Afyon da çok var bunlardan Amasya'da da çok gördüm, teyze ve dedelerin cabriosu
quote:
Orijinalden alıntı: conquête
Afyon da çok var bunlardan Amasya'da da çok gördüm, teyze ve dedelerin cabriosu
cabrio iyi benzetme
Bursa üstüne branda yapıyolar kapatıyolar bizde kapattırcaz
burda yazıcaktım bursa diye gitmiş
patpat ile alakası yok ama traktör lafı felan geçince bilgilendirmek için yazayım dedim...
merzifon cıvarında çok çok dikkatli olun, resmen traktör terörü mevcut.
daha önce bir kaç kez karşıma çıktı, manevra fren felan derken kurtarmıştım..
en son 1 ay kadar önce o taraftan geçerken az kalsın kurbanı olacaktık..şerefsiz geldiğimizi göre göre römörkla beraber yolun ortasına atladı.kazık fren yapmama rağmen yeminle söylüyorum yarım metre kala durabildim. yanımda babam da vardı. adam galeyana geldi, açtı kapıyı ana avrat söve söve araçtan inmeye çalıştı. yaş neredeyse 70, daha yeni ameliyat oldu zaten kalça protezinden, mazallah bi kavga çıksa, bi darbe alsa durum vahim. Allahtan emniyet kemeri bağlıydı, bende elimle kemer kokasının olduğu yeri tutunca kemeri çözüp de inemedi.tabi bu arada bi kaç küfür de biz yedik
o sırada yanımıza adamın biri geldi, "size yaptıkları şerefsizliği az önce bize başkası yaptı, polis bekliyoruz" dedi, bi göz baktım harbiden herif traktöre girmemek için yolun dışına atmış kendini, yol kenarındaki koyunlara girmiş, koyunlardan bazıları telef olmuş yatıryor, adamın aracı da haşat olmuş. o sırada herifin söyledikleriyle dikkati dağılan babam sağa sola bakarken ben adama işaret çektim kapat kapıyı diye, bi gaz, devam...tabi bi kaç küfürde burada yedik
yaklaşık 5 sene kadar önce de arkadaşımın babası orada römörka girmişti. adam ne reflektör ne stop hak getire, gecenin bi yarısı yolun ortasından giderken bizimkisi arkadan giriyor ve ölüyor ne yazık ki..
her yıl oralarda bu tür ölümlü veya maddi hasarlı bir çok kaza gerçekleşiyor be bir çoğunun başrolünde traktörler var. aman aman çok dikkatli olun, gerçekten özellikle gece bütük tehlike çünkü adamlarda far-stop-reflektör vs hiç birşey yok ve gerçekten tarlanın ortasında gidermiş gibi gidiyorlar
evet çok dikkatli olalım doğru söylüyorsun bizimkinde reflektör oşok vurunca parlıyo öncde far var ama stop lambası yok reflektörler arakada ben stop lambası tatkırmayı düşünüyorum aslında maliyeti nek adardır eski bişey stop,sinyal,
quote:
Orijinalden alıntı: maivesiyah
valla bu aleti ilk defa görüyorum bizim buralarda hiç yok
bizim köylerde genelde şunlar var :
üsttekine halk arasında çapa motoru deniyor baya bi özellikli 4 vitesli olanını bi kere denemiştim farklı vites seçenekleri de var ama kullanıcının isteğine göre duyduğuma göre 7 vitesli olan versiyonu bile varmış
Hocam DSG mi vites? VW'a parası yetmeyen ondan alsın, hem daha masrafsız.
quote:
Orijinalden alıntı: Aytürk
quote:
Orijinalden alıntı: maivesiyah
valla bu aleti ilk defa görüyorum bizim buralarda hiç yok
bizim köylerde genelde şunlar var :
üsttekine halk arasında çapa motoru deniyor baya bi özellikli 4 vitesli olanını bi kere denemiştim farklı vites seçenekleri de var ama kullanıcının isteğine göre duyduğuma göre 7 vitesli olan versiyonu bile varmış
Hocam DSG mi vites? VW'a parası yetmeyen ondan alsın, hem daha masrafsız.
slm dsg bunlarda motor kısmının şanzımanında 3ileri vites var bu kuyruk milini döndürüyo kuyruk milinden şaft ile römork şanzımanına gidiyo ordada murat131 şanzımanı var 4ileri vites 1 geri vites böyle 7ileri 1geri vites oluyo.
MOTOR>>| ŞANZIMAN>> KUYRUK MİLİ>>>__ŞAFT_>>>RÖMORK ŞANZIMAN>>>AKS>>>TEKERLEK Güç aktarım böyle
Rizeye göre değil bu arabalar ama bizim bir komşuda var çay çekiyor.
Afyon Bolvadin'de at arabası ve patpat başlıca ulaşım araçları.At arabası sahipleriyle pazarlık yapıp anlaşıp taksi gibi kullanıyorlar
Benim babamın var Ordu'da köyde kullanıyor. Bizim oralarda 2 marka yaygın Yağmur ve Fort. Fort dediğim bilidiğimiz Ford değil. Başlı başına bi marka ama köylüler Ford'un üretimi zannediyor. Yağmur yerli üretim ancak motoru İtalya'dan geliyor. Fort'ta ise Antor marka yerli üretim bir motor var. Kasa sanayide yapılıyor. Şanzıman ve diferansiyel ise genelde eski tofaş ototomobil çıkmalarından oluşuyor. Yakıt tüketimi son derece düşük ancak güvenlik sıfır TAM BİR ÖLÜM MAKİNASI. Köyde oturan gençler bunları modifiye ediyor. Tesisat taktıran bile var. Yani onların bile kendine göre bi havası var. Sıfır 11000 ile 14000 arasında değişiyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme