Şimdi Ara

Grey market nedir neden daha ucuz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
16.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hafta sonu istanbuldaydım. Bağdat caddesinde ki lüks galerilerden birkaçına uğradım . hayellerimi süsleyen mercedes e coupe yi inceledim. Galerici arkadaşlarla sohbetlerimiz oldu %20 ucuz olduklarını iddaa ettiler. Garantidende çıkmıyormuş.

    siz daha önce özel galerilerden araç aldınızmı artısı eksisi nedir.



  • izmirde bi abimiz a6 aldı granti süresince vosmerde tüm bakımları yapıldı hatta bildiğim kadarıyla garantiden mazot filtersi değişti. Ama bu bi örnek tüm hepsi iyidir yada kötüdür demek yanlış olur
  • Genelde full donanım araçları getiriyorlar. Ama yazdıkları fiyatların ucuz olduğunu söylemek mümkün değil. Pazarlıkla ciddi indirim yapıyorlarsa bilemem.
  • grey marketler kesinlikle ucuz değil.devlete daha az vergi ödeyerek ful donanım araçlarda 2-3 euro daha ucuz satabiliyorlar.ful donanım olmasındaki sebepte herşeyi faturaya işlemiyorlar bu yüzden vergiyi az ödüyorlar.

    aracın yüzde 80 nine kredi kullanayım desen hiçbiri kullandıramaz çünkü hepsinin fatura tutarı düşük görünüyor.

    şuan sahibinden.com da 69 bin euro nun altında a5 sportback yok mesela ama doğuşa gitseniz çok daha uygun fiyatlara alabiliyorsunuz.

    aynı aracı galeri fiyatından 6 bin euro daha ucuza aldım diyebilirim...

    o yüzden grey market çokda mantıklı gelmiyor bana...
  • 100bin euronun 20bininden feragat edebiliyorlarsa hemen alalım. Fazla abartmasınlar 3-5 maksimum 7bin düşüyorlar 1 sene satamazlarsa 10bin düşerler.Ama piyasa değerinin 20bin euro altına satılan gerçekte 100bin euroluk araba hiç görmedim.
  • forumda e coupe full alacak olan bir arkadaş birkaç yerden fiyat almış 90000 in üzerinde hep. aynı araç galerilerde 77000 euro. Daha ciddi pazarlıkta yapmadım. Tahminim 75000 civarına alınabilir.
    Benim sormak istediğim fiyattan çok başka bir dezavantajı varmı bu araçların garanti gibi.
  • Grey market konusunda yapılabilecek bir kaç tane uygunsuzluk yazayım

    1. Araçlar deri döşemeli olarak getirilmeyebilir, döşemeler piyasada Türkiye'de yaptırılıyor ve 1000-2000 Euro ucuza mal ediliyor.

    2. Almanya'da merkez firmalar (genelde fabrikalar) tarafından kullanılan araçlar aynı yıl, 10.000-20.000 km'lerde iken satılığa çıkarılır. Bu araçlar satın alınır ve km sıfırlanır. sonrasında 0 km gibi ithal edilir. Çünkü eğer aynı yılın otomobili ise 0 araç muamelesi görür.

    Bunları birkaç galericiden duymuştum...
    Tabii ki sektördekiler bunları yapar demiyorum, ama aralarında yapanlar (her meslekte olabileceği gibi) mutlaka var.

    Grey market araçlarınız garanti kapsamında olacaktır. Bu konuda sorun yaşamazsınız.
    Bazı donanımlar ülkemize uygun olmayabilir. Yürüyen aksam vs. Ülkelere göre değişiklik gösteren özellikler vardır.




  • istanbul bakırköy etiler gibi semtlerdede çok var. Galerinin önünde 4-5 tane amg s class son çıkan ferrariler x6 Q7 mustang porsche gibi arabalar birde bu yanyana galerilerin hepsinin önünde bu araclardan var. Yani oradan bi geçsen yanından Q7 geçsin dönüp bakmazsın o derece lüks araba başkenti. Bende anlamadım adam gidip bayiden alacağına neden galeriden alsınki sonucta arabaya 200-300.000 euro yatırıcak 5-10.000 euro hesabınımı yapacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: plantamax

    isteyen kendi aracını kendi ithal etsin. en ucuz yöntem budur...getiren kişinin galerici vb olması gerekmez...her Türkün illaki almanyada bir tanıdığı vardır. gidin araçları almanyadaki fabrikasından alın...özellikle bmw mercedes için çok cazip bu yöntem...Başkalarının kar payı kendi cebinize kalır. KDV, ÖTV verdikten sonra örneğin E class, S class, porsche, vb gibi araçları bizzat kendim getirirdim. Araç büyüdükçe verdiğiniz kar payıda artıyor aracılara. Ondan dolayı bireysel ithalat; vergileri vermek kaydı ile çok daha karlı hale dönüşüyor. Grey marketin espirisi, aracıların sayısını minimum seviyeye çekmektir.


