Şimdi Ara

Oyun nasıl gelişir size örnek. Böylesi yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
3
Favori
5.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özeti baştan veriyorum: Çin serverında master-challenger tüm oyuncular wechat(Çin'in whatsap'ı) grubunda ve burda tartışıyorlar tavsiye vs vs filan. Tüm oyuncular gözetleniyor.

Çin'de neden lol'un genel olarak geliştiğine dair önemli bir ipucu buldum. Yüksek eloya daha yeni geçmeyi becerebildiğim için anca idrak ettim. Oturun anlatıyorum

Yaklaşık 3 senedir burdayım, Tr'deki gibi hardcore kasamayıp böyle günde 2-3 saat olcak şekilde oynar halde buldum kendimi. son zamanlarda oynancak oyun bulamamaktan mütevellit lole biraz daha asıldım, elmas 5-2 aralığından çıkıp elmas 1-master takılmaya başladım. Yani öyle challenger filan olmasa da burada büyük olay. Elmas 3 de karşınıza gelen mid'i alın, lcs'e koyun oturup izleyin. Allahın belası ülkede mekanik basıyorlar çocuklara heralde okullarında anlamıyorum. Yeminle çok zor öyle koridorda ezeyim de oyunu taşıyım işte rakibi sinirlendiriyim oyundan düşsün filan rüyanızda görürsünüz. Net söylüyorum kıçımı yırttım o elmas 1 diye beğenilmeyen yer için. He şimdi konu bu da değil, bu sadece giriş.

Dün gece Master promolarını kaybettim. Ama güzel oynadım. Burda öyle flame filan çok az olur. Yani bariz trolleme, bariz aptallık filan yapılmadığı sürece kimse sesini bile çıkarmaz. Şimdi konu bu da değil, e konu ne?

Sık sık maçlarda denk geldiğim bir eleman vardı. Çincem biraz var az anlayabiliyorum. Ekledi beni, serverda Çinli olmayan oyuncu da yok denecek kadar az. O yüzden dikkat çekmiş olmalı yabancı bir oyuncu olmam. Dedi wechat'ini ver(wechat buranın whatsap'ı gibi düşünün. Ama daha iyisi). Oyunda küfür troll filan olmadığı için art niyeti olmayacağını düşünerekten verdim.

Verdiğim gibi beni bir grupa ekledi.

GRUPTA O SERVERDA CHALLENGER-MASTER KİM VARSA HEPSİ EKLİ. bunu anladığım zaman şok etkisinden kurtulmam 10 dakikamı almıştır.

Hastamısınız birader, sebebi ne ki? Yani neden bu nasıl bir takip neden yani. Nasl becerdiniz herkesi nasıl ikna ettiniz nasıl bir topluluk bu, neden ki? Yani düşünün ki Tr'de master-challenger herkes bir whatsap grubunda. Mümkün mü la böyle bişey?

Agalar sonuç, tek tek herkesin durumu, gelişimi vs ortada, tavsiyeler filan yazılıyor grupta. Koca grup bir "scouting ground" gibi. Şimdi niye ingilizce kullandım? Bu konsept amerikada kullanılan bir olay, burda topluluk bunu kendisi yapıyor. Anlamı Gözleme Alanı gibi bir şey. Böyle keşfedilmemiş yetenekleri ortaya çıkarmak için.

Şimdi yalan yok, ben de TR'de oynarken sütten çıkmış ak kaşık değildim. 10 kişiyle oynadıysam rahat yarısıyla küfürleşmişimdir. Zaten Tr challenger liginde herkes birbirini tanır. En az yarısı kesin birbiri ile kavgalıdır. 2 sezon oynadım ch liginde 2 sezon da aynıydı. Ben de flame'ledim, ben de küfür ettim. Challenger olsam da öyle çok iyi oyuncu değildim. 2-3 hero spamlayarak ch oldum ve millet de benden farksız değildi. Yani sözüm ona en iyi olması gereken kişiler aslında low otp'lerdi ve troll-flame ile övünen yükselmek için aslında bunun gerekli olduğunu savunan kıçı kalkık kişilerdi. Ben de buna dahildim. Tr'de challenger nasıl olur konularına baktıysanız anlarsınız ne demek istediğimi. Oyun oynamaktan ziyade psikolojik analiz, milletin psikolojisini manipule etme filan istiyor yani saçma sapan işler. Anlarsınız ne demek istediğimi. Şimdi böyle bir olayı düşünüyorum hani imkansız. Vurur la millet birbirini.

