Şimdi Ara

Oyunun tekrardan canlanma ihtimali var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben Eylül-Ekim gibi bıraktım oyunu. Ne dersiniz? Tekrar canlanabilir mi oyun?

AMD Ryzen 9 7950X3D /// Nvidia GeForce RTX 4090 /// Asus ROG Crosshair X670E Hero /// NZXT Kraken X63 /// ASUS Essence STX II Sound Card /// G.Skill Trident Z5 RGB DDR5-6400MHz CL32 64GB /// Seagate BarraCuda Pro 10TB /// Samsung 860 QVO SSD 4TB /// Crystal Series 570X /// Seasonic 1200W Prime // CableMod PRO ModMesh Renkli Kablo // Alienware 34 QD-OLED (AW3423DW) + Dell UltraSharp UP3218K

Kroyum ama para bende.
  • exp çıkması haline canlanabilir onunda 1 yılı var bence canlanmaz artık diablo gerçekten öldü
    //İntel i7 4790//ASUS H97-PRO//Asus ROG STRIX GTX 1070 OC//Corsair Vengeance 4x4GB 1600mhz//TT. toughpower 750w gold //Phanteks Eclipse P400 //samsung evo 850 250gb//Akasa VENOM //Viewsonic VX2757-MHD//Logitech G502 Proteus Spectrum//EDIFIER x600
  • 1m 20-30liralardan 5 kuruşa düştü daha eskisi gibi olması imkansız
  • Yeni oyun yapmak bu oyunu adam etmekten daha kolay bir iş bence Eklenti paketinde çok köklü değişikliklere gidilmediği sürece o bile kurtaramaz oyunu. Artık çok uğraşacaklarını da düşünmüyorum zaten Titan'a yoğunlaşmışlardır büyük ihtimalle. Patch'lerin geliş yavaşlığından da anlaşılıyor çok az kişinin Diablo 3 kısmında çalıştığı. Ek paketlerle son vurgunu yapıp Diablo defterini sonsuza dek kapatacaklar diye düşünüyorum. İlk eklenti paketi yeterince ilgi görmezse (ki bence görmeyecek) 2. de çıkmayabilir.

Orijinalden alıntı: Diablomania

Yeni oyun yapmak bu oyunu adam etmekten daha kolay bir iş bence Eklenti paketinde çok köklü değişikliklere gidilmediği sürece o bile kurtaramaz oyunu. Artık çok uğraşacaklarını da düşünmüyorum zaten Titan'a yoğunlaşmışlardır büyük ihtimalle. Patch'lerin geliş yavaşlığından da anlaşılıyor çok az kişinin Diablo 3 kısmında çalıştığı. Ek paketlerle son vurgunu yapıp Diablo defterini sonsuza dek kapatacaklar diye düşünüyorum. İlk eklenti paketi yeterince ilgi görmezse (ki bence görmeyecek) 2. de çıkmayabilir.

titan derken dostum ?

• Titan Blizzard'ın geliştirmekte olduğu yeni MMO. 2 ila 10 sene içerisinde piyasa çıkar herhalde.

http://en.wikipedia.org/wiki/Titan_(Blizzard_Entertainment_project)
  • Rmah kesinlikle kalkmalı. Oyun daha 1 yılını doldurmadan patladı ve bunun en büyük nedeni rmah. Rmah kalkmadıkça ağzıyla kuş tutsa dönmem ben oyuna. Bu bölüme girdikçe sinirleniyorum. Diablo 2 den ne kadar bıkarsam bıkayım her 6 ayda bir tekrar oynamak için yanıp tutuşuyordum. Diablo 3 ü 6 aydır oynamıyorum ve hiç eksikliğini de hissetmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaman01

