Boşuna Tıklama (@bosunatiklama) on X https://x.com/bosunatiklama/status/1939453082741666298Özgür Özel: "Kimsenin zorunlu din dersi görmediği, devletin tüm inançlara eşit mesafede olduğu yarınları sağlayacağız." ---------- Daha iktidara gelmeden Din dersini kaldırmanın hesabına girmişler. Eğer Kuzey Kore veya Çin gibi ateist rejim altında yaşamıyorsan Dünya'nın hemen hemen her ülkesinde temel din eğitimi alıyorsun. Avrupa da ki okulların yarısı zaten kiliseye bağlı okullar. Yok Katolik Kilisesi, yok Ortadoks Kilisesi, yok Protestan Kilisesi ülkesine göre değişiyor. Almanya, İngiltere, Finlandiya, İsveç, Norveç aklıma gelen birçok ülkede Din kültürü ve AHLAK eğitimi zorunlu iken, Türkiyede kaldırılmasını istemek nasıl bir İslam düşmanlığıdır? |
Özgür Özel'in Din Dersi Düşmanlığı!

-
-
Tüm inançlara eşit mesafede olmanın neresi din düşmanlığı. Tersine din dostu bir politikadır. Din düşmanlığı asıl bir mezhebi kayırıp diğer her inancı reddetmektir.
Almanya, İngiltere, Finlandiya, İsveç, Norveç'te din dersleri zorunlu değil. Ayrıca katolik, protestan ismleriyle hizmet veren kurumlar da anayasalara, eşitlik ilkelerine uymak zorunda. Mesela hayır için çalışanlakrın çocuklarına bakım hizmeti veren bir katolik kurumu müslümanların çocuklarına da aynı hizmeti verir.
-
Yahudi veya Hristiyansan zaten Türkiye de de Din dersine girmeyip kendi dininin eğitimini alabiliyorsun.
Mevcut hali eşit mesafe zaten.
Almanya, İngiltere, Finlandiya, İsveç, Norveç'te bal gibi de din dersi zorunlu seçmeli falan değil. Seçmeli olan ülkeler var ama bunlar değil.
Özgür Özel din düşmanlığına devam etsin bakalım. Siyaset arenası çok din düşmanı eskitti hepsi kaybolup gitti. Bu da gider.
-
niye kudurdun? her birey kendi dini bilgilerini kendi öğrenebilir. bunun için zorunlu din dersine de, bunu dayatmaya da ihtiyaç yok. din dersinde tutup komple dini mi öğretiyorlar? hayır. olmazsa olmaz mıdır?tabi ki hayır. adı üstünde, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi, ahlak bilgisi kısmı zayıf kaldığı için bu haldeyiz. inançlı bir insan olma gereği aynı zamanda güzel ahlaklı olmak ancak bunun ne kadar uygulandığı günümüzde belli oluyor. ayrıca tüm dinlere eşit diyor, din kültürü dersi adı üstünde, tüm dinlerin basit kuralları ders olarak okutulabilir, temelde az çok benzer şeyleri öğütler dinler.
avrupada kiliseye bağlılık muhabbetini reform ve sonrasında mezhep savaşları ile çoktan bitirdiler, lafta mevcut. bu arada avrupai sistem istersen almanyada ve diğer ülkelerde kiliseye gidiyorsan masraflarını sen üstleniyorsun. burada eşek yükü ile vergi vermene rağmen her cuma camilerde ihtiyaçlarımız temalı yardım isteniyor üstüne. yardım hala edilecekse diyanet işleri kurumu neden var? bu kadar fazla imam ve din kültürü hocasına ihtiyaç var mıdır? en büyük adalet sarayı yapısı bizde olmasına rağmen adalete güven tam mı? bunları sorgularsan yavaş yavaş taşlar yerine oturup aydınlanabilirsin.
yarın camiye gitme vergisi çıksa buna itiraz etmeyeceksin o zaman. mesele avrupai sistem ise hemen şimdi geçelim. en çok senin gibiler bağırtı koparacaktır yine. bu ders meselesine takman olayın temelinden uzak olup şovenist, magazinsel kısmına önem verdiğin izleminini kuvvetlendiriyor.
-
Yallah Kuzey Koreye o zaman. Yolun açık olsun.
-
Dinin neresi doğru ve gerçek, hele bir anlatsana?? Bunu sadece arabın dini için değil, tüm dinler için soruyorum. İspat istiyorum.
-
Hele sen şu sorulara cevap ver önce, kıvırmayı bırak.
-
Zinayi suc olmaktan kaldiranlar din elde gidiyeahha baslamislar.
-
konu din ise bu konuda akp'nin günahı, çok ama çok ama çoooook daha büyük. bu konuda hiç kimseyle tartışmam, hiç kimse de bu fikrimi değiştiremez.