Bu arada bu grubun amacı sadece bir topluluk oluşturmak değil. Ligin önemli takımları analistleri buraları inceleyip keşfedilmemiş yetenekleri arıyor. Daha sonra bu oyuncular, Türkiye'de bildiğiniz yükselme liginin burada resmi olmayan haline tekabül eden oluşuma dahil olup burada kendilerini kanıtlayıp orada da başarılı olurlarsa böyle büyük takımlara dahil olulyorlar veya kendi takımlarını kuruyorlar.

Bu nasıl vizyon lan. Bizim neyimiz eksik? Neden bu kadar kibirli, küfürü seven, atarlı, şaka yapma peşinde koşan, egolu bir milletiz. Neden en iyi olmak, en iyi olmaktan değil de başkalarının başarısızlığını kullanmaktan geçiyor. Neyse uzar gider bu, dertlendim yine. Çay isteyen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kruath -- 15 Haziran 2017; 9:42:47 >

• birader ne anlatıyon forumda plat+ ligde toplasan 10 kişi yoktur
  • dolu var, elmas da master da challenger da var forumda. O kadar hafife almayın. Sadece herkes kendini belli etmiyor. Gerçi konu lig değil mantalite
  • önce oynayan insan sayısına bak,sonra lolün türkiyede popülerleşmesine bak. hem yeni hem de az kişinin oynadığı bir serverden müthiş oyuncular çıkmasını bekleyemezsin. çindeki lol kültürünün oturması için burada espor olayının iyice yaygınlaşması, oyuncu sayısının artması ve insanların espora saygı duyması lazım. bunlar da yıllar alacak.
  • Daha iyisi de olabilir. Neden mi ?

Vakti zamanında aynı olayı 1999 Counter-Strike 1.4 beta geldiğinde ayarlamaya çalışmıştık.
    2002 zamanına kadar SK, NiP gibi kadrolar olayın başını götürürken o yıllarda TR de de yavaş yavaş adı duyulmaya başlamıştı.

Valve yapısında yer alan mühendis bir arkadaş Sanane.INC oluşumu başlattı. Daha sonra nesilden nesile aktarılır gibi, yukardan aşağıya da yayıldı bu oluşum. Anet.net ve Yenianet.neti kurunca, dostlarla birlikte organizasyon düzenlemeye başladık. İlk başlarda forum sitelerinde yapılan bu oluşum satın alınarak, Teamspeak olayına geçti. Maçlar düzenliyorduk. Clanlar oluşuyor ve içinden iyi olan kişileri oyun sonunda TS ye davet ediyorduk. Böyle, böyle çok fazla yetişecek düzeyde oyuncular oluyordu.

Amaç o zamanın en büyük organizasyonu olan World Cyber Gaminge adam yetiştirmek...
    Türkiye adına maddi olarak sıkıntılar vardı ama gerçekten çok sağlam ekipler oluşuyordu.

O zaman Samsung Türkiye'den Barış abi ile etkileşime geçtik ve kendisi sağolsun 3 yıl boyunca bize her türlü yardımı yapmaya çalıştı. Başarılı olamadık ama güzel deneyimler yaşandı. İstek ve inanç yavaş yavaş bitince, herkes elini ayağını çekmeye başladı. Çünkü genel olarak uğraşan insanlar yaşını başını almış kişilerdi.

Neden CS den girdim deyince devamını getireyim. CS hayatına küsünce biz de alternatif olarak zaten varolan dotaya yöneldik ama kafa çok basmadı diyelim. Uğraşımız kısa sürdü.

2009 da bu furyaya katılan organizasyondan arkadaşlar lole davet etti ama o zamanlar iş-yüksek lisans arasında çırpındığım için çok açık düşünmedim. Biraz boşluk bulunca hobi olarak başladığımız lol hayatına gerçekten çok alıştım. Sonra neden CS için yaptığımız onca şeyi Lol içinde yapmayalım dedik.

İlk önce organizasyon şeması için oyunu bilmek gerekirdi. Oynadık, sıkı oynadık. Oyunu kısa sürede kavradık. Hatta gelinebilecek en yüksek yere kadar çıktık. Top 10 içinde yer aldık.
    Sonra Challenger kümesinde ki arkadaşlardan yardım almaya başladık.