Rmah kesinlikle kalkmalı. Oyun daha 1 yılını doldurmadan patladı ve bunun en büyük nedeni rmah. Rmah kalkmadıkça ağzıyla kuş tutsa dönmem ben oyuna. Bu bölüme girdikçe sinirleniyorum. Diablo 2 den ne kadar bıkarsam bıkayım her 6 ayda bir tekrar oynamak için yanıp tutuşuyordum. Diablo 3 ü 6 aydır oynamıyorum ve hiç eksikliğini de hissetmiyorum.

ben de haftada bir giriyorum bölüme bakıp çıkıyorum. 2 aydır oynamıyorum. bölümü fvorilerden silmek için elim gitti mesajı fark ettim. şunu da yazıp çıkayım dedim :)

Herhalde en çabuk tükenen online oyunlardan biri oldu. Hem de ücretsiz bir çok online oyundan bile çabuk...
  • alacağını aldı blizzard. diablo serisinde hedef kitle zaten eski d2 oyuncularıydı onların da yaşları 27+ şeklinde işinde gücünde ailesinde olan insanlar. kısaca oyun oynamaya fazla vakti olmayanlar. d2 hatrına alan kitle yetti de arttı. nasılsa d4 diye bir şey yapmayacaklarından güzel taktik olmuş oldu.

daha da adam olmaz bu oyun.

ekşi sözlükten gelsin
    quote:

kendini şeytan sanan diabolik satanistlerin oynadığı saçma ve absürd oyun. bu oyunu oynayanın iqsu ayakkabı numarasından küçüktür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batis -- 30 Nisan 2013; 22:56:17 >

Orijinalden alıntı: yaman01

Rmah kesinlikle kalkmalı. Oyun daha 1 yılını doldurmadan patladı ve bunun en büyük nedeni rmah. Rmah kalkmadıkça ağzıyla kuş tutsa dönmem ben oyuna. Bu bölüme girdikçe sinirleniyorum. Diablo 2 den ne kadar bıkarsam bıkayım her 6 ayda bir tekrar oynamak için yanıp tutuşuyordum. Diablo 3 ü 6 aydır oynamıyorum ve hiç eksikliğini de hissetmiyorum.

Kesinlikle katılİyorum.Çok büyük hevesle aldım.Biz daha bir kaç m gold u bir araya getiremezken adamlar botlarla milyarları götürdü,dupe itemler cirit attı.Blizz hiç bir önlem almadı.Sonuç olarak bizim gibi bir çok diablo severi diablodan soğutup oyunu bıraktırdılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunun geldiği noktaya bak.Oyuncu kalmamış, patch gelmiyor , yenilik yok , çok kişi de çalışmıyor deniliyor , millet bot programlarını rahatça kullanıyor , RMAH'da isteyen istediği goldu çekiyor.Yahu daha ne denir bu oyuna? Şimdi de PS kullanıcılarına sardılar.Oradan da para kıralım diyorlar.Expansion'un kurtarması için yapılması gerekenler basit ve net: Oyun sıfırlanacak ve RMAH kaldırılacak.Botlarla sıkı bir savaş olacak ve patchler esirgenmeyecek.Actler artacak ve karakterler de tabii ki expansion olduğu için artacak ve 7 gibi bir sayıya ulaşacak.Herkes baştan başlayacak.Zorluk eskisi gibi olacak(Biraz daha düşürülebilir).Bir de skill ağacı olsun, hatta stat da verilsin ama bu statların nelere göre verilebileceği örnekleri olsun insanlar da ayrı şeyler geliştirebilirler.Pvp ye gelirsek arena olsun ikiye iki gibi şeyler olsun yeter.Temeli zaten pvp olmayan bir oyun için bu sistem dahi yeterli.Ancak bunlarla bitmez oyun güncel tutulacak ve büyük patchler ile belki de 1 karakter gelebilir ileride biraz tıkanma olursa veya yeni actler.Oyunun mantığına biraz ters düşüyor ancak mantıksız değil.Sürekli devam eden güncel bir hikaye ve belki de toplam 9 a kadar çıkacak karakter sayısı.Ayrıca eğelencesine Diablo 2 'den eski haritalar oynanmaya sunulabilir.Artık bu saatten sonra mantığa tersmiş falan düşünmek de mantıksız.Dediklerim kabul edilebilir şeyler.Yoksa bu oyun canlanmaz kaldı ki dediklerimi Blizzard yapmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Komi