-
Din dersi değil
Sünni islam dersi!
Önce bunu ayırın.
Dinde zorlama yok
Ama herkes
Sünni islam dersini öğrenmek zorunda!
Genel sınavlarda çıkan soruları cevaplamak zorunda!
Ama dinde zorlama yok!
Ama hükümet, her dine eşit mesafede!!!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biz dinimizi büyüklerimizden zorla öğreniyoruz, bu tarz Kuran'a uygun mu ?
En mantıklısı, kişinin kendisinin Kuran'dan öğrenmesi,
başka neyi araştırmak, inanmak istiyorsa, kendi kendine yapması.
-
Arap'ın dini diye bir din yok. İnananı da yok.
İslam tüm insanlığın dinidir. Allah katında ırka, renge bakılmaz.
Kalbi gerçeğe açık olana ispat en kolay iş.
Sen kendine şunu sor.
Dinden çıkmaya kılıf mı arıyorsun? Yoksa kalbin hakikati mi arıyor?
İlkine kimse çare olamaz. ikincisine ispat saymaya ömrümüz yetmez.
Konuyu baltalama ben sana din bölümünde açacağın her hangi bir konuda her türlü ispatı sunarım.
-
Simdi Avrupa'da Hristiyanlık var ama o Hristiyanlık gerçek Hristiyanlık değil. O revize olmuş Hristiyanlık. Gerçek Hristiyanlıkta, kedi seveni cadı diye yakıyorlar sonra Ortadoğululara Infidel diyorlar saldırıyorlar falan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Haziran 2025; 16:39:29 > -
80 darbesiyle din dersleri zorunlu olurken aynen sizin yazdığınız gibi argümanla geldi. Herkes başka bir din öğreneceğine aynı dini öğrensin. Almanya'da din dersleri var. Evet var, ama Almnaya'da bir şeyin ismi seçmeliyse gerçekten seçmelidir. Devlet o seçim hakkının fiziksel koşullarını da gözetir ve sağlar.
Elli sene içinde mezhepçilik arttı, kırk sene alevilerin normal haklarını tanımadılar. Okulların yarısı imam hatip oldu, aynı zamanda ikametgah adresinden farklı semtte okuma hakkı kaldırıldı, pek çok düz okul imam hatip liselerine çevrildi. Normal eğitim almak isteyenler ya taşınmak veya başka semtlerde okuyan kişileri veli tayin etmek zorunda kaldılar, bunlar için organizasyonlar kuruldu. Eğer özel okul için para kaynağınız veya bütün zamanını bu iş için vakfedecek velileriniz yoksa bahsettiğiniz eşit mesafeli eğitimi almak mümkün değil. Azınlıkların kilise ve sinagoglardaki hakları iyice kısıtlandı. Bugün kilise sadece bir hıristiyan cenazseinde üç defa çan çalabilir. Bu mu din dostluğu? Bu duruma nasıl gelindiyse, gelirken yollarda ne vardıysa tersini yapmak gerekir. Bir şey biiyoruz, eski Türkiye daha iyidi, eski Türk toplumu daha güçlüydü.
Belediye seviyesinde çocuk kreşi sorununu epey çözdüler, umarm zamanı gelince eğitimi de özlenilen seviyesine geri taşırlar. Sanki 80'den önce din yoktu.
-
Özgür özel yine yanlış yerden başlıyor hiç akıllanmayacak.
Diğer yandan Din ve Ahlak dersini bölüp, Etik dersi eklenmeli müfredata. Din bilgisi dersi ayrı Etik bilgisi dersi ayrı vetilmeli. Bu ülke insanının ciddi bir etik sorunu var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kaynak? : kafadan attım tabi:) olayı seninkisi.
Almanya'da bazı eyaletlerde ebeveyn tercihinde ama genelinde zorunlu, İngiltere'de zorunlu,
Norveç, geçmişte zorunluydu şimdilerde din dersi var, muafiyet istiyorsa aile, muafiyet sağlanıyor.
-----
Tüm inançlara eşit mesafe, din derslerini kaldırmak mı oluyor?
Özgür Beyin gündeminde bundan 30 yıl önce ne varsa bunlar var hep. Bi kere de Chp'nin içine baksın, yakında koltuğundan gidecek gibi görünüyor.
-
Mevcut durumda ülkedeki en önemli dersler din ve tarih dersleri olmalı. Bu iki dersten geçemeyenlere kesinlikle diploma verilmemeli bence. Hatta din dersinden geçemeyenleri camilere bile almamak gerekiyor. 1000 yıldır bu coğrafyada yaşayan insanlar inançları yüzünden değil, inandıkları dini bilmedikleri için istismar edildiler. Dinini kitabını bilen adama birisi gelip "bana oy vermezsen cehenneme gidersin" dediğinde has...tir der.