Amaç birlikte gelişmek, yeni kişileri keşfetmekti. Ama CS ile Lol yapısını birbirine benzetmemiz en büyük hataydı.
    Oyunu oynayan kişilerde muazzam bir yükselme hırsı görülüyordu. İnsanların kaybedecek şeyleri vardı. Küme düşmek, en iyisi olmak ve aşırı ukalalık. TS üzerinden bir kaç arkadaşlarla etkileşime geçtik.

Kimse ciddiyetin farkına varmadı. Herkes oyun içine yükselmek için çabalıyordu ama bunu sistemli bir şekilde yapacak güç kimsede yoktu. Aynı şehirde bulunduğumuz ofise gelip çay içmek gibi...
    Riot İstanbul ofisine gittik bunun tamamen ticari bir olaya dayandığını Riot içerisinde farklı bir oluşum yapılamayacağını söylediler. Amaç ticaret değildi. Bizim kasamıza giren bir şey yoktu. Amaç Türkiye için birlikti.
    Amaç farklı bir oluşum değildi. Sadece destekti.

Ama şu an bu durumdan memnunum çünkü. Counter-Strike için organizasyon yapan kendi şirketi yoktu. Ama Riot bunun üstesinden gayet iyi geliyor. Organizasyon kendilerinde, finansal desteği sağlıyorlar.

Konuyu neden bu kadar dağıttım bilmiyorum ama içimde ukte kalınca işte bu konu üzerine yazayım dedim.
    Yoksa o Çinde yapılan şeylerin aynısı burada da olur. Hatta tüm whatsappda Challenger top 100 bile bulunur. Bunun insanlarla alakalı olduğunu sanmıyorum. Düzen değişirse, sistem varsa bir yerde, zaten insanlar yavaş yavaş ona ayak uydurur.

:)

• Hocam yanlış anlamada csb gibi geliyor hepsini okudum opgg felan atsana bize

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Lugati Oyun YouTube

Kültür kendi kendine olan bir şey değil ki. Bunu insanlar oluşturur, yani hali hazırda gelişmiş bir sistem bir kültür olsun biz de ona uyalım yok böyle bir şey. Bizim yapmamız gerek bu tür oluşumu ya da ne bileyim saygıyı, gelişmeyi. Yani herşeyi devletten beklememek lazım diyim kısaca.

@BEYLER :(

Kişilerin özel çabasıyla belki bir oluşum zorlanabilir ancak bizim nasıl desem ki kültürümüz değerlerimiz ya da insanların bakış açısı davranışları değişmedikçe sonuç vermez. Yani tam parmak da basamıyorum ben de bilmiyorum belki. Ama neticede düzeni sistemi insan oluşturur gökten inmez bu tür şeyler. Tek emin olduğum şu atarlı giderli topluluk kendini biraz törpülese her şey biraz daha düzelecek.

@VOLLKRASSHER

Benim csb ile işim olmaz kardeş. Burda opgg filan yok, çince siteleri var. Herşey çince anlamı olmaz. Ayıp ediyorsun yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kruath -- 15 Haziran 2017; 10:18:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok şaşırdım şu an bu olay sadece çinde vardır. diğer serverların high elo oyuncularının %60 ının bizimkilerden farkı yok(toxiclik bakımından diyorum).
  • knk ping olmuyo mu cin seyinde bi de sey sorucam bizim klavyeler latin ya, cince yazabiliyor musun? yazabiliyorsan nasil?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim high elo oyuncularını bırak , silver oyuncunun bile bronza karşı öyle bir egosu var ki . TR serverinda iyi oyuncular dahi TR ' den umudu kesip weste geçiyor belli bir seviyeden sonra , e-sporcu olupta oynayan bile yok TR de . Ciddiye alınmayan bir serverda böylesine bir oluşum tasarlamak zor . Zira Top 100 hatta challengerda de ; olması gerekenler değil , onlar westte olduğu için olmaması gereken egoistler var.

High eloda oynamadım ama yayıncaları izlediğimde bile bunu anlıyorum . Bunu anlamak için challengerda oyun atmama gerek kalmadı .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • system_31 kullanıcısına yanıt
    Sadece Master Yi oynarayak TRde dia oldum öyle deme
  • Ping kaç alıyorsun Türkiyede mi yaşıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: system_31

birader ne anlatıyon forumda plat+ ligde toplasan 10 kişi yoktur

Dalga mı geçiyorsun ? Forumda LCS oyuncularıyla aynı maçlara düşmüş adamlar var, Espor olayina girmiş adamlar var, oyunda DH klubunun yarısından fazlası plat üstü. Forum TR falan mı sandın sen burayı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş yalan söylemiyor önceden de gelip konusunu açıyordu hattaha oynayabilecek kişi arıyordu