Oyunun geldiği noktaya bak.Oyuncu kalmamış, patch gelmiyor , yenilik yok , çok kişi de çalışmıyor deniliyor , millet bot programlarını rahatça kullanıyor , RMAH'da isteyen istediği goldu çekiyor.Yahu daha ne denir bu oyuna? Şimdi de PS kullanıcılarına sardılar.Oradan da para kıralım diyorlar.Expansion'un kurtarması için yapılması gerekenler basit ve net: Oyun sıfırlanacak ve RMAH kaldırılacak.Botlarla sıkı bir savaş olacak ve patchler esirgenmeyecek.Actler artacak ve karakterler de tabii ki expansion olduğu için artacak ve 7 gibi bir sayıya ulaşacak.Herkes baştan başlayacak.Zorluk eskisi gibi olacak(Biraz daha düşürülebilir).Bir de skill ağacı olsun, hatta stat da verilsin ama bu statların nelere göre verilebileceği örnekleri olsun insanlar da ayrı şeyler geliştirebilirler.Pvp ye gelirsek arena olsun ikiye iki gibi şeyler olsun yeter.Temeli zaten pvp olmayan bir oyun için bu sistem dahi yeterli.Ancak bunlarla bitmez oyun güncel tutulacak ve büyük patchler ile belki de 1 karakter gelebilir ileride biraz tıkanma olursa veya yeni actler.Oyunun mantığına biraz ters düşüyor ancak mantıksız değil.Sürekli devam eden güncel bir hikaye ve belki de toplam 9 a kadar çıkacak karakter sayısı.Ayrıca eğelencesine Diablo 2 'den eski haritalar oynanmaya sunulabilir.Artık bu saatten sonra mantığa tersmiş falan düşünmek de mantıksız.Dediklerim kabul edilebilir şeyler.Yoksa bu oyun canlanmaz kaldı ki dediklerimi Blizzard yapmaz.

Herkes takmış RMAH'a. Sanki her oyunda item-karakter satışı vs. olmuyor da hala oyunun RMAH yüzünden tutulmadığını sananlar var. Üstteki mantıksız istekleri yapın, Diablo'nun toprağını da ben atarım üstüne. Daha da oyunu oynayan kimse kalmaz. Oyun tarz olarak kısıtlı, RMAH olmasa oyunu oynayan bir kişi bile bulamazsınız. Tam tersine oyunu ayakta tutan RMAH ve oradan para kazanmak için oynayanlar. Casual tabir edilen haftada 1 kez oyuna girip birkaç ay sonra oyunu bırakacak adamlarla mı devam edecek Diablo 3?

Oyun çıkalı 1 yıl oldu, hala oyunun tarzının kısıtlı olduğunu anlayamayanlar var ve başka sebeplere kafayı takanlar var. Yıl 2000 değil. Çoluk çocukken oynadığınız oyunlar size daha zevkli geliyor diye Diablo 2'yi de övüp durmayın artık. Ben Diablo 2'yi 1 kez bitirdim, bir daha da oynamadım. Çünkü oynamanın bir mantığı yoktu. Aynı haritalar, aynı yaratıkların gücü artırılmış halleri... Ultima Online varken Diablo'nun yüzüne bakılmazdı o zaman. Diablo oyun tipi olarak eskide kaldı, kendini devamlı tekrar eden bir oyunu oynamak isteyen kişi sayısının az olması doğal. Diablo'nun her türlü zımbırtısını 1 ayda, bilemeden 2 ayda bitirirsin. Git WoW oyna, 1 senede bitiremezsin. Çünkü oyunun haritası büyük, girip çıkacağın bir sürü yer var. Bir sürü özellik, bir sürü yetenek var. MMORPG tarzı oyunlarla Diablo 3'ün oyun stilinin mücadele etmesi imkansız.

