

quote:

Niye öldürmüş ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Yakın zaman önce bu Patpat'ları üretip Afganistan'a ihraç ettiğimizi okudum diye hatılıyorum.

Afyon tarlalarında kullanılacaktır

quote:

Niye öldürmüş ?

Karadnezi bölgesinde özellikle Ordu ilinin kırsalında çok görüyrum..Çiftçi kullanıyor, nedeni ise traktörün girmediği yerlere girebiliyor, traktörde ucuz, engebe falan dinlemiyor..kazası gerçekten kötü oluyor..adı pat pat ama hız yapıyorlar, viraj kabiliyeti sıfır ve kasada da insan olduğunu düşünüsrsen eğer, soncunu tahmin etmek zor olmaz:(

• afyonda askerlık yaptım.bunlardan gecılmıordu.olmayanları dovuyorlardı resmen.afyon dınar bu arada :D
  • quote:

Arkadaşın dediği doğrudur patpatın ilk yapıldığı yer senirkenttir.İlk resimdeki ilk halleri daha sonra türlü türlü modifiye edilmiştir.Acayip hızlı araçtır kontrolü zordor o yüzden kazalarda kayıplar yaşanmıştır.
  • Afyon ilçeleri bundan kaynıyor.

Taktak deriz biz buna. Çok eğlencelidir kullanması ve bilmeyenlere anlatması. Örnek;

Ben: Bizim memlekette üretilen bir araç var. 5 litre mazot deposu var, çok az yakar, üstü açıktır, motoru lamborghini marka.

Karşımdaki: Nasıl yani olum spor aramabamı üretiyonuz siz ooluum...??

NOT: Dedemin taktağı 4 ileri 4 geri vites Takviye vitesi olması gerek küçük vitesi geri vitese atacak şekilde yapmışlar.
    Yani geri geri giderken 1-2-3-4. viteslere atabiliyorsunuz taktağı
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.