Attığı bazı resimlerde var eski konusundan baktım
    http://i.hizliresim.com/0qbkzD.jpg
    https://forum.donanimhaber.com/cin-lol-server-i-ss-li--104915508

Konusu da bu mesela

Ayrıca dostum o dediğinin burada gerçekleşme ihtimali hiç yok,böylesine egoist ve kötü oyuncuların toplandığı tek bölgeyiz sanırım,Brezilya ile kafa kafaya gidiyoruz

Dediğin gibi;
    '' Neden bu kadar kibirli, küfürü seven, atarlı, şaka yapma peşinde koşan, egolu bir milletiz. Neden en iyi olmak, en iyi olmaktan değil de başkalarının başarısızlığını kullanmaktan geçiyor''

Bu arada çay sevmem varsa bi su alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ao Sol -- 15 Haziran 2017; 12:0:32 >

• TR'de oynayan adam yok niye tartışma yapıyonuz ki :DDD Serverın kalitesi ortada.
  • @Ao Sol

Aynen bayadır oynuyorum şimdi client filan herşey değişti tabi. Konunun amacı biraz işte mantaliteye dikkat çekmek, güzel topluluk olunca komple profesyonel arenanın kendisi de gelişiyor demeye getirmek bir nevi. Ama şimdi "aaa konu okudum artık değiştim" diyen insanlar olmayacak yani bilemedim ki. Boşa kürek mi çekiyoruz

Çin çayı vereyim? Yeşil çay aga mis

@Impakt

Pingim 15-16 filan. Çin'de yaşıyorum kardeş. ping yok yani.

@Grell.

Çinceyi yazarken aynı klavyeyi kullanıyorsun. Her karakterin latin harflerine tekabül eden pinyin adı verilen karşılığı var. Mesela çince klavye aktifken "zhong" yazıyorsun karşına karakter seçeneklerinden 中 çıkartıyor bunu seçiyorsun böyle böyle gidiyor. Çince yazması kolay da karakterleri bilmek tabi ki zor. Mesela qian yazıyorsun qian diye okunan tonla değişik karakter var ve hepsinin okunuş tonu farklı. hangi qian karkteri bilmen lazım. SS koyuyorum. Mesela ilk qian sene demek, ikinci qian karakteri para demek. Öyle öyle gidiyor. O yüzden aşırı zor bir dil. Karakterleri bilmek gerekiyor yani. Ama mesela şu yazdığım paragrafı çince yazsan çok çok daha kısa sürer. shift-ctrl ile rahatça ayarlanıyor. Çin'de yaşıyorum ping yok. 16 ms filan sabit.

Oyun nasıl gelişir size örnek. Böylesi yok

@LLoncept

Doğru diyorsun toxiclik bakımından öyle, ben de o yüzden çok şaşırdım. Hani insan istiyor bizde niye olmasın ki diye. Hiç bir fiziksel engel yok teknik olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeidaraSanji

quote:

Orijinalden alıntı: system_31

birader ne anlatıyon forumda plat+ ligde toplasan 10 kişi yoktur

Dalga mı geçiyorsun ? Forumda LCS oyuncularıyla aynı maçlara düşmüş adamlar var, Espor olayina girmiş adamlar var, oyunda DH klubunun yarısından fazlası plat üstü. Forum TR falan mı sandın sen burayı

Lig açısından forumda cidden baya üst seviye oyuncu var. Ben inanıyorum ki sağlıklı bir topluluk olsa verimleri %100 artar. Ama yani böyle söylemekle olmuyor tabi ki farkındayım. Gerçi ben de bilmiyorum ya bir oluşum yaratmak için konuyu açmadım. Burada başıma gelen ilginç bir olaydı ve farkındalık olması için elimden geleni yapıyorum. Hani belki...

• İmkanın varsa koreye yerleş onların serverlarıda güzel bide kızları
  • Tr ch eloda arkdaş olarak ekliyorsun karşı oyuna düşerse otp olduğu heroyu banlıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Impakt

İmkanın varsa koreye yerleş onların serverlarıda güzel bide kızları

Kore'de de yaşadım dostum. Stajımı orada tamamladım. Eşşek gibi çalıştırdılar ama her saniyesini sevdim hehe. Bölüm elektronik müh. Çin'in de kızları çok güzel hiç merak etme
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.