Diablo 3 nasıl mı kurtulur? Açarsın sağlam bir server, aynı anda binlerce kişinin diablo oynayabileceği, haritayı da 20 katına kadar çıkarırsın. Klanlar vs. olur ve PvP gelir. Diablo ancak böyle kurtulur. 2 vs 2 girip ayrı bir yerde PvP yapmanın oyuna 1-2 ay daha uzatmaları oynatmaktan başka katkısı olmaz. Oyunda her an biri çıkacak diye heyecan hissetmemenin, kısacası ölüm korkusu olmamasının neticesi şu an Diablo 3. MMORPG'lerin yanında Diablo 2 de hiçbir şey yapamazdı, onun bu kadar yüceltilmesinin sebebi sizin MMORPG'den habersiz oluşunuz. Başka bir şey değil. Dünyada bir dönem fırtınalar estirmiş bir sürü oyun var, şimdi aynı stilde oyunlar revaçta mı? Hayır. Tetris tarzı çok iyi bir oyun yapsan kimin umrunda olur? Bilgisayarda oynanmaz o oyun. O yüzden Diablo serisinin kısıtlı imkanlarıyla günümüzde iş yapmasını beklemeyin artık. Ya oyun kendini değiştirecek ya da koleksiyonlarda bir anı olarak kalacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fahfar

quote:

Oyunun geldiği noktaya bak.Oyuncu kalmamış, patch gelmiyor , yenilik yok , çok kişi de çalışmıyor deniliyor , millet bot programlarını rahatça kullanıyor , RMAH'da isteyen istediği goldu çekiyor.Yahu daha ne denir bu oyuna? Şimdi de PS kullanıcılarına sardılar.Oradan da para kıralım diyorlar.Expansion'un kurtarması için yapılması gerekenler basit ve net: Oyun sıfırlanacak ve RMAH kaldırılacak.Botlarla sıkı bir savaş olacak ve patchler esirgenmeyecek.Actler artacak ve karakterler de tabii ki expansion olduğu için artacak ve 7 gibi bir sayıya ulaşacak.Herkes baştan başlayacak.Zorluk eskisi gibi olacak(Biraz daha düşürülebilir).Bir de skill ağacı olsun, hatta stat da verilsin ama bu statların nelere göre verilebileceği örnekleri olsun insanlar da ayrı şeyler geliştirebilirler.Pvp ye gelirsek arena olsun ikiye iki gibi şeyler olsun yeter.Temeli zaten pvp olmayan bir oyun için bu sistem dahi yeterli.Ancak bunlarla bitmez oyun güncel tutulacak ve büyük patchler ile belki de 1 karakter gelebilir ileride biraz tıkanma olursa veya yeni actler.Oyunun mantığına biraz ters düşüyor ancak mantıksız değil.Sürekli devam eden güncel bir hikaye ve belki de toplam 9 a kadar çıkacak karakter sayısı.Ayrıca eğelencesine Diablo 2 'den eski haritalar oynanmaya sunulabilir.Artık bu saatten sonra mantığa tersmiş falan düşünmek de mantıksız.Dediklerim kabul edilebilir şeyler.Yoksa bu oyun canlanmaz kaldı ki dediklerimi Blizzard yapmaz.

Herkes takmış RMAH'a. Sanki her oyunda item-karakter satışı vs. olmuyor da hala oyunun RMAH yüzünden tutulmadığını sananlar var. Üstteki mantıksız istekleri yapın, Diablo'nun toprağını da ben atarım üstüne. Daha da oyunu oynayan kimse kalmaz. Oyun tarz olarak kısıtlı, RMAH olmasa oyunu oynayan bir kişi bile bulamazsınız. Tam tersine oyunu ayakta tutan RMAH ve oradan para kazanmak için oynayanlar. Casual tabir edilen haftada 1 kez oyuna girip birkaç ay sonra oyunu bırakacak adamlarla mı devam edecek Diablo 3?

Oyun çıkalı 1 yıl oldu, hala oyunun tarzının kısıtlı olduğunu anlayamayanlar var ve başka sebeplere kafayı takanlar var. Yıl 2000 değil. Çoluk çocukken oynadığınız oyunlar size daha zevkli geliyor diye Diablo 2'yi de övüp durmayın artık. Ben Diablo 2'yi 1 kez bitirdim, bir daha da oynamadım. Çünkü oynamanın bir mantığı yoktu. Aynı haritalar, aynı yaratıkların gücü artırılmış halleri... Ultima Online varken Diablo'nun yüzüne bakılmazdı o zaman. Diablo oyun tipi olarak eskide kaldı, kendini devamlı tekrar eden bir oyunu oynamak isteyen kişi sayısının az olması doğal. Diablo'nun her türlü zımbırtısını 1 ayda, bilemeden 2 ayda bitirirsin. Git WoW oyna, 1 senede bitiremezsin. Çünkü oyunun haritası büyük, girip çıkacağın bir sürü yer var. Bir sürü özellik, bir sürü yetenek var. MMORPG tarzı oyunlarla Diablo 3'ün oyun stilinin mücadele etmesi imkansız.

Diablo 3 nasıl mı kurtulur? Açarsın sağlam bir server, aynı anda binlerce kişinin diablo oynayabileceği, haritayı da 20 katına kadar çıkarırsın. Klanlar vs. olur ve PvP gelir. Diablo ancak böyle kurtulur. 2 vs 2 girip ayrı bir yerde PvP yapmanın oyuna 1-2 ay daha uzatmaları oynatmaktan başka katkısı olmaz. Oyunda her an biri çıkacak diye heyecan hissetmemenin, kısacası ölüm korkusu olmamasının neticesi şu an Diablo 3. MMORPG'lerin yanında Diablo 2 de hiçbir şey yapamazdı, onun bu kadar yüceltilmesinin sebebi sizin MMORPG'den habersiz oluşunuz. Başka bir şey değil. Dünyada bir dönem fırtınalar estirmiş bir sürü oyun var, şimdi aynı stilde oyunlar revaçta mı? Hayır. Tetris tarzı çok iyi bir oyun yapsan kimin umrunda olur? Bilgisayarda oynanmaz o oyun. O yüzden Diablo serisinin kısıtlı imkanlarıyla günümüzde iş yapmasını beklemeyin artık. Ya oyun kendini değiştirecek ya da koleksiyonlarda bir anı olarak kalacak.

Güzel kardeşim Rmah daki "Real Money" ibaresi bu tür oyunlarda dupe ve hack yapan bütün adamların ilgisini çekti. Mutlaka her oyunda dupe ve hack var ama hangi oyunda bu dupe ile yapılan eşyaları legal bir yoldan satabilirsin yada elden çıkarabilirsin? Hangi oyunda Diablo 3 deki gibi bir pazar var (adım gibi eminim bu oyunun pazarında milyon dolarlar dönüyor). Rmah olmasa gene olurdu dupe hack olayları ama bu kadar geniş çaplı olmazdı.

Ben hayatta yapmam böyle şeyleri ama bu forumda bile binlerce euro ların döndüğünü görünce aklımdan geçmedi değil. Bu pazarı gören en casual oyuncu bile köşesinden bulaştı bu işe. Oyunun amacı zevkten ziyade ticarete kaydı bu rmah yüzünden.

Yukarıda dediğim gibi en büyük nedeni rmah.

Ben de sıralayayım kendimce nasıl tekrar hayat bulacağını bu oyunnun.