    Fabrikaya gidince bayi fiyatından araba vermezler. Bu galeriler birleştirip hacimli siparişler verdikleri için filo indirimi ile araba alıyorlar. Yoksa tek bir arabayı alıp getirmeye kalksanız vergileriyle beraber değil gray market, yetkili satıcı fiyatından bile daha pahalıya mal olur.




  • merhaba galeri ismi vs verebilirmisiniz fiyat alabileceğim?
  • ötv yi en aza indirmek için, sonradan takılabilen donanımları ayrıca ithal edip , türkiyede monte ediliyormuş.

    anladığım kadarıyla donanım araçla gelirse ötv yüksek , ama ayrıca gelirse ötv(yada kdv) daha düşük oluyor.
  • bu konuda pek çok şey söyleniyor.. ama en önemlisi sizin hangi tür bir grey market araç alacağınız sanıyorum..
    aracın yurtdışı faturası üzerinde orjinal donanımları yazıyor ise bu grey market aracın satın alınmasında bir sıkıntı olmayacağını düşünmeye başladım..
    yanılıyor muyum?
    misalen 320d şu an baz donanım olan TR paket distrübütor fiyatı vergiler öncesi 21.750 euro
    kabaca 5250 euro luk da ekstra donanım ilave ederseniz vergi öncesi fiyat 27.000 euro oluyor.. bu da borusan lliste fiyatı ile 52.000 euro olur.. pazarlıkla da 50.500 euro hatta 50.000 euro gibi alınır..
    adamlar bu arabayı daha düşük fiyat ile tr ye giriş yapabiliyorlar ise misalen 22.000 euro gibi;
    fiyat 42.500 euro gibi oluyor..
    böyle bir durumda yasal bir suç işlenmiş olur mu?
    ya aradaki fark distrübütör kar marjı ise? o zaman sorun yok gibi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corail -- 17 Eylül 2010; 0:02:18 >
  • bu konuyu hortlatmak lazim
  • Devam o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım galeriden (2014 Haziran) geçen ay ithal gray araç aldı ve 1 ay içinde maliye el koydu, müsadere edilerek devlete geçti. Araç 2011 model X6 4.0 X drive full dolu bir araçtı. 60 bin lira emsallerine oranla kar edeyim derken 190 bini elinden uçup gitti ve Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor. Siz siz olun kesinlikle ithal araç almayın. Piyasada ithal gray porsche bmw binenler Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ve Maliye görevlilerince zaman zaman eş zamanlı operasyonlar düzenlenmekte. Sakın ola bu tür yolla araç almayın, aldırtmayın, satmayın da. Bunların her biri suç. Başınız yanar, servetiniz gider. İthal araç satan galerilerden uzak durun. Özellikle sahibinden.com araba.com sitelerinde bu tür araç ilanları bir hayli fazla. ötv tam yattı, sana fatura keseceğim v.s kandırılmayın. Hiçbirinin bir faydası yok. Araç yurda usulüne uygun girip girmediğine bakılıyor. Aracı baz model olarak gösterip aslolan bilgilerini gizlenilmişse olay bitmiştir. Bu en basiti, 4000 motor aracı ruhsata 2000 3000 motor gösterip vergi az ödeyenlerde, unutmasın devletin alacağı bir kuruştan vazgeçmez. Aracı siz satsanız bir başkasının elinde patlasa bile size dava açıp o tarihlerde usulsüz vergi ödemesi yaptığınızı belgeleyip ağır cezaya kamu davası açılır. Bunların nettir. Siz siz olun gray (ithal) araç almayın. !!




  • grey arac için saglam firma varmı fiyat alacagım ?
  • Benim bildiğim çoğu galerici bizzat distribütör aracılığıyla araç getirir.. çok sayıda alındığı için filo satış oluyor ve fiyatları daha uygun oluyor diye biliyorum..

    Borusan çıkışlı BMW araç satan galeriler buna örnek olsa gerek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.