-
En mantıklısı bilimsel yaklaşmak (hurefelerin tümünü de elemiş olursun),
örneğin Kuran'ı ele alalım, onu bir insanın tasarlayıp yazabilmesi imkansız.
Sen bu kitabı insanların yazamayacağını bilseydin, ne düşünürdün ?
-
Tam genel başkanlığın gitme ihtimali olan gün Aleviliği hatırlayıp böyle söylemlerde bulunması Özgür Özel'in yakışıksız bence.
2 yıldır genel başkansın hiç bunları anmayıp son dakika Alevi derneklerine açıklama yaptırmalar KK'ye baskı yaptırmaya çalışmalar üstüne Alevi güzellemesi yapmaalar buradan siyaset yapmalar hoş hareketler değil bence.
Yaa haftada 1-2 saat Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersi yüzünden kimse ölmez. Bu sürekli ayrışma sevdası nedir ya. Hadi öbürüde ben ateşe tapıyom onunla ilgili eğitim almak istiyor şeytana tapıyom dese eğitim verecen mi ? İster Alevi ol ister dinsiz istersen Hristiyan sonuçta Müslüman ağırlıklı bir ülkede yaşıyorsan Müslümanlar ile ilgili 3-5 bir şey öğrenmek ile kimse ölmez. Bazı insanların hassasiyetlerini nedir ne değildir öğrenirsin en kötü. ( Ben Avrupada eğitim alıyor olsa onların dini eğitimi varsa mecbur alırım sonuçta adamlarla aynı ortada yaşıyoz nedir ne değildir bilmenin kimseye zararı olmaz. )
Çıkıp dese ki Din Kültürü ve Ahlak bilgisi derslerinde Alevilik yeteri kadar anlatılmıyor onuda müfredata ekletecez anlarım. Ama Komple din dersini kaldıracaz zorunlu olmayacak Aleviler kendi inançlarını yaşayacak ders almayacak flan bu söylemlere ne gerek var ?
şimdi benim çocuğum okula gidiyor diyelim. Ve sınıfta 25 kişiler. 20 si din dersini alıyor 5 i almıyor ! Eee bunların ALevi olduğu veya Ateist olduğu dedikodusu çıkmayacak mı bir daha ne gerek var böyle ayrışmalara veya kinlenmelere. Kimsenin dinini inancını meshebini alevimi sünni mü Kürt mü Türk mü neden bilmek zorunda bırakıyor bu CHP sürekli bise ? ilk okula giden 8-9 yaşında çocuk ne bilecek ders seçmeyi ailesi seç veya seçme diyecek.
Not: Bugün sözde bunu savunan CHP'lilere soruyorum birisi Müslüman değilse veya dinsiz ise yada Alevi ise Din dersini zorla aldıramazsınız savunuyorsunuz yaa hani. Yarın birileride çıkıp biz Kürt üz ve Türkçe neden zorla öğreniyoruz almak istemiyoruz dese gene savunacak mısınız ? Yoksa din düşmanlığı eksenindemi sizin özgürlük anlayışınız sadece.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 30 Haziran 2025; 17:26:43 >
Tüm inançlara eşit mesafede olmanın neresi din düşmanlığı. Tersine din dostu bir politikadır. Din düşmanlığı asıl bir mezhebi kayırıp diğer her inancı reddetmektir. Almanya, İngiltere, Finlandiya, İsveç, Norveç'te din dersleri zorunlu değil. Ayrıca katolik, protestan ismleriyle hizmet veren kurumlar da anayasalara, eşitlik ilkelerine uymak zorunda. Mesela hayır için çalışanlakrın çocuklarına bakım hizmeti veren bir katolik kurumu müslümanların çocuklarına da aynı hizmeti verir. |
Hem darbe anayasası bu değiştirelim deyip hem de darbecilerin zorunlu yaptığı din dersini savunmak işte siyasal islamın ikiyüzlülük örneği daha |
Arap'ın dini diye bir din yok. İnananı da yok. İslam tüm insanlığın dinidir. Allah katında ırka, renge bakılmaz. Kalbi gerçeğe açık olana ispat en kolay iş. Sen kendine şunu sor. Dinden çıkmaya kılıf mı arıyorsun? Yoksa kalbin hakikati mi arıyor? İlkine kimse çare olamaz. ikincisine ispat saymaya ömrümüz yetmez. Konuyu baltalama ben sana din bölümünde açacağın her hangi bir konuda her türlü ispatı sunarım. |
