Şimdi Ara

Sorunumun çözünü bulana ödül var. [Bir yerden sonra FPS düşmesi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarımda böyle bir sorun vardı, 15. dakika dan ping 120'lerden 20-30'a düşüyordu. Format attım bilgisayara, bir yazılımdır kaynaklıdır dedim bir tek Google Chrome ve LoL'ü kurdum yok yine aynı şey. Formattan sonra oynadım, 3-4 hafta boyunca gayet iyiydi, bugün bir daha girdim bir baktım yine 5. dakika da gayet akıcı 120-160 fps arası oynuyorum, sonrasında ne oluyorsa birden düştü 20-30 fpse. Arkaplanda çalışan hiç bir şey yok, bilgisayarın ısınmasıyla veya yetmemesiyle alakalı değil. 6GB RAM, 2GB GT520M ekran kartı, i5.

Denemek için başka oyunlara da girdim, Minecraft indirdim eskiden 200-300fps'le oynardım şuan 2 chunks da 60-80 ancak oluyor. 8 chunkta 20-30 düşüyor. Skyrim denedim, bilgisayarım yine kaldırıyor oyunun high'da açtı ben lowa aldım yine deli gibi kasıyor. Eskiden Skyrim'da kasmıyordu. Ne oldu bu bilgisayarıma, kafayı yemek üzereyim. Çözümü bulan birisi olursa steam 25tl'lik kartlardan yollayacağım.

• Gt520m yerine onboard olan ekran kartını kullanıyor olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    i7-10700 | MSI Z490 A-PRO | 2 X 16 GB 3600MHz Corsair Vengeance RGB Pro | MSI Suprim X RTX 3070 Ti | MSI MPG A850G 850 W | MSI MAG FORGE 100R | MSI Optix G241 23.8" | Razer Diamondback - Chroma | Razer KBD Blackwidow | Razer Barracuda X
  • laptop mu?

@AslanAvda evet.

Orijinalden alıntı: AslanAvda

oyuna gırdıgınde tum seslerı kapatmayı dene. Olmadı speedfan yukle bakalım sıcaklık degerlerın neler? Bırde eger adaptorde sorun varsa anlık kesıntı sonucu fps düşer.

Elimi koyuyorum, hiç bir sıcaklık yok. Gayet normal bilgisayar, 1 saattir çalışıyor.

• İşlemci ve Ekran kartı sıcaklık değerlerini ölçmelisin öncelikle. SpeedFan,CpuZ gibi programlar ile net sıcaklık değerlerini görebilirsin. Kullandığın cihaz laptop ise ve üzerinde dahili ekran kartı bulunduruyorsa, format sonrası yapılmayan ayarlar yüzünden harici ekran kartını kullanmıyor olabilirsin. Bios ekranından bu durumu çözmen çok kolay olacaktır, belirli bir süreden sonra yaşanan fps düşmesi sıcaklık yada darboğaz durumundan kaynaklanıyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.Vasquez -- 11 Haziran 2015; 2:54:34 >
  • AMD 7670M kullanıyorum. Aynı değil ama benzer bir olay benim başıma da geldi. Genelde fps sabit oynarım onun için üst limitini bilmiyorum fakat sabitlediğimde hep 77-80 arası fps alıyorum. Bir gün can sıkıntısından denetim masasını kurcalıyordum Windows Update denilen lanet olasıca kısma girdim ve orda ekran kartı sürücüsü güncellemesini gördüm. Yapayım bari falan filan derken yeniden başlattım bilgisayarı oyuna girdim bir gariplik var 10 fps oynuyorum. Sürücü uyumlu değildi sanırım. Sonradan sürücüyü kaldırıp direk AMD nin sitesinden indirdim ve yükledim. Tavsiyem ekran kartı sürücüsü indirecekseniz bilgisayarınızın markasının sitesinden değil de direk ekran kartı markanızın sitesinden indirin. Benim ekran kartımda arada dağlar kadar sürüm farkı var

İkinci bir seçenek: Format atttığınıza göre yazılımsal pek bir sorun olmasa gerek. 520M kullandığınızı var sayarak bilgisayarınızın en az 2 senelik olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle içine toz dolmuş vs olabilir. Temizleyin veya temizletin termal macun denilen bir zımbırtı var onu yeniletin. Ayrıca oyun oynarken bilgisayarınızın alt kısmının hava almasına özen gösterin.