1. Bütün sunuculara reset atılacak yada yeni sunucular açılacak.
    2. RMAH tamamen ortadan kaldırılacak.
    3. 3. parti program kullanan oyuncuları çok daha hızlı tespit etmek için yeni sistemler geliştirilmeli.
    4. Oyun piyasasını canlı tutmak için oyunda kazanılan paralar bir şekilde piyasadan silinmeli. Aksi taktirde herkes üzerinde milaylarca gold ile gezecek.
    5. Belirli sayıda özelliklere ulaşan eşyalar bind on equip, bind to pickup, bind to account olmalı. Aksi taktirde bu eşya oyunun sonu gelene kadar sunucuda el değiştirir durur.

Yukarıdaki maddeleri önceliklerine göre sılaradım. Benim için ilk iki maddenin gerçekleşmesi yeterlidir.

• quote:

quote:

++++ katılıyorum
    Rmahı bu gün kaldırsınlar 1 aya kalmaz oyuncu sayısı 2 li rakamlara düşer. Ne rmah mış millet ağzına aldı sakız gibi çiğniyor.

He anasını satim bütün suçlu rmah vurun boynunu...

• quote:

Orijinalden alıntı: kaansam

quote:

quote:

++++ katılıyorum
    Rmahı bu gün kaldırsınlar 1 aya kalmaz oyuncu sayısı 2 li rakamlara düşer. Ne rmah mış millet ağzına aldı sakız gibi çiğniyor.

He anasını satim bütün suçlu rmah vurun boynunu...

Siz benim dediklerimin sadece RMAH kısmını okumuşsunuz ve dedikleriniz resmen Diablo diye bir oyuna aykırı.RMAH oyunda en büyük ayrıcalık sağlayan ve böyle bir durumda oyundaki drop mantığının(Diablo büyük oranla bunun üzerine kurulu) içine eden bir sistem.Bunun hala bir MMORPG olmadığını anlayamamışsınız siz.Diablo 2'nin oynanma sebebinin neler olduğunu da anlayamamışsınız.Diablo gibi büyük oranda item düşürme ve bu sayede karakteri geliştirme mantığıyla işleyen bir oyuna bu şekilde pay to win MMORPG mantığıyla davranmak kadar yanlış ne olabilir ki? Yok oynayan kişi kalmazmış falan.Onlar ticaret için oynamaktalar.Peki bir oyun ticaret için oynanıyorsa nerede gerçekten oyuncuların oynadığı oyuncu kitlesi?Zaten sadece RMAH için oynayanlar varsa o oyun tamamıyla batsın.Yok klanlarmış falan filan yaptığınız laflara bakın.Oyunu Knight edeceksiniz yani.Pvp konusunda serbest bir alan olma fikri konusunda emin değilim.Ayrıca Oyunun PVP oyunu olmadığını hatırlatmak isterim.Bu bağlamda pek mantıklı bir yol gibi gözükmüyor yine de karşı değilim.
    Bu adamlar zaten paralarını aldılar o zaman RMAH diye bir saçmalığı niye çıkarıyorsun ki? Tamamıyla para gözlük.RMAH'tan koparılan paraların hesabı yok Bliz için.Ha bu adamlar yine de para kazanmalı diyenler için görünüşe etki eden eşyalar olabilirdi.Hala nesini savunursunuz anlamadım.

• Yav adam süper bir sistem geliştirmiş burda işte http://www.diablofans.com/topic/92276-patch-109-preview-a-dream/ AHyi kaldırıp trading post diye bir sistem koyuyor.Aynı D2deki gibi bulduğun itemleri diğer oyuncuların itemleriyle değiş tokuş ediyorsun ama AH interface i üzerinden,D2 deki gibi trade chanellı spamlamana gerek yok,oyunda olmana gerek yok.Gold kalkıyor,saçma sapan legendaryler kalkıyor,yeni craft sistemi,mystic falan süper bi patch hazırlamış adam haftalardır konuşuluyo blizzardın forumunda ama yok koymazki adam hala ps satışından para koparma derdinde,hala bizim dediğimiz dedik kafası.