niye kudurdun? her birey kendi dini bilgilerini kendi öğrenebilir. bunun için zorunlu din dersine de, bunu dayatmaya da ihtiyaç yok. din dersinde tutup komple dini mi öğretiyorlar? hayır. olmazsa olmaz mıdır?tabi ki hayır. adı üstünde, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi, ahlak bilgisi kısmı zayıf kaldığı için bu haldeyiz. inançlı bir insan olma gereği aynı zamanda güzel ahlaklı olmak ancak bunun ne kadar uygulandığı günümüzde belli oluyor. ayrıca tüm dinlere eşit diyor, din kültürü dersi adı üstünde, tüm dinlerin basit kuralları ders olarak okutulabilir, temelde az çok benzer şeyleri öğütler dinler. avrupada kiliseye bağlılık muhabbetini reform ve sonrasında mezhep savaşları ile çoktan bitirdiler, lafta mevcut. bu arada avrupai sistem istersen almanyada ve diğer ülkelerde kiliseye gidiyorsan masraflarını sen üstleniyorsun. burada eşek yükü ile vergi vermene rağmen her cuma camilerde ihtiyaçlarımız temalı yardım isteniyor üstüne. yardım hala edilecekse diyanet işleri kurumu neden var? bu kadar fazla imam ve din kültürü hocasına ihtiyaç var mıdır? en büyük adalet sarayı yapısı bizde olmasına rağmen adalete güven tam mı? bunları sorgularsan yavaş yavaş taşlar yerine oturup aydınlanabilirsin. yarın camiye gitme vergisi çıksa buna itiraz etmeyeceksin o zaman. mesele avrupai sistem ise hemen şimdi geçelim. en çok senin gibiler bağırtı koparacaktır yine. bu ders meselesine takman olayın temelinden uzak olup şovenist, magazinsel kısmına önem verdiğin izleminini kuvvetlendiriyor. |
Ben hiç bir zaman dinde olmadım ki? çıkayım. allah,kitap hatta diğer din ve inanışlar benim için hikaye niteliğindedir. Dinlerin insanlar tarafından uydurulduğunu söylüyorum, aksi varsa ispatlayın. Dinler tarih boyunca toplumları kontrol etmek ve zenginleri korumak için UYDURULMUŞTUR. |
Dinin neresi doğru ve gerçek, hele bir anlatsana?? Bunu sadece arabın dini için değil, tüm dinler için soruyorum. İspat istiyorum. |
Din dersi değil
Sünni islam dersi! Önce bunu ayırın. Dinde zorlama yok Ama herkes Sünni islam dersini öğrenmek zorunda! Genel sınavlarda çıkan soruları cevaplamak zorunda! Ama dinde zorlama yok! Ama hükümet, her dine eşit mesafede!!! |
Özgür Özel: "Kimsenin zorunlu din dersi görmediği, devletin tüm inançlara eşit mesafede olduğu yarınları sağlayacağız." yazı bu. başlık ise din dersi düşmanlığı yani diyorsun ki seçme hakkı verilse ben seçmem. dinsiz biriyim, o yüzden vicdan tatmini için zorla olsun. budur sizin dediğiniz kısaca. adam kaldırılsın dememiş, zorunlu dayatma ile olmasın demiş. |
Kimse müslüman olmak zorunda değil. Müslüman olup dindar olmak zorunda değil. İsterse tüm günahları işler, hiçbir ibadeti yapmaz ama müslümanım derse senin yargılama hakkın yok. Bunu bir anlayamadınız. Dini de sizin kadar umursayan yok. 1453'ü ise kim takar? 1918'de zaten geri almışlardı çok değerli görseler vermezlerdi istesende alamazdın. Beyaz türkler ise eskide kalmış birşey. Önceden akpliler fakirken kendi zenginlerini oluşturmamışken şehirli, eğitimi yüksek, zengin veya orta gelirli ve dini sizin kadar umursamayan kesime beyaz türkler deniyordu. Bugün onların yerine siyasetle zenginleşmiş dindar görünümlü alkol, kumar, cinsel her türlü sapkınlıkların olduğu akpli kesim var. Siz sadece kendi kendinize düşman yaratan bir topluluksunuz. Akp öncesi iktidarda anap, dyp gibi partilerin zenginleri de size benzemiyordu. O insanlar yok olmadı çoğu akpli olup aranıza karıştı. En lüks en sosyete yerlerde kimlerin olduğunu bilmesek neyse. Onların bulunduğu mekanlara parasıyla bile giremezsin. |
Benzer içerikler
- c35 beton
- ariel boykot mu
- dost koleji hangi cemaat'in
- gerçek atatürk kimdir
- türev integral kalktı mı
- eurofighter typhoon türkiye
- türkiye çip üretimi
- 5g türkiye
- tarife karşılaştırma
- geforce now fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X