Şimdi Ara

Kredi rehinli araç satışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Daha önce aynı işlemi yapan arkadaşlar vardır diye düşünüp sormak istedim.

    çarsamba günü nasipse araç satısım olacak. Aracım civic 2021 model geçen sene araç kredisi çektik suan ğzerinde 120 bin tl lik kredi var o yuzden banka tarafından rehinli gözüküyor

    Alıcı kabul etti ilk önce bankaya parayı yatıracak fakat ben bugğn bankayı aradığımda borç kapandıktan sonra rehinin otomatik olarak 24 saat içinde kalktığını, bu sğreye mğdahale edemediklerini fln söyledi. Böyle birşey olabilir mi sonuçta kredinin ödendiği anda max 1 2 saatte rehinin kapanması gerekmez mi?

    alıcı ailesi ile şehirdısından gelecek mahcup olmakta istemiyorum basına gelip daha kısa yol bilen var mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 120.000 tüketici kredisi çekip bu krediyi kapatın. 14 gün içinde cayma hakkınız var, sigorta dahil tüm masrafları hemen hesabınıza yatırırlar sadece kapattığınız güne kadar kadarki cuzi faizi ödersiniz.

  • 6 yıl önce felan rehinli araç aldım ama prosedürlerden haberim yoktu.


    krediyi yatırdık notere gittik 36 saat beklemeniz lazım felan dedi birde cuma günüydü. aracı pazartesi alabildim üzerime.


    parayı verdim ama satışı alamadığım için diken üstündeydim.


    ben 36 saat diye hatırlıyorum ama 24 saatte olabilir.

  • Evet onu denedim fakat kredi onaylanmadı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt

    Tesekkürler sanırım aynı sizin gibi olacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aracımı banka müdüründen almıştım.

    Experde anlaştık sonrasında aracın üstünde kredi var onu ben kapatayım yarım saate rehini kalkar demişti, tamam dedik bekledik yarım saate kaldırdı adam rehini.

    Kendi çalıştığı banka olduğu için mi bilmem ama istenince kaldırıyorlar hızlıca.

  • Anladım demek konusursak hızlandırabilirler bir ihtimal 👍


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz bankacının yeteneğine, biraz da şansa (bankacının kontrolünde olmayan onay işlemleri) bağlı bir durum. Ben akşamüstü konut kredisi kapattım, ertesi gün öğlen rehin kalktı. Mümkün olduğunca sabah erken saatte işlemlere başlayın ve alıcının şehirdışından geldiğini belirtin, büyük ihtimalle yetişir, yetişmezse de alıcıya bir akşam yemeği ısmarlar, gece konaklama masrafını karşılarsınız artık.

  • Taşıt kredisi sebebiyle aracımın üzerinde Garanti Bankasından hak mahrumiyeti var. Aynı konuyu müşteri temsilcime sorduğumda kredi borcunun kapatılması durumda rehin işleminin anında kalktığını, işlem için de her hangi bir şubeye gitmemin yeterli olduğunu belirtmişti geçen hafta.

  • Şöyle ki alıcıya durumu söyledim hemen hemen kalkar mı emin değilim dedim ama sıkıntı olmaz kafasında açıkcası.

    ailecek geldikleri için sayıları fazla, elbet yedirip içiririz fakat konaklamayı pek karşılamak istemiyorum çünkü bırç kapatacağım ve param başabaş yetiyor bu sebeple de hızlı gitsin diye piyasanın altına verdim zaten.

    ama kendime de yediremiyorum karşılamamayı öyle bşr araftayım 😁


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mythology kullanıcısına yanıt

    Bugün bizzat bankaya gittim. Normal de 24 saat içinde dediler. Sehirdısından gelecekler vs dedim ugrasırız ama söz veremem dedi geçti. Görecez bakalım. Alım satım işleri bşze göre değilmiş diken üstündeyim wallahi 😀


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabahtan gidin şubeye kapatın kredinizi, genel mudurluge onaya gonderir şubeler yaptıkları işlemleri, onay bekledikleri için 24 saat içinde derler aslında müşteriye. 5dk da onaylayabilir de GM ya da sizden öncelikli başka onay işlemleri birikmişşse beklersiniz. O yüzden erken gidin. GMden alınacak bir işlem onayına bakar rehinin kalkması özetle.

  • 2016 da banka rehinli aracın kredisini kapattım, 1 saat içinde noterden üzerime aldım. Çok süreceğini düşünmüyorum. Siz yeterki sabah erken başlayın işlemlere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merve.asena54 M kullanıcısına yanıt

    Ne kadar sürdü acaba rehin işlemini kaldırmanız? Başımıza gelirse güncel bilgimiz olsun en azından.

  • merve.asena54 M kullanıcısına yanıt

    24 saat genelde global olarak verilen bir süre. Şubenin asıl şubeye bildirmesi, konunun oradan genel müdürlüğe gitmesi, kontrolü, geri dönüşü vs derken 1-2 saat sürebilir. Rehin işlemini kaldıracak kişinin ekranına düşmesi vakit alıyor. Sonrası anında ilerler.


    Bizim insanımıza 2 saat desen 2 saati 1 dakika geçse ortalığı ayağa kaldırır. O yüzden uzun bir süre söyleniyor. Firmalarıma da yapıyorum aynı taktiği. Düzenlemeleri gereken belgenin tarihi 30 günden daha eski olamaz mesela. Adam 29. gün çıkarıp bana kargo yapıyor, araya da hafta sonu girince haliyle kullanamıyorum. Şimdi ise 15 günden eski olmamalı diye söylüyorum ki garanti olsun.

  • merve.asena54 M kullanıcısına yanıt

    Araç finans kurumu ise doğrudur diger bankalarda böyle sorun yok hangi banka bro


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 2 kez sattım kavga edince hemen kaldırıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar hepinize teşekkür ederim. Sabah 10 gibi bankadaydık parayı hesabıma havale ettiler daha sonra bankacıya söyledik. En geç 2 saate olır dediler. Araca expertiz falan da yapmadılar
    Yarım saat içinde rehin kalktı satısı verdik. Nasip oymus ki ben de model düsürecektim sizdeki aracı da bana verin dedim onlar da satacaklarmıs zaten anlaştık karsılıklı satısşları verdik. Banka işlemleri dahil kısa sürede halloldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.