Oyunda kendi bulduklarınla karakterini geliştirmen imkansız gibi birşey.Benim kendi bulduğum en iyi item ARli IK helmi oda şuan max 100m ediyor AHde.Çöp üstüne çöp düşüyor sadece.En küçük upgrade ise 500-600M lerden başlıyor.Botlamadan,AH flipping denen AH simsarlığını yapmadan,gold satın almadan ya da rmahı kullanmadan bu oyunda karakterini güçlendirmek veya 50-60M gold yapmak bile söz konusu değil.Ben oyun oynamak istiyorum kardeşim ben tüccar değilim ya da bu oyunu esnaflık simülasyonu olarak almadım.Bu AH saçmalığına hem gold hem real money versiyonunun derhal oyundan kaldırılması gerekiyor yoksa benim bu oyunun expini almam falan söz konusu değil.Tabi AHnin kalkması ile itemizasyonda da değişikliğe gidilmek zorunda çünkü şu an milleti ahye yönlendirmek için hiç bir şey düşmüyor oyun içinde.

Bunun gibi köklü değişiklikler yapılmaması durumunda ben oyunun 6-7 ay içinde tamamen yok olacağını düşünüyorum.

• "According to former Diablo III Game Director Jay Wilson, the auction house "really hurt the game."

Apparently, Blizzard anticipated that very few players would make use of the auction house and that item prices would limit the number of transactions going on. That, uh, wasn't the case. Nearly every one of Diablo III's roughly 3 million monthly users make use of the auction house, and item trading has "damaged" the item rewards in the game.

Without giving up any juicy details, Wilson has mentioned that the team is working on a viable solution to the current problems posed by the auction house. "

Sıkıntı sadece RMAH değil auction house sistemi Diablo gibi item üzerine kurulmuş bir oyuna çok büyük zarar veriyor. Bunu adamlar kendileri de kabul etmiş durumdalar. Itemization güzel tasarlanmış olsaydı auction house eşya alış satışında çok büyük kolaylık sağlayacaktı ama şu anki itemization sisteminde eşyaların iyi sayılabilmesi için hangi statları alması gerektiği belliyken sistem düzgün işleyemiyor haliyle. Örneğin silah düşüyor şu şekilde inceliyorsunuz eşyayı:
    DPS'i yüksek mi? Hayır-> Çöp
    Evet -> Socket'i var mı? Yok -> Çöp
    Var -> Critical hit damage var mı? Yok -> Çöp
    Var -> Lifesteal/LoH var mı? Yok-> Çöp
    Var -> Güzel eşya
    Sistem bu şekilde işlerken eşyalar arasındaki uçurum çok yüksek olmuş oldu haliyle. Oyunda sadece belli statlar ön plana çıkarıldığı için sadece belli özelliğe sahip eşyalar iyi eşya kabul ediliyor. Diablo 2'yi yıllarca oynamış bir insanın böyle bir itemizationa sahip oyunu savunabileceğini zannetmiyorum. Diablo 2'de düşen bir silahta bakabileceğiniz bir sürü özellik vardı. Diablo 3'te build derinliğinin olmaması da çok büyük sorun çıkarıyor eşya seçiminde. Bunu çözebileceklerini iddia ediyorlar ama hiç zannetmiyorum. Oyunun stat/skill/itemization/randomization bütün sistemlerinin değişmesi lazım bu oyunun adam olabilmesi için. Bu da nerdeyse yeni oyun yapmak demek.

• Oyunun düzelmesi "itemizasyon yaması"na bakıyor. Eğer şu ana kadar bahsettikleri şekilde bir itemizasyon sistemi getirirlerse, oyunda "çöp item" diye bir şey kalmaz. Herkese "iyi" item düşünce de AH piyasası gene bozulur.

Oyuncu tarafından bakarsak, güzel bir değişim; ama Blizzard tarafından bakarsak, afedersiniz, iki ucu b.klu değnek.
    İtemizasyon kötü olduğu için sürekli oyuncu sayısı azalıyor. Düzeltseler, anında oyuncu sayısında patlama olur. Ama az evvel de bahsettiğim gibi, AH piyasası düşeceğinden, RMAH'tan Blizzard'ın cebine para gitmeyecek. Herkese iyi öte-beri düşerken kim AH'den alış-veriş yaparki?