Bahsettiğin sürücü linki
    http://www.nvidia.com.tr/drivers/results/85894

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iade -- 11 Haziran 2015; 2:57:08 >

• Fujita kullanıcısına yanıt
    Sorunun termal macundan kaynaklanıyor bir kaç ayda bir macunu değiştirmek gerekiyor. Değiştirdiysen de eğer çok az veya çok fazla sürülmüşse ısı iyi iletilemediği için aşırı ısınıyor ve ısındığından dolayı daha fazla ısınıp zarar görmemesi için bilgisayar performanstan kısıyor bu da fps düşüşü olarak sana geri dönüyor.
  • arkadaşların dediklerine katılıyorum, termal macun vs vs. Eğer sadece lolde böyle bir sorun yaşıyorsan Razer game boosteri indirebilirsin faydasını baya görürsün. Pc oyunu tam performansta çalıştırmıyor olabilir. Bunu düzeltir program
  • Büyük ihtimalle termal macundan kaynaklanıyor bilgisayara fazla yun binmeyince sorun olmuyor ama zaman geçtikten sonra ısıyı atamayinca performansı düşüyor termal macun işi halledilip bir de güzel bir soğutucu alirsan sıkıntı olmaz

• güvendiğin bi yere götürüp pc yi bi güzel temizletip macunları yeniletiyosun sonra güncel driverlar felan onları hallet. ve sana başıma gelenden yola çıkarak söylüyorum yapman gerekeni sakın performans almak adına ayarları felan düşürme lol ne atıyosa ayarları onu kullan. seninkinden daha eski bi laptop var bende şuanda ve kendim ayarları en aşşa çekince 40 fps bile alamıyorum ama kendi ayarladığı şekilde medium ve gölgeler açıkken 80 fps de stabil oynuyorum :)

• Asil ben napayim onceden 120-160 da oynarken pcnin termal macunlari yeniledim sicakliklari kontrol ettim yazilimlarin hepsi guncel windows orjiml pcde yapilabilecek her seyi yaptim ama suan 90fps ile basliyorum oyun 30. Dakikayi gecince fps 30 a dusuyor. Napmaliyim taktik verin en sonunda parcaliyip aticam bilgisayari.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Fujita

Bilgisayarımda böyle bir sorun vardı, 15. dakika dan ping 120'lerden 20-30'a düşüyordu. Format attım bilgisayara, bir yazılımdır kaynaklıdır dedim bir tek Google Chrome ve LoL'ü kurdum yok yine aynı şey. Formattan sonra oynadım, 3-4 hafta boyunca gayet iyiydi, bugün bir daha girdim bir baktım yine 5. dakika da gayet akıcı 120-160 fps arası oynuyorum, sonrasında ne oluyorsa birden düştü 20-30 fpse. Arkaplanda çalışan hiç bir şey yok, bilgisayarın ısınmasıyla veya yetmemesiyle alakalı değil. 6GB RAM, 2GB GT520M ekran kartı, i5.

Denemek için başka oyunlara da girdim, Minecraft indirdim eskiden 200-300fps'le oynardım şuan 2 chunks da 60-80 ancak oluyor. 8 chunkta 20-30 düşüyor. Skyrim denedim, bilgisayarım yine kaldırıyor oyunun high'da açtı ben lowa aldım yine deli gibi kasıyor. Eskiden Skyrim'da kasmıyordu. Ne oldu bu bilgisayarıma, kafayı yemek üzereyim. Çözümü bulan birisi olursa steam 25tl'lik kartlardan yollayacağım.

Selamlar hocam. işletim sistemini değiştirmeyi dener misiniz ? bende de benzer bir sorun vardı durup dururken oyunlar kasmaya başladı. win8 yükleyince düzelmişti. farklı bir işletim sistemi kurarsanız düzelebilir.

bir de en son driverı kuruyorsanız kaldırın onu. dvd ile gelen driverı kurun. arka planda güncelliyor olabilir kendiliğinden driverları. windows updatei kapatın tamamen.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.