Şu çok beklenen itemizasyon (aynı kelimeyi söyle söyle dilim yoruldu) yamasını getirmek zor bir şey mi? Hayır! Her hafta yaptıkları bakım çalışmasında bile halledilir bir şey.

Adamların umursamadıkları ortada! Bir kı.ı kırık "monster density" ayarını 3-4 haftadır PTR'de test ediyorlar. Ki bu yeniliğin oyuncu çekeceği de yok zaten.

Oyun adam olur mu? Bu azimle biraz zor olur. Olsa bile, zamanla türeyecek alternatifler sebebiyle yüzüne bakan olmaz.

Oyunu bozan AH/RMAH değil; şu anki itemizasyon sistemi.. AH/RMAH olmasa ne olacaktı. Oyunu oynayanlar gene gold ve/veya gerçek para ile item alacaktı, hatta fahiş fiyatlar ödeyerek alacaktı. Çünkü farklı farklı yerlerde bulunan satışları karşılaştırma durumu zor hale gelecekti.
    AH/RMAH aslında bir nimet bu oyun için. Ne zaman itemzzss (allahım sana geliyorum!) zımbırtısı düzeltilir, AH'nin gerekliliğinin tartışılması o zaman mantıklı bir hal alır.

• quote:

Orijinalden alıntı: shruikan

Oyunun düzelmesi "itemizasyon yaması"na bakıyor. Eğer şu ana kadar bahsettikleri şekilde bir itemizasyon sistemi getirirlerse, oyunda "çöp item" diye bir şey kalmaz. Herkese "iyi" item düşünce de AH piyasası gene bozulur.

Oyuncu tarafından bakarsak, güzel bir değişim; ama Blizzard tarafından bakarsak, afedersiniz, iki ucu b.klu değnek.
    İtemizasyon kötü olduğu için sürekli oyuncu sayısı azalıyor. Düzeltseler, anında oyuncu sayısında patlama olur. Ama az evvel de bahsettiğim gibi, AH piyasası düşeceğinden, RMAH'tan Blizzard'ın cebine para gitmeyecek. Herkese iyi öte-beri düşerken kim AH'den alış-veriş yaparki?

Şu çok beklenen itemizasyon (aynı kelimeyi söyle söyle dilim yoruldu) yamasını getirmek zor bir şey mi? Hayır! Her hafta yaptıkları bakım çalışmasında bile halledilir bir şey.

Adamların umursamadıkları ortada! Bir kı.ı kırık "monster density" ayarını 3-4 haftadır PTR'de test ediyorlar. Ki bu yeniliğin oyuncu çekeceği de yok zaten.

Oyun adam olur mu? Bu azimle biraz zor olur. Olsa bile, zamanla türeyecek alternatifler sebebiyle yüzüne bakan olmaz.

Oyunu bozan AH/RMAH değil; şu anki itemizasyon sistemi.. AH/RMAH olmasa ne olacaktı. Oyunu oynayanlar gene gold ve/veya gerçek para ile item alacaktı, hatta fahiş fiyatlar ödeyerek alacaktı. Çünkü farklı farklı yerlerde bulunan satışları karşılaştırma durumu zor hale gelecekti.
    AH/RMAH aslında bir nimet bu oyun için. Ne zaman itemzzss (allahım sana geliyorum!) zımbırtısı düzeltilir, AH'nin gerekliliğinin tartışılması o zaman mantıklı bir hal alır.

Bak AH ye değil RMAH a karşıyım. Her ne olursa olsun alınan goldlar sınırlı olacaktı.Ama RMAH sınırsız. Ayrıca alabilen kişi az olacaktı.İtemizasyon da değişmeli ama eski oyunculardan başkasını